• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haziran-Temmuz-Ağustos ayına hamile girmek isteyenler burada toplanalım...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kimi içine kapanır bi daha gebelik düşünmez uzun süre bu tür ölü doğumlarda, korkar ama sende benim gibisin. Bende böyleydim canım Allah bana bekletmeden verdi sende hep böyle umutlu ol inancını kaybetme korkma olacak inş.
Okdr umutluymkı busefer hersy gzl olcak ınsallah allahın ıznıyle o duyguları yasıcaz gecen gun yenı dogum yapan arkadasıma gttm bebegını sevdm uyuttm kapansam busefer cesaretmı toplayamazdm evt zor bızım ıcın kayıp hayallermz hersymz yerlebır oldu ama bunda da bır hayır vardır dıyorum Allahım verdı aldı ınsallah tekrar olcak agustos sonunda tekrar baslamayı dusunuyorum

Haftaya mı gidiceksin canım hadi hayırlısı olsun inş gerek kalmaz hemen denemeye başlarsın .. bende kan vericem akşam şu tiroid için, yarında dr a göstericem bakalım bana ne dicek dr. 100 tane ilaç içtim inş düşmüştür artık değerler ama kalp çarpıntım hala devam ediyor ilaç içmezsem :KK43: bakalım ne dicek

Çarşamba günü çekincem canım.
İnş. düşmüştür canım yaa. Stres mi yapıyorsun acaba

Haftaya mı gidiceksin canım hadi hayırlısı olsun inş gerek kalmaz hemen denemeye başlarsın .. bende kan vericem akşam şu tiroid için, yarında dr a göstericem bakalım bana ne dicek dr. 100 tane ilaç içtim inş düşmüştür artık değerler ama kalp çarpıntım hala devam ediyor ilaç içmezsem :KK43: bakalım ne dicek
Tiroid için kan verirken aç olmak gerekmiyor muydu ? Ben kan verirken bana aç gel demişti aile hekimi.

kızlar adet döngüm 29
takvime de 29 günde bir yazıyorum ve aynen takvimin dediği tarihte de adet oluyorum

yani 16. gün yumurtlicaksın 14 gün sonra da olucaksın diyor takvim orası tamam

ama ben ovulasyon testi kullanıyorum iki fgün erken yumurtluyorum ve 16 gün sonra adet oluyorum bu durumda

yumurtlamadan 16 gün sonra adet olucaksam bata 7 var

14 gün ise bata 5 var

diliricimm

kızlar adet döngüm 29
takvime de 29 günde bir yazıyorum ve aynen takvimin dediği tarihte de adet oluyorum

yani 16. gün yumurtlicaksın 14 gün sonra da olucaksın diyor takvim orası tamam

ama ben ovulasyon testi kullanıyorum iki fgün erken yumurtluyorum ve 16 gün sonra adet oluyorum bu durumda

yumurtlamadan 16 gün sonra adet olucaksam bata 7 var

14 gün ise bata 5 var

diliricimm
14 günü ile 16 gün arasında çok bir fark yok ki. Siklus normal. Bak ne güzel ovülasyon testi ile ne zaman yumurta oluşmuş çatlamış öğrenebilmişsin. E ona göre de o zamanları değerlendirmişsindir. Gerisini yukardakine bırak, içini ferah tut. Sen elinden geleni yapmışsın.

14 günü ile 16 gün arasında çok bir fark yok ki. Siklus normal. Bak ne güzel ovülasyon testi ile ne zaman yumurta oluşmuş çatlamış öğrenebilmişsin. E ona göre de o zamanları değerlendirmişsindir. Gerisini yukardakine bırak, içini ferah tut. Sen elinden geleni yapmışsın.

rahatlama geldi yahu okuyunca :) Allah razı olsun

rahatlama geldi yahu okuyunca :) Allah razı olsun
Rica ederim ne demek. Ben de sana ovülasyon testlerini soracaktım nasıl ne şekilde yaptın? Misal ben kışın 24-25 günde adet oluyordum. Ancak normalde 28-29 günde filan. Ne zaman yapmam lazım ? Bir de sıvı alımı minimum olsun testten 2 sa önce diyorlar e bu minimum kaç cc sıvı olmalı ?

Rica ederim ne demek. Ben de sana ovülasyon testlerini soracaktım nasıl ne şekilde yaptın? Misal ben kışın 24-25 günde adet oluyordum. Ancak normalde 28-29 günde filan. Ne zaman yapmam lazım ? Bir de sıvı alımı minimum olsun testten 2 sa önce diyorlar e bu minimum kaç cc sıvı olmalı ?

canım tavsiyem sen 10. gün başla
ben hep öğleden sonraları yapıyorum daha sağlıklı oldugunu dr um da onayladı
hem takip daha kolay oluyor çünkü sabahtan akşama çok şey değişebiliyor :)
sıvı alımına pek dikkat etmem işin aslı
ama en az 3 saat wc ye girmiyorum :)

İki gün önce mesela merak ettim bir tane ovülasyon testi yaptım t çizgisi hafif vardı. ( kürtajdan 14 gün sonraya tekabül ediyordu) bir de bu testler çok basit kalitatif analiz yapıyor bunların ticari kantitatif ölçüm yapanları var mı ki bak şimdi aklıma geldi. Eğer öyle olsa onda direk sayısal olarak piki ne zaman yapıyor bilebiliriz

İki gün önce mesela merak ettim bir tane ovülasyon testi yaptım t çizgisi hafif vardı. ( kürtajdan 14 gün sonraya tekabül ediyordu) bir de bu testler çok basit kalitatif analiz yapıyor bunların ticari kantitatif ölçüm yapanları var mı ki bak şimdi aklıma geldi. Eğer öyle olsa onda direk sayısal olarak piki ne zaman yapıyor bilebiliriz

canım pik oldugu an başlıyor herşey
sen bence testlere düzenli devam et o pik olucak en kötü ihtimalle 20. gün

canım tavsiyem sen 10. gün başla
ben hep öğleden sonraları yapıyorum daha sağlıklı oldugunu dr um da onayladı
hem takip daha kolay oluyor çünkü sabahtan akşama çok şey değişebiliyor :)
sıvı alımına pek dikkat etmem işin aslı
ama en az 3 saat wc ye girmiyorum :)
Güne kaçta başlıyorsun? sabah 10 ile akşam 20:00 lh için daha uygun değil mi biyolojik ritme göre ? Ben çok su içiyorum 3 sa tuvalete gitmemek çok zor benim için. Bir de iş yerinde test yapmak az zor olabilir onu iyi organize etmeliyim

Güne kaçta başlıyorsun? sabah 10 ile akşam 20:00 lh için sahan uygun değil mi biyolojik ritme göre ? Ben çok su içiyorum 3 sa tuvalete gitmemek çok zor benim için. Bir de iş yerinde test yapmak az zor olabilir onu iyi organize etmeliyim

suyu çok içmemen lazım
sağlıklı sonuç için mesela 3 saat su içme
güne 7 de başlıyorum
bir iki bardak çay içiyorum bazen kahve
bence en uygun saat öğleden sonra 4
edersin canım organize kolay o halledersin :)

Peki pik yaptığı günler yine günde 1 mi yapıyorsun yoksa zaman aralığını 6 sa e indiriyor musun?

açıkçası bende öğleden sonra pik görünen test gece 11 de biraz silikleşmişti
ertesi gün 4 te ise iyice silikti
o nedenle diyorum sabahtan akşama çok şey değişir
ne kadar orta karar bir zamanda yaparsan o kadar iyi canım

açıkçası bende öğleden sonra pik görünen test gece 11 de biraz silikleşmişti
ertesi gün 4 te ise iyice silikti
o nedenle diyorum sabahtan akşama çok şey değişir
ne kadar orta karar bir zamanda yaparsan o kadar iyi canım
Deneye deneye öğreneceğim :)) çok sağol tavsiyelerin için. Bu arada testin ne marka? Ben laboquick aldım.

Çarşamba günü çekincem canım.
İnş. düşmüştür canım yaa. Stres mi yapıyorsun acaba

Gittim dr a çok şükür düşmüş değerlerim, yani t3 ve t4 normale dönmüş, tsh ım da sıfırlandı tabi, bu ay da sadece tsh ı yükseltelim biraz dedi .. çarpıntım devam ediyor tiroidden değil senin değerlerin normal şu an başka şeylere panik yapıyprsun dedi. Oğlum 27 aylık çok hareketli yaramaz o çok yoruyor beni bazen bir de hep düşecek kendini vuracak korkusuyla işte panik yapıyorum bu ara .. geçen sene yazın boğulma tehlikesi atlattık ölümlerden döndük işte hep korku var içimde .. sakinleştirici içiyorum onu azalt bırakmaya çalış dedi bu ay bakalım .. ben bu ay da deneme yapmayabilrim şu sakinleştiriciyi bırakana kadar en azından .. bakalım regle 10 gün var reglden sonra artık düşünürüm dr bişey demedi zaten

Tiroid için kan verirken aç olmak gerekmiyor muydu ? Ben kan verirken bana aç gel demişti aile hekimi.

Ben bunu bilmeden daha doğrusu oğlum durmaz diye acele ettik akşamdan verelim dedik, gittiğimiz gibi de dmndük dün akşam :) almadılar kan, 10 saat açlık ve tiroid ilacı içmeden gelin dediler, sabah verdim kan güzel çıktı t3 ve t4 düşmüş normale dönmüş resmen 4 5 katı fazlaydı .. tsh da 0lanmış, bu ay da tsh ı 2 ye falan çıkaralım dedi dr .. hayırlısı olsun bakalım bu ay da ilaca düşük doz da devam ..

Gittim dr a çok şükür düşmüş değerlerim, yani t3 ve t4 normale dönmüş, tsh ım da sıfırlandı tabi, bu ay da sadece tsh ı yükseltelim biraz dedi .. çarpıntım devam ediyor tiroidden değil senin değerlerin normal şu an başka şeylere panik yapıyprsun dedi. Oğlum 27 aylık çok hareketli yaramaz o çok yoruyor beni bazen bir de hep düşecek kendini vuracak korkusuyla işte panik yapıyorum bu ara .. geçen sene yazın boğulma tehlikesi atlattık ölümlerden döndük işte hep korku var içimde .. sakinleştirici içiyorum onu azalt bırakmaya çalış dedi bu ay bakalım .. ben bu ay da deneme yapmayabilrim şu sakinleştiriciyi bırakana kadar en azından .. bakalım regle 10 gün var reglden sonra artık düşünürüm dr bişey demedi zaten
Benim aklima geldi bu endiseden galiba diye ben de nodul vardi ameliyat oldum 21 yasimda, ameliyata kadar 6 7 ay kullandim ameliyattan sonra kestik ilaci simdi ara ara kontrol ettiriyorum, kalp carpintisi bende de var holterde takildi evet yuksek dendi dideral verdi az kullandim biraktim onu da endise stres kaynakli maalesef o da yoruyor insani rahat insanlara imreniyorum valla. Sana da gecmis olsun degerler duzelmis. Tsh da duzelir insallah. Rahat olmaya bakalim. Su akiyor yolunu buluyor.

Back