- Konu Sahibi Tuanatuna01
Valla kendimden yola çıkarak cevap vereyim.Kızlar merhaba eşimde sayı çok iyi maşallah ama hızımız yerlerde 2 ayda sadece %3 lük bir artışla toplamda ileri hız %6 oldu yavaş hızlı %12 yani doktor doğal yolla çok zor ama imkansız diyemem dedi aşılama veya tüp bebek yaptırın dedi ben aşılamaya nedense ön yargılıyım tüp bebeğin bile tutmaması söz konusuyken aşılama bana çok zayıf ihtimal geliyor. Zaman kaybı olarak algılıyorum. Yani ama yinede tecrübeli hanımlara sormak istedim yıkama vs vs bu hızın %100 olma durumu var mı? Şansımız olabilir mi? Birde benim yumurta takibim yapılacak mı? Haşimato hastası çıktım üstüne tüy diktim durumumuzun yumurta problemim olabilir diye düşünüyorum bana yardımcı olun lütfen aydınlatın beni kızlar
Bende ilk aşılamamı yaptırdım. aşılamada verilen hormonlar ile tüp bebekte verilen hormonlar aynı değil. Kaldı ki aşılamadaki hormonlar bile zor geliyor insana. Bence aşılama ile şansını dene.
Aşılama öncesi yumurtaları büyütmek için östrojen hormonu veriyorlar sonra büyüyen yumurtayı çatlatmak için çatlatma iğnesi vuruyorlar sonrada eşinden alınan spermleri yıkayıp ayıklıyorlar (benim eşimin ileri hareketlisi %2’ idi geçen yıl. Aşılama günü verdiği spermde ileri hareketlisi %15’di. Ve yıkama sonrası ileri hızlısı %50’ye çıktı) yıkanan spermleri yaklaşıl 1 dk lık işlemle sana enjekte ediyorlar hepsi bu.
Nasipten öte köy yok. Rabbim ol der olur.
Bende bir sürü olumsuz mesaj okuyorum sürekli aşılama ile ilgili ama yaptırdım aşılamamı gün sayıyorum sonucu almak için şimdi. İnşallah hepimize anne olmayı nasip eder rabbim
Hee bu arada aşılama maliyetleri ile tüp bebek maliyetleri arasında dağlar kadar fark var.