Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet canım hem bunu kullanıp hem de yumurtlama takibi yapmamız lazım. Ama kendini takip ederek yani akıntı ateş kasık ağrısı gibi şeylerle de anlayabilirsin yumurtlamayı. Ben 3 aydır dikkat ediyorum 19 20. Gün bunlar oluyor ve 34. Gün adet oluyorum. Geçen ay test kullandım doğru tespit etmişim
Progestan ile regl oluyordum ben normalde aylarca olmam. Şimdi o ilacı bıraktım inofolic e başladım ya ne zaman yumurtlama olur değişir mi kaçırır mıyım korkuyorum kuzum ya herkeste akıntı olmuyor malum. Offf ne zor işler.. İnofolic regl olmamı sağlar demi?

cnm bende pkoyum hangi günler oluyor yumurtlaman senin
Canım normalde ilaç almadığım zaman beş altı ay regl olmuyorum belki daha fazla. Progestan 100 Mg ile her ay düzenli adet oluyorum ama ilaç çok ağır ve ilacı aldığım gün regl nin 16. Günü ve o gün ovulasyon testi çok koyu oluyor bu da kafamı karıştırıyor alır almaz yumurtlama olması bana göre saçma sanki hormon yüklediği için test i yanılttı. En iyisi yumurtayı geliştiren Bi folik asit kullanmak diye düşündüm inofolic aldım bakalım yumurtlama olacak mı ne zaman olacak göreceğiz.

Progestan ile regl oluyordum ben normalde aylarca olmam. Şimdi o ilacı bıraktım inofolic e başladım ya ne zaman yumurtlama olur değişir mi kaçırır mıyım korkuyorum kuzum ya herkeste akıntı olmuyor malum. Offf ne zor işler.. İnofolic regl olmamı sağlar demi?
İnofolic yumurtalıklara faydalı olduğu için doğal olarak regl olmanı da sağlar canım düzenli kullanımda. Zaten pco lulara verilen bir ilaç normalde bu

İnofolic yumurtalıklara faydalı olduğu için doğal olarak regl olmanı da sağlar canım düzenli kullanımda. Zaten pco lulara verilen bir ilaç normalde bu
Kuzum çok yıprandım biliyor musun.. Yani normal denesem belki ama dört aylık olan bebeğimi kaybedip tekrar deneyip olmayınca insan iyice kötü oluyor aslında sahip olabilirdim ben de anneliği ama resmen elinden alınmış gibi geliyor inanır mısın ruhen yaşım iki katı gibi hissediyorum

Kuzum çok yıprandım biliyor musun.. Yani normal denesem belki ama dört aylık olan bebeğimi kaybedip tekrar deneyip olmayınca insan iyice kötü oluyor aslında sahip olabilirdim ben de anneliği ama resmen elinden alınmış gibi geliyor inanır mısın ruhen yaşım iki katı gibi hissediyorum
O kadar haklısın ki, hamile kalmak ayrı bir stres devam ettirmek ayrı bir stres bilinmezlik kuyusu gibi bir şey 😔 kimyasal geçirdiğimde ben de 100 yıl yaşlanmış gibi hissettim kayıp çok üzücü umutların yere çakılması, insan dünya başına yıkılmış gibi hissediyor😞 ben seni anlıyorum ama gerekirse bir süre herşey den uzaklaş bi nefes al insana çok iyi geliyor inan ki sürekli hamilelik düşünmek insanı psikolojik olarak çok etkiliyor

Sağlar inşallah canım ama günde 2 tane aynı saatlerde aksatmadan almaya devam etmelisin. Çünkü okuduğum kitapta günde 4000 mg my inositol almamız gerektiği yazıyor. Günde 2 şase bunu karşılıyor

yildizsavascisi yildizsavascisi canım bide karaciğerine sıkıntı olusturmazsa bal çörekotu tozu tarçın ve zerdeçal karışımı kullanabilirsin. Günde 1 çay kaşığı yeterli. Zerdeçal pkos için çok faydalı. Kan şekerini dengeliyor ve kan dolaşımını sağlayarak iltihabı vücuttan atıyor

O kadar haklısın ki, hamile kalmak ayrı bir stres devam ettirmek ayrı bir stres bilinmezlik kuyusu gibi bir şey 😔 kimyasal geçirdiğimde ben de 100 yıl yaşlanmış gibi hissettim kayıp çok üzücü umutların yere çakılması, insan dünya başına yıkılmış gibi hissediyor😞 ben seni anlıyorum ama gerekirse bir süre herşey den uzaklaş bi nefes al insana çok iyi geliyor inan ki sürekli hamilelik düşünmek insanı psikolojik olarak çok etkiliyor
1 haziran da açılıyor yollar ya eşime dedim beni ailemin yanına götürecek inşallah. Çok iyi gelecek bana.. Ya kuzum Bi de her acı büyük sakın yanlış anlama ama kimyasal da Bi nebze acın diner görmedin çünkü ama ben her hafta kıpır kıpır hallerini görüyordum karnımda hareket ediyordu her gittiğimizde çok yaramaz olurdu doktor doğru düzgün bakamazdı.. Yattığımda karşımda kocaman Bi ekran vardı oğluma dair son görüntü gözümde kalan doktor karnıma aleti tutunca büzülmüş hali idi.. Gözümün önünden gitmiyor.. Şimdi de acısını azaltacak Bi evlat da vermiyor Allah.. Ne bileyim kuzum kötüyüm ya.. İstememiştim görmek doğurunca ama keşke baksaydım diyorum kime benziyordu keşke görseydim..

yildizsavascisi yildizsavascisi canım bide karaciğerine sıkıntı olusturmazsa bal çörekotu tozu tarçın ve zerdeçal karışımı kullanabilirsin. Günde 1 çay kaşığı yeterli. Zerdeçal pkos için çok faydalı. Kan şekerini dengeliyor ve kan dolaşımını sağlayarak iltihabı vücuttan atıyor
Ailede genetik kuzum pko olduğum için iyice azdı boyum 167 kilom 61 ama aşırı karaciğer yağlanmam var doktor hayret ediyor obez bir insan gibiymiş ciğerim bitkisel macun ve kürler zararlı bana kullanamıyorum.. Bi maydonoz suyu karaciğer e iyi geliyor Maydonoz suyunu da bebek istediğim için denemiyorum

Arkadaşlar merhaba bu platformu hep takip ediyorum ama ilk defa yaziyorum ben uzun suredir korunmuyorum ama 2 3 aydir bebek istiyorum. Doktora gittim rahmimin ters oldugunu soyledi benim zaten ilk regl olmamdan bu yana cok agrili geciriyorum bunun rahmin ters olmasiyla bir alakasi olmadigini soyledi rahmin ters olmasi da hamilelikle ilgili bir sorun yaratmayacagini soyledi..bebek istemeye basladigim aydan beri regl agrilarim daha da fazla olmaya basladi normalde 1 gun once agrim olur bu ay 5 gune cikti ve hayatimi ciddi anlamda kisitladi boyle regl donemi yasayan var mi veya bebek isteyenlerde bu surecte böyle geciren var mi? Insallah haziran ayindan umutluyum cok calismaak laizm:)

Kızlar şimdi bir doktorun paylaşımına denk geldim buraya ekliyorum

Eklentiler

• Screenshot_20200529_125646.jpg
    Screenshot_20200529_125646.jpg
    148,8 KB · Görüntüleme: 42
benimde 5 haziran bugün akşam üstü regl sancısı bi yokladı 15-20 sn o kadar, o yüzden pas geçiyorum bu ayı sanırım, 1 hafta önceden başlıyor benim ufak ufak regl sancılarım
aynen bende bu aydan ümitli değilim. 5 Haziranda gelir diye tahmin ediyorum. Regli bitimi sonrası hergün ovülasyon testine devam edicem ama tahminim 18 Haziran - 25 Haziran arası bir dönem yumurtlarım, Artık tutarsa Temmuz ayında alırız güzel haberi :)

Aslında çok yeni daha deniyoruz ikimizde 1sene denemek gerekiyor ama o arada kafamda bir şey kalmasın dıye gidiyorum doktora dediğin gbi adetler duzenli ise yumurtlama var umutta var ama stress de önemli ben bu ay daha plansız programsz denicem bakalım hayırlısı inşaAllah
Ben sadece boşa denemek istemiyorum. Eğer tüpler tıkalı ise veya sperm kalitesinde problem varsa boşu boşuna 1 sene deniyor olucam. Buda insanı çok yıpratıyor. Son kez bu ayda deniyecem eğer olmaz ise doktoro gidip baktırıcam tüplere :)

Günlerimiz aynı ben Ovulasyon takip ettim zaten uzun süredir yapıyorum ama sonuç yok biz 2,5 yışdur bekliyoruz sebepsiz infertilite 😑
bende 1 ay ovülasyon ile değerlendirdim. Geçtiğimiz ayda ovülasyon testi yaptım ama değerlendiremedik :KK43: Bu ay da ovülasyon testi ile değerlendiricem. eğer olmaz ise tüplerime filan baktırıcam.
Daha 5 aydır deniyorum ben ama eğer tüplerde veya spermde sorun var ise boşu boşuna vakit kaybetmek istemiyorum. önce onların tedavisine bakalım hiç olmazsa, yada aşılama tüp bebek filan olaylarına girelim yani

Arkadaşlar merhaba bu platformu hep takip ediyorum ama ilk defa yaziyorum ben uzun suredir korunmuyorum ama 2 3 aydir bebek istiyorum. Doktora gittim rahmimin ters oldugunu soyledi benim zaten ilk regl olmamdan bu yana cok agrili geciriyorum bunun rahmin ters olmasiyla bir alakasi olmadigini soyledi rahmin ters olmasi da hamilelikle ilgili bir sorun yaratmayacagini soyledi..bebek istemeye basladigim aydan beri regl agrilarim daha da fazla olmaya basladi normalde 1 gun once agrim olur bu ay 5 gune cikti ve hayatimi ciddi anlamda kisitladi boyle regl donemi yasayan var mi veya bebek isteyenlerde bu surecte böyle geciren var mi? Insallah haziran ayindan umutluyum cok calismaak laizm:)
Canım ters rahim pozisyonu var yüzüstü onu denesene bi genelde işe yarıyormuş hatta ters rahim olmasa bile deneyip hamile kalan çok bende bu ay denedim ovulasyon günlerimde bakalım tutacak mı

aynen bende bu aydan ümitli değilim. 5 Haziranda gelir diye tahmin ediyorum. Regli bitimi sonrası hergün ovülasyon testine devam edicem ama tahminim 18 Haziran - 25 Haziran arası bir dönem yumurtlarım, Artık tutarsa Temmuz ayında alırız güzel haberi :)
Bir sonraki bat ım 30 haziran olacak benimde sonuna kadar buradayım :KK49: temmuz hepimiz için çok tatlı olur umarım

Canım üzgünüm ama her ay adet oluyor olmak yumurtladığın anlamına gelmiyor ne yazık ki :KK43: bir pkoslu olarak her ay adet olamıyorum ama araştırmalarıma göre adet olmak yumurtlamak demek değilmiş
Evet tabiki yumurtlamak demek değil, yanlış anlaşıldım. Bir çok kişi var adet olamayan onlara göre umutluyuz demek istedim aslında.
Bazı kişiler varki yumurtluyor ama çatlamıyor.
Bazı kişiler 2 ay yumurtluyor ise 3 ay yumurtlamıyor. ama bu dönemde regli oluyor çünkü rahim duvarı kalınlaşıyor ve kanamaya sebebiyet veriyor.

Konuyla ilgisiz canım ama yumurtlama her zaman adetten 10 14 gün önce mi? Yumurtlama testi satan sayfalar hep yalanlıyor bunu. Acaba test satmak için mi yapıyorlar anlamadım:KK43:
Şöyle söyliyeyim, Yumurtlama günün de olan bir ilişkinin gebeliğe dönüşmesi için (döllenmesi, tüplerden geçmesi rahme yerleşmesi vs.) yaklaşık 10 ile 14 güne ihtiyacı vardır.
Gebelik oluşursa 10 - 14 gün arasında gelecek olan regli gelmez, gebelik oluşmaz ise yumurtlayan ve çatlayan yumurta regli kanaması ile birlikte dışa atılır.
Yumurtlama beklenen adetten önceki 10. gün mü 12. gün mü veya 14. gün mü bilinemediğinden ovülasyon testi önerilir. Yani yumurtlama gününüzü nokta atış bulabilmeniz için ovülasyon testi önemli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X