• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haziran anneleri rota virüs aşısı yaptırıcakmısınız?

zasa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
4.689
17
158
39
İstanbul
merhaba kızlar.bugün doktor randevumuz vardı.doktorumuz bize rota virüs aşısını yaptırmamızı önerdi.çocuğu soğuk algınlığı,ishal,grip gibi hastalıklardan koruyormuş.ancak verem aşısı yapıldıkdan sonra aradan en az 1 ay geçmeliymiş.bizde 4 ağustos'da yaptırmıştık aşımızı,şimdi eylül'ün 4 ünden sonra bu aşının ilk dozunu uygulucak doktorumuz,ağızdan veriliyormuş diğer aşılaradan farklı yani.sizlere doktorlarınız bu konuda bişey söyledimi?söylediyse araştırdınızmı?ne düşünüyorsunuz bu aşı hakkında???

canım biz dün yaptırdık yani 3.ayda..
şart değil ama yaptırsanız iyi olur dedi görüş aldığım doktorlar..
2.ay öneriyor bazı doktorlar ama 2.ay aşı programı yoğun diye 3.ay yaptırın diyor bazısı da..
ağız yoluyla yapılıyor ama zeynom pek hoşlanmadı tadından,hemşire tüm bebekler seviyor bu niye sevmedi dedi:)) dedim yanıt kolay bizimki iğne sever:))
2 doz olandan yaptırdık,bir de 3 doz yapılanı var.. rotatek ve rotarix,eczanelerde hazırda bulunmuyor genelde siparişle getiriyorlar,eğer özel hastanede yaptıracaksanız onlarda var..yaptıracak arkadaşlar aklınızda olsun..
ama aşıyı alıp giderseniz sağlık ocakları,tıp merkezleri falan da yapıyor..

burda yok sanirim o asidan.
2-ci ayimizda tekrar hepatit b ve polemelit asisi olduk biz.
3-4 ayimizda cok agir bir asi var,onu olmamiz gerek.dr ya eylulde ya da 1 yasinda yapicam demisti.kontrolde bakicak.

rotaavirüs aşısı çok faydalı vurulmanızı öneririm en önemlisi ağır ishallerden koruyor

kızlar bide doktorumuz bize verem aşısı ile arasında en az 1 ay olmalı dedi.bende özel hastaneye gidiyorum,aşı ellerinde mevcutmuş zaten.sizler verem aşınızı nezaman yaptırdınız,yada yaptırdıysanız rota ile arasından 1 ay geçtimi??

kızlar bide doktorumuz bize verem aşısı ile arasında en az 1 ay olmalı dedi.bende özel hastaneye gidiyorum,aşı ellerinde mevcutmuş zaten.sizler verem aşınızı nezaman yaptırdınız,yada yaptırdıysanız rota ile arasından 1 ay geçtimi??

evet canım 2.ayda verem ve diğer aşıları
3.ay da rotayı yaptırdık biz.

bizim doktorumuz da önerdi; bu ay yaptıracaz bizde.
önermeyen dr yok gibi bişey. danıştığım bütün drlar onayladı diyebilirim.

bizde 2.ayda verem asısı olduj dr 3 ayda rotavirüsünü önerdi yaptırıcaz agır ishaller kötü sonuçlar dogurabilirmiş bi de fiyatı 140 liramış özel hastaneye gidioruz sizin hastaneler ne kadar dedi kızlar?

ben bugun dr.a sordum,bizim ulkemizde oyle bir asi yokmus.
Hangi ulkede yapiliyor dedi?
Turkiyede dedim.
O da Turkiyede bizden ilave olarak menenjit asisi yapildigini soyledi.
Asilarin listesinde rota virus asisi yoktu...

Bende şaşırdım şimdi yaptırsammı yaptırmasammı ? bide o ne fiyat öyle ne kadar pahalıymış !! Kızım 3 aylık şuan ama kimse bize böyle bir aşıdan bahsetmedi. Galiba özel hastanelerdeki doktorlar tavsiye ediyorlar. Devlette hiç duymadım, sağlık ocağındada hiçbirşey söylenmedi bilmiyorumkismile

biz yaptırdık 3. ayında kızım çok sevdi tadını hapu hupur yei yuttu:))ama aradan 20dk geçtikden sonra birazcık kustu,doktorumuza sorduk öenmli olmadığını kussada bağırsaklarına çokdan indiğini söyledi.bütün doktorla öneriyor,bence yaptırın,biz 150 falan ödedik sanırım,yalnış hatırlamıyorsam..

Back
X