- 6 Haziran 2013
- 1.519
- 0
- Konu Sahibi superisi_21
- #6.701
yumurtaların fazla uyarılması sonucu oluşan vücutta( karın boşlu, organlar vb..) su tutulması. genelde pko lular oluyor.
Çok teşekkür ederim canım açıklaman için.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yumurtaların fazla uyarılması sonucu oluşan vücutta( karın boşlu, organlar vb..) su tutulması. genelde pko lular oluyor.
canım doktora bi görün istersen ohss de sıvı karın boşluğuna yayılabiliyor Allah korusun korkma da.bi bakılsın ultrasonla.mide bulantın falan olursa hiç bekleme bakk
ohss den şüphelenen dostlar sakın geç kalmayın benim akciğerim,karaciğerim ve dalağımda su toplanmıştı. gerçi tek çözüm beslenmeye dikkat etmek ama bir dr'a görünmekte fayda var.:18::18:7. haftama girdim hala şişlik var ama artık ağrı ve nefes darlığı bitti çok şükür.
yaaa korkuyorum ama siz böyle diyince... bulantım yok şimdilik ama şişlik çok sıkıntı veriyor. yarın sabah gideyim en iyisi
neeee nasıl dikkat edeceğim peki ben beslenmeye? bir de bu şişkinlikten başka ne sıkıntım olursa şüpheleneceğim çok da bilmiyorum ki?
yaa sadece 6 yumurtam vardı ben nasıl ohss olurum
korkma cnm geçirsende seninki hafif şiddettedir başka şekilde olsa çoktan acillik olmuştun.belirtileri idrara çıkmada zorluk, ishal, kusma , iştahsızlık derin nefes alamama ve tarif edilemeyen manyak bir karın ağrısı:) ben zaten yemek yemede problem yaşıyordum ama yediğim tek besin grubu proteindi ve su...bende atlattıysam sanırım herkes atlatır. korkma canım
ay kuzum benim sorma... göğsümden aşağı kadar şişim resmen..ve öyle çıkabilen bir gaz gibi de değil... ama arada sırtımda bile battığını hisseder gibi oluyorum. senin yumurtan çoktu daha mantıklı ama benim azdı, benim neden oldu anlamadım. o şişlik dışında da kasıklarımda falan hiiiç bişi yok ama hiç yani...
göbek bölgem iğnelerden hassaslaştı acıyor arada o var dayanamazsam yarın doktora gideceğiz ben. çünkü ilerlerse tehlikeli oluyormuş sanıyorum...ben de bol bol su içmeye çalışıyorum. pxescim inşallah bu sıkıntılar sonucunda yüzümüzü güldüren bir sonuç alırız
Canım bu günlerimizde geçecek inş güzel haberlerimizi alınca unutacağız herşeyi:)))))
Sırttaki batma bende de oluyor ara ara ben üşüttüm heralde diyordum kendi kendime.Su içince dahada şiştiğimi hissediyorum.Böyle devam ederse sanırım bende doktora gideceğim.Nefes alamıyorum yürürken zorlanıyorum.
Pixes'cim şişliğin çok ise, 3 litre su içmen lazım en az.
Birde tuzlu yeme, kızartma türü şeyler.
Mümkünse haftada 3 kere balık ye. günaşırıda kırmızı ve beyaz et dönüşümlü.
Meyve ye çok fazla olammak şartı ile. Haşlanmış sebze ve yeşillik.
Canim ohss nin protein agirlikli beslenerek daha kolay atlatildigini okumustum.biraz arastir istersen yediklerinle kolay atlatmaya calisirsin.bol bol su ic ihmal etme
ayyy aynı şeyler pixes... dik yürüyemiyorum ben, azıcık öne eğilerek yürüyorum sanki... acıyor karnım... ben de üşüttüm mü dedim ilk, her yerim batıyor gibi ağrıyor diye. ama şişlikten oluyor sanırım. sabaha geçmezse ben soluğu doktorda alacağım vallahi
Canlarım yediklerime çok dikkat etmeye çalışıyorum birde sürekli su içmekten yürüyen damacana gibi oldum:)))
Umarım bu şişkinlik kilo olarak dönmez bana çünkü pantolonlarımın çoğu olmuyor şu anda((((
canım ben işyerinde devamlı su içtim bugün, sık sık da tuvalete çıktım... sen de çişini rahat yapıyorsun değil mi? o da önemliymiş..
ben de bugün ne giyeceğimi bilemedim sabah gelirken...bol bir bluz giydim. oturtmalı gömleklerden giysem göbek pörtlerdi eminim
canım bende ağır pkoluyum. yumurtalarım 19 gün sonra toplandı. sen sen ol çok çok çok su iç ve bol protein al. ohss ye yakalanma sakın.
oh oh maşallah...çok sevindim canım. gözün aydın
ohss den şüphelenen dostlar sakın geç kalmayın benim akciğerim,karaciğerim ve dalağımda su toplanmıştı. gerçi tek çözüm beslenmeye dikkat etmek ama bir dr'a görünmekte fayda var.:18::18:7. haftama girdim hala şişlik var ama artık ağrı ve nefes darlığı bitti çok şükür.
Banada sanırım diğer iğneleri çarşamba verecek. çarşamba iğnemin 4 günü olacak. Evet midem biraz bulanıyor ama içeceğim. İlkiğnelermde 8 kilo aldım. su içmediğim için sonra ikincisinde bolsu içtim tuzlu yemedim kilo verdim aksine :)
Bu seferde özellikle içmek istiyorum ki şişkinlik olmasın rahat geçireyem. Maşallah canım 4.üncü iğnendemi 27 yumurta olmuştu
Bende tuvalete sık çıkıyorum, çişimi yaparkende problem yok ama olsun yinede doktora gitmekte fayda var bence.
Canim ben onu gobekten vurdum
Ama bildigim ucu kisa igneler yani asi gibi kucuk igneli olanlar kol, gobek, bacak olarak vurulabiliyor.tedavimde hemsire o kucuk uclu tum igneler i gobekten daha iyi dagilimi oldugunu soyleyip oyle vurulmami istemisti.ayrica ilaci enjekte ettikten sonra 5 sn sayip oyle cekin iğne yi.etinizi hafif sıkarak igneyi batirirsanizda fazla acimadan rahat girer.cekerkende eti serbest birakip icinizden 5 e kadar sayin.bu sekilde olursa kizariklik ve morarma daha az olabilirmis.
sağolasın ya valla buda aynı sizin kullandıklarınızdandır ama banada kol dedi bugünle beraber 3 olucak vurduğum akşam 10 da vuruyorum son ikisinide göbektenmi vursam acaba.. orgalutranı başka kolundan vuran yokmuuu acabaa???
bi arkadaşımda kolundan vuruyodu canım benim sıkıntı yapma ben göbekten vuruyorum 2 iğnemi inan artık canım acıyo vururken kalçadan olan da hemşireye bağlı geçen akşam resmen bacak gitti dedim öyle böyle değil... kuzum sende şişkinlik var mı ben fena şiştim daha bebişkolarım gelmeden ???
canım ben de pco liyim, adetin 14. günü toplanmıştı benim yumurtalarım...Kızlar özellikle pco olanlar regliden itibren kaçıncı gün yumurtanız toplandı ben bugün kontrolüme gittim 3 gün vurdurdum iğneleri daha bu akşam 4. olacak. 8 ile 10 arasında değişiyor büyüklükleri yarın cetrodite başlıyorum cumaya gonal f ve cetrodite bitecek menegon ek kutu aldım 2 doz kaldı içinde çünkü. Cuma gününden sonra biter mi acaba pazar toplanır mı ona göre cuma günü iznimi yazdırıcam pazartesi başlatılmak üzere. Bir yandan başlatmıyım bir gün bir gündür pazar çatlatma yapılırsa p.tesi gelirim işe diyorum diğer yandan bir gün için gitme stres yaşama başlat cuma yaz p.tesi başlasın diyorum ne diyorsunuz cuma gidişat belli olur zaten de.
bende de var şişlik yeterki istediğim olsun ben bu hallere razıyım :) senin transferin tahmini ne zaman olacak ?
canım kan sulandırıcı iğnelere biz transfer günü başladık, herkesin tedavi şekli farklı bunlara kafa yorma bence doktoruna güven...herkese merhaba hayırlı haber bekleyenlere Raabiğm istediğini versin.. Zümrünline nasılsın :) bende 7 gündür puregon vurunuyorum 2 gündürde orgalutran bugün 3.günü olacak inşallah. Doktor cuma veya cumartesi yumurtaları toplayabiliriz dedi. bende neden kan sulandırıcı yok acaba kucrin vs. merak ettim şimdi :) neden kii? bu süreçte çatlatma iğnesini hangi gün vurucam kestiremiyorum..
haftaya inşallah ama tam tarih olarak bilmiyorum çarşamba günü hem opu hem de transferi sorcam bakalım ne dicek doktorcum hayrla sonuçlanır inşallah tedavimiz bu mübarek günlerde...
canım kan sulandırıcı iğnelere biz transfer günü başladık, herkesin tedavi şekli farklı bunlara kafa yorma bence doktoruna güven...