Değil mi ama ya bana da yazık:<Gerçekten hamileliğin son günleri baya ağırlaşıyormuşsun.Artık yürürken daha yavaş ve otururken de bacaklarım sonuna kadar açık oturuyorum kapatamıyorum :> Dışarısı kar ,eşimin kolunda gidiyorum heryere.Valla bi doğursam da rahatlasam istiyorum artık...Bi eski günlerimi özledim diyorum, bi yandan da bu son günlerin keyfini çıkart koca göbeğinin diyorum.İşte gelgitler yaşıyoruz bebeğimle böyle o da çıkmıyo:>
biliyorum zekeriya beyi..bir arkadaşımın doğumuna girdi yaklaşık 3 ay önce..bende gitim aslında muayneye ama neyse anlatmıcam çok tatsızdı:))eşime söledim hatta ikinci masalda geliyor diye çok şaşırdı,o bir tek kızının adı masal olacak sanıyor garibanım:))sağlıkla gelirler işallah..
benimde 2 hafta önce bir arkadasımın sezaryen ile doğumunu yaptı aslında arkadasım korktuğu için öyle olmasını istedi,sen ne gibi bir tatsızlık yasadın bilemem ama benim doktor konusunda epey bi arastırmam oldu canım 4.5 aya kadar ayşen güçlü kızılyar takibimi tuttu 15 günde bir sırf 4d var ve görüntüleri çok iyi diye kordon kliniğe osman bey daha sonrasında gonca bilici basından sonuna kadar takibindeydi onun dısında bloğumuzda oturan bir dr var hakan kanıt alsancakta özel kliniği var konvansiyonel doopler de çok desteği oldu en son kasım ayından beri medical e gitmeye basladım doçent olan mert beyle basladık ama arastırdım zekeriya bey urfa da genç olmasına rağmen baya ün yapmış ayrıca normal doğuma hep olumlu bakması benim için çok önemliydi.senin doktorun kim? nerede olacak hayırlısıyla doğum cnm? evet yaa bende esime söyledim oda çok şaşırdı :) bu arada herkezin kadınlar gününü kutlarım...
aman boşver cnm yaaa,hayırlısı ne ise o olsun..herkesin bakış açısı farklı tabiii...ben başkente gidiyorum.doktorum mesut bey..gayet memnunum,aile gibi olduk:)
bu arada kızlar moustigue nerelerde gözükmüo,doğum mu yaptı acaba??bilen var mı??
oyy masallah bizimkiyle aynı gidiyor :) benimde yarın kontrolüm her hafta gittiğimde nst de düzensiz kasılmalar çıkıyor aynısını gecen hafta banada dedi doktorum herhangi birşeyde gelirsin dedi hayırlısı bakalım :)
aman boşver cnm yaaa,hayırlısı ne ise o olsun..herkesin bakış açısı farklı tabiii...ben başkente gidiyorum.doktorum mesut bey..gayet memnunum,aile gibi olduk:)
öyle tabi hayırlısı canım,önemli olan içine sinmesi memnun olman tabiki,kasılmaların ne durumda,doğum tarihin bellimi ?
sabah doktor hazırlık sancılarıdır dedi
sabahtan beri bu sancı bitmedi gitti
sol kasık tarafımda düzensiz gelen ağrım var
korkuyorum sıklaşacak die yaavv
o sancılar bendede var cnm korkma vücut kendini doğuma hazırlıyor bebeklerimiz şuanda miadında heran gelmelerinde sakınca yok benim korkum bebeğim herhafta 150,200 gram aldığı için hızlı bir şekilde kilo artışından dolayı umarım ters bir durum olmaz gecen cuma 3 kiloydu
o sancılar bendede var cnm korkma vücut kendini doğuma hazırlıyor bebeklerimiz şuanda miadında heran gelmelerinde sakınca yok benim korkum bebeğim herhafta 150,200 gram aldığı için hızlı bir şekilde kilo artışından dolayı umarım ters bir durum olmaz gecen cuma 3 kiloydu
öyle tabi hayırlısı canım,önemli olan içine sinmesi memnun olman tabiki,kasılmaların ne durumda,doğum tarihin bellimi ?
kasılmalarım oluyor cnm,dün gece epey bir ağrımda oldu aslında..bugün doktora söylücem ama sanmıyorum erken gelsin..doğum tarihim 20 mart inşallah bi aksilik olmazsa
kızlaaaaaarr.... ben doğurdum :)) ilk fırsatta tekrar ayrıntılarıyla anlatırım ama şöyle özet geçeyim.. 6 mart akşamı suyum geldi 7 mart sabahı normal doğum ile doğurdum... demir im 3 kilo doğdu.. oğluşum şimdi yanımda mışıl mışlıl uyuyo teyzeleri... ev çok kalabalık.. ben çok yorgun.. ilk fırsatta dönüp anlatırım...
kızlaaaaaarr.... ben doğurdum :)) ilk fırsatta tekrar ayrıntılarıyla anlatırım ama şöyle özet geçeyim.. 6 mart akşamı suyum geldi 7 mart sabahı normal doğum ile doğurdum... demir im 3 kilo doğdu.. oğluşum şimdi yanımda mışıl mışlıl uyuyo teyzeleri... ev çok kalabalık.. ben çok yorgun.. ilk fırsatta dönüp anlatırım...
bu arada benimde kontrolüm vardı bugün..3025 gr olmuş kızım ama moustigue ın doğumdan iki gün önce 3118miş,3000 doğmuş,yanılma payını da hesaba katarsak bnm kızda en fazla 3000 doğar herhalde..aman sağlıklı olsunlarda..doğuran doğurana valla..bernysita sen demi doğurdun yoksa cnm,sesin soluğun çıkmıo???
canım yaaa..kıyamam...nese nese az kalmış kavuşucan oğluşuna..bu sarılık ne illet bişeydir yaw..inşallah sıkıntısız atlatırsınız cnm.çok sevindim walla..allah senden ayırmasın hiçöncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar...
hemen anlatayım.. salı 6 mart akşamı gayet yatar vaziyette bi elimde çekirdek bi elimde kumanda keyif yapıyordum kiiiii... içimden pof diye bi şey hissettim... hemen koştum wc ye girmemle suyumun gelmesi bi oldu.... hemen apar topar hastaneye gitttik tabi.. saaat de bu arada akşam 8 buçuk.. haa bu arada 1 gün önce doktro kontrolünde hiç sıkıntı yoktu doktor doğuma 20 gün var demişti bu hafta ilacımı kesecekti.. düşünün yani ilaca rağmen doğurdum..
neyse devam edeyim...
hastaneye bi gideriz ki 4 cm açılma var.. doktor doğum başladı dedi ve yatırdı.. başta hiç bişey yok nst de düzenli sancı çıkıyo ama bende tık yok.. derken yavaş yavaş sancılar başladı.. sancılar artınca eşim hemen anestezi uzmanı ayarladı ve epidural vuruldu.. o ara 2 3 saat kadar uyudum.. derken saat 5 6 sularında sancıyla uyandım ve sancılar kat kat arttı.. bi baktılar açılmam 8 e çıkmış.. doktor bile şaşırdı.. sen allahın sevdiği kulusun böle kolay doğum mu olur filan diye takıldı..
neyse sancılar artınca bi epidural daha vurdular ama malesef o tutmadı.. yani anlicanız çatır çatır doğurdum... epidural sadece 2 3 saat kadar uyumamı sağladı ..
neyse oğluş doğdu o muhteşem duyguyu anlatamam...ama malesef dokunamadan kuveze girdi.. 1 gece kuvezde kaldı... eve buruk döndümertesi gün çıktı. yani dün çıktı ama malesef az önce tekrar hastaneye döndü çünkü sınırda bir sarılık durumu var ... gece 12 de almaya gidicez sabah tekrar bakılacak eğer yine artarsa 1 gece ışın tedavisi alacak oğlum...
her neyse onca yaşadığım aksiliğin yanında sarılık en hafif olanı... allah hepinizi tez zamanda kurtarsın hepinize bu muhteşem duyguları yaşatsın dünyanın en muhteşem duygsu... kıyamam yavruma hastenede şimdi( neyse gece 12 de alıcaz inşallah...
hepinize kucak dolusu sevgiler.. ben fırsat buldukça giricem.. ama bu ara bira zevde kalabalık annane babanne dedeler hepsi burda... sizi unutmaadım doğumları takip edicem :))
:
Bir sen ben bi de yeni katılanlar kaldık burda:>benim zamanım geldi ama sanırım en sona kalıcam.Nazlı çıktı benim oğlan...Bi doğğsun nazlı olmak geç gelmek nedir sorucam ben ona:<
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?