Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

oncelikle kusmadan, bulantisiz, mutlu musmutlu bi gun diliyorum guzel anne adaylari :)
sizlere birsey danismak istiyorum. ben her hafta ultrasona giriyorum ve bu gobekten degil asagidan...sizce bunun bebege zarari varmi? hamile bi arkadasimla konustumda, onceden dusuk yaptigin icin kesinlikle yaptirma diyo. persembe tekrar gidiyorum, bu sefer doktorla konusup gobekten istesem diyorum...
bu arada kendi kendime nazarim degdi, mide bulantilarim basladi. bide daha erken sanirim ama canim acaip tursu istiyo havuc ve lahana tursusu :)) ama kocam turk marketine gidip almadi halaaa (

ayy canim cok sevindim adina.. daha erken degilmi ya hissetmek icin, ben iki hafta geriyim senden ve artik biseleri hissetmek istiyorum bende, hamile oldugumu anlamak :) cinsiyet icinde erken gibi 12. haftada insallah gorebilirsin :) sut ve rafadan yumurtayi atlama canim, beyin icin yumurta cok onemliymis..

quiter haklısın.Gereksiz yere endişeleniyorum bazen.Kendimi çok dinliyorum biliyorum elimden olmadan.İlk gebelik sanırım ondan bir de tüp bebek olunca.Sanada sağlıklı gebelikler cnm.Teşekkürler.

günaydın canım, alttan muyane düşüğe sebep olmaz diye biliyorum ben.. ama sürekli ordan yapması da can sıkıcı tabi göbüşten niye bakmıyolar ki?? bi de turşu için erken demişsin hiç de değillllll
ilk hamile olduğumu öğrendiğim günden beri turşu yiyorum ve ben bunu psikolojik falan sanırdım alakası yok resmen canım çekiyor :90:

canım yazdığını gödükten sonra cevap vermeden duramadım rafadan yumurta yemek hamilelikte tavsiye edilen birşey değil az pişmiş et tavuk vs.çiğköfte az pişmiş yumurta içinde canlı organizmaların bakterilerin yaşadığı anlamına geliyor bunlarda bizim bebeklerimiz için çok sakıncalı canım

toprağım (bu topraklık komşunuz olan Kahramanmaraş'tan geliyor) bu kızılcığı nerden buluyorsun
taze mi kurumu hangisi isede nerden bulunur bu bitki

toprağım (bu topraklık komşunuz olan Kahramanmaraş'tan geliyor) bu kızılcığı nerden buluyorsun
taze mi kurumu hangisi isede nerden bulunur bu bitki

taze kızılcık canım, pazarlarda satılmaya başlandı, henüz yeni yeni büyük bir pazarda tek tezgahta satılıyor ben bu aralar baya bir pazar geziyorum da yok kremdi yok fındıktı :) şuanda kilosu ortalama 7 tl den satılıyor, ben kilo kilo alıp yıkadıktan sonra buzluğa atıyorum fazlasını, genelde 1 kilosunu da hemen kaynatıp suyunu çıkarıyorum,buzluğa bol bol stok yapıyorum ki mevsimi geçtiğindede elimde bolca olsun, loğusalıktada işe yarayacak birşey çünkü, hiç birşey olmazsa loğusa şerbetini ondan hazırlarım inanılmaz lezzetli oldu :)

yaş fındığını buldun mu peki, burdaki bütün gebeşleri tutuşturmuştun bi ara :90:

9.haftadasın niyee alttan bakıyolar hala.... ilk dra gittiğimde bana da alttan bakmak istedi dr.ben istemedim.karından da gayet iyi göründü.gerek yok artık bence göbüşden bakabilirler...
bir de bu aşermelerin bilimsel açıklaması şu imiş bi yerde okumuştum....
vücudunda ne eksikse vitamin mineral olarak insan hamileyken onu canı çekiyor.ben et sevmem oğlumdan önce de yiyemezdim.oğluma hamileyken inanılmaz et yedim.kilo kilo limon yedim ki limona bakarken bile tuhaf olurum buruşur yüzüm.erken değil yani sen 2 aylık hamilesin tabi isteyecek canın.

yaş fındığını buldun mu peki, burdaki bütün gebeşleri tutuşturmuştun bi ara :90:

buldum canım o bulamıyorum diye yazdığım günlerin ilki pazardı takip eden perşembe buldum, o zamandan beri hiççç eksik olmuyor evde, günde yarım kilo falan yiyorum galiba, birde şeftali tiryakiliğim varki sorma, günde 2 kilo :) eşim eve gelmeden arıyor ekmek var mı diye değilde, fındık şeftali var mı diye arıyor :)

kızlarr günaydın malgoç ga harika bi tarif vermiş ama bende kızılcık bulmayanlar için bi tarif vercem annlerimizin hep yaptığı kabız olanlar bi içsin hele kayısı üzüm tencereye koyun içine bi kabuk tarçın 4 5 tanede karanfil kaynayınca arzunuza göre şeker o kkadar lezeetli oluokii ben kolaya bayılırım bu benim kolam olduu kıh kıh hem mübarek ramazan misafiirlerde bizde nasipleniriz...ben kabız dilim ama wcye koşuorum ama kızlılcık bulursam muhakkak yapıcam ama konyaya gelmio

oooh kızlar bu şerbet tarifleriyle 300 kilo olcaz valla :90:

çok da sağlıklı ve lezzetli geliyor kulağa, ben hiç yapmadım şimdiye kadar ama yapsam mı acaba diye düşünür oldum

bi de o yasak bu yasak, bu sıcak havalarda içecek bişey bulamıyorum

ayran su soda başka bişicik yok

canım aynı şeyi ben diyecektim arkadaşa benden evvel davranmışsın. aynen katılıyorum söylediklerine banada doktorum çiğ sakın tüketme sende parazite yolaçma ihtimali dışında direk bebeğe geçiyor dedi çiy gidalardaki bakteriler için.
hele çiy yumurtaki en fenalarından biri. süt içemeyen anne adayları endişe etmesin sütü tüketemiyorsa peynir ve yoğurt tu sofrasından eksik etmesin. ben içemiyorum eskiden beri süre gelen demir eksikliğine bağlı anemim var çok yüksek düzeyde çıkmadı testerim ama süt içemediğimi doktoruma sorduğumda içme zati anemi ni tetikler ama yoğurt ve peyniri tüketmeye bak dedi. süt içemeyenler peynir ve yoğurda devam diyorum..

guiter im soda tüketirken dikkat ediyorsun dii soda zararlı maden suyu esas olan ama her soda maden suyu olmadığı gibi her maden suyuda maden suyu değil beli başlı firmalar dışında gerisi suya basıyor c02 gazını insafsızlar bize sorsan hepsi soda ama ikisi bir birinden çok faklı bende hamile kalınca öğrendim aradaki farkı önceden pek içmesemde arada bir tüketiyordum sodayı. sağlıklı bir insana bile zararı olduğunu duyunca göz bebeklerim büyüdü valla :))

hangisini içmeliyiz peki canım??

bu arada ben de süt içemiyorum doktoruma sordum çok az nesquikle içebilirsin ya da meyveyle blenderdan geçirip iç dedi..

hangisini içmeliyiz peki canım??

bu arada ben de süt içemiyorum doktoruma sordum çok az nesquikle içebilirsin ya da meyveyle blenderdan geçirip iç dedi..

canım beypazarı maden suyuna ben kefilim, fabrikasına gitmiştim, gerçekten o bölgede çeşmeden akan su maden suyu idi, beypazarı maden suyuda o suların şişelenmiş hali. Her yerde olmuyor ama yıllardır migroslarda hep buluyorum onu, birde lezzetini sevdiğim uludağ, uludağ markasının sahibi benim müşterimdi o zaman sohbet etme imkanım olmuştu onlarınki de doğalmış, gözümle gördüm anlatılanı aktarıyorum ve ben uludağın lezzetini daha çok seviyorum daha sert geliyor bana, beypazarı inanılmaz yumuşak içimini anlamıyorsun bile ve o da kesinlikle lezzetli :)

sağol canım bilgi için

aklımda olsun uludağı ben de seviyorum, bi de güvenilir diye türk kızılayınınkini içiyorum...

Bu arada bana da bir doktor arkadaşımın tavsiyesini sizinle paylaşayım, kuru kayısıyı geceden 1 bardak suyun içinde bekletip, sabah suyunu içip kayısını yemek hem kabızlık sorunu için faydalıymış hem de süt yapıyormuş..

Ben daha hiç denemedim kayısı canım çekmiyor resmen midemi kaldırıyor ama aklınızda olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…