Hazır yorgan makinede yıkanır mı?

**garfield**

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.561
9
356
43
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya açtığımı belirteyim..

Hazır yorganlarımı makinede yıkamak istiyorum. Makinem vestel, 7.5 kg yıkama kapasiteli. Ama bozulur diye korktum.

Siz nasıl yıkıyorsunuz yorganlarınızı, battaniyelerinizi filan merak ettim..

Canım, benim yorganımda hazır uyku seti yorganı ve ben bir kere denemek istedim makinede yıkamak için ama cesaret edemedim,makinemi bozarım korkusu ile.
Bende kuru temizlikçiye verdim misler gibi getirdiler.
Bu sene yine aynı şekilde kuru temizlemeye veririm.

hmm anladım, teşekkürler.

Aslında biraz da şeyden sordum; kayınvalidem bi keresinde "keşke yorganlarımı getirseydim, seninkinde yıkardım" dedi de. Ben de demek ki yıkanabiliyo diye düşünmüştüm..

benimde 7,5 kilo ve yıkıyorum
ama 1 tanesi sığıyor ancak
hiç bişi olmadı
korkmayın bozmaz makineyi
valla ben battaniyeleride atıyorum yıkıyorum
elde mi yıkayacam koca battaniyeyi
mis gibi oluyor
30 derecede yada 40 derecede yıkıyorum

Son düzenleme:
Annemde yorganlarını elinde küvetin içinde yıkar.
Küvetin içine ıslatır deterjan ile sonra yorganı bir güzel ayakları ile çiğneyip,bol su ile durular...Suyunun süzülmesi için 1 gün bekletir sonrada kurumaya alır.
Ama işte nerde bizde böyle yetenek,hazırcıyım ben biraz sanırım. :asigim:

valla küvet aklma geldi, annem de öyle yapar ama bu evde küvet yok ki

peki nesrincim sıkma yaptırıyo musun maklinede? çünkü sıkarken baya bi sarsılıyo benim makine. kalkışa geçmiş uçak gibim ses çıkarıyo delikafadulden

benım makınam okadar buyuk kapasıtelı deıl...
ancak tek kişiliklerı alıo canım..ben tek kişilik mısafır yorganlarımı atıorum içine bişicik olmuo missss gıbı cıkıo...
çift kişilikleri almıo alsa onlarıda atıcam ...onları kuvette yılıorum artık...

annem bi tane yorganı atıyo makineye arada bi...sadece yorgn yıkanıyo yani
ama yorgan dediğim elyaf hani hazr satılanlar...bişe de olmuyo..kapatisesi de yetrlise ndn olmasn

yorgan ve battaniye yıkama işini halı yıkama firmaları profosyonel anlamda zaten yapıyor boşuna makinalarınızı bozarsınız,

yorganların nasıl yıkanacağı aşaüıdaki linkte ayrıca yazmaktadır.
altunhaliyikama. com

ben çağın gerisinde kaldım galiba ya
biz yorganın içini bir güzel dere kenarında yakın kölyerin birinde çeşmelerde hiç olmadı banyoda yıkarız yorgan yüzünü makinede yıkarız yorganı öylece makineye atıldıgını inanın ilk defa duydum

canim bende cesaret edemedim,cünkü suyu cekince dahada agirlasiyor diye..
tek tek olsa yikanirda,cift kisilik olunca yapmadim..
simdi her 5-6 ayda bir küvete islatip deterjanda bekletiyorum sabaha kadar,sonra bikac saatte yumusaticida bekletiyorum,duruluyorum..
yikatmak icin imkanin varsa evde hic ugrasma bile derim..

zaten aldığın yorganın talimatlarında yazar..kaç derecede yıkanacağı bile yazar..yıkanmazsa makinede yıkanmaz uyarısı vardır..ama ben makinede yıkanmaz uyarısı olanı bile yıkadım hassas ayarda..bi şeycikler olmadı..makinenin ağırlığı sağlamsa no problemo kızlar..yaşandı denendi onaydan geçti...

ama yorganım tarihi eser moduna girmiş sayılır. kaç yıllık yorgan, üzerinde kulakçık bile yok üstüne yazı yazacakları

ben hep atarım makinaya uyku setinin yorganını kaç yıldır hiç bişişcikler olmaz makinaya da yorgana da misler gibi tertemiz çıkar elimde o kadar temiz olucağını hiç sanmıyorum

Ben hep kuru temizlemeye verirdim bir gün atayım dedim makineye yorganım elyaf bu arada makinemde hiçbir sorun olmadı pırıl pırıl oldu derken benim bu iş hoşuma gitti 2 yıkadım 3 yıkadım 4. yıkadığımda yorganın içindeki elyaflar farklı yerlere toplanmışlar ve malesef yorganımın formu bozuldu sanırım içinde keçe gibi oldu ve yeni set almak zorunda kaldım birdahada asla atmam makineye :2:

bende bi yıkamak istiyorum ama benm makinede 7 kg acaba çift kişilik yorgan sığar mı ki die endişelerim var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…