• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hazır meyve püreleri vermek nekadar doğru

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
herzaman değil ama taze hazırlayamadığımız zamanlarda ara ara versek olur mu zararlı mı yüzde yüz meyve püresi diyor içindekilerde katkı maddesi yok diyor acaba faydalı mıdır?Fiyatları da uygun hero baby nin bimde 1 lira ayrıca bu kavanozlara yoğurt mayalıyorum çok da güzel oluyor sebze püreleri de var bunlar da faydalı mı yediren arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim

ben ogluma bi tek dısarda olursam aniden acıkırsa yediriyodum onlardan ama içim rahat ederek yedirmedim hiç fiyatı 1 tl ama 1 kg elma alsanız yine o fiyat hem kaç gün yer benceçok mecbur kalmadıkça hazır gıdalar vermeyin ve meyve püresini cam rende ile yapın iyi günler

Çok zararlı olduğunu sanmıyorum ama taze meyve sebzenin yerini tutmaz. Ben de sadece dışarıda isem ve yanıma başka bir yiyecek almadıysam ya da yiyecek götüremeyeceğim bir yerdeysem veriyorum. Toplam doğdupundna beri 5 kez filan vermişimdir. Evdeyken hiç vermedim şimdiye kadar.

Bence taze vermeye çalışın ne de olsa hazır birşey %100 doğal yazsa bile bir raf ürünü illa ki içinde katkı maddesi vardır. Ben bebe bisküvisi bile vermiyorum.

bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama o kavanoz mamalarının yerine ekmek kabuğu bile versen daha iyi derim naçizane

bende merak ediyorum ülkerde mesela katkısız hormonsuz vs.şeyler yazıyor. malum günümüzde taze sebze meyve hormonsuz hemde bulmak gittikçe zorlaşıyor. markette bazen görüyorum oturan bayanlar kavanoz maması veriyor bebişlerine. biz daha başlamadık grip oldu tatlım cuma kontrolü var inşallah iyileşirde geçeriz ek gıdaya çalışmaya başladığım için sütüm iyice azaldı devam sütü takviyesiyle idare ediyoruz şimdilik. gene elimizden geldiği kadar tazeye yönelmekte fayda var

benim eşim hero'ya yakın bir şirkette çalışıyor. ve bizim evde hero kolleksiyonu var. şirket doktorlarıda hero kullanımını destekliyor.
ama doktorun söylediğine göre sürekli kavanoz maması verirsek bebek diğer yemeklere alışamazmış. biz evde olmadığımızda hiç yemek stresi yapmadan kavanoz maması veriyoruz. evde isek ev yapımı mamalar veriyoruz. oğlum ikisinede alıştı böylece. :52:

ben ilk ek gidaya gecerken hipp kavanoz pureleri ile basladim ve oldukca uzun bir sure onlari kullandim.Hala daha evde disarda ara sira kullanirim.Hipp disinda bir iki marka daha denedim fakat onlar bana guven vermedi.Tazesini hazirlamak en guzeli ama ben taze ve hormonsuz gida bulmakta cok zorlaniyorum,kavanozdakiler bizim doktorun dedigine gore o acidan daha guvenli.

ben daha kızıma hiç kavanoz maması vermedim. dışarda uzun kalacaksam çantama çorba koyuyorum onu yediriyorum özellile açık havada yemeyi çok seviyor kızım.

ben ilk ek gidaya gecerken hipp kavanoz pureleri ile basladim ve oldukca uzun bir sure onlari kullandim.Hala daha evde disarda ara sira kullanirim.Hipp disinda bir iki marka daha denedim fakat onlar bana guven vermedi. Tazesini hazirlamak en guzeli ama ben taze ve hormonsuz gida bulmakta cok zorlaniyorum,kavanozdakiler bizim doktorun dedigine gore o acidan daha guvenli.

ya ben de buna katılıyorum, aldığımız meyve sebzeler ne kadar güvenli. gerçi ben hiç daha kullanmadım kavanoz maması, ama dışarıdayken kullanırım diye düşünüyorum(çok katı değilim bu konuda). keşke yavrularımıza taze meyve sebze yedirebilsek ama kendi bahçende yetiştirmediğimiz sürece aldığımız hiçbir meyve sebze taze, hormonsuz diyemeyiz ki. bir de katkı maddesi olmasa o kadar dayanmaz diyenler var.(organik ya da katkı maddesiz yazsa da- ki bir firmanın bunu yazabilmesi için iyi bir denetime tabi tutulması gerekli) ama anneannelerimizin kışlık için yazdan hazırladıkları konserveler, reçeller, salçalar, tarhana, erişte gibi bir sürü madde de 1-2 yıl dayanabiliyor katkı maddesiz. bu kavanoz mamaları da böyle yöntemle hazırlanmış olamaz mı?

Back