hazır cevap olamamak

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Maalesef bazen topluluk içerisinde pot kırıyorum. Üstelik saygın bi meslek sahibi bi insan olarak.. 2 gün öncede aynısını yaşadım ve kendimden nefret ediyorum. Çok saçma bi cevap verdim. Anlamsız...Offff kendimden nefret ediyorum. Karar aldım bundan sonra günde 1 saati aşmıyacak internet tv ise sadece haber saatinde izlencek.. Arkadaşlar çok üzgünüm neden böyleyim ben..Ne yapabilirim acaba? Beynimi geliştirmek için??? Aslında yazı dilinde kendimi daha iyi ifade ediyorum ama iş ani bi şekilde bi soruya cevap verebilmeye gelince tıkanıyorum :2: Konuşmasını düzelten insanlara soruyorum nasıl başardınız? Felsefe mi okumalıyım?

Söyleyebileceğim o kadar şey varken o şekilde konuşmak...Offf bu acı ne zaman geçecek? Tamamen rezil oldum. Arkadaşlar neyi önerirsiniz? Aslında boş konuşmam pek ama ani konuşmalarda bazen pot kırabiliyorum

O zaman çok konuşmamaya çalışın. Bilmediğiniz bir konuysa, pot kırmak yerine bu konuda fikrim yok deyin. Bilemiyorum deyin. Asla cevap vermeye çalışmayın.
Gerkesiz şeylerle ilgilenmek yerine, gündemi takip edin. Ederken takıldığınız yerleri araştırarak gidin. Kurslara katılın. Arkadaşlarınızı iyi seçin

Son düzenleme:
Söyleyebileceğim o kadar şey varken o şekilde konuşmak...Offf bu acı ne zaman geçecek? Tamamen rezil oldum. Arkadaşlar neyi önerirsiniz? Aslında boş konuşmam pek ama ani konuşmalarda bazen pot kırabiliyorum

aslında aynı durumu bende yaşıyorum.hazır cevap değilim.ve böyle ani durumlarda pot kırıyorum malesef.bence kitap okuyabilirsin.belki de heyecandanda kaynaklı olabilir?böyleyse eğer toplum içinde daha çok konuşabilirsin.

kitap kitap kitap

bi de herşeye bişey söylemek zorunda değiliz bilmemek değil öğrenmemek ayıp

canım ben çok kitap okuyorum ama ani sorularda ben de pot kırabiliyorum :26:

duygusal zeka teknikleri üzerine kitaplar okumanızı öneririm. empatik cümleler kurmayı öğrenerek yerine ve zamanına uygun cümleler kurmayı öğrenebilirsiniz..

ne yazık ki aynı sorun bende de var,bi türlü aşamıyorum bunu..çok fazla konuşmayı tercih etmiyorum bu durumlarda

ne yazık ki aynı sorun bende de var,bi türlü aşamıyorum bunu..çok fazla konuşmayı tercih etmiyorum bu durumlarda

ben de bu durumlarda konuşmuyorum bu sefer de niye konuşmuyorsun diyorlar :26:

Kesinlikle bu konuda en çok yardımcı olan şey, seminerlere, münazaralara katılmak seyirci olarak.Bu etkinlikler üni.lerde yapılıyor takip edin ve mutlaka katılın.

İkincisi derneklere gönüllü üye olun..Çok fazla sayıda insanla muhattap olmak zounda kalacaksınız..Stantlar bu konuda işe yarıyor.

Birde tiyatronun insan zekası üzerinde çok fazla etkisi var.

ablamdada bu problem var maalesef...olmadık ortamda pat diye birşey söler işin içinden oda çıkamaz bizde.... size şöyle bir olayını anlatayımda bi teseeli olsun bukadarını kimse yapmaz çünkü eşimle düğünümüze 1 hafta kala nikah günümüz vardı nitekim nikah günümüz vardı bindik arabaya eşim,ablası,annem,eşimin ablası ve halasının kocası var memleketten geldi adam çok sewip çok sayarlar çok çekinirler adamdan yaşı 55 60 adamın düşünün ablam öle bi laf sölediki ben ağlayayımmı güleyimmi şaşırdım sinirden... benim bi köpeğim var çok tatlı terrier ondan konu açıldı ablam dediki laf arasında çok tatlı yaaa böle masum masum bakıyo ya küsünce aynı kadire benziyo....herkes şok ablasıda dediki kardeşimi köpeğemi benzetiyosun ne warki bunda annemde hepdiyo jojo kadire benziyo diyo dedi annem şooookk nerden çıktı o falan diyo ablamda ısrar ediyo yaa anne sölemiştinn ya bikere gözleri kadirinki gibi ne güzel kocaman halbuki öyle bişey asla ne konuşuldu ewde nede konusu geçti bunu ablamda annemde bende iyi biliyorduk ablam daha sonra benim içimde kötülük yok üstüme geldiniz arabada bende uzattım dedi nikah günümüz burnumuzdan geldi....ben eşime ve ailesine durumu açıklamaya çalıştım ama o adam benim ailem hakkında ne düşünmüştür siz düşünün artık böle şeyler hep yapar mesela bi erkek ismi geçer benim tanıdığımdan emin olmadan sende tanıyosun yaaa der halbuki o öyle zanneder idda eder eşim derki kim bu adam nerden tanıyosun ben ise aksine çok hazır cewap bi karakterimdir pat diye sölerim herşeyi ama bugüne kadar asla kimsenin karşısında mahçup olmadım ama bu kişilik meselesi değil bence kitap okuyun bol bol hem diksiyon açısından hemde beyin egzersizi için idaeldir..

bu biraz kişikle ve yetiştirilmeylede alakalı diye düşünüyorum.
bende canım çok sıkkınken hiç konuşmak istemem
konuşuncada alakasız şeyler söylediğim oluyor.

ben aslında hazır cevabı beceririm ama çekinmiyor olmam lazım karşımdakinden. Bir de 'ben zaten pot kırıyorum konuşunca' dersen ve bunu gözünde büyütüp kendini kasarsan daha da sıkıntı yaparsın ve pot kırarsın.
Hem emin ol hazır cevap olan herkes iyi değildir.Bir çoğu kalp kırıyor,çok konuşuyor ama tek yapmış olduğu bolca dedikodu,laf sokmak vs.
Böyle bir özelliğe sahip olup kötüye kullanmaktansa kalbini bozmadan sakin ,doğal ,efendi gibi takılırsın çok daha iyi.

bu biraz kişikle ve yetiştirilmeylede alakalı diye düşünüyorum.
bende canım çok sıkkınken hiç konuşmak istemem
konuşuncada alakasız şeyler söylediğim oluyor.

kesinlikle katılıyorum,özellikle de annede varsa bu özellik,çoğunlukla kız çocuğunu da etkiliyor daha küçük yaşlardan itibaren.

ben cok kıtap okurum turkcem de cok duzgundur ancak onem verdıgım bırının yanında bende hazır cewap olamam oyle tutulur kalırım hatta sonrada aklıma gelır keske lafı soyle gedıgıne koysaydım dıye
sanırım bu özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor canım...

hazircevaplilik biraz karakter yapisi ve ozguvenle ilgili bence.. kitap okumakla hallolmasi pek beklenemez..
ha kulturlu olmak istersek, o baska.. o zaman oku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…