• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hazır cevap olamamak

sizden acil bir yanıt isteniyorsa "ben gereken ayarlamaları yapıp 10 dk sonra size döneceğim" vs diyebilirsiniz. tecrübesi az bir yönetici olarak zor durumda kalınca böyle yapıyorum, bi düşünüyorum.

eheüeh cidden 2011 konusuymuş

Maalesef bazen topluluk içerisinde pot kırıyorum. Üstelik saygın bi meslek sahibi bi insan olarak.. 2 gün öncede aynısını yaşadım ve kendimden nefret ediyorum. Çok saçma bi cevap verdim. Anlamsız...Offff kendimden nefret ediyorum. Karar aldım bundan sonra günde 1 saati aşmıyacak internet tv ise sadece haber saatinde izlencek.. Arkadaşlar çok üzgünüm neden böyleyim ben..Ne yapabilirim acaba? Beynimi geliştirmek için??? Aslında yazı dilinde kendimi daha iyi ifade ediyorum ama iş ani bi şekilde bi soruya cevap verebilmeye gelince tıkanıyorum :2: Konuşmasını düzelten insanlara soruyorum nasıl başardınız? Felsefe mi okumalıyım?
kitap kitap kitap diyorum bende.gerçekten çok faydası oluyor

okumakla tamamen düzelecek bir şey değil
bazı insanların yapısında var her lafa cuk oturan bir cevabı
size tavsiyem az ve düşünerek konuşun
pot kırmazsınız

Konu eski ama içerik güncel, her devirde geçerli olabilecek bir mevzu...

Yalnız nerede nasıl konuşacağını bilmekle hazırcevap olmak çok farklı şeyler.

Her yerli yerinde konuşan insan hazırcevap değildir mesela...

Bazıları da kendilerini hazırcevap zannederler ama aslında patavatsızdırlar.

Muhatapları karşılık vermez çünkü seviyelerine inmek istemezler, o da susturdum sanır, kabarır.

Yani asıl mesele nerede nasıl konuşacağını bilmek.

Bunun en etkin yollarından biri de güler yüzlü ve kendinden emin bir şekilde az ve öz konuşmak...

Ortada bir mevzu varken alakasız konulara girmemek, size sorulmayan sorulara atlamamak...

Bunlara dikkat eden biri ne diyeceğini şaşırırsa sempatik olur en fazla... :KK66:

Back