Hazır cevap olamamak + tek başınalık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
birisi durup dururken laf mı çakıyor o an sanki dilim tutuluyor hiçbir şey diyemiyorum. sonradan da şunu deseydim, bunu deseydim diyorum.

mesela bir tek sevgilimle rahatım sevgilimle tartışırız o an kendimi nasıl ifade edeceğimi bilemem ama sonradan o konuyu muhakkak konuşurum çünkü o benim için önemli. Ama diğer insanlar lafı söylemiş bitmiş gitmiş bir daha birşey söylemenin alemi yok.

üstünden yıllar geçiyor ben bu lafları unutamıyorum. Hala üzülüyorum neden böyle salk gibi davrandım diye Bu arada sessiz bir yapım var kimseyle tartışmam laf söylemem. ama etrafımda karşıma çıkan insanlar hep ters laflar konuşuyolar bunu da çözemiyorum.

Ayrıca burda derdimi anlatacak bir dostum yok yazanlar oluyor benim arkadaşım yok bu yüzden insanlardan uzaklaşıyorum üniversitede nerdeyse 4 yılımı yalnız geçirdim + yüksek lisansta bu şekildeydi ben halimden memnunum çünkü kafam rahat arkadaş olmaması konusunda ama yine de bende bir sorun mu var diye düşünmüyor değilim
bundan sonraki hayatımda da arkadaş edinmeyi düşünmüyorum

Bir arkadaşım var bir şey söylerim dört gün sonra gelir sen bana niye böyle dedin der. Sizinki de o hesap.

Arkadaş edinmeyi düşünmüyorsanız konuda bir sorun göremiyorum ben.

Hazır cevap olunca da sıkıntı oluyor. Işık hızıyla cevap veriyorsun, bu sefer de üstünden zaman geçince gelip "sen bana o gün böyle demiştin" diyorlar ben konuyu çoktan unutmuş oluyorum. Bu sefer o durumda verecek cevap bulamıyorum.

Hazır cevaplık bir özellik bana kalırsa ve her insanda da olmuyor, annem sizin gibidir,yıllar evvelinden bilmem hangi akrabanın dediği o lafa cevap veremedim içimde kaldı der :)

Arkadaş konusu da rahatsız değilseniz sıkıntı yok ama koca 4 yılda hiç.mi arkadaş edinmez insan?

Hazır cevaplıkla fesatlığın ne alakası var :)

Bir arkadaşım var bir şey söylerim dört gün sonra gelir sen bana niye böyle dedin der. Sizinki de o hesap.

Arkadaş edinmeyi düşünmüyorsanız konuda bir sorun göremiyorum ben.
Yani yanlıs anlamayın da eleştirmeyi seviyorsunuz. Hoş burada açılan konularda eleştirilecek çok şey oluyor orası ayrı belki ondandır. Yalnız reel hayatta da böyle bir şey varsa arkadaşınız da fazlasıyla iyi niyetli ise bazı şeyleri geç idrak ediyor olabilir.

Arkadaş konusu da rahatsız değilseniz sıkıntı yok ama koca 4 yılda hiç.mi arkadaş edinmez insan?

aslında ilk tanışan ben oldum yeni insanlarla ama uzun sürmedi pek konuşan biri de değilim bi de iğneleyici sözler duyduğum çok oldu sebepsiz yere

Şu zamana kadar gördüğüm her hazır cevap kişi fesat ve dedikoducu çıktı kadını erkeği aynı. İstisnalar vardır tabi siz fesat değilseniz üzerinize alınmayön sakın.
Yok üzerime alınmadım sadece böyle bir genelleme yapmak doğru gelmedi.

İlla iğneleyici karşılık vermek zorunda değilsiniz "ne demek istedin" deyin ya da bakışla duruşla rahatsız olduğunuzu belirtin karşınızdaki kişi rahat davranamasın.

Burada nasılsam reelde de öyleyim sanırım. Dan dun bi kadınım. Laf sokmam, iğnelemem, direkt söylerim. Geç idrak ettiği konusunda hemfikiriz.

Burada nasılsam reelde de öyleyim sanırım. Dan dun bi kadınım. Laf sokmam, iğnelemem, direkt söylerim. Geç idrak ettiği konusunda hemfikiriz.
En iyisi aslında. Ben de öyleyim biraz ama yine de torpulemeye çalışıyorum biraz. Çünkü o an aklıma geleni söylesem de direkt sonradan bu kadar açık soylemeliydim belki diyorum ya da başka türlü anlatabilirdim söylemek istediğimi diyorum. Bundan sonra ilk akla geleni söylesem bile bir 45 saniye düşünüp söylesem diyorum arada:) yazarken yine düşünme zamanımız oluyor konuşurken o da yok:)

Malesef, konuşurken pat diye çıkıveriyor. Sonra üzdüm diye üzülüyorum. Ama kişilik işte, kötü niyetten değil.

Hazır cevapmışım, düşünüyorum herşey birden oluyor demek ki karakter. Ama sevilmiyo insanlar tarafından genelde.

Çevrenizde sizi kıracak davranışlarda bulunan insanlara ya gereğinden fazla ilgi gösteriyorsunuz ya da davranışlarınızla insanları kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.Hazırcevap olma durumu ile patavatsızlık aynı şey değil,bu iki kavram arasında ince bir çizgi var.Bence siz hemcinslerinizle ilişki geliştirmek istiyorsunuz ama geçmiş deneyimlerinizden dolayı ilişki geliştirmekten kaçınıyorsunuz.Salt sevgiliyle bir ömür geçer mi yahu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…