1989 yılından bu yana L'OREAL PARİS, üretilmiş ürünlerin değerlendirmesi için laboratuar hayvanı yöntemine başvurmamaktadır.
Kimyasal içeriklere sahip olduğu için, Avrupa Birliği kuralları ve uluslararası çeşitli kurallara göre tedarikçiler, ürünlerin içeriğiyle ilgili testleri yapıp bu ürünlerin zararsız olduklarının garantisini vermek zorundadır.
L'OREAL PARİS 20 yıldır, hayvanları denek olarak kullanmanın dışındaki yöntemleri araştırmak, geliştirmek ve geçerli kılmak için önemli çabalar harcamıştır.
Bu gelişimin ötesinde, akademik ve endüstriyel araştırmalar önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacaktır.Bu bağlamda yetkin karar mekanizmalarına, ağıbilim (toksikoloji) alanlarında, kimyasal içeriklerin incelenmesi ve değerlendirilmesinde, alternatif yöntemlerin ve henüz var olmayan yöntemleri geliştirip geçerli kılmak bu çalışmalar sonucunda olacaktır.
Petanın test yapmayan temizler listesinde REVLON markasıda var, saç boyaları ve kozmetik ürünleri var sanırım, kullanan ya da gören bilen varsa ve yazarsa çok mutlu olurum.
ama şimdi güncel listeye göz attığım kadarıyla "revlon" markası temiz olmayanlar listesindeymiş(
petanın listesine göre l'oreal e ait sadece "the body shop" ürünleri temizler listesinde! diğerleri hep kara liste! ama "the body shop" ürünleri de çoğu ürün itibariyle paraben içeriyo maalesef, ben sadece koltukaltı mumunu kullanıyorum paraben ve aliminyum içermeyen! down under naturals markasını ne temizler ne de kara listede göremedim, ben de kullanıyorum ve meraktayım... saç boyası için goldwell i inceliyorum ama ne derece kimyasal kullanıyolar önemli tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?