• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Hayvanlar üzerinde test yapmayan saç boyası markaları?

Wella malesef test yapıyor. Bazı yerlerde yapmadığı yönünde listeler var ama PETA' nın listesini baz alalım. Açıklamalarıyla birlikte. Nihai ürün değil de içeriğindeki ürünler hayvanlarda test ediliyor. Zaten herhalde maymuna ruju sürmezler, bu işkence olmaz en fazla komik olur. Fakat nedir..içeriğindeki kimyasallar gözlerimizi yakan delen ürünler hayvanlar üzerinde deneniyor. Netten videolara bakarsınız (kan tutmuyorsa) görebilirsiniz. Neva colorunda yaptığı kesin(benim düşüncem bu, yapmadığına dair bişi bulamadım). Çünkü yapmayan firma ben yapmıyorum diyor ve amblemi yapıştırıyor canlar. Çoğu ORGANİK yada BİTKİSEL ürünler hayvan testleri yapmıyor. Zaten bu ürünlerin amacı "çevreye ve yaşama saygı ilkesi".
Bu kadınlar ne zaman "ana" duygusunu tadarsa ya da "analık" hisleri uyanırsa bünyesinde o zaman "bu katliama son" diyecek. Ülkemden pek umutlu değilim açıkçası. Ama Avrupa Ülkeleri bu konuda bizden daha duyarlı.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Aynı paralelde yaşamak güzel sizinle.

Son düzenleme:
Sevgili heraklia, malesef test yapmayan firmaların, ürünlerinin üzerinde yasal olarak bunu belirtme zorunlulukları yok. Yani amblem veya herhangi bir ibare olmayabilir test yapmasalar da. Örnek NIVEA. Test yapmıyor ama amblem de kullanmıyor. Keşke yasal olarak zorunlu olsa belirtmeleri. Ben de baz olarak PETA nın listesini almıştım.

NEVACOLOR ı söylediğin iyi oldu. Ben onu yapmıyor sanıyordum.

Listeye test yapmayan bir firma daha ekleyebilirim.

ONIX saç boyaları da yapmıyor. Eklemeler bitince bu temiz firmaları bir liste yapmak lazım.

Teşekkür ederim arkadaşım. Onix' i bilmemiz iyi oldu.
Ama şuna açıklık getiriyim yanlış anlaşılma olmasın, neva color' un kesin yapıp yapmadığını bilmiyorum. Hangi firmaya ait ona da bakmadım. Diğer büyük markalar yapınca onu da yapmıştır diye çok da araştırma gereği duymadım. acaba hangi firmanın ürünü? Hangi ülke?

Şimdi Neva color markası için Ege Bölge Satış sorumlusu ile görüştüm. Ürünlerimizin girdileri Amerika' dan geliyor ve Türkiye' de üretimi oluyor dedi. Pazartesi İstanbul bölgeyi arıcam oraya yönlendirdi. Amerika biraz tehlikeli tabii. Tolga Bey' e bir kadın olarak bu vahşetin son bulması için bu testlerin yapılmamasını ve yapılmıyorsa amblemin basılması istediğimi özet geçtim. Üreticileri de bilgilendirelim ki Arz-Talep ilişkisini başlatalım.

Ben de tam şimdi Neva Color a mail atmıştım ki sizin mesajınızı gördüm :) umarım olumlu bir cevap gelir.

Natural Colors Organic saç boyası test yapmıyor. kutunun yanında tavşan amblemi var. boya da bu:
$natural colors 6CA karamel.jpg

Bugün Neva Color' daki ürünlerle alakalı bir yetkili ile telefonda görüştüm. Kozmetik ürünlerdeki hayvan deneylerinin bizleri ne derecede rahatsız ettiğinden bahsettim (Bazıları görmezden gelse de benim gibi düşünenlerin varlığı sabit) Yetkili de "biz diğer büyük markalar gibi çoklu ürün üretmiyoruz, saç boyası üretiyoruz. ve bundaki kimyasalların oranı bellidir. bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar gösterir hepsi bu. onun dışında yeni ürünler değil ve deney yapmıyoruz" dedi. ama Amerika' dan gelen içerikler orda yapıyorlar mı kendilerine ait prosedür nedir bilemiyorum ama bizim böyle bir talebimiz yok dedi. sadece saç boyasında uzmanlaşmaları ve bunun da oranlarının belli olması içimi biraz rahatlattı. yani bir loreal değil!!!
ve kendisinden talebim hayvan deneyi yapmıyorlarsa bunun amblemini boyanın üstüne basmaları idi. o da bu konuyu yönetime ileteceğini söyledi. bassınlar ki kim ak kim kara belli olsun,,, kendisine buradan da teşekkür ederim :42:

Hayır bakmanız gereken amblem sağ alt köşedeki tavşan amblemi.

Ama hangi firmanın olduğunu bilmiyorum.

Tamam o kartali da cikarttim simdi, bir firmanin amblemine benzettim de, degilmis. Tesekkürler yorum icin. :71:

Wella malesef test yapıyor. Bazı yerlerde yapmadığı yönünde listeler var ama PETA' nın listesini baz alalım. Açıklamalarıyla birlikte. Nihai ürün değil de içeriğindeki ürünler hayvanlarda test ediliyor. Zaten herhalde maymuna ruju sürmezler, bu işkence olmaz en fazla komik olur. Fakat nedir..içeriğindeki kimyasallar gözlerimizi yakan delen ürünler hayvanlar üzerinde deneniyor. Netten videolara bakarsınız (kan tutmuyorsa) görebilirsiniz. Neva colorunda yaptığı kesin(benim düşüncem bu, yapmadığına dair bişi bulamadım). Çünkü yapmayan firma ben yapmıyorum diyor ve amblemi yapıştırıyor canlar. Çoğu ORGANİK yada BİTKİSEL ürünler hayvan testleri yapmıyor. Zaten bu ürünlerin amacı "çevreye ve yaşama saygı ilkesi".
Bu kadınlar ne zaman "ana" duygusunu tadarsa ya da "analık" hisleri uyanırsa bünyesinde o zaman "bu katliama son" diyecek. Ülkemden pek umutlu değilim açıkçası. Ama Avrupa Ülkeleri bu konuda bizden daha duyarlı.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Aynı paralelde yaşamak güzel sizinle.

Bugün Neva Color' daki ürünlerle alakalı bir yetkili ile telefonda görüştüm. Kozmetik ürünlerdeki hayvan deneylerinin bizleri ne derecede rahatsız ettiğinden bahsettim (Bazıları görmezden gelse de benim gibi düşünenlerin varlığı sabit) Yetkili de "biz diğer büyük markalar gibi çoklu ürün üretmiyoruz, saç boyası üretiyoruz. ve bundaki kimyasalların oranı bellidir. bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar gösterir hepsi bu. onun dışında yeni ürünler değil ve deney yapmıyoruz" dedi. ama Amerika' dan gelen içerikler orda yapıyorlar mı kendilerine ait prosedür nedir bilemiyorum ama bizim böyle bir talebimiz yok dedi. sadece saç boyasında uzmanlaşmaları ve bunun da oranlarının belli olması içimi biraz rahatlattı. yani bir loreal değil!!!
ve kendisinden talebim hayvan deneyi yapmıyorlarsa bunun amblemini boyanın üstüne basmaları idi. o da bu konuyu yönetime ileteceğini söyledi. bassınlar ki kim ak kim kara belli olsun,,, kendisine buradan da teşekkür ederim :42:

Ilginiz beni cok mutlu etti. Icim rahatladi gercekten. Öyle bir sey varsa kullanmam, cok mühim degil ama zamaninda kullandigima yanarim ve baskalari tarafindan defalarca kullanilacak olmasina. Neyseki icimi rahatlatti son mesajiniz.

Wella yapiyormuymus? Emin misiniz? :26: Üzüldüm simdi. Ben de yapmadigiyla ilgili yazilarla karsilasmistim. Icerigindeki ürünler test ediliyorsa ürün de test yapiyor olmus olmaz mi? Yani ona göre kesin bir kanit olmasi gerekir yapip yapmadigiyla ilgili. Keske "mutlu tavsan" amblemi zorunlu hale gelse. Böylece bizim kafamiz da karismamis olur.

Malesef biliyorum o videolari. Kan tutmuyor ama vicdanim kaldiramiyor...

Ülkem insani "Göz görmeyince gönül katlaniyor" sözünü benimsedigi icin malesef biraz zor. Ama malesef biz görsek de görmesek de canlar yaniyor. Lütfen biraz daha duyarli olalim... Kimse kimseye kozmetiksiz yasasin demiyor-ki yasanabilir de- Sadece biraz daha dikkat... Cok zor degil. Lorealin rimeli mükemmel kiviriyor, sac boyasi harika renk veriyor diye kimsenin can yakmaya hakki yok!

Merhaba,
Birçok bölümde bu konu ve açıklamaları var,tek bir başlıktan devam edersek daha fazla fikir alışverişi olur
O yüzden ayrı ayrı konu açmaktansa birinden devam edelim
http://www.kadinlarkulubu.com/evcil...yapilan-deneyleri-durdurmaya-var-misiniz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/kozme...e-test-yapan-yapmayan-kozmetik-firmalari.html
http://www.kadinlarkulubu.com/makya...4-hayvanlar-uzerinde-test-yapan-markalar.html

Bu konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkür etmeden de geçmeyeyim

Leydim, canim inan arkadas bu konuyu acmasaydi ben acacaktim. Cünkü sac boyasi diger kozmetik ürünlerine göre ekmek su gibi gidiyor. Bir kalem, bir ruj aylarca kullanilabilir ama kadinlar saclarini dibi geldikce yani ayda bir-iki kez boyuyorlar. Ne kadar cok sac boyasi tüketildigini düsünebiliyor musunuz? O yüzden bu bölümde böyle bir konu olmasi bence cok cok iyi oldu. Hem cok aktif bir forum "sac rengi ve boyama" forumu. Burada böyle bir konunun olmasi o kadar faydali olur ki... :16:

NEVA için çok sevindim. Güzel bir marka çünkü. Çaban için teşekkürler heraklia :)

Slania Wella'dan eminiz malesef. NEVA eğer kimyasalların miktarını ve türünü net olarak belirlediyse teste gerek kalmıyor demektir. Zaten test yaptığını duymamıştım.

Şimdi toparlarsak temiz markalar şöyle.

1. ORGANIC NATUREL COLORS

2. TINTS OF NATURE

3. SANOTINT

4. NOX

5. ONIX

6. AVON (PETA kara listeye almış malesef AVON iptal)

7. NEVACOLOR

Son düzenleme:
NEVA için çok sevindim. Güzel bir marka çünkü. Çaban için teşekkürler heraklia :)

Slania Wella'dan eminiz malesef. NEVA eğer kimyasalların miktarını ve türünü net olarak belirlediyse teste gerek kalmıyor demektir. Zaten test yaptığını duymamıştım.

Şimdi toparlarsak temiz markalar şöyle.

1. ORGANIC NATUREL COLORS

2. TINTS OF NATURE

3. SANOTINT

4. NOX

5. ONIX

6. AVON

7. NEVACOLOR

Avon temiz değil malesef
Önceden peta'nın temiz listesindeydi fakat artık Çin'de üretildiği için hayvan deneyleri yapıyorlar
Peta kara listeye ekledi
Avon'un tüm ürünlerinde hayvan deneyleri yapılıyor

Gerçekten mi. Çok üzüldüm :( en son boyamı içim rahat bir şekilde Avon'dan almıştım. Of. Zaten temiz markalar çok az. Daha çok araştırmak lazım. Tşk ederim uyarın için.

Bu arada ben yakın zamanda Avon'la ilgili konu açmıştım. Çok pişman oldum o konuyu tamamen silmenizin bir yolu var mı? İnsanları bu cani markaları kullanmaya kendi elimle teşvik etmek istemiyorum :( çok üzgünüm şu an.

Son düzenleme:
avon kara listede, net.
çinde üretime başladı mertlik bozuldu.
hunlar biraz daha akın yapsaymış ya zamanında...

Çok kaliteli bir prof.marka olan Goldwell de Petanın temizler listesinde
Şuan incelerken gördüm ve sevindim :)
Listeye ekleyebiliriz
Kuaför depolarında bulunuyor
Renk kataloğu:

a3194ff8af797480e0316ca3d26d40ac.wix_mp

Son düzenleme:
Dermalogica da yapmıyor :16: sitelerinde de yazıyor.

S: Dermalogica hayvanlar üzerinde test ediliyor mu?

C: Dermalogica ürünleri; şimdiye kadar yapılmadığı gibi gelecekte de hiç bir zaman hayvanlar üzerinde test edilmeyecektir.

Back