Anket Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmak Hayvanlara Karşı İşlenen En Büyük Suç

hayvanların deneylerde kobay olarak kullanılması hakkında düşünceniz?

• Ankete Katılan
    85
deney kanunları gereğince eğer bi hayvanı ya da insanı kobay olarak kullanıyorsan sonra onu iyileştirmekle yükümlüsün yoksa cezası var bir veteriner arkadaşım anlattı sanırım fare üzerinde yapılmış bir deneydi hastalığı enjekte etmek sonuclarını görmek vs1 yıl bulmuş fareyi iyileştirmek ise 9 yıl sürmüş ve bu deneyi yapanlar 9 yıl o fareyi iyileştirmek için uğraşmış
aslında kanun var ama işin içinde hayvan söz konusu olunca kanunlara uyan var mı sormak isterim

Bir canlıya akla mantığa sığmayan işkenceler yapmanın hiç bir haklı gerekçesi olamaz,zavallı hayvanlar maalesef her alanda eziyet görüyorlar,bir çok sektör için deneylere maruz kalıyor,insanlar kürklerini giyip hava atsın diye sersemleşinceye kadar dövülüp canlı canlı derileri yüzülüyor,yine biz eğlenip gülelim diye balinalar,sirk hayvanları eğitilirken dövülüp çeşitli işkenceler görüyorlar,çiftlik hayvaaltındaymış.
Çamaşır suyu,bulaşık mak.deterjanı,banyo mutfak temizleyicileri falan çok iyi olup deney yapmayan firma var mı? nları biz yiyelim ve üreticiler 1 e 10 kazansın diye akılalmaz şartlarda yetişiyorlar ve ne yazık ki saymakla bitmiyor.Hiç bir canlının dünyaya geliş amacı kesinlikle insanlara işkence görerek hizmet etmek olamaz.

Alakasız olacak kusura bakmayın ama bu durumun farkına vardığımdan beri aldığım ürünlere dikkat etmeye çalışıyorum kozmetik,kişisel bakım da deney yapmayan marka bulabiliyorum da şu temizlik ürünleri beni çok zorluyor, kullandığım tüm ürünler malum firmaların çatısı altındaymış.
Çamaşır suyu,bulaşık mak.deterjanı,banyo mutfak temizleyicileri falan çok iyi olup deney yapmayan firma var mı?

Meleğimin katkılarıyla bazı cümleler silinip karışmış kusura bakmayın lütfen.

Kesinlikle hayvanlar üzerinde yapılan deneyler tamamen engellenmeli.. O hayvanların cevap verme hakkı yok ki istiyor mu diye... O zaman test edilmeden mi piyasaya sürülsün diyenler var... Tabi ki hayır ama şöyle yapılabilir belli bir ücret karşılığında gönüllü denekler bulunabilir tabi ki sıkı kontroller ve sonrasında tedavi edilmek kaydı ile... Çok mu acımasız geldi bir insan üzerinde bu deneyleri yapmak ama ne farkı var bir hayvana ya da insana yapmak arasında.. İkisinde de can yok mu?? Dış görünüş mü?? bilinç farkı mı??? bu deneyleri meşru kılan... Yoksa sadece basit ilkel bir kend türünü kayırma olayı mı... Tabi ki hiçbir ürün test edilmeden piyasaya çıkmamalı ama bunun uğruna da hayvanlar türlü işkencelere maruz bırakılmamalı bir fare olsa bile.. Çünkü bir insan da fare de cana sahip... Bu iş gönüllü olarak belli bir ücret karşılığında yapılmalı....

baska soze ne hacet?!

baska soze ne hacet?!

Bir farenin canıyla bir çocuğun canı arasındaki fark nedir ki... İkisi de canlı.. ikisi de nefes alıyor... ikisi de hissediyor... Ama o alt tarafı bir fare değil mi o insanlara hizmet için var.. Eğer insanlığın sağlığı söz konusuysa o hayvanın sağlığının taşıdığı canın hiçbir değeri yok... Tamamen kendi türünü kayırma.. Bencillik... Gönüllü deneklerle yapılmalı bu deneyler...

BUAV'ın kendi sitesinde bir video izlemiştim,,,,gaz çemberinden geçip hayatta kalmayı başaran kobay farelerinin başını taşla eziyorlardı,,, ......deney hayvanları bir daha deneyde kullanılamaycak fizyolojik tahribata uğradıkları için canlı bırakılmazlar,deney sonrası katledilirler,,,,sadece fareler için değil tüm deney hayvanalrı için geçerli bu,,,bilhassa da tavşanalr için,,,,,o fare 9 yıl iyileştirlmeye çalışıldı çünki adı üzerinde deney bu,,,,ilaç deneniyor eni konu,,,,değil 9 sene 19 sene bile uğraşırlar,,,,mevzuat bunu gerektiriyor çünki,,,fakat kozmetiks ektöründeki gereksiz kıyımların haddı hesabı yok,,boşuboşuna bir hiç için bilimdışı gerekçelerle katlediliyorlar,,,hemde akla hayale gelmicek son derece acımasız yöntemlerle......lethal doze(bir fareyi öldürebilecek max.dozun 50 katı zehir enjekte edilerek, ilaç prespektüsüne geçen bilgiler elde diliyor) 1)göz irite testii8onlarca tavşanın retinası kanatılıyor,kimyasallar dökülerek kör ediliyor,çünki tavşan retinası insanınkine en yakın retina) 3)toksik gaz testii(parfüm-esasnlar özelikel köpekler üzerinde deneiyor,zehirli gaz soluyan köpeklerden burunları kopan,kanayan,çiğerleri süngere dönenler var)....off daha neler neler,,,,sabaha akdar yazsam bitmez,,,konuya bir hayli vakıfım,,,,,deney yapmayan-yapan firmalar konsunda bilgi isteyen arkadaşım olursa lütfen bana yazsın,,teşkk,,,,

baska soze ne hacet?!

hayvanalrın üzerinde test yapılmasını önleyen 450e yakın teknoloji var ama maliyet yüzünden tercih edilmiyor,,,olmaması değil mesele,,,,ilaç ve kozmetik frmalarının aşırı kar ve rantlarından bir kısmını feda etmeye yanaşmamaları yüzünden,,,,hayvan deneyleri ucuz,,, o yüzden acımıyorlar,,,,karlarından bir kısmınıda feda etmeye yanaşmıyorlar multinasyonel firmalar,,,

EDİT: FİRMA GÜNCELLEMESİ ŞART..YANLIŞ BİLGİLERİ DÜZELTİYORUM ŞUAN
İNGLOT,LUSH,TOO FACED,EVERYDAY MİNERALS DIŞINDAKİ DİĞER YUKARIDA GEÇEN TÜM FİRMALAR DENEY YAPIYORLAR ARTIK! URBAN DECAY DE DENEY YAPMAYA BAŞLADI..(ÇİN'DE SATIYOR YANİ ARTIK,,ÇİN HÜKÜMETİ HAY.DENEYLERİNİ ZORUNLU KILDIĞI İÇİN)
[/QUOTE]

Bunlar kozmetik firmaları sanırım,kaliteleri nasıl nerelerde satılır ?
Bir de ben deney yapmayan bilinen kaliteli ev temizlik malz.markası arıyorum.Daha önce de yazdığım gibi özellikle çamaşır suyu,kireç çözücü,mutfak-fırın-banyo temizliyicileri falan.Bilindik tüm iyi olan markalar maalesef kanlı.
Yardımcı olursan çok sevinirim çünkü bulamıyorum bir türlü.

Bunlar kozmetik firmaları sanırım,kaliteleri nasıl nerelerde satılır ?
Bir de ben deney yapmayan bilinen kaliteli ev temizlik malz.markası arıyorum.Daha önce de yazdığım gibi özellikle çamaşır suyu,kireç çözücü,mutfak-fırın-banyo temizliyicileri falan.Bilindik tüm iyi olan markalar maalesef kanlı.
Yardımcı olursan çok sevinirim çünkü bulamıyorum bir türlü.[/QUOTE]

evet,,,kozmetik firmaları,,,inglot büyükşehirlerde mevcut....(istanbul,İzmir,ankara....bursa'da mevcut değil ama) ayrıca netten satış yapıp yapmadıklarını kontrol edebilirsiniz,,,,lushtürkiye mevcut...web sitesi,,,alışveriş yapılabiliyor ayrıca mağazaları da var....organik-deneysiz ürünler satan bir ingiliz firmasıdır ve hayvan deneylerine karşıt emsili olarak gerçekleştirdiği showu youtube üzerinden bulup mutlaka incelemelisniz,,,,yeri yerinden oynattılar tesmen İngilterede,,,,too faced,kaliteli bir marka ve nette satışı mevcut....GG^de felan çoğunlukla oluyor..everyday minerals keza mevcut..youngblood minerals var bi de,,oda deney yapmıyor...id minerals ve bare mineralstan uzak durmak lazım,,ana firmaları deney yapıyor,,mineral olsalar da bunlar....temizlik malzemesine gelince astonish var ama türkiyede ben sordum bulamadım..ingiliz markasıdır....ace deney yapıyor,,,,,temizliyicilerin &99,9 u yapıyor,ev kokuları glade felan da dahil...açıkcası ben kaçak temizlik malzemesi bulursam onlardan alıyorum,,,marka sınırlı olarak alıyorum artık,,,,,yani demek sitediğim bazı ürünlerin muadli şuan için türkiyede olmadığından tam kısamasak bile tüketimi ciddi anlamda düşürmekte bişiydir,,,,örneğina rtık yumuş gibi yumuşatıcı da almıyorum ben,,,,mümkün mertebe kısıntı,,,,şuan için en zorlayıcı konu temizlik malzemelri,,,,oysaki ingilterede ve abd de deney yapmayan temizlik malzemelri de bolca var ama ithalatı yok türkiyeye,,,,orda sıkıntı,,,,unilever,benckiser maalesef ki deney yapıyor

Hayvanların kobay olarak kullanılmasını insanların büyük bir bencilliği olarak görüyorum. Onlardan daha zekiyiz diye her şey bize hizmet etmek zorundaymış gibi düşünüyoruz. Başka bir canlının hayatı üzerinde söz sahibi olmaya ne hakkımız var? Bu tanrıcılık oynamak gibi bir şey.

İnsanoğlu kendini de dünyayı da çıkmaz bir döngünün içine sokmuş durumda. Bakıyorsunuz hayvanlardan insanlara hastalıklar bulaşıyor. Peki bu hastalıkların sebepleri ne? Yine insanoğlunun bencilliği değil mi? Her şeyin genlerini, dengesini bozduk. Sonra çare arıyoruz. O çareyi bulmak için de hayatlarını zehir ettiğimiz zavallı hayvanları kullanmaktan çekinmiyoruz. Buna bencillik demek hafif kalır. Zeki olduğumuzu iddia eden aptal bir türüz aslında biz.

Bir arkadaşın da dediği gibi deneylerin gönüllü denekler üzerinde yapılması taraftarıyım ben de.

Son düzenleme:
Cevapladığın için teşekkür ederim Lys ,
Alışverişlerimde çok dikkat ediyorum artık bakmadan bişey almıyorum,temiz marka alternatiflerinin her geçen gün artmasını umuyorum ve biliyorum ki bu ancak bizlerin talepleri ile olur.

rica ederim,,,evet,,,ayrıca önemli olan bu deney manyağı firmaların özellikle Procter&Gamble ve loreal satış cirolarını düşürmek...türkiye'de çok büyük pazar payları var!

slm:) beynimiz clonlansa ancak bu ksdar benzer fikir çıkardı,,,,,,Hayvanların kobay olarak kullanılmasını insanların büyük bir bencilliği olarak görüyorum. Onlardan daha zekiyiz diye her şey bize hizmet etmek zorundaymış gibi düşünüyoruz. Başka bir canlının hayatı üzerinde söz sahibi olmaya ne hakkımız var? Bu tanrıcılık oynamak gibi bir şey. Zeki olduğumuzu iddia eden aptal bir türüz aslında biz.

ayrıca zeka nispi değil mutlaktır.....farzımahal; bir muhabbet kuşunun insandan daha zeki yada aptal olduğu kanaatine varılamaz bilimsel olarak!bilimsel hiç bir yöntem bunu kanıtlamaya müsait de değildir.... sadece aynı türler nispi olarak kıyaslanmaya müsaittir IQ ölçümlerinde....o nednele biz daha zekiyiz demek aslında darwin'in türlerin kökeni'nin ilkeleri ile de çelişir....

yaradılanı severız yaradandan ötürü
lütfen yardım edelim 3 5 demeden yardım edelim çok ihtiyaçları var
Facebook

Karşıyım. Özellikle dikkat ediyorum hayvanlar üzerinde deney yapılmamış markaları tercih etmeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…