- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi BenOzgurce
-
Bir canlıya akla mantığa sığmayan işkenceler yapmanın hiç bir haklı gerekçesi olamaz,zavallı hayvanlar maalesef her alanda eziyet görüyorlar,bir çok sektör için deneylere maruz kalıyor,insanlar kürklerini giyip hava atsın diye sersemleşinceye kadar dövülüp canlı canlı derileri yüzülüyor,yine biz eğlenip gülelim diye balinalar,sirk hayvanları eğitilirken dövülüp çeşitli işkenceler görüyorlar,çiftlik hayvaaltındaymış.
Çamaşır suyu,bulaşık mak.deterjanı,banyo mutfak temizleyicileri falan çok iyi olup deney yapmayan firma var mı? nları biz yiyelim ve üreticiler 1 e 10 kazansın diye akılalmaz şartlarda yetişiyorlar ve ne yazık ki saymakla bitmiyor.Hiç bir canlının dünyaya geliş amacı kesinlikle insanlara işkence görerek hizmet etmek olamaz.
Alakasız olacak kusura bakmayın ama bu durumun farkına vardığımdan beri aldığım ürünlere dikkat etmeye çalışıyorum kozmetik,kişisel bakım da deney yapmayan marka bulabiliyorum da şu temizlik ürünleri beni çok zorluyor, kullandığım tüm ürünler malum firmaların çatısı altındaymış.
Çamaşır suyu,bulaşık mak.deterjanı,banyo mutfak temizleyicileri falan çok iyi olup deney yapmayan firma var mı?
peki ilaçlar test yapılmadan insanlara verilse
daha mı iyi?
malesef hayvanlar olmadan test yapma yolu daha bulunamadı.
sağlık için yapılana karşı değilim...
bir fare kaç tane insanın,çocuğun hayatını kurtarıyor...
baska soze ne hacet?!
deney kanunları gereğince eğer bi hayvanı ya da insanı kobay olarak kullanıyorsan sonra onu iyileştirmekle yükümlüsün yoksa cezası var bir veteriner arkadaşım anlattı sanırım fare üzerinde yapılmış bir deneydi hastalığı enjekte etmek sonuclarını görmek vs1 yıl bulmuş fareyi iyileştirmek ise 9 yıl sürmüş ve bu deneyi yapanlar 9 yıl o fareyi iyileştirmek için uğraşmış
aslında kanun var ama işin içinde hayvan söz konusu olunca kanunlara uyan var mı sormak isterim
baska soze ne hacet?!
Arkadaşlar,,, İngilterede 1 yıl içinde 2.570.000 hayvan testlerde kullanılmış. ABDde ise; 1 yılda deney amacıyla öldürülen hayvanların sayısı 18-22 milyon arasında değişiyor.(50.000 kedi, 61.000 maymun, 180.000 köpek, 554.000 tavşan) youtube sitesinde(animal testing dediğinizde karşınıza çıkar) yüzlerce hayvan deneyi videoları var...buraya yüklenebiliyor mu bilemiyorum ama midesi ve vicdanı demir olanlar varsa buyursun izlesinler.....ben yapamayacağım..
Bunların katilleri kimler mi? LOREAL( başı çeken dev kozmetik firması), Loreala ait pek çok alt marka,.....Maybelline, Max factor,Rimmel London,YSL, La roche Posay, Lancome, Neutrogena, Garnier,Shiseido, NARS,Vichy, Armani,Olay,Bioterm,Helena Rubenstein,Kerastese en bilinenenleri,,,,
Bunlara alternatif satın alabileceğiniz diğer markalar(kan ve işkenceden rant sağlamayanlar)
Oriflame,Revlon,Nivea,Avon,Mac,Clinique,victorias secret,İnglot,Flormar,the body shop,Bobbi Brown,Laura Mercier,Lush,clarisn,Loccitane,smash Box,too Faced, Elf cosmetics,Everyday Minerals,Benefit gibi firmalar...
FİRMA İSİMLERİ PETANIN RESMİ SİTESİNDEN ALINMIŞTIR. BU LİSTELERDE YAYINLANAN VE KAMUOYUNA TEŞHİR VE DEKLARE EDİLEN FİRMALAR ÜRETİM POLİTİKALARINDA YAPTIKLARI DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE GÜNCEL LİSTELERE DAHİL OLMAKTADIR VEYA ÇIKARILMAKTADIRLAR....
Lütfen satın aldığınız kozmetik(bilhassa kozmetikte) ve temizlik ürünlerinde mutlu tavşan logosu, not tested on animals veyahut we do not test on animals ibarelerini arayınız![/QUOTE
EDİT: FİRMA GÜNCELLEMESİ ŞART..YANLIŞ BİLGİLERİ DÜZELTİYORUM ŞUAN
İNGLOT,LUSH,TOO FACED,EVERYDAY MİNERALS DIŞINDAKİ DİĞER YUKARIDA GEÇEN TÜM FİRMALAR DENEY YAPIYORLAR ARTIK! URBAN DECAY DE DENEY YAPMAYA BAŞLADI..(ÇİN'DE SATIYOR YANİ ARTIK,,ÇİN HÜKÜMETİ HAY.DENEYLERİNİ ZORUNLU KILDIĞI İÇİN)
EDİT: FİRMA GÜNCELLEMESİ ŞART..YANLIŞ BİLGİLERİ DÜZELTİYORUM ŞUAN
İNGLOT,LUSH,TOO FACED,EVERYDAY MİNERALS DIŞINDAKİ DİĞER YUKARIDA GEÇEN TÜM FİRMALAR DENEY YAPIYORLAR ARTIK! URBAN DECAY DE DENEY YAPMAYA BAŞLADI..(ÇİN'DE SATIYOR YANİ ARTIK,,ÇİN HÜKÜMETİ HAY.DENEYLERİNİ ZORUNLU KILDIĞI İÇİN)
Cevapladığın için teşekkür ederim Lys ,
Alışverişlerimde çok dikkat ediyorum artık bakmadan bişey almıyorum,temiz marka alternatiflerinin her geçen gün artmasını umuyorum ve biliyorum ki bu ancak bizlerin talepleri ile olur.
Hayvanların kobay olarak kullanılmasını insanların büyük bir bencilliği olarak görüyorum. Onlardan daha zekiyiz diye her şey bize hizmet etmek zorundaymış gibi düşünüyoruz. Başka bir canlının hayatı üzerinde söz sahibi olmaya ne hakkımız var? Bu tanrıcılık oynamak gibi bir şey.
İnsanoğlu kendini de dünyayı da çıkmaz bir döngünün içine sokmuş durumda. Bakıyorsunuz hayvanlardan insanlara hastalıklar bulaşıyor. Peki bu hastalıkların sebepleri ne? Yine insanoğlunun bencilliği değil mi? Her şeyin genlerini, dengesini bozduk. Sonra çare arıyoruz. O çareyi bulmak için de hayatlarını zehir ettiğimiz zavallı hayvanları kullanmaktan çekinmiyoruz. Buna bencillik demek hafif kalır. Zeki olduğumuzu iddia eden aptal bir türüz aslında biz.
Bir arkadaşın da dediği gibi deneylerin gönüllü denekler üzerinde yapılması taraftarıyım ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?