Anket Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmak Hayvanlara Karşı İşlenen En Büyük Suç

hayvanların deneylerde kobay olarak kullanılması hakkında düşünceniz?

• Ankete Katılan
    85
kesinlık le karşıyım bız ılaç içecez dıye haywanlar hasta olsun bız kozmatık kullanacaz dıye haywanlar kobay olsuun yooookkkkk yaa allah bu gunde yarında haywanlara kım ezıyet edıyorsa cezasını werrsin insanları kullansınlar zorla kobay dıye mınnacık haywanları kullanacaklarına parayla bulsunlar kobay etraf kobay yerıne kullanıla bılecek gönullu insanlarla dolu

Son düzenleme:
aslında önce ''peki o zaman insanlar üzerinde mi test edilecek?'' düşüncesini değiştirmek için bişeyler yapmak lazım.. günümüz teknolojisinde böyle bişeye kesinlikle ihtiyaç yok, hatta diğer yöntemlerin yanında hayvan testleri son derece saçma, gereksiz, kesinliği olmayan şeyler. zaten bunu yapan firmalar da sırf kar amaçlı yapıyo bunu, insanların gözünü boyamak için.. sonuç olarak olan, işkence çekerek ölen o zavallı canlara oluyo.. hem de ne işkence......

evet katılıyorum...kozmetik firmalarının hayvan üzerinde deney yapmalarının yanısıra onlara bu hayvanları özel olarak yetiştirip temin edenler var...yani bu cinayet çift taraflı işleniyor üstüne üstlük...2 taraf da az maliyetle çok kar elde etme peşinde...
hayvanlar doğduktan sonra büyüyüp denek olabilecek kıvama gelene kadar el bebek gül bebek büyütülüyorlar..ondan sonra da kozmetik firmaları laboratuarlarına gönderilip böyle vahşetlere maruz kalıp ölüyorlar....yetiştirilene kadar kendilerine gösterilen özeni gördükten sonra laboratuarlarda bu vahşetlere maruz kalmak ne biçim üzüyordur onları.....onların da psikolojileri var....yazık.....
tek kullanımlık mendil gibi kullanıp çöpe atıyorlar güzelim hayvanları...can bu can.....ötesi var mı ? sonrada üretilen ürünlerin üzerinde "dermotolojik olarak test edilmiştir" falan filan gibi laflarla tüketicilerin gözlerini boyuyorlar...demotolojik testler malesef ki deney tüpleriyle efendiler gibi yapılmıyor...hayvanlara bu katliamlar yapılarak gerçekleştiriliyor...

Son düzenleme:
normal buuyorum o deneyler olmasa bazı şeyleri anlamakta güçlük çekeriz

o zaman uzaylılar da bazı şeyleri anlamak için bizleri denek olarak kullansın.... bunu da normal bulurmuydunuz ? ...hiç sanmam....
bizim nasıl hoşumuza gitmeyecekse hayvanların da hoşuna gitmiyor...o zaman her üstün olan varlık kendinden zayıf olanı denek olarak kullansın...varmı böyle birşey ?

üstelik bu deneylerin çokça alternatifi var...maliyet yüzünden bundan kaçıyorlar...

Son düzenleme:
ya ne bileyim baban annen çocoğun eşin mi yada faremi diye sorsalar kimsenin hayvancağız yaşasın diyeceğini sanmıyorum arkadaşlar

kan ve dehşetengiz deneyler üzerinden güzel görünmeye karşıyım,,,, hayvan testleri yapan kozmetik ve ıtriyat firmalarını şiddetle kınıyorum !!!,,, lütfen siz de duyarlı olun.....hiç bir canlının canının yakılması ve deney uğrunda dehşetengiz işkencelere maruz kalıp,öldürülmesi insan ahlakıyla,mantığıyla ve evrensel etikle bağdaşmaz!!!!! şrefsizlikten başka bişiy değildir bu!!!

bunun başka bi yolu yok mudur yaa yazık o hayvanlara:50:

hayvanalr üzerinde test yapılmaksızın uygulanabilecek 450e yakın teknik ve metod var ama kozmetik devleri tercih etmiyorlar çünki hayvanlar üzerinde test etmek daha düşük maliyetli... ama tüketici olarak siz ürünleri almazsanız veya tüketiminizi makul ölçüde düşürürseniz,,,tavrınız ve duruşunuz er geç bu kozmetik firmalarına kapak olur....nitekim en etkin hayvan hakları derneklerinden biri olan PETA ve arkasına aldığı kamuoyu ile;bazı kozmetik ve ıtriyat firmalrının satış cirolarını ciddi anlamda, oldukça fark ettirecek düzeyde azalttı,,,demek ki kitleler bilinçlenip,ortaya tavır koyduklarında ve tüketim alışkanlıklarını değiştirdiklerinde firmalar duyarsız kalamıyorlar.. bunlar dev firmalr da olsa,tüketicinin sesine ve talebine er geç duyarlılık geliştirmek zorunda kalıyorlar,,,,,oldumu oluyor,,,,,AB yasası çoktan geçti,ABD de 2013 deki kapsamlı yasa ile bu işe ciddi bir el atmayı planlıyor,,hayvan deneyleri konusunda,,,,

Arkadaşlar,,, İngiltere’de 1 yıl içinde 2.570.000 hayvan testlerde kullanılmış. ABD’de ise; 1 yılda deney amacıyla öldürülen hayvanların sayısı 18-22 milyon arasında değişiyor.(50.000 kedi, 61.000 maymun, 180.000 köpek, 554.000 tavşan) youtube sitesinde(animal testing dediğinizde karşınıza çıkar) yüzlerce hayvan deneyi videoları var...buraya yüklenebiliyor mu bilemiyorum ama midesi ve vicdanı demir olanlar varsa buyursun izlesinler.....ben yapamayacağım..

Bunların katilleri kimler mi? LOREAL( başı çeken dev kozmetik firması), Loreal’a ait pek çok alt marka,.....Maybelline, Max factor,Rimmel London,YSL, La roche Posay, Lancome, Neutrogena, Garnier,Shiseido, NARS,Vichy, Armani,Olay,Bioterm,Helena Rubenstein,Kerastese en bilinenenleri,,,,

Bunlara alternatif satın alabileceğiniz diğer markalar(kan ve işkenceden rant sağlamayanlar)
Oriflame,Revlon,Nivea,Avon,Mac,Clinique,victoria’s secret,İnglot,Flormar,the body shop,Bobbi Brown,Laura Mercier,Lush,clarisn,L’occitane,smash Box,too Faced, Elf cosmetics,Everyday Minerals,Benefit gibi firmalar...

FİRMA İSİMLERİ PETA’NIN RESMİ SİTESİNDEN ALINMIŞTIR. BU LİSTELERDE YAYINLANAN VE KAMUOYUNA TEŞHİR VE DEKLARE EDİLEN FİRMALAR ÜRETİM POLİTİKALARINDA YAPTIKLARI DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE GÜNCEL LİSTELERE DAHİL OLMAKTADIR VEYA ÇIKARILMAKTADIRLAR....

Lütfen satın aldığınız kozmetik(bilhassa kozmetikte) ve temizlik ürünlerinde mutlu tavşan logosu, not tested on animals veyahut we do not test on animals ibarelerini arayınız!

hayvanalr üzerinde test yapılmaksızın uygulanabilecek 450e yakın teknik ve metod var ama kozmetik devleri tercih etmiyorlar çünki hayvanlar üzerinde test etmek daha düşük maliyetli... ama tüketici olarak siz ürünleri almazsanız veya tüketiminizi makul ölçüde düşürürseniz,,,tavrınız ve duruşunuz er geç bu kozmetik firmalarına kapak olur....nitekim en etkin hayvan hakları derneklerinden biri olan PETA ve arkasına aldığı kamuoyu ile;bazı kozmetik ve ıtriyat firmalrının satış cirolarını ciddi anlamda, oldukça fark ettirecek düzeyde azalttı,,,demek ki kitleler bilinçlenip,ortaya tavır koyduklarında ve tüketim alışkanlıklarını değiştirdiklerinde firmalar duyarsız kalamıyorlar.. bunlar dev firmalr da olsa,tüketicinin sesine ve talebine er geç duyarlılık geliştirmek zorunda kalıyorlar,,,,,oldumu oluyor,,,,,AB yasası çoktan geçti,ABD de 2013 deki kapsamlı yasa ile bu işe ciddi bir el atmayı planlıyor,,hayvan deneyleri konusunda,,,,

evet o halde bizim yapmamız gereken hayvanlara acımayan bu firmaları elemek ve belki biraz daha fazla para vererek ama vicdanımız rahat olarak tercih yapmak...

Back