Anket Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmak Hayvanlara Karşı İşlenen En Büyük Suç

hayvanların deneylerde kobay olarak kullanılması hakkında düşünceniz?

• Ankete Katılan
    85
evet pek çok hastalığın tedavisi bu yolla bulundu. pek çok insan salgın hastalıkların pençesinden hayvan deneyleri sonucunda kurtuldu.. ama yapmayın lütfen bunlar günümüzden çok önceydi. o zaman tabi ki başka bi yolu yoktu bunun ama şimdi var. şimdi hayvanları kullanmak zorunda değiller.. demek istediğim bu..

Ne kadar acı hala insanların hayvanlara yapılan deneyleri haklı çıkarmaya çalışmaları masum bir canlının gözleri aksın her yerinden tümörler fışkırsın ve biz ay ne güzel bana faydası olcak nede olsa deyip üzülmeyelim

peki güzel kardeşim fare anne acaba diyebiliyormu benim yavrum ölsün insanoğlunun başka çıkar yolları varken benim yavrularımın benim canımı yaksın insanoğlu ölmesin:uhm:

sadece şunu söylemek isterim bu CAN küçüğü büyüğü yok:1no2: bir doğal afette bizden çok güçlü olan doğa karşısında ölümle burun buruna gelmişken yaşadığınız korkuyu düşünün
ve ağır ağır acı çeke çeke ölmek

Tamamen katılıyorum. İnsanoğlu bencil işte ben yaşayayım hayvana nolursa olsun, o acı çekerse çeksin banane! Kimse empati yapıp kendini o hayvanların yerine koymuyor. İnanın sinek ble öldüremem kendimi onun yerine koyabildiğim için. Bebeklerim benim küçük, savunmasız ve masumlar, o yüzden de ölmeye hakkı var onların!! Gönüllü insalar var nasılsa! İnsanoğlu hayvanoğlundan daha tehlikeli zaten!:dilcikar:

........
Başlıca denek hayvanları şunlardır: Kedi, köpek, at, koyun, sıçan, fare, tavşan, maymun, şempanze, domuz, hamster ve kuşlar. Hayvanlar üzerinde yapılan ve tümü acı veren ve bir bölümü de ölümle sonuçlanan deneyler ise şunlardır: Zehirleme, aç, susuz ve uykusuz bırakma, göze ve deriye ilaç sürme, kimyasal madde ve kozmetik püskürtme, hastalık bulaştırma, damarlardan kan boşaltma, deri yüzme, beyine hasar verme, felç etme, ameliyatla parçalama, radyasyon verme, zorla besleme, elektrik akımı verme, yakma, gaz verme, kör etme, göz kapaklarını birbirine dikme, kolları bacakları kırma, beyine iğne ile ilaç verme.
........
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin tam anlamıyla bir 'göz boyama' olduğunu şöyle daha iyi açıklayabiliriz: Bir laboratuarda, bir ilaç, kimyasal ya da kozmetik ürün bir hayvan üzerinde denenir. Eğer deney sırasında ya da sonunda hayvan ölür ya da hastalanırsa, bu sonuç göz ardı edilir! Çünkü denilir ki, insanlar hayvanlardan farklıdır! Eğer hayvan ölmez ya da hastalanmazsa, araştırmacılar ve denenen ürünün üretici firması, ürünün insan sağlığı açısından güvenli olduğunu ilân ederler!
........
AB'de hayvanların denek olarak kullanılmasından yana olanlar, eğer hayvanlar kullanılmazsa insanlar üzerinde deneyler yapılması zorunda kalınacağı yalanını söyleyerek korku salmak isterler. Oysa hayvanların denek olarak kullanılması 18.yüzyılda yaygınlaşmış, artık çağ dışı sayılması gereken bir yöntemdir. 21. yüzyılda, hayvanlara denek olarak gereksinim duyulmayan çok ileri ve çok sayıda teknoloji ve teknik geliştirilmiştir. Örneğin; bilgisayarda canlandırma (computer simulations), hücre, doku ya da organ kültürleri, QSAR (bu işlem sayesinde kimyasal yapıların biyolojik tepkileri, matematiksel olarak önceden tahmin edilebilmektedir) ve beyinin görüntülenmesi gibi teknolojiler ve teknikler hayvanlara denek olarak gereksinim duymadan sağlam bilgilerin elde edilmesini sağlamaktadır. Çağdaş teknolojiyi ve yöntemleri kullanma yerine, yılda en az 10 milyon hayvanın öldürülmesiyle sonuçlanan laboratuar deneylerinin yeğlenmesini çağdaşlıkla, uygarlıkla bağdaştırabilir misiniz?
.........
İngiliz hekim ve yazar Dr.Vernon Coleman'in yapmış olduğu geniş araştırmalar ve ortaya çıkardığı sonuçlar, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin hiçbir değer taşımadığını ve yanıltıcı olduğunu bilimsel olarak kanıtlamıştır. Dr.Vernon Coleman'in araştırmaları ve sonuçları tüm ayrıntılarıyla Avrupa Tıp Dergisi (European Medical Journal)'nde yayınlanmıştır.
...........
AB laboratuarlarında hayvanlar üzerinde yapılan kesip parçalamalı deneylerin yüzde 75'inde anestezi kullanılmamaktadır. Köpekler, kediler, tavşanlar canlı canlı ve uyuşturulmadan kesilmekte, beyinlerine ve kalplerine çeşitli ilaçlar iğneyle verilmektedir.
...............

alıntıdır...
bknz: avrupa birliğinde hayvan kıyımı

hiçbir canlının işkence eziyet görmesine tahammül gösterilemez
insanlar için canlarını veren hayvanlara biz ne veriyoruz kafeslere koyup sadece seyrediyoruz
bunu yaparken bile kendimizi mutlu ediyoruz onların özgürlüklerini bile bu şekilde alıyoruz

normal buluyorum cunku doganın bı dongusu vardır sureklı güçlü olan zayıfı yenıyor Rabbımın yarattıgı en mukemmel varlık ınsan sonucta bızım ıcın faydalı seyler bulabılmek adına yıne bızım gıbı bır ınsanın kobay olarak kullanılması daha mı hos olurdu sonucta hersey ınsanlık ıcın ... bu benım nacızane fıkrımdır...bu arada boyle konustuguma bakmayın arkadaslar gercekten hayvanları cok severım ve onlara asla kıyamam ama nabalım doganın dengesı kanunu kuralı boyle

bazen boş yere konuştuğumu hissedip umutsuzluğa düşüyorum.. keşke birkaç sayfa önce anlatmaya çalıştıklarımızı okusanız :1no2:

kesinlikle karşıyım.
yani zarar vermeden yapilabilecek şeylere bilim için falan deyip razı olunur ama..
bir hayvanın acı çekmesi veya ölümü ile sonuçlanabilecek her şeye karşıyım.

ne tür bir hayvan olursa olsun onlardada bir can var ............yani karsiyim ...........

canlının eziyet görmesi tabi ki kötü bir şey. ama kobaylar olmasa o deneyler yapılmasa hastalıklara nasıl çözüm bulunacak? o hayvan kutsal bir şeye hizmet ediyor. ben normal karşılıyorum. bu tür deneyler gerekli de bence

deneyleri yaparken tabi ki o hayvanın bir canlı olduğu unutulmamalı

normal buluyorum
başka ne şekilde yapılabilir peki deneyler
nasıl çıkacak hastalıkların tedavisi
ben asıl ihtiyacı olan insanları parayla denek yerine tutmalarına karşıyım

zavallı hayvanları kesip biçmektense laboratuvarda üretilen canlı hücreler üzerinde deney yapıldığı zaman hem insanlar için daha faydalı sonuçlara ulaşılıyor hem de "insanların sağlığı için yapılıyor" gibi abuk sabuk pazarlama taktikleriyle laboratuarlarda bu tür cinayetler işlenilmemiş oluyor. insanlarla hayvanlar bir değildir, bu tür sonuçlar yanıltıcıdır.! bilim hızla ilerliyor ama açgözlü şirketler para hırsından kasaplığa ve insanları kandırmaya devam ediyor kötükedihüso

Kesinlikle katılıyorum.
Ve karşıyım.
Onlarınki de can sonuçta
:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…