Üstelik kuduz vakaları o kadar arttı ki yerli üretim olduğu halde bazı şehirlerde aşı tedariği yeterli gelmiyor, kaç şehirden ilan düştü önüme aşı arıyoruz şu güne kadar vurulmamız gerek diye bakanlığa il sağlık müdürlüğüne ulaşmaya çalışan, ihaleyle alınan aşı vakalar patlama yapınca erken bitmiş ihale tarihi beklendiğinden belli yerlerde stok sorunu olmuş bu resmen hindistan olmaya adım adım gittiğimizin resmidir. Bilinçsiz sorumsuz insanlar kilolarca çiğ kemiği sokaklara döküyor iyilik yaptığını düşünerek bu ciddi bir çevre ve halk sağlığı sorunu.
Bir de konuyu takip edenlere de bilgilendirme yapmış olayım böyle önüne gelen yere mama veya kemik dökenler suç işliyor kayıt altına alıp emniyete bildirebilirsiniz, kanuna göre besleme sadece belediyelerin belirlediği besleme alanlarında yapılabiliyor çünkü. Yani öyle çocuk parkına çimlere falan kalmış yemek kemik mama dökemezsiniz, çok üzülüyorsanız sahiplenmeli aşılarını yaptırmalı hijyen sağlamalı kısırlaştırmalısınız
Aa gerçekten mi. Bunu bilmiyordum. Üç çocuk sahibiyim evden dışarı çıkmaya korkuyorum çete halinde dolaşan köpeklerden dolayı. Ve asıl sebebi o köpekleri mahalle içine taşıyan her yere kapımın dibi dahil mama döken sozde hayvanseverler. Bu bilgiyi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.