Selamın aleyküm canım bende kendimi bildim bileli pcosum 4.5 yıllık evliyim hiç korunmadım bir sürü tedaviler denedim 2 kez tüp bebek bile denedik olmadı ama ilk kez bu ay hamile kaldım hemde tedavisiz. Ben sana yaptıklarımı anlatayım inşallah sende faydasını görürsün.
Ben ocak ayında tüp bebek denedim negatif olunca doktoruma gidip bir süre dinleyeceğim söyledim oda bu süre içinde dikkat etmem gereken şeyleri anlattı. Hazır paketli gıda yeme, işlenmiş et, abur cubur Fast food hepsini bıraktım su tüketimine dikkat et en az günde 2 litre iç demişti ben onu çok yapamadım. Uyku düzeni çok önemliymiş uyurken hücre yenilenmesi oluyormuş o yüzden en geç saat 12 de uyumaya başladım. Eskiden ne gündüzüm belliydi ne gecem. İnek sütü alıp yoğrdumu kendim yapmaya başladım Bunlar şubattan beri genel olarak dikkat ettiğim şeylerdi. En son reglim 7 mayısta oldu eşim yine tüp bebek denemek istiyordu ama ben bu konulara dikkat ettiğimden dolayı reglim çok güzel düzene girmişti üç aydır 27 28. Günde reglim geliyordu. Bende bu yüzden biraz daha normal denemeye devam edelim diye ısrar ettim düzene girdi olucak artık diye düşünmeye ve buna inanmaya başlamıştım. 8 mayısta doktora gittik kontrolleri olalım yolunda gitmeyen bişey var mı diye. Çok şükür polikistik görüntü azalmış dedi hormonlarda güzeldi sadece prolaktin yüksekti onun için bir ilaç yazdı 5 gün yarım yarım kullan 15 g0n sonra gel dedi. O gün hayıt otunu doktoruma sordum o konu hakkında bilimsel çalışmalar yok bazı kişilere iyi gelebiliyor ama bu kişiden kişiye değişebilir dozu vs dedi. Sen istersen çok fazla abartmadan kullanabilirsin dedi. birde dahiliyeye gidip tüm kan değerlerime baktırdım tsh biraz sınordaydı onun için ilaç verdi ve d vitaminim aşırı düşükmüş onun için vitamin verdi.
Şimdi gelelim ben bu ay ne yaptım. Doktorun verdiği ilaçları kullandım. Ve bol yeşillik yedim hiç yeşillik sevmeyen ben roka dereotu Maydanoz sabahları kahvaltıda koca koca tabaklarla yedim hücre bölünmesine faydası varmış pcos olan bir arkadaşımda bu şekilde hamile kaldığı için zorla da olsa ye diye ısrar etti. 4 bilemedin 5 sabah hayıt otunu kaynayan suya atıp 5 dk demledikten sonra içtim. Yani öyle çok dikkat edemedim aralarda bi gün içtim bi gün içmedim.
20 mayısta kontrole gittim prolaktin için kan verdim doktordan rica edip ultrasonla baktırdım tam 14. Gündü belki büyüten yumurta vardır diye. Baktı ama gelişmiş yumurta yok dedi. Hafta sonu ağrın falan oldu mu diye sordu ağrıya dikkat etmemiştim ama bir gece öncesinde akıntım olmuştu. Bu gün ve yarın değerlendirin dedi. Zaten bir önceki gün birliktelik olmuştu o günü ve sonrasını da Değerlendirdik. 31 mayısta evde test yaptım hiç çıkacağını düşünmüyordum çünkü regle daha 4 gün vardı silik ama belli olan bi çizgi çıktı bozuk diye sevinemedim kan verdim 46.55 çıktı değerim 4buçuk senedir ilk kez pozitif gördüm 2 gün sonra pazar günü 207 oldu pazartesi doktora gittik çok güzel artıyor önümüzdeki pazartesi keseyi görürüz inşallah dedi. Fitil falan verdi tutunmasını desteklemek için. Salı akşamı kanamam başladı yerleşmedir diye düşündüm sabahında biraz artmıştı gittik doktora yine kan verdik beta ve progesteron istedi beta o gün 495 çıktı yine 2 katı artış olmuştu ama progestron yetişmedi o güne ertesi gün perşembe gittik doktora progesteron da 22.80 çıkmış değer güzel tutunmaya çalışıyor dedi iki tane iğne verdi bizde destekleyelim diye. Şimdi iğnelerimi oluyorum pazartesi inşallah keseyi görür de rahatlarım.
çok uzun yazdım ama belki okuyanlara bir umut olur. 4 buçuk yıldır 6 kere klomen çatlatma 3 aşılama 2 hsg 1 kere histereskopi 2 tüp bebek oldum histereskopi yapan doktor 3 yıl normal olmadıysa boşuna zaman kaybetme dedi olmaz normal dedi. rahim ağzında kistler varmış aylarca üzüldüm tayin oluyorduk gittiğimiz yerde doğru düzgün doktor bulmak çok zordu sonra 4 5 doktor gezdim kendi memleketimde de doktorlara gittim o kistler önemli değil dediler. Ama aşılama ve tüp bebek tedavilerinde rahime girmek çok zordu doktorlarım için çok canım yanıyordu.
Bütün bu acıların üzüntülerin üstesinden gelip bolca dua ve şükürden sonra doktorun dediklerini yapıp normal yolla hamile kaldım. Binlerce şükürler olsun
inşallah sende en kısa zamanda mucizene kavuşursun