Hayit tohumu kullananlar ve adeti düzene girenlerin paylaşım alanı

Canım ben çalıştığım için günde 2 defa içiyorum sabah akşam içiyorum.ama sen 3 kez iç.ya faolikül buldu işte doktor.artık onun etkisimi bilemem.ama aktarlar 3 ay kullanın diyor faydasını görürsünüz diyor.bence hayıt tohumuda iç.çünkü ben maranki kürü yapıyorum içinde aslan pençesi var k8 de eee maranki küründede var aslan pençesi yine de yapıyorum kürü.k8 de böğürtlen de var ama ben yine böğürtlen yaprağı içiyorum.sende yaptığın hayıt tohumu kürünü devam ettir bence bırakma k8 de kullan canım

semoşcum nasılsın varmı bir gelişme?ne zamandır yoksun merak ettim canım

Bizler sebepleri bulup istifadeye sunan, kadim bilgi mirasçılarının bilgilerini, yeni şeyler de ekleyerek aktarmakla yükümlüyüz.

Kadın hastalıklarında, her millete özgü, o milletin sınırlarında yetişen birçok şifa var.. Toprak ananın, hemcinsi kadınları kollamak üzere sunduğu bu özel bitkiler, daha çok kadın hastalıklarında kullanılması sebebiyle, kadınlarla özdeşleşmiştir.

Hayıt, ülkemizde namus agtacı, iffet agacı, keşiş çalısı, ayıt, acı ayıt, beşparmakotu, rahip biberi isimleriylede bilinir. Meyveleri karabibere benzediği için İngilizce de biberle ilgili adlar verilmiştir.

Latince adı Vitex agnus-castus’tur. (Vitex: Bağlamak, ilmek, düğüm / Agnus: Döllenme önleyici – Castus: Cinsel istek azaltıcı) İsminin anlamından anlaşılacağı üzere, cinsel isteği baskılayan bir bitki olduğu görülür. Ancak bu etki erkekler için söz konusudur. Kadınlarda istek arttırıcı olarak bilinir. Ortaçağda Rahiplerin cinsel güdülerini baskılamak amacıyla hayıtı kullandıkları ve bu sebeple Manastır bahçelerine mutlaka hayıt dikildiği kayıtlıdır. Homeros’un İlyada destanında namus sembolü olarak görülmüştür. Erkeklerin isteklerini bastırıp namuslarını koruduklarını düşünmelerine atfen böyle bir isimle anıldığını söyleyebiliriz.

Hayıt bitkisi, mineçiçeğigiller (Verbenaceae) ailesine ait bir türdür. 2-3 m boylanabilen, kışın yapraklarını döken, sık dallı, çok yıllık çalı veya yarı ağaçsı bir bitki olarak tanımlayabiliriz. Yapraklar karşılıklı veya birleşik aya tipindedir. Çiçekler açık leylak, mor veya beyaz renkli olup kasım ayı ortalarına kadar açmaya devam eder. Meyve etli, küre biçimli olup kirli siyah renklidir. Ticarette bu meyveler hayıt tohumu olarak bilinir.

Türkiye’de iki; dünyada 60 türü yetişir.

(şahsi fikrim : hayıt tohumu 4-7 ay arasında kullanıldıgı zaman cok fazla işe yarıyor adet düzensizliği , yumurtalık kalitesi ve çatlamasını sağlıyor)

Bizler sebepleri bulup istifadeye sunan, kadim bilgi mirasçılarının bilgilerini, yeni şeyler de ekleyerek aktarmakla yükümlüyüz.

Kadın hastalıklarında, her millete özgü, o milletin sınırlarında yetişen birçok şifa var.. Toprak ananın, hemcinsi kadınları kollamak üzere sunduğu bu özel bitkiler, daha çok kadın hastalıklarında kullanılması sebebiyle, kadınlarla özdeşleşmiştir.

Hayıt, ülkemizde namus agtacı, iffet agacı, keşiş çalısı, ayıt, acı ayıt, beşparmakotu, rahip biberi isimleriylede bilinir. Meyveleri karabibere benzediği için İngilizce de biberle ilgili adlar verilmiştir.

Latince adı Vitex agnus-castus’tur. (Vitex: Bağlamak, ilmek, düğüm / Agnus: Döllenme önleyici – Castus: Cinsel istek azaltıcı) İsminin anlamından anlaşılacağı üzere, cinsel isteği baskılayan bir bitki olduğu görülür. Ancak bu etki erkekler için söz konusudur. Kadınlarda istek arttırıcı olarak bilinir. Ortaçağda Rahiplerin cinsel güdülerini baskılamak amacıyla hayıtı kullandıkları ve bu sebeple Manastır bahçelerine mutlaka hayıt dikildiği kayıtlıdır. Homeros’un İlyada destanında namus sembolü olarak görülmüştür. Erkeklerin isteklerini bastırıp namuslarını koruduklarını düşünmelerine atfen böyle bir isimle anıldığını söyleyebiliriz.

Hayıt bitkisi, mineçiçeğigiller (Verbenaceae) ailesine ait bir türdür. 2-3 m boylanabilen, kışın yapraklarını döken, sık dallı, çok yıllık çalı veya yarı ağaçsı bir bitki olarak tanımlayabiliriz. Yapraklar karşılıklı veya birleşik aya tipindedir. Çiçekler açık leylak, mor veya beyaz renkli olup kasım ayı ortalarına kadar açmaya devam eder. Meyve etli, küre biçimli olup kirli siyah renklidir. Ticarette bu meyveler hayıt tohumu olarak bilinir.

(şahsi fikrim : hayıt tohumu 4-7 ay arasında kullanıldıgı zaman cok fazla işe yarıyor adet düzensizliği , yumurtalık kalitesi ve çatlamasını sağlıyor)

bu bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler....

bilgi için sağol canım
ben eşime başladım azospermi var fsh 30 larda düşürsün diye ama cinsel isteği azaltıyormuş ama bir süre içsin bir şey olursa bırakırız :KK31:
3 gündür içiyor haftaya bir hormon tahlili yaptıracak

allah razı olsun sevicim.rabim emeklerimizin karşılığını verir inşşş.

Canım arkadaşım merhaba , nasılsın iyimisin? Doktora gittinmi necevap verdi bir gelişme varmı? Ben adet olunca gidip fsh değerime baktırdım 50 çıktı moralim bozuk arkadaşım,15 'e düşüremedim , ilaçla zaten 50'ye düştü, yumurta hiçyoktur , asıl olan yumurta zaten , doktorada gitmedim 15'e düşmeyince , ne yapacam bilmiyorum, bir boşluktayım sanki, eğer ilaçı içmezsemde adet olamıyacam bu ay yine, adet olmayıncada karnım şişiyor, gergin oluyorum, nasıl yumurta olacak onuda artık bilmiyorum, denemediğim şey kalmadı, anne olmak bir çocuğumuzun olmasını okadar çok istiyorumki , insanların zaten bebek düşünmüyormusunuz sorusundan bıktım nefret ediyorum, allah hepimizin yüzünü en kısa zamanda güldürsün ,dualarımız kabul olur inşallah artık onu bekliyorum.

hadi hayırlısı canım güzel haberlerle gelirsin inşallah dr dan dualarım seninle arkadaşım:Saruboceq::Saruboceq:

Ben adet olunca gidip fsh değerime baktırdım 50 çıktı moralim bozuk arkadaşım,15 'e düşüremedim , ilaçla zaten 50'ye düştü, yumurta hiçyoktur , asıl olan yumurta zaten , doktorada gitmedim 15'e düşmeyince , ne yapacam bilmiyorum, bir boşluktayım sanki, eğer ilaçı içmezsemde adet olamıyacam bu ay yine, adet olmayıncada karnım şişiyor, gergin oluyorum, nasıl yumurta olacak onuda artık bilmiyorum, denemediğim şey kalmadı, anne olmak bir çocuğumuzun olmasını okadar çok istiyorumki , insanların zaten bebek düşünmüyormusunuz sorusundan bıktım nefret ediyorum, allah hepimizin yüzünü en kısa zamanda güldürsün ,dualarımız kabul olur inşallah artık onu bekliyorum.

Bebişçim maalesef gelişme yok keşke olsa.sizede söylesem.olursa yazacağımdan hiç şüphen olmasın canım benim.ilaç verecek doktor regl olmam için c.tesi.yine muayene edecek gelişme yoksa ilaç verecek adet söktürücü kısmet artık.
Rabbim dualarımızı kabul etsin inşşş. Amin canım

Ben adet olunca gidip fsh değerime baktırdım 50 çıktı moralim bozuk arkadaşım,15 'e düşüremedim , ilaçla zaten 50'ye düştü, yumurta hiçyoktur , asıl olan yumurta zaten , doktorada gitmedim 15'e düşmeyince , ne yapacam bilmiyorum, bir boşluktayım sanki, eğer ilaçı içmezsemde adet olamıyacam bu ay yine, adet olmayıncada karnım şişiyor, gergin oluyorum, nasıl yumurta olacak onuda artık bilmiyorum, denemediğim şey kalmadı, anne olmak bir çocuğumuzun olmasını okadar çok istiyorumki , insanların zaten bebek düşünmüyormusunuz sorusundan bıktım nefret ediyorum, allah hepimizin yüzünü en kısa zamanda güldürsün ,dualarımız kabul olur inşallah artık onu bekliyorum.
canım benim üzülme arkadaşım bende korkudan baktıramıyorum yüksek çıkacak diye rabim büyüktür bizim için düşündüğü vardır bigün bizlerde anne olacağız canım buna inanıyorum ben sende inan canım nolur üzülme bak sıkılınca daha çok yükseliyor fsh benim öyle oldu yazınhoş şimdide aynı sıkıntı içindeyimm ne olacak bizim bu halimiz bebişcim semoşcum ne zamana kadar sıkıntı yaşayacağız ne zaman sevineceğiz ama buda gerçek her yağmurun arkasından güneş doğarmış bizimde böyle olacak geç olsun güç olmasın derler hayırlısı hepimiz için bak görürsün seninde yakında fsh ın düşecek pes etme kürlere devam et canım bizimde yakında yüzümüz gülecek canım arkadaşım iyiki varsınız yaa insanın morali düzeliyor sizlerle dertleşince hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz dularım sizinle canım kendine iyi bak öpüyorum

Bebişçim maalesef gelişme yok keşke olsa.sizede söylesem.olursa yazacağımdan hiç şüphen olmasın canım benim.ilaç verecek doktor regl olmam için c.tesi.yine muayene edecek gelişme yoksa ilaç verecek adet söktürücü kısmet artık.
Rabbim dualarımızı kabul etsin inşşş. Amin canım

canım benim dualarım sizinle olacak inşallah güzel olur herşey napalım rabbim bizi sınıyor pesmi etcez yoksa sabırmı etcez diye bigün bizleri sevindrecek semoşcum bebişcim ve hepimizin duaları kabul olsn canım öpüyorum kendine iyi bak canım

kızlar iyi akşamlar erken menopoz ve fsh topiğine bir arkadaş testere dişli aslan pençesi kullanarak fshı düşürdüğünü yazmış sizden kullanan oldumu merak ettim bir de hayıtla kullanılır mı ikisi birlikte hayıtı deneyip olmazsa onu mu denemek gerekiyor

Sevicim bebişçim bizim içinde güneş doğacak elbet sakın sters yapmayın canım.yeterki allah ol desin.bunun içinde inneme emruhu iza erade şey en ey yeküne lehu kün feyekün sürekli okuyun canlarım bunu.
Rabbim elbet ol diyecek.emeklerimizin ve sabrımızın sonunu verecek bize.belkide çok yaklaştık o günlere ne biliyorsunuz

Sevicim bebişçim bizim içinde güneş doğacak elbet sakın sters yapmayın canım.yeterki allah ol desin.bunun içinde inneme emruhu iza erade şey en ey yeküne lehu kün feyekün sürekli okuyun canlarım bunu.
Rabbim elbet ol diyecek.emeklerimizin ve sabrımızın sonunu verecek bize.belkide çok yaklaştık o günlere ne biliyorsunuz
doğru söylüyorsun semoşcum o güneç bigün doğacak hayırlısıyla inşalah bu dua içinde çok sağol canım kaç kere okunacak

bende faydasını gördüm adetlerim 4 aydır düzenli iki arkadaşıma daha başlattırdım ikiside memnun herkese öneriyorum ben gördüğüm hayıt tohumu mucize gibi bişi

bende faydasını gördüm adetlerim 4 aydır düzenli iki arkadaşıma daha başlattırdım ikiside memnun herkese öneriyorum ben gördüğüm hayıt tohumu mucize gibi bişi [/Q

HAYIT KULLANANLAR SLM ARKADAŞLAR BENDE HAYIT KULLANIYORUM YAKLAŞIK BİR AYDIR KOYU AKINTIM OLDU AMA HALEN KANAMA GÖRMEDİM HALA HAYIT KULLANMAYA DEVAM EDEYİM Mİ YARDIMCI OLUN LÜTFENN...:KK50::KK50:

X