- 22 Ekim 2017
- 577
- 450
- 53
- Konu Sahibi TemelinSafinazi
!.5 yıl da doktor herhangi bir tedavi uygulamadı mı ? Normalde 1 yıldan sonra infertilite tedavisi başlanıyor.
Ben 1 yıl korundum. 3 aydır gebelik olmuyor ve ben pko olduğumu bildiğim için direk ilaca başladım. Glifor verdi doktorum, onu içiyorum. Hayıt çayı ve macunu ekstra aktardan aldım. 10 gün oldu çaya. devamında bakalım ne olacak. Burdan haberleşelim kızlar. Güzel haberler verelim inşallah.
Ben evlendikten 6 ay sonra doktora gitdim, adet gecikmem oldugunu soyleyince doktor bana pko oldugumu soylemedi insulin direnci icin kullanilan metformin ilacini verdi yuksek dozda, ama ben onu 1 ay zor kullandim zaten bnm fazla 3-4kg vardi sadece, o ilacla tamamen ishtahim kapandi ve hep midem bulaniyordu. Doktor o ilaci kesti ve klomide basladik. 3 ay klomid kullandim yanindan estrojen ve progesteron hormonuyla beraber devam etdim. 2ci ayimda yumurtlamam oldu ama o zmn eshim ish seyahetindeydi ve o gunu kacirdik sanirim. Daha sonra yine olmayinca ara verdim ve doktorumu degistirdim. Yeni doktorum pko oldugumu soyledi ve tekrar 2 ay klomid kullandim. Sonuc olmadi. Simdi doktorum beni Reproductive Endocrinologiste yonlendirdi bu cuma randevu aldim. Bakalim o ne diyecek. Ben gecen sene tiroidlerimi kontrol ettirmistim iyi demislerdi ama tabi stres falan cok yasadim bebek diye. Shu an sogan kurune devam.
Aynen ben de burdan guzel haberler paylasip umudu tukenmek uzere olanlara umut olanlardan biri olmayi cok istiyorum. Son yillarda bu infertility olayi cok artti hem kadin hem erkeklerde.