Hayırı Nasıl Öğreteceğiz??

öncelikle Nazece bebişinin dogom günü kutlu olsun nice saglıklı mutlu günlere inşallah
benim bebişimde 19 aylık çok meraklı çoooook inatçı yapma dedigim herşeyi inadına yapıyo ALLAH hepimizin yardımcısı olsun herkese sevgiler
Allah bağışlasın yavrunu Haziran doğumlu ozaman ?Benimki Ağustos doğumlu evet canım malesef benimkide çok anormal meraklı ve yaramaz fena yani birde tehlikeli birşeyi elinden alınca kendini yere atıyor bana vuruyor:roflol:Sana da kolaylık versin SEVGİLER:1hug:

öncelikle Nazece bebişinin dogom günü kutlu olsun nice saglıklı mutlu günlere inşallah
benim bebişimde 19 aylık çok meraklı çoooook inatçı yapma dedigim herşeyi inadına yapıyo ALLAH hepimizin yardımcısı olsun herkese sevgiler

Çok teşekkürler gülişim a.s.Allah senin bebeğine de sağlıklı uzun ömürler versin inşallah canım.:nazar:
Herşeyi öğrenene kadar merakları geçmiyecek tabi uzun bir süre yani....:emir_bebek:

a.s.Nice mutlu ve sağlıklı yaşlara inşallah güzelim,güzel günlerini gör inşallah çocuklarının:nazar:a.s.Niye üzülüyorsun her çocuğun farklı olabilir benimkilerde farklı zamanlarda yürüdüler üzülme bence,Benimkide konuşmuyor Abisi 1,5 yaşında profösör gibi konuşuyordubazen takılıyorum ama :sm_confused:Evet tek başına zor oluyor benim haftada 1 kadın geliyor ama yine yetişemiyorumtatlicadiarzu benim eşimde geç geliyor gelsede zaten çok yorgun olduğu için hiç bir yardımı olmuyor :çok üzgünüm:
EVET iki erkek daha fenaa:1shok:Allah kolaylık versin :1hug:

Teşekkür ederim canım, resimde çok güzel, bugün kutlayamadık, akrabaları anca pazartesi akşamı toplayabiliyoruz bir araya inşallah pazartesi kutllayacağız. Zaten biraz hasta doğum gününü kötü geçirdi bebeğim:nazar:
Büyük kızımda geç yürümüştü zaten ona çekmiş belli ki. oğlum 10 aylıktı yürüdüğünde.
Allah sanada kolaylık versin canıma.s.

bacım bizde kızım yaramazlık yapsın,karıştırsın diye doktorlara dünyanın parasını döktük.(helel olsun kuruşuna kadar)sizde dert yanıyorsunuz :roflol:
çocukların ortalığı karıştırarak elleyerek keşfettiğ yaştasınız.ayrıca ergenlik bunalımı gibi çocuklar yaş atlarken isyankar davranıyorlarmış.geçici bir dönem.ben kızıma hayır kelimesini kullanırım.bağırarak değil ama.ne kadar küçük olursa olsunlar herşeyi anlıyor onlar.o yüzden yapmasını istemediğim bişeyi yaparsa(zarar verecek)mutlaka sakin ses tonumla açıklama yapıyorum.çok işe yarıyor bizde.şimdi kızımda sevimli açıklamalarla istemediği şeyleri bize anlatıyor.babası çok avkalayıp öpünce"baba öpme artık kılaş ol (traş yani:roflol:)bak yanakım acır sonra ama diye anlatıyor.
sadece ne kadar sinirlenirsen sinirlen derin nefes al ses tonunu sakine ayarla açıklamasıyla hayırı anlat.ama tutarlı ol.bugün olmaz dediğine yarın olur deme.babasıda sana uymalı bu arada.yüz bulmamalı kimseden.
ayrıca priz vs gibi ciddi bölgelerde önlemlerini alabilirsin.priz kilitleri var çocuklar için.banyonun kapısını kilitli tutabilirsin.a.s.

[

canım az önce pamuk sker arkadaşımada anlattım buna benzer bişey..2-3 yaş arası çocuklarda ''negativism'' yani çocuğun herşeye itiraz etmesi diye bi dönem başlar ..çocuğunun bu davranışlarıda büyük ihtimall normal bi durumdur.ama herşeyi yapmasına izin verilmemeli gerekirse ağlasın ama yanlış bişey yapıyorsa izin vermeyin..Br de tutarlı davranın çocuklarınıza karşı mesela bişeyi almak isitor ve siz izin vermiyorsunuz değil mi..sonra çocuğunuz ağlıyor kendini yerlere atıyor sonra dayanamayıp istediğin yapıyorsunuz..bu çok yanlış çünkü çocuk bunu adet haline getirebiliyor..haa demek ki ağladığım zaman dediğimi yaptırabiliyorum diye düşünüp herşeyede ağlar hale geliyor..Onun için bişeye izin vermiyecekseniz ağlasada vermeyin..kısa bi süre içinde herşeyi kabul ettiremeyeceğini anlar..ANne yüreği o ağlarken sizin cigeriniz yanıyordur ama kişilikli bi birey olması için göz yummanız gerek....akıl verir gibi olsuysam kusuruma bakmayın..sevgiler...

al benden de okadar güzelim bu ikinci çocukların mayasımı fazla kaçıyor anlamadımki:sm_confused: benim oğlum melekmiş meğer benim bir bakışım yeterdi izn olmadığını anlar ve hemn kendini geri çekerdi ama kız nerdeeee dediğin gibi gözümün içine baka baka yapıyor yapmaması gerktiğini söylediğimdede cadı bana o yarım yamalak ağzıyla parmak sallayarak sus diye bağırıyor bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bu konuda yalnız değilsin arkadaşımsenağlama

bacım bizde kızım yaramazlık yapsın,karıştırsın diye doktorlara dünyanın parasını döktük.(helel olsun kuruşuna kadar)sizde dert yanıyorsunuz :roflol:
çocukların ortalığı karıştırarak elleyerek keşfettiğ yaştasınız.ayrıca ergenlik bunalımı gibi çocuklar yaş atlarken isyankar davranıyorlarmış.geçici bir dönem.ben kızıma hayır kelimesini kullanırım.bağırarak değil ama.ne kadar küçük olursa olsunlar herşeyi anlıyor onlar.o yüzden yapmasını istemediğim bişeyi yaparsa(zarar verecek)mutlaka sakin ses tonumla açıklama yapıyorum.çok işe yarıyor bizde.şimdi kızımda sevimli açıklamalarla istemediği şeyleri bize anlatıyor.babası çok avkalayıp öpünce"baba öpme artık kılaş ol (traş yani:roflol:)bak yanakım acır sonra ama diye anlatıyor.
sadece ne kadar sinirlenirsen sinirlen derin nefes al ses tonunu sakine ayarla açıklamasıyla hayırı anlat.ama tutarlı ol.bugün olmaz dediğine yarın olur deme.babasıda sana uymalı bu arada.yüz bulmamalı kimseden.
ayrıca priz vs gibi ciddi bölgelerde önlemlerini alabilirsin.priz kilitleri var çocuklar için.banyonun kapısını kilitli tutabilirsin.a.s.

Bilgileriniz ve paylaşımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.Sağolun
Demekki bu konuda yalnız değilmişimm,Benimde Allah bağışlasın iki oğlum var ve onalara mümkün olduğu kadar bağırmadan HAYIR demeden , yaptıkları yanlışın ,davranışın yanlış olduğunu izah etmeye çalışıyorum,fakat HAYIRI'IDA bilmeleri gerekiyor bence!Dileğim geleceğe dair sağlam karakterli bir çocuk yetiştirmek,bunun için KK dan sizlerden,bilgilerinizden sıkça yararlanıyorum,:kahve:söyledikleriniz çok güzel ve çok doğru;bazan sesimii yükseltmemem gerektiğini bilebile sesimi yükseltmek kendime hakim olamamak bu beni çok daha fazla üzüyor:çok üzgünüm:

slm gulsecim,benim kizda 22aylik subatta iki olacak,bazende benim kizada hayir diyince anlamaz,ama bi keresinde doktora sordum,doktorun dedigini hatta yazmistim baslik olarak cocugunuz dediginizi yapmiyor yada inatcimi diye,bilmem okudunmu,doktor bana bu yaslarda cocougun sizi anlamamsi hayir demesi normal diyor,eger sizi anlamasi icin birseyi yapma diyorsan o halen yapiyorsa kendi odasina yanliz koyun dedi,cunku sizin ne demk istedigini anlamaz ama hafif bir ceza veriirsen ne dem kistedigini anlar dedi,valla bn denedim ise yaradi allahtan sadece ikincisinde anladi,dene istersen arkadasim,

slm gulsecim,haklisin tabi,her bebek her cocuk farkli,kiyaslamak cok yanlis zaten,evet kizim 2yasina girecek ama masaallah akli herseye vvariyor bi yemek yemegi dusunemiyor,benim dedigim odaya koyma,doktr tavsiye etmisti cok arkadasimda denedi,olumlu,bnde denedim ama sadece 2kere,ve sonuc olumlu,canim bence buda hafif ceza,zaten bebisime kiyamam,ki,senin oglan 3,5 yasindaymis,konusuyordur ozaman,benim kiz daha tam konusamiyor oyuzden bn bu yontemi kullandim,dedigin gibi her bebek farkli bazisinda olumlu yada olumsuz cikabiliyor,bncede yerinde ve zamaninda hayiri kullanmaliyiz katiliyorum canim,benim kizimla suan tek derdim acikmamasi,allaha sukur ondan baska derdimde yok,oda olur ins zamanla,sadece rabbime sukrediyorum,sevgilerimle arkadasimmm

slm canimmm,bu gec klmis mesajin ve adresin icin cok sagoll,belki cvp azilmayack bir yaziydi cunku soru yoktu ama yinede herkese aninda yazman bana yazmaman bni uzdu ayrica arkadaslik talebinde bulundum kabul etmemissin sanirimm,cikartmak istedim iptal etmek istedimm olmadi oyuzden halen talp geliyorsa ozurr,linke hemn goz atacamm cok tskler,herzamn dedigim bir laf rabbim buyuktr o mutlaka yardima ihtiyaci olan herkese yardim eder,,oyuzden sabrediyorum ve bekliyorum,,cunku halen ayniyizzz ictahsiz ve acikmyor bazen abur cucburr oda az ama onada sukur diyorum nerde ne yese kar dir,,,allah buyuktr,sevgilerimleeeeeeeeeee

slm canimmm,bu gec klmis mesajin ve adresin icin cok sagoll,belki cvp azilmayack bir yaziydi cunku soru yoktu ama yinede herkese aninda yazman bana yazmaman bni uzdu ayrica arkadaslik talebinde bulundum kabul etmemissin sanirimm,cikartmak istedim iptal etmek istedimm olmadi oyuzden halen talp geliyorsa ozurr,linke hemn goz atacamm cok tskler,herzamn dedigim bir laf rabbim buyuktr o mutlaka yardima ihtiyaci olan herkese yardim eder,,oyuzden sabrediyorum ve bekliyorum,,cunku halen ayniyizzz ictahsiz ve acikmyor bazen abur cucburr oda az ama onada sukur diyorum nerde ne yese kar dir,,,allah buyuktr,sevgilerimleeeeeeeeeee

geç yazmamın sebebi ben epeydir siteye giremedim bazı sıkıntılarım vardı oyüzden nete girmedim çok şükür şimdi biraz atlattık iki çocuğumun üstüste hastalanması,Annemin rahatsızlanması .....:a015:evde bile durmadım oyüzden yanlış anlamanı istemem:çok üzgünüm:Arkadaşlık talebini ne zaman yaptın hatırlamıyorum bile güzelim ben yaklaşık 1 aydır daha yeni siteye giriyorum daha öncesinde gönderdiysenbile hatırlamıyorum :1no2:kusura bakma lütfen
Çocuğun içinde gerçekten üzüldüm inşallah düzelir dr işleriniz ne alemde?Allahtan ümit kesilmez sen sabret bak Gülücük e ona da söylemiştim sabır herşeyin başı sabır asla kızdığını üzüldüğünü belli etme
sevgiler
g.gif
u.gif
l.gif
s.gif
e.gif

neyse canim sorum degil,bn mesaji yazarken talebte bulunurken sen vardin baskasina yazmistin ama bosver okadr onmli degill,
bebislerin hastalanmasina ve annen icin cok uzuldum cok buyuk gecmis olsunn,
evet gulucuklede yazisiyoruz ama atakanin sorunu baska o istiyorki gulucuk yedirsin ozamn pek sorun yok,oda simdi atakan yesin diye vermiyor kendisi yesin ve alissin diye,bnm kiz ne yemk nede ona bnm vermemi istiyor,nede daha dogru durust cigneyebiliyor,yani acikmiyor bn gunlercede saatlercede bekledimm,ins duzelirr,anne yuregi olur olmaz uzuldugumu,kizdigi anlyior bnde elimden geldigi kadar uzulmemeye calisiyorumm,allah buyuktr arkadasimm,dedigin gibi sabretmekten baska caremiz yokk,hayirlis ,saglikli olsunlarda gerisi onmli degil,tek istegim gerekn vitamin ve besini almalarii,sevgilerimle canim,

neyse canim sorum degil,bn mesaji yazarken talebte bulunurken sen vardin baskasina yazmistin ama bosver okadr onmli degill,
bebislerin hastalanmasina ve annen icin cok uzuldum cok buyuk gecmis olsunn,
evet gulucuklede yazisiyoruz ama atakanin sorunu baska o istiyorki gulucuk yedirsin ozamn pek sorun yok,oda simdi atakan yesin diye vermiyor kendisi yesin ve alissin diye,bnm kiz ne yemk nede ona bnm vermemi istiyor,nede daha dogru durust cigneyebiliyor,yani acikmiyor bn gunlercede saatlercede bekledimm,ins duzelirr,anne yuregi olur olmaz uzuldugumu,kizdigi anlyior bnde elimden geldigi kadar uzulmemeye calisiyorumm,allah buyuktr arkadasimm,dedigin gibi sabretmekten baska caremiz yokk,hayirlis ,saglikli olsunlarda gerisi onmli degil,tek istegim gerekn vitamin ve besini almalarii,sevgilerimle canim,

Çok zor tabikide anlıyorum seni Anne yüreği ama birazcık rahat olmak lazım,ben rahat olayım derken şişitim:roflol:Gülücük n sorunlarını baştan beri takip ediyorum sanada ozamandan beri çok üzülmüştüm inan ,evet sizin sorununuz farklı ama ben halen yaşıyorum sıkıntı bazan çok güzel düzenli bazan hiç canı istemiyor sinir ediyor beni inan sinirden kendi kendimi sıkmaktan kilolar aldım,küçüğümse maşallah hiç sorunsuz kendi halinde 1,5 yaşında olmasına rağmen kendi kendine yer ama büyük mahvediyor yine bu aralar:çok üzgünüm:Şimdi yine ZİNCO ya başlıycam hayırlısı
g.gif
u.gif
l.gif
s.gif
e.gif

Çok zor tabikide anlıyorum seni Anne yüreği ama birazcık rahat olmak lazım,ben rahat olayım derken şişitim:roflol:Gülücük n sorunlarını baştan beri takip ediyorum sanada ozamandan beri çok üzülmüştüm inan ,evet sizin sorununuz farklı ama ben halen yaşıyorum sıkıntı bazan çok güzel düzenli bazan hiç canı istemiyor sinir ediyor beni inan sinirden kendi kendimi sıkmaktan kilolar aldım,küçüğümse maşallah hiç sorunsuz kendi halinde 1,5 yaşında olmasına rağmen kendi kendine yer ama büyük mahvediyor yine bu aralar:çok üzgünüm:Şimdi yine ZİNCO ya başlıycam hayırlısı
g.gif
u.gif
l.gif
s.gif
e.gif

evet senide ben cok iyi anliyorum,zaten bu siteyi senin sayende bulmustum,kizim yemek yemiyor diye googleden girmistim ve butun yazilarini ilk sayfasindan son sayfasina kadar umutla okudum ve gidip gradani sirup aldim,ama ise yaramadi(hatirliyormusun)okuduktan sonrada uye oldumm,,paylasmak istedimm,sizin bilgilerini ihtiyacim vardi,bu stresimi azda olsa aranizda yasayan varsa paylasir rahatlarim diyee,senin icinde cok uzuldummm,zaten hep ilk bebeklerde oluyor sorunn,ikinci bebekte insan daha tecrubeli olup ne yapacagini daha iyi biliyor,,allah sanada yardimci olsun cok uzuldum,ins duzelir,kendine cok iyi bak canim,sevgilerrrrrrrra.s.

evet senide ben cok iyi anliyorum,zaten bu siteyi senin sayende bulmustum,kizim yemek yemiyor diye googleden girmistim ve butun yazilarini ilk sayfasindan son sayfasina kadar umutla okudum ve gidip gradani sirup aldim,ama ise yaramadi(hatirliyormusun)okuduktan sonrada uye oldumm,,paylasmak istedimm,sizin bilgilerini ihtiyacim vardi,bu stresimi azda olsa aranizda yasayan varsa paylasir rahatlarim diyee,senin icinde cok uzuldummm,zaten hep ilk bebeklerde oluyor sorunn,ikinci bebekte insan daha tecrubeli olup ne yapacagini daha iyi biliyor,,allah sanada yardimci olsun cok uzuldum,ins duzelir,kendine cok iyi bak canim,sevgilerrrrrrrra.s.

a.s.hatırlıyorum tabiikide benim için çok zor günlerdi :1no2:Allahım hepimizin yardımcısı olsun okadar zor ki inan bir tanesi yiyipte diğerinin yememesi:çok üzgünüm:inşallah buda düzelecek :smiley-cool:verdiğim sitelere baktınmı,mutlaka gir herkonuda bence yardımcı
sevgiler

a.s.hatırlıyorum tabiikide benim için çok zor günlerdi :1no2:Allahım hepimizin yardımcısı olsun okadar zor ki inan bir tanesi yiyipte diğerinin yememesi:çok üzgünüm:inşallah buda düzelecek :smiley-cool:verdiğim sitelere baktınmı,mutlaka gir herkonuda bence yardımcı
sevgiler

dun hemen acip baktim,bir bayan psikolg konusuyordu ama sesi bana gelmiyordu,galiba bozuk kacgundur msndede ses cikmyior,esime soylerim bi tamir etsin,valla heryerden umut bekliyorum,burdaki doktrlardan hayir yok,belki yakinda sit gelirim,gulucuk bir ictahsizlik yaziyi bana yolladi sanki tam bni kizi anlatyiorlar ve umutlu gibiyim,ins tabiki,bugune kadar cok umutlanip hayal kirikligina ugradim,,,umarim duzelirler,sevgiler canim,bebeislerini bnm icin op,:1hug:

dun hemen acip baktim,bir bayan psikolg konusuyordu ama sesi bana gelmiyordu,galiba bozuk kacgundur msndede ses cikmyior,esime soylerim bi tamir etsin,valla heryerden umut bekliyorum,burdaki doktrlardan hayir yok,belki yakinda sit gelirim,gulucuk bir ictahsizlik yaziyi bana yolladi sanki tam bni kizi anlatyiorlar ve umutlu gibiyim,ins tabiki,bugune kadar cok umutlanip hayal kirikligina ugradim,,,umarim duzelirler,sevgiler canim,bebeislerini bnm icin op,:1hug:

Ben sık sık giriyorum çok faydalı bir site ,inşallah güzelimm gelişmelerden habdar et beniiiŞeniz
g.gif
u.gif
l.gif
s.gif
e.gif

mondschein2 iştahsızlık sorunuyla ilgili size özelden mesah atmıştım aldınızmı acaba?

mondschein2 iştahsızlık sorunuyla ilgili size özelden mesah atmıştım aldınızmı acaba?

slm canim evet aldimm,sana yazmadan baskasina yollamistim ve biliyorsunki baya beklemem gerekti ama hemn bugun yaziyorum ve cokcok sagol canim arkadasimm,,,,,,,,

Ben sık sık giriyorum çok faydalı bir site ,inşallah güzelimm gelişmelerden habdar et beniiiŞeniz
g.gif
u.gif
l.gif
s.gif
e.gif

sagol canim bn yine bakr girerimm,eger bir gelisme olursa tabiki paylasirim haberdar ederim,hemde buyuk bir memnuniyetle,keske,sevgilerle canimmmmmmmm:1hug:

slm bence en iyi sekilde ogretmek lazim,bagirmadan cagirmadan,kavga etmeden,yumusak sesle,lutfen diyerek,biz ne kadr bagirip cagirsakta onlar kendi bildigini okurlar,
mondschein ins kizin en yakin zamnda duzelir,dualarim sizinle

sagol canim dualrin icin,,ins duzelir canim arkadasimm,allah buyuktr,sabir gerektiren birsey,sukurki rabbim onuda verdi valla,,,sabrin sonu selamettr,:eek::emir_bebek:

X