• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayır diyememe aileye bağlılık

Kendi öz annem ve babam evlerini sattılar ve bizim taraflarda ev tutmak istediler. Hemen hemen aynı mahallede sayılır baktıkları ev. Annem bana gönlün yok gibi dedi ve direk söyledim evet istemiyorum diye. Oturdum anlattım , sen anne yüreği sürekli gel onu pişirdim gelin bunu yaptım diyeceksin ama ben evliyim düzenim var bu benim evliligime zarar verir dedim. Biliyorum biraz kırıldı ama kusmedi anladı ki anlamak zorunda. Bir çocuğu dünyaya getiriyorsan birgün onunda kendi yuvasi olacağını kabulleneceksin yoksa o çocuk hiç gelmesin dünyaya. Kayinvalidem de 2 sokak ötede onada aynı şekilde benim evim düzenim var net! İlerde de çocuğumu kız veya erkek farketmez dizimin dibinde kendileri istese de oturtmam. Biraz mesafe olmalı sonra tadı kaçıyor.

Merhaba arkadaşlar.Benim bir sorunum var .ben yaklaşık 1 yıldır evliyim .kendi annem beni hep çağırıyor yanına.yakin oturuyoruz .bende gidiyorum her gün.evet gitmek istiyorum bazen ama hergun değil.benim evli olduğumu kabullenemedi.ayri bir evim ve hayatım var.ama hergunbeni yanında istiyor.bende kiramiyorum.hayir diyemiyorum.benfe evimde kalmak evimde kahvaltı yapmak istiyorum.evimde durmak istiyorum.gelmem dediğimde trip atıyor küsüyor.galiba ben hayır diyemiyorum.yardimci olur musunuz?
bağlılık gönül bağı ile olur bağımlılık baska sizin yasadıgınız bagımlılık

Kendi öz annem ve babam evlerini sattılar ve bizim taraflarda ev tutmak istediler. Hemen hemen aynı mahallede sayılır baktıkları ev. Annem bana gönlün yok gibi dedi ve direk söyledim evet istemiyorum diye. Oturdum anlattım , sen anne yüreği sürekli gel onu pişirdim gelin bunu yaptım diyeceksin ama ben evliyim düzenim var bu benim evliligime zarar verir dedim. Biliyorum biraz kırıldı ama kusmedi anladı ki anlamak zorunda. Bir çocuğu dünyaya getiriyorsan birgün onunda kendi yuvasi olacağını kabulleneceksin yoksa o çocuk hiç gelmesin dünyaya. Kayinvalidem de 2 sokak ötede onada aynı şekilde benim evim düzenim var net! İlerde de çocuğumu kız veya erkek farketmez dizimin dibinde kendileri istese de oturtmam. Biraz mesafe olmalı sonra tadı kaçıyor.
Annenizin kardesi akrabası arkadası sosyal hayatı yok mu merak ettım

Kendinize bir uğraş bulun boş durmayın. Hayır diyemeyen biriyseniz şununla uğraşıyorum diyin daha kolay olur

Annenizin trip atmasindan korkmayın.
Ufaktan başlayın, işim var. Evi temzileyecem, kocam gelecek, yemek yapacam, dışarıda işim var, arkadaşımla buluşacam, kocamla alışveriş yapacam.
Çok şikayet ederse siz de diyin ki anne o kadar özlediysen bosanip temelli yanına geleyim, benim de evim var artık, kocamla aram mi bozulsun diyin.

Annenizin kardesi akrabası arkadası sosyal hayatı yok mu merak ettım
Var elbette ben istemeyince şuan onların olduğu şehirde yaşıyorlar. Çevresi epey kalabalık kardeşleri, annesi ve yiğenleriyle beraber. Ben yılda 2 kez gidiyorum onlarda 1 kez geliyor böyle vakit geçiriyoruz. En doğru kararı verdigime inanıyorum. Eşim annemi, annemde eşimi çok seviyor. Yakın olsaydık eminim zamanla sorunlar çıkacaktı.

Merhaba arkadaşlar.Benim bir sorunum var .ben yaklaşık 1 yıldır evliyim .kendi annem beni hep çağırıyor yanına.yakin oturuyoruz .bende gidiyorum her gün.evet gitmek istiyorum bazen ama hergun değil.benim evli olduğumu kabullenemedi.ayri bir evim ve hayatım var.ama hergunbeni yanında istiyor.bende kiramiyorum.hayir diyemiyorum.benfe evimde kalmak evimde kahvaltı yapmak istiyorum.evimde durmak istiyorum.gelmem dediğimde trip atıyor küsüyor.galiba ben hayır diyemiyorum.yardimci olur musunuz?
Anneniz bile olsa sınırlarınızı koruyun zira eşinize de yazık olabilir..

Ben de tam tersini yaşıyorum. Anne babalar çocuklarına bağımlı oldukları için durum böyle oluyor.
Ben de yıllardır ayrı şehirde yaşarım ve evlendim ona rağmen ailem sürekli gelip evimde kalmak ister uzun uzun. Evlendiğimi ayrı bir hayatım olduğunu eşimin bundan rahatsız olabileceğini asla düşünmüyorlar. Ama bahanelerle sürekli ertelediğimde bu bir çözüm olmuyor. Anneme açık açık söyledim. Ha dersen ki oldu mu çözüm hayır. Hala her gün arıyor her gün. Her şeyi ona sormamı ister. Bebeğim olacak benim değil de sanki onun bebeği olacak gibi davranıyor. Ama ben her seferinde sınır çiziyorum. Üzülüyor biliyorum ama aksi beni üzecek.

Tek çözüm var gitme

Back