E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
-
...............................ajitasyon edici bi yapıya sahibim........... damarına basıldı mı çok agresif oluyor..............sen gelince ambians bozuldu.................spesifik bir yüz yapısı var.............açtığım konuyu dejenere etmeyin-tatlicadiarzu- demogoji yapma lan:roflol:aklıma gelenleri sıralayım çoğunluğu yabancı dilden türkçemize geçmiş kullanılan kelimeler:
Ajitasyon ........ tahrik etme kışkırtma
Agresif ........... saldırgan, sinirli
ambians..........ortam, atmosfer
Spesifik............. belirgin
Dejenerasyon.....dejenere olma, yozlaşma
demogoji.......... laf ebeliği
imtina özenme anlamında kullanılan cümleler duymuştum ama... mesela yemeklerimi imtina ile yaparım gibilaelaelaelaelaeneyse cümle kurayım............konuşurken imtinalı davranıyorum............. çok müdahil biri...........müdahil avukat ıııı müdahil avukat iştekaydirigubbakcemile3imtina.......Kaçınma, sakınma, çekinme.
müdahil......1 . Karışan.
2 . hukuk Davaya müdahale eden:
"Müdahil avukat."-
ne kadar manidar cümleler kuruyorum:roflol:Faydalı bir konu açmışsın canım tebrikler. Konuna sahip çıkarsan yararlı bilgiler paylaşabiliriz.
manidar...............anlamlı
kızz tetkik değil mi o kelime...... aman bu çok uzun bi dahakine bu ve bundan sonrakileri cümle kuracağım.. kullitaaaaaa nerdesin sende cümle kur... bakan tüm arkadaşlar katılıjn sizde cümle kurun hadi beyaaadelikafadulden bende bir kelime söyleyeyim... ..OTANTİK= ORJİNAL (ASIL ANLAMI) BUNUN DIŞINDA BÖLGESEL YÖRESEL ANLAMIMA DA GELİYOR.... CÜMLE= OTANTİK BİR RESTAURANT TA YEMEK YEMEYİ TERCİH EDERİM.......bülent ersoy ablamdan müsadeyle...........sengözlerimebaksanab
fevkaladelağanüstü güzel olan
beynelmilel : uluslararası
muhal : imkansız,mümkün olmayan,boş laf
saki : sulayan,su veren
mütevellit :sebebiyle,sonucunda anlamında
mütemadi :daima,devamlı
tetdik :inceleme,araştırma
ihtiyari :mecbur olmayan, isteğe göre
fevkaladenin fevkinde:................................????
bu arada kıslar bişey soracağım bilen varsa cevaplasın lütfen... mihrak ne demek diye baktım anlamı "odak" mış.. iç mihrak dış mihrak bu kelimeyle alakasız anlamları olan kelimeler anladığım kadarı ile... tam olarak anlatan bulamadım net ten bilginiz varsa paylaşın:)))
sağol canım.... anaaam dogmatikle ilgili cümle kuramadım-tatlicadiarzu- kurabilecek olan kursun be yaa....
dış mihrak ı az çok biliyorum.. dış mihrakların oyununa geldik falan gibi cümleler den anladığım kadarı ile baktım net ten gerçi de.. ortalığı karıştıran falan gibiymiş işte.. dış güçlerin oyununa geldik falan gibi ya da...burada ki güç te kargaşa oluşturan anlamında....iç mihrak tam ne anlama geliyor acaba.. o da içten kargaşa çıkaranlara mı deniyor ki??dış mihrak yanlış bir kullanım değildir ama.. güç manasına bir atıf vardır orda..
ha eski kafalı gibi bişi mi-tatlicadiarzu- geleneksel olur o da galiba.... ee ya ne pekikafamçokkarıştıdogmatik davranış olabilir, yani eski fikirlere bağlı kalarak oluşturulan, değiştirilmeyen yenilenmeyen davranış.. dogmatik bakış açısı da olur..
eskiye bağlılığı ifade eder daha çok ama gelenekselkcilik gibi diildir mesela.. gelenekselde olumsuz bir anlam bulunmaz..dogmatiğin daha körükörüne bir havası vardır..
biraz karışık mı oldu :)
ha eski kafalı gibi bişi mi-tatlicadiarzu- geleneksel olur o da galiba.... ee ya ne pekikafamçokkarıştı
imtina özenme anlamında kullanılan cümleler duymuştum ama... mesela yemeklerimi imtina ile yaparım gibilaelaelaelaelaeneyse cümle kurayım............konuşurken imtinalı davranıyorum............. çok müdahil biri...........müdahil avukat ıııı müdahil avukat iştekaydirigubbakcemile3
hah gözünü sevdiğim şimdi olduŞeniz anladım sağol hatın kızııımmŞenizeski kafalı ile paralel tabi anlamı ama eski kafalı biraz daha dar bi çerçeve çizer
dogmatikte belirgin olan şey sorgulamadan kabul etme, bu iyi midir kötü müdür faydalı mıdır die düşünmüyosun; bana göre böle olmalı diosun körükörüne inanıyosun.. atgözlüğü gibi de denebilir yerimseniben
aslında teknik olarak zıttı bilimsel düşüncedir..bilimsel düşünce ile dogmatik düşünce karşıt kavramlar yani..
hee aslında itina değil de imtina sanki öle kullanılıyor gibi geldi amma neyse...kızlar hepiniz fevkaladenin fevkiindesiniz.. itina ve imtina ile öpüyorum sizlerikaydirigubbakcemile3alakaya musakkakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3itina......... Özen:
"Büyük bir itina ile yalancı dolma doldurdu."
imtina........... Kaçınma, sakınma, çekinme.
İtina ile yemek yapmaktan imtina etmezsin.
benim cümlelerimimisengözlerimebaksanabaman efenim estağfirullahkaydirigubbakcemile3aynen kelimeleri kullanırken çok imtinalı davranıyorum... kızların ağzına nükte vermeyim diyekaydirigubbakcemile3 dogmatik değil canım fevkaladenin fevkiinde tasalanma canım-tatlicadiarzu-Cümlelerini tetkik ettiğimde - fekaladenin fevkinde olduğunu gördüm.sırnaşık şey Kelimeleri yanlış kullanmaktan imtina ediyorum. kafamçokkarıştıYani itina gösteriyorum ama ortaya dogmatik fikirler çıkıyor. kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?