Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

katrem

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2008
3.507
878
Evet kızlar.

Ben 3 yıllık evliyim ve halen borç ödüyorum baya azalttık ama hala var
Kenara da para atamıyoruz borç olduğu için.

Şimdi şöyle birşey yapmak istiyorum. Eşimden gizli her ay 1 çeyrek altın alarak altın biriktirmek.
Ben çalışıyorum aslında aysonunda maaşımla alabilirim. Ama öyle değil. Çünkü eşimle hesabımız ortak yani o benim her harcamamı bilir ben de onunkini.

O yüzden;

• Önce bir kumbara ediniyoruz.
  • Evimizin en ücra köşesine saklıyoruz. :jeyyar:
  • Az çok bozuklukları topluyoruz. Ekmekten artan marketten artan cebimizde kalan ya da ortalıkta bulduğumuz...:jeyyar:
  • Ay sonuna kadar 1 çeyrek alacak parayı kenara koymuş oluyoruz.
  • Sonra da hemen gidip çeyreğimizi alıp başka bir ücra köşeye saklıyoruz :jeyyar:
  • Çeyrekten kalan birikmiş paramız olursa ki olacağını sanmıyorum bir sonraki aya devrediyor.
  • Çeyrek alacak parayı ay sonuna kadar biriktiremediysek sevdiğimiz istediğimiz bir şeyden vazgeçip onun parasını üzerine ekleyerek çeyreğimizi alıyoruz.

Veeee çeyrek zengini oluyoruzzz...zemuszemus
Ben sonrasında biriken altınlarımı bozdurup işçiliksiz olan bileziklerden almayı düşünüyorum. Sonra da ortaya çıkarıp eşimle araba alırız belki. :1shok:
Neden olmasın damlaya damlaya göl olur.. CADIARZU

Katılmak isteyenler gelsinler beraber biriktirelim. Her ayın sonunda 1 çeyreğimizi alalım...

ZN1001.JPG

Bu ay yaklaşık olarak 110 TL biriktirmek gerekiyor.
Ben bugün 2.35 atabildim. İnşallah artarak devam edecek.

Daha iyi takip etmek için liste yapacağım...Gelen herkesi beklerim.

:nazar:||Nick|Biriken Para|Kalan Para|
|1|Katrem|2.35|107.65|

ya canim hevesini kirmak istemem ama uzmanlar diyorki,krizden dolayi yatirimcilar en saglam yatirim olan altin a yönerlmisler.altin fiyatlarida bu aralar onun icin almis basini gitmis.ekonomi düzeldigi zaman altin da düsecek diyorlar. birikim yapalim derken zarar etmeyelim.cünkü bende her ay almaya calisiyodum ama son bi kac aydir para atiyorum sadece.

ya canim hevesini kirmak istemem ama uzmanlar diyorki,krizden dolayi yatirimcilar en saglam yatirim olan altin a yönerlmisler.altin fiyatlarida bu aralar onun icin almis basini gitmis.ekonomi düzeldigi zaman altin da düsecek diyorlar. birikim yapalim derken zarar etmeyelim.cünkü bende her ay almaya calisiyodum ama son bi kac aydir para atiyorum sadece.

canım sağol fikrini söylediğin için
aslında benim amacım elimdeki ufak tefek paraları biriktirmek
bir de türk lirası biriktiremiyorum ben hemen harcıyorum o nedenle bu yöntemi seçtim :)
euro dolar da habire düşüyo
ama altın daha farklı herkes altın hakkında birşeyler zaman zaman söylüyor nette de bir uzmanın şöyle bi yazısını gördüm

Altına yatırım ne kadar mantıklı?
19 Temmuz 2010 Pazartesi 17:55
Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen, günümüzde altına yatırım yapmanın ne kadar mantıklı olup olmadığını sorguluyor...

ALTIN: Beklentin nedir?
Altının ne olacağını kimse bilmiyor. Altın fiyatlarını etkileyen çok
etken var. AMA, son 10 senedir altın artıyor. Şimdi dünya genelinde
arttı.Tedirginlik, kriz sebebiyle popüler bir yatırım aracı oldu.
REKOR seviyeye ulaştı. Ülkemizde ise kültürümüzün bir parçası, aslında
bir alışkanlık.
Altın nereye gider?
Denizmen dış konjonktürü de hesaba kattığı analizine şöyle devam etti:

Kısa vadede: Amerika düşük faiz politikasına devam ettikçe ve
Avrupa’da kriz sürdükçe popüler olacağı bekleniyor. Orta-Uzun: vade
de daha normaleşeceği bekleniyor.
2. İkinci vermen gereken karar, ALTINA yatırım yapma şeklinde...
- Şimdiki gibi elindeki altınları tutabilirsin, ya
- ALTIN fonu alabilirsin
- ALTIN’a endeksli anapara korumalı fon alabilirsin.

tamam bende varım inşallah biriktirelim hep beraber opuyorumnanaktan

hoşgeldin canım ben bugünden başladım
eylülün sonunda 1 çeyreğimiz olacak inşallah
seni de ekledim listeye kaydirigubbakcemile5

|:nazar: | Nick | Biriken Para | Kalan Para |
|1 | Katrem | 2.35 | 107.65 |
|2 | kulübün sultanı | - | 110.00 |
|3 | | | |
|4 | | | |
|5 | | | |
|​

bende bu ay böyle yapmaya karar vermistim ki bu basligi gördüm
ayni dediginiz gibi ay boyunca kumbaramda para biriktirip ay sonunda bi ceyrek almayi düsünüyodum...
öyle böyle birikir...

bende bu ay böyle yapmaya karar vermistim ki bu basligi gördüm
ayni dediginiz gibi ay boyunca kumbaramda para biriktirip ay sonunda bi ceyrek almayi düsünüyodum...
öyle böyle birikir...

o zaman seni de ekliyorum canım

| | | | |
:nazar:|KK NİCK|BİRİKEN PARA|KALAN PARA |
1|Katrem| 3.25| 107.65|
2|kulübün sultanı| -|110.00|
3|ThirtyFouR| -|110.00|
4||||
5||||

bende varııımmm....

bizde de hesap giden gelen ortak herkes birbirinin harcamasını bilir gerçi bana eşimden daha çok kalır kuzucum kendine daha az alır o yüzden belki benim biriktirmem daha kolay olur...ben 3 e 5 e pek önem vermem bozuklar öyle gezer ortada ama damlaya damlaya göl olur toparlanmam için iyi bir fırsat çok heveslendim canım beni de yaz oki??

bende varııımmm....

bizde de hesap giden gelen ortak herkes birbirinin harcamasını bilir gerçi bana eşimden daha çok kalır kuzucum kendine daha az alır o yüzden belki benim biriktirmem daha kolay olur...ben 3 e 5 e pek önem vermem bozuklar öyle gezer ortada ama damlaya damlaya göl olur toparlanmam için iyi bir fırsat çok heveslendim canım beni de yaz oki??

seni de ekledim canım
inşallah biriktirelim
hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkarırız
süper olurrr

| | | | |
1|Katrem| 3.25| 107.65|
2|kulübün sultanı| -|110.00|
3|ThirtyFouR| -|110.00|
4|cigdem_k| -|110.00|
5||||

aaa canim ne güzel yapmisin :))
benim baya birikmis bozugum var ama... sayayim bi yarinda söylerim..
bi ceyrek alacak kdr birikmistir büyük ihtimal

kumbaraya günlük ne kadar attığımızı burdan mı yazalım özel msj mı atalım sana...

Bende böyle bişey düşünmüştüm ama hiç denemedim parayı bankaya atıyım dedim ama kartla harcamak daha kolay oldu altını anında bozduramayacağım için harcamamış olurum ve birikir :):) benide alırmısınız ??

katrem benide yazarmısın listeye tatlım?? elimden geldiği kadarıyla biriktiricem bende.. bir tane ördek kumbaram var önceden işyerinde büfeden alışverişten sonra kalan bozukları atıyordum içine, içinde biraz birikmiş vardır onun üstüne devam edicem biriktirmeye, hergün 4 tl atmak hedefim opuyorumnanaktan

aaa canim ne güzel yapmisin :))
benim baya birikmis bozugum var ama... sayayim bi yarinda söylerim..
bi ceyrek alacak kdr birikmistir büyük ihtimal

teşekkürler canım
desene sen bizden ilerde başlıcan hadi bakalım Allah arttırsınn :)
kumbaraya günlük ne kadar attığımızı burdan mı yazalım özel msj mı atalım sana...

buradan söyleyebilirsin canım
Bende böyle bişey düşünmüştüm ama hiç denemedim parayı bankaya atıyım dedim ama kartla harcamak daha kolay oldu altını anında bozduramayacağım için harcamamış olurum ve birikir :):) benide alırmısınız ??

ben de öyle düşündüm canım
başka türlü birikmiyor zaten
ekledim seni de
katrem benide yazarmısın listeye tatlım?? elimden geldiği kadarıyla biriktiricem bende.. bir tane ördek kumbaram var önceden işyerinde büfeden alışverişten sonra kalan bozukları atıyordum içine, içinde biraz birikmiş vardır onun üstüne devam edicem biriktirmeye, hergün 4 tl atmak hedefim opuyorumnanaktan
yazdım canım seni de
ben de şu an doğum iznindeyim işe başlayınca çok daha rahat biriktiricem
şimdi kocişinkileri tırtıklamayı düşünüyorum :))

ben de varım ,pembe domuz kumbaram bu anı beklıyordu

inşallah basarabılırım :)

hadi bakalım kumbaralar dolsun taşsın altın olsunnn inşallah
ekledim seni de

ay ne olmuş böyle ya edit tuşu da yok akannehir

evet malesef edit gitmiş
listeyi worde kopyaladım oradan güncelliyorum yoksa ilk mesaja koyardık editleye editleye daha kolay olurdu ama olsunopuyorumnanaktan

EYLÜL AYI LİSTEMİZ

| | | | |
sk25.jpg

1|Katrem| 2.35| 107.65| 0
2|kulübün sultanı| -|110.00| 0
3|ThirtyFouR| -|110.00| 0
4|cigdem_k |5.00|105.00|0
5|gulsen058|-|110.00|0
6|BarbieveKen|-|110.00|0
7|Sumak|-|110.00|0
8||-|110.00|0