Haydi Bismillah

dertlideryacik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
180
110
Selam kızlar,
Yaş 32. Ne çocukluğumda ne ergenliğimde ne de üniversite bitene kadar hiç kilo problemim olmadı bilmem bile kaç kilo olduğumu ergenken kolların kırılacak çöp gibisin denildiğini hatırlıyorum sadece :) hep aktiftim sanırım ondan ne zaman ki okul bitti masabaşı işe başladım fanının kuyruğu kopmaya başladı 60 lı kiloları görmeye başladı. 6-7 sene sonra hiç 70 lerden inemedim artık evlendiğimde 80 kiloydum düğün stresi bile kilo vermeme yardım edemedi. Bir dönem insülin direnci için şeker ilacı kullandım ve bir miktar verdim ama asla ilaç kullanma konusunda istikrarlı değilim. Az belki hiç denecek kadar hareket etmek hiç su içmemek haftada bir bardak belki hızlıca karnımı doyurmaya çalışmak adına karbonhidratı özellikle ekmeği abartmak şeklinde beslenme ile yaklaşık 5 senedir 80-82 bandındaydım. En son 82 kilo ile hamile kaldım sağlık sorunları ile geçen hamileliğimden dolayı ilk aylarda 7-8 kilo verdim son aylarda 4-5 kilo aldım doğuma gittiğimde 80 kiloydum. Doğumdan bir ay sonra tartıda 69 kiloyu gördüm çok uzun zamandır görmediğim için şok geçirdim ama harikaydı kollarım bacaklarım hafifledi özellikle karnım o kadar rahatladı ki kilomun büyük kısmı göbek ve üst bacaklarımda ideal kilom olmamasına rağmen kendimi harika hissettim. Tüy gibi hafiftim. Kilo kaybındaki en büyük sebep ekmeği yememem (kan düşüklüğüm olduğu için hamilelikle kan takviyesi aldım hiç ama hiç iştahım yoktu) emzirme için aşırı su içmem. Çünkü baş ağrım başlayana kadar asla su içemiyorum hem aklıma gelmiyor hem midem sanırım dalışım olmadığı için almıyor. Tabi meme reddi başlayıp bebeğim bırakınca ben de su içmeyi bıraktım aynı zamanda hafif bir bunalıma girdim ve sabah asla yemesemde öğlen bir yemeğe başladım tok olsam da iki ekmek arası bile kesmiyordu. Yani yüne ekmek ve su içmeme ikilisi ile şu anda az önce tartıldım ve 88 kilo olmuşum hayatımda gördüğüm en yüksek rakam ve utancımdan kilomu kimseyle paylaşamıyorum. kendime bunu neden yapıyorum bilmiyorum nasıl düzeltebilirim bilmiyorum. Sanmayın ki diyetisyen ve dahiliye tecrübem yok onlar da var ama benim kafamda bitmeyen bir şeyler var. Bu akşam aralıklı oruca ilk kez başlayacağım yarın 15:30 a kadar yememem lazım şu anda ağzıma bisküvi atmamak için yazıyorum. Umarım bende başarırım çünkü bebeğime yetemiyorum bu kilo ile olmuyor ona da üzülüyorum. çok pişmanım 69 u gördüğümde kendimi bırakmama neden yaptım diye. Ama yapabilirim bana destek olabilir misiniz çok sevinirim. Uzun oldu biliyorum ama buna dönüp bakmam lazımdı kendimi inandırmam lazımdı. başaracağım

Diyet ile verilen kilolar zaten sonunda geri geliyor.Beslenme düzeni olarak saglıklı kalorisi düsük gıdalarla sürekliliği olan bir rutin oluşturursanız ve sporla da desteklerseniz 2 ay gibi kısa bir sürede de aynada ki görüntünüze sasırabilirsiniz.Ben de suan açım ve sabah 11 e kadar sadece su icecegim yalnız degilsin taş gibi bir bedenle hayat bisküviden daha güzell diyorum!

Teşekkür ederim bunu hiç yaşamadım yani beslenmek benim için sadece karnını doyurmak sağlıkla hiç bağdaştırmadım. Umarım bundan sonra öyle yapabilirim mesela klasik pazartesi diyete başlıyorum dedim ama yine yapmadım. İrade konusunda hep eksik kalıyorum

Merhaba, psikolojik sebeplerden kendimizi yemeye vurduğumuz için ipin ucunu kaçırıyoruz. Bu durumu düzeltmek de yine bizim elimizde. Buraya konu açtığınıza göre belli ki bir şeyleri değiştirmek istiyorsunuz bu çok güzel. Kendinize sağlıklı alternatiflerden oluşan listeler hazırlayabilirsiniz artık sosyal medyada bir tanesine baksanız hep benzerleri çıkıyor zaten karşınıza. Tatlı isteğiniz bastıracak tarifler, karbonhidrat ihtiyacınızı giderecek hafif ve pratik tarifler bakabilirsiniz. Küçük hedefler belirleyip ulaştıkça azminiz artar diye düşünüyorum. Ve Falan Filan arkadaşımın da dediği gibi diyetle verilen geri alınıyor mühim olan bir beslenme alışkanlığı oturtmak, istediğini ölçülü yeyip sonrasında dengelemeyi bilmek, hareketi hayata katmak vb şeyler önemli. Başarabilirsiniz neden yapamayasınız

Bir doktor gerçek aç pişi degil de iki haşlanmış yumurta yer demişti yapabilirsin neden yapamayasın sadece ilk 1 ay salmaman gerekiyor.Degisimi gördükten sonra o sana zaten motivasyon olacak.Yas aldıkca metabolizma hızımız ve hareketliligimiz degistikce her dönem yediklerimiz yağ olarak depolanmaya başlıyor üzerine dogum bebek derken rakamları görünce ancak ben ne yapmısım diyoruz.Ben de doğumlardan sonra 95kg ya kadar cıkmıstım.Yemek olarak sadece doyma odaklı düşünmen de bir artı? Doyurucu ve sağlıklı beslenmis olman daha kolay olacak.Gidebiliyorsan spor salonuna gidemiyorsan evde mat egzersizlerine de yonelirsen olusturacağin kalori açığı ile çok hızlı sonuç alacaksın emin ol.İlk aylar daha hızlı ilerliyor.

Teşekkürler yani şöyle ki uzun zamandır hiç diyet yapmadım akşam uyuyorum sabah güzel bir kahvaltı yaparım diyerek sabah kalkıyorum yemek yemem öğleni buluyor genelde bir başlıyorum ekmekle atıştırmalıklar hiç durmuyor genelde tatlı değil ama karbonhidrat düşkünlüğü var başaracağım inşallah

Net şekilde hayatımı düzene sokmam gerek çünkü bir defa gördüm vücudum verebiliyor sosyal hayatım çok fazla etkilendi kendimi anlatamıyorum insanlar boğazı tut ver mantığı ile yaklaşıyor durumum bu değil oysa ki duygusal bir açlığım var boşluğu da böyle doldurdum sanırım o yüzden konu açmak kendimi iyi hissettirdi. Spor için bir hafta verdim kendime inşallah başlarım .

Bu sabah da tez canımdan ödün vermedim ve gördüğüme sevindim insülin için doktorun verdiği ilacı iki gündür içiyorum suyu kendimi zorluyordum içmek için bir litre içiyorumdur ve aralıklı oruç yapıyorum şimdilik 16-8 ama biraz sinir yaptı sanırım umarım atlatırım Ödemler gitsin bakalım ne olacak sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…