- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
- 208
- Konu Sahibi mmervevizzzz
-
Canım valla yorumuna şaştım kaldım, ne yalan söyleyeyim. Böyle bir şeyi nasıl savunabilirsin? Bir insan dünyanın en kötüsü de olsa Allahın yarattığı bir varlığın ölmesini nasıl dileyebilir. Uzaklaşsın,boşansın yaa.Allah kimseyi bir insanın ölmesini dileyecek kadar,bunun hayaliyle yaşayacak kadar,büyüyü düşünecek kadar zor durumlarla sınamasın...KorkunçKonu sahibine amma yüklenilmiş.
Herkes adeta bir melek, bir iyilik abidesi.
Annemin de mutsuz bir evliliği vardı, 2 çocuğu vardı, gidecek yeri yoktu, fazla maddi gücü de yoktu. Babam da çok iyi bir insan değildi. Annemin o evlilikten tek kurtuluş yolu babamın ölmesiydi, o da babamın ölmesini dilerdi.
Kadının parası yoksa, gidecek yeri yoksa , çıkış yolu yoksa, adam kötü davranıyorsa, adam kötü bir insansa söyler misiniz bu kadının çıkış yolu nedir? İkincisi size her gün kötü davranan , aşağılayan birinden nefret etmenin neresi yanlış? Gayet doğal bir durum. Herkesin kocası sizinkiler gibi iyi insanlar değiller. Siz de kötü bir adamla yaşayın, bakın bakalım sizde melaikelikten eser kalacak mı? İçinde olmadığınız durumlara ahkam kesmeyin bence.
Özet geçeyim siz melek olabilirsiniz ama normal insanların kendilerine kötü davranan insanlardan nefret etmesi normal, nokta.
Canım valla yorumuna şaştım kaldım, ne yalan söyleyeyim. Böyle bir şeyi nasıl savunabilirsin? Bir insan dünyanın en kötüsü de olsa Allahın yarattığı bir varlığın ölmesini nasıl dileyebilir. Uzaklaşsın,boşansın yaa.Allah kimseyi bir insanın ölmesini dileyecek kadar,bunun hayaliyle yaşayacak kadar,büyüyü düşünecek kadar zor durumlarla sınamasın...Korkunç
Ben 16 yaşında kızı taciz eden adama beddua etmem bizzat gider boğarım ya da elimde olsa teröristlerden birine rastlasam neler yapacağım ama konu sahibinin durumu böyle bir şey değil ki. Kendine doğru ya da yanlış bir eş seçmiş, hepimiz evlenirken kumar oynuyoruz aslında %100 hiçbir zaman emin olamayız ama yanlış biriyse boşanma yolunu seçeriz. Bir sığınak gibi görüp boşanamıyorum ona mecburum dememek için de okumanın meslek edinmenin ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz her zaman. İlk mesaja göre yorum yapıyorum ben tamamen, ben ne kadar iyiysem o okadar kötü demiş. Ama Allahtan korkmasam büyü yapacağım demiş, cenazesini hayal ediyorum demiş vb. şeyler bu ikisi kaldı aklımda.Bizden de dua beklemiş hatta sanırım. Konu başlığını görünce güzel bir şeyler vardır diye bir açtım ve şok oldum.İnsanın hayattan dileği bu olamaz. Başka çıkış yolu dilemeli.CeYz cim ben de bunu söylemeye çalıştım zaten. Biri için ölse de kurtulsam diye düşünmediyseniz, o durumda değilseniz bu kadını anlamanız zor. Ama kadının durumunda garip bir şey yok, başka çaresi yok, adamdan da nefret ediyor.
Lisede üvey babayla büyüyen bir arkadaşım vardı. Adam bunu taciz editordu, kız 16 yaşında gidecek yeri yok, kendini taciz eden adamın ölmesini dilemesi bence normal.
Hayatı güllük gülistanlık olan insanların sen canavarsın şeklinde yorum yapması abes. Sizi koyalım bu kadının yerine, tacize uğrayan arkadaşım yerine bakalım siz ne düşübeceksiniz? İnsanoğlu melek değil, nefret de insani ve normal bir duygu.
ne dıyecegımı bılemedımEvet kızlar ben kocamın ölmesini istiyorum. Bir dilek tutmam gerekse hemen eşim ölsün diyorum hep onun cenazesinin hayalini kuruyorum her dakika küfür etmesi dengesiz davranışları beni bunaltıyor ikimizi karsilastirsaniz benim yanımda çok kötü bi insan kalıyor ben ne kadar iyi niyetliysem o o kadar kötü niyetli bi kere dengesiz ruh hali bozuk bir sürü asker polis ölüyor keşke diyorum iyi insanlar olecegine benimkisi ölse bence yaşamayı hakeden biri değil Allah korkum olmasa hocaya gidip büyü yaptiricam ama ne kadar günah olduğunu biliyorum ve böyle hareketler bana yakışmaz kv kp akrabaları ile bir problemim yok hatta onları kocamdan çok daha fazla seviyorum. Niye evlendin diceksiniz kendini o kadar efendi o kadar iyi çalışkan dürüst tanittiki ama aynı evde yaşamak farklı bişey en ufak örnek telefonda biseyi yanlış anladım diyelim etmediği küfür kalmıyor agresif ukala ama siniri 5 dakikada geçen biri fakat ben artık dayanamıyorum boşanıp ailemi uzemem tek dileğim kocamın ölüp geri kalan hayatımı anamın babamın kölesi olarak geçirmek lütfen benim için dua edin...
Ben 16 yaşında kızı taciz eden adama beddua etmem bizzat gider boğarım ya da elimde olsa teröristlerden birine rastlasam neler yapacağım ama konu sahibinin durumu böyle bir şey değil ki. Kendine doğru ya da yanlış bir eş seçmiş, hepimiz evlenirken kumar oynuyoruz aslında %100 hiçbir zaman emin olamayız ama yanlış biriyse boşanma yolunu seçeriz. Bir sığınak gibi görüp boşanamıyorum ona mecburum dememek için de okumanın meslek edinmenin ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz her zaman. İlk mesaja göre yorum yapıyorum ben tamamen, ben ne kadar iyiysem o okadar kötü demiş. Ama Allahtan korkmasam büyü yapacağım demiş, cenazesini hayal ediyorum demiş vb. şeyler bu ikisi kaldı aklımda.Bizden de dua beklemiş hatta sanırım. Konu başlığını görünce güzel bir şeyler vardır diye bir açtım ve şok oldum.İnsanın hayattan dileği bu olamaz. Başka çıkış yolu dilemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?