Hayatta hakettiğinizi alabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Aysenimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
10.048
10.493
31
Merhaba soru başlıktan da anlaşıldığı gibi çok da bir ayrıntısı yok aslında.hayatta hakettiğiniz şeyler alabildiğinizi, hakkettiginiz gibi yaşadığınızı düşünüyor musunuz? Bence güzel bir konu.

Çok şükür güzel bir hayatım eşim cocugum sağlıgım maddi durumum yerinde her şey ama coook istediğim ve asla olmayan bir şey var, o şeyi başkarının yaşadığını görünce bir isyan etmiyor değilim bakıyorum dedikodusı fitne fücürü pisliği o biçim ama yine de Allah benim istediğim şeyi bana değilde ona vermiş, haksızlık olarak görüyorum, hakettiğim şeyi yaşayamamanın kızgınlığı var çok önemli bir şey değil ama çok istediğim bir şey 🙃

Merhaba soru başlıktan da anlaşıldığı gibi çok da bir ayrıntısı yok aslında.hayatta hakettiğiniz şeyler alabildiğinizi, hakkettiginiz gibi yaşadığınızı düşünüyor musunuz? Bence güzel bir konu.
neyi hak ettiğimi düşündüğüme göre değişir. hayatımın bu günlere gelmesi için yoğun emek gösterdim gerektiğinde zorluklar atlattım. şimdi keyfim çok yerinde. hak ettiğimi, iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum ben şahsen.

Evet elimdekiler ile yeterli huzurum mutluluğum var. Olurda eksilirse geçici olduğunu yada her an artabilecegini biliyorum
Gereksiz egolarim yok, denge ve istikrar severim
Olmayanın hayrını defalarca gördüm ve başkalarında olup bende niye yok kaygılarını bırakalı çok oldu
En dibi de gördüm ama çocukluğumda hep sevildiğimi kıymeti değer gördüğümü ve huzuru hatırlıyorum sanırım yaş aldıkça annemi daha çok anlıyor anda kalmayı başarıyorum bir çocuk gülerek büyürse tüm hayatı huzurlu mutlu geçiyor

Tam tersi bir hayat yaşıyorum. Kişiliğimi istediğim gibi oluştursam da, dış çevre ne yapsam da tersine gidiyor.
Gerçekten bunu mu hakettim diyorum.

O kadar çekilen sıkıntının bedeli bu olmamalıydı daha iyi olmalıydı her şey
Hiç emek sarfetmeyip havadan her şeye sahip olanlara çok imreniyorum

Hak etmek kısmı çok ucu açık değil mi?
Ben kendimin sağlıklı, huzurlu , maddi yönden iyi bir hayatı hakettiğimi düşünürüm, annem benim bambaşka hayatı hak ettiğimi, başkası bambaşka gibi gibi gider.
Hak etmekten ziyade istediğim hayat standardını yakalamak için ne yapıyorum eve yaptığıma değiyor mu kısmı önemli bence.

Yani çabaladığım kadarını hatta fazlasını aldığım ortada diye düşünüyorum kendim için. Daha fazlasını hakediyor muyum? Evet, ancak daha fazlası için uğraşmadığımdan haksızlık olduğunu da düşünmüyorum. Daha farklı çabalasaydım daha farklı yollara giderdim tabii ama benim hayata sunduğumla hayatın bana geri verdiği bir dengede bence

Hak etmek kısmı çok ucu açık değil mi?
Ben kendimin sağlıklı, huzurlu , maddi yönden iyi bir hayatı hakettiğimi düşünürüm, annem benim bambaşka hayatı hak ettiğimi, başkası bambaşka gibi gibi gider.
Hak etmekten ziyade istediğim hayat standardını yakalamak için ne yapıyorum eve yaptığıma değiyor mu kısmı önemli bence.
Haketmekten kastım şu? Şimdi herkesin kendine yakiştırdığı, layık bulduğu bir seviye vardır bence.bu ikili ilişkilere de benziyor.hani dengini anında hissediyorsun ya.karşındaki kişinin dengin olduğunu düşünmüyorsan da hiçbir zaman o istediğimiz doygunluk gelmiyor bir ilişkide.

Hayır ama ben hayata bir şeyleri hak etmek perspektifinden bakmıyorum. Çünkü hayatın temelinde adalet yok. Temelinde adalet olmayan bir dünyadan adalet beklemek de "absürt" oluyor ve insanları mutsuzluğa sürüklüyor.

Sahip olduklarım için minnettarım. Maddi olarak büyük bir gayret içinde değilim. Alıştığımdan geri kalmasam yeter.

Acikcasi ben hayatim boyunca kendimi gelistirmek, iyi yerlere gelebilmek için cogu zaman gereginden fazla bile cabaladigim oldu sonuç olarak hastaliklar, tükenmişlik ve yorgunluk... Hak etmedigimi düşündüğüm seyler de yaşıyorum bunca senedir verdigim emek ve çaba sanki boşaymış hatta ömrüm heba olmus gibi hissediyorum. İşimden memnun değilim, tayin alsam nereye gideceğim, gittigim yer daha mi iyi olacak (sanmiyorum)... istifayi düşünüyorum ama ozelde de is bulamam çünkü her isi yapan hic bir yzmanligi olmayan biri haline geldim, köreldim. Ozel hayat sıfır yani artik erkekler de bir iliskiye caba gostermek istemiyor, tek tarafli emek ve cabadan yoruldum. Anne olmayi cok istiyorum ama olur mu bilmiyorum. Oylesine yasiyor gibiyim. Elimden geldigince hayatin pozitif yonlerini gormeye calisiyorum ama cok yoruldum olmayani oldurmaya calisiyormusum gibi hissediyorum bazen. Hatta bu yorgunluğuma dair konu da acmayi dusunuyordum.

X