Hayatta Edindiğimiz Tecrübeleri Paylaşalım mı ?

Kimseye bulaşma o an bir şey yapmasa bile gelir 10 sene sonra yapar yapacagnı. Zararsız, tehlikesiz insan yoktur. Bekleyen(zararsız sandıgınız insanlar) ve beklemeyen vardır. Sonra keşke dersin. Keşke yapmasaydım. Keşke böyle olmasaydı dersin.
O yuzden bir adım atarken bir şey yaparken 5 kez düşünün 1: ben ona naptım 2: o bana naptı 3: bunu hak ediyor mu? 4: o karşılık ne verir? 5:sonradan keşke der miyim? ( bunu, biriyle anlaşamazlık olur kavga edersin sonra ders vermek istersin onun canını yakmak istersin ya bir kez daha düşünmen için yazdım.)

Çok güzel bir başlık olmuş. Herkesin kendi adına dersler çıkarması lazım.Benim de 30 yıllık yaşamımda aldığım dersler var tabi.Şöyleki...
1- Kimsenin sırrına mümkünse ortak olmayın. sırrını veren paranoyakça 'acaba nezaman birine anlatacak korkusuyla' size huzur vermeyebilir.Biriyle başbaşa iki laf edemez hala gelirsiniz.Bir anlık boşlukla tüm zaafını size açtığı için içten içe size kin duyabilir.Herkesle onun sırrınızı konuştuğunuzu düşünebilir.Aman deyim.(sürekli seninle ilgili konuşmuyorduk valla diye açıklamada bulunmak yorucu! )
2- Eşinizle aranızda geçen tartışmalar aranızda kalsın ailenize yansıtmayın.Siz iyi olursunuz olmanıza da aileniz unutmaz!
3- İnsanın gerçekten ağlarsa anası ağlıyor gerisi yalan ağlıyor! Kardeş bile bir yere kadar.Karşılıksız saf çıkarsız veren bir tek anne.Biraz daha şanslıysanız belki baba.
4- Uzun yıllar dost bildiğiniz kişilerin ufak tefek kusurlarını hoş görmek gerek. Sonuçta insan bazen annesiyle kardeşiyle anlaşamıyor.Yakın arkadaşlarımızla fikir ayrılıklarına düşmek normal.En sevdiklerimizi annemizi babamızı kaybettiğimizde bizle aynı safta omuz omuza duracak olan yine onlar.Dostlarımız...
5- Akrabanın insana ettiği akrep etmez derler ki altına imzamı atarım.
6- Hep atasözlerinden gittim belki ama son söz 'parmağin varsa başını kaşı' Kimseden bir şey bekleme.Beklentisiz olunca hayat daha güzel.
7- Yaşı biraz daha küçük kardeşlerimiz varsa özellikle onlar için yazıyorum bunu çoooook çalışın.Her an elinizden kitap eksik etmeyin.Üniversite yıllarını çok iyi değerlendirin.Fırsat beklemeyin fırsat yaratın.Üniversitte yıllarından sonra sosyal çevrenizin kimlerden oluştuğu bir tokat gibi çarpacaktır suratınıza.Geliştirin kendinizi ve asla ben oldum tamamdır demeyin.

Aslında en önemlisini yazmayı unuttum. Kınadığını yaşamadan bu dünyadan gideni gideni henüz görmedim.Ben de zamanında birini aynı evin içinde 2 yıl kardeşiyle konuşmuyor diye garipserken can ciğer olduğum kardeşimle tam 2 yıl konuşmadım.

Çok iyi deyipte kefil olduğunuz insanlara bile güvensizlik payı bırakın.İnsanların damarına basmadan kim olduğunu asla bilemezsiniz.
Asla ben senin yerinde olsam şöyle yapardım diye başlayan cümleler kurmayın o kişinin yerinde olmadan nasıl davranacağınızı bilemezsiniz
Kimseye maddi manevi kefil olmayın
Aile büyüklerinin tavsiyelerine kulak verin ne de olsa tecrübe konuşuyor
Dedikodu yapmayın kabak sizin başınıza patlayabilir
Kimseyi kıskanmayın kıskançlık sizi yer bitirir
Her sıkıntıda Allah'a sığının Ondan başka yardım edenimiz yok
Gençler mutlaka üniversiteye gidin hayat orada bambaşka
Kaliteli dostluklar kurun
Eşinize saygı duyun
Ben böyle yaşamaya çalışıyorum tavsiye ederim güzel oluyor😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

şu fani hayatta iyiler, cefakarlar pek bişeyin sahibi olamıyormuş. insanlar için kendinizi paralayacaksanız ahiretinizi için yapın. bu dünya da inanın faydası olmuyor. kimse size aferin demiyor. ha Allah katında mükafatınız hangi derece olur onu bilemem ama emin olun dünyada eline sağlık diyen olmuyor. o yüzden iyi şeyleri yapın ama mükafatını bu dünyada beklmeyin.
hiç bir şey için endişlenip kendinizi üzmeyin, Allah onu öyle güzel bir şekilde tanzim ediyorki, sabredip beklediğinizde siz bile şaşıp kalıyorsunuz.
niyetinizi temiz tutun. eninde sonunda faydasını görüyorsunuz.
göz açıklık yapacağım diye acele edip elinizdekinden de olmamaya bakın. herkes kısmetini yiyor
öfke ile kalkmayın
amelinizden emin olmayın
anı yaşayın
her doğru her yerde söylenmiyor, aklınızın bir tarafına yazın.
olaylara geniş açıdan bakın

çok akıl verir gibi oldu onun içinde kusura bakmayın

hayatımda ilk defa dedikodu yapayım dedim arkamı döndüğümde dedikodu yaptığım insanla göz göze geldim
dedikodu yaparken lütfen etrafınızı kontrol edin
şaka bi yana dedikodu kötüdür. hayatımda ilk defa yaptığım bişey için büyük tecrübe edindim

Evlendiğinde asla eşinin ailesiyle aynı evde yaşama, her iki aileyede eşler olarak eşit mesafede ol.
Ağızdan çıkan hiçbir söz geri alınamaz, iki defa düşünüp konuş.
Sevdiklerine sonsuz güvenme, gereğinden fazla değer verme.
Sürekli akıl danışma kendi mantığın ve hislerinle hareket et.
Eşinin annesiyle asla yarışmaya kalkma, anlıyorsunki iki ayrı kadında erkek için çok çok özel ve tercih edilemez.

* Herzaman merhametli olun..İnsan olabilmenin ilk kuralı merhamettir ve "merhamet etmeyene merhamet edilmez".

* İnsan olarak bu dünyaya sadece kendimiz için gelmediğimiz konusunda bilinçlenin ve doğayı,hayvanları,diğer insanları kapsayan yardımlarda bulunun dünyaya..

*Asla kimseyi hiçbir koşulda kınamayın..amerikalıların dediği gibi gel bir de benim ayakkabılarımla yürü..

*karma ya inanın..bu hayatta dışarı ne verirseniz içerden ve dışarıdan da onu buluyorsunuz..birine iyilik yaptığınızda , o iyilik siz ölmeden mutlaka hayatınızın biryerinde size dönüyor ve tabi kötülükte..

Bu dünyada iyilik,güzellik,sevinç,mutluluk,huzur mu bulmak istiyorsun? Öyleyse bir canlıya(hayvan,insan) iyilik yap..çevreni güzelleştir..bir fakiri,okuyamayan bir çocuğu,yemek bulamayan bir köpeği sevindir..bir yaşlıya yardım et,yaralı bir hayvanı tedavi ettir,birilerine iş ve fırsat ver ,huzur ver..

* Kendinizi ölene kadar sürekli geliştirin..sadece roman değil, içi dolu kitaplar da okuyun..sadece diziler değil ,içi dolu belgeseller de izleyin..sadece deniz kenarına güneşlenmeye gitmeyin, tarih,kültür,hatta spor tatilleri de yapın..mutlaka öğrenebildiğiniz kadar dil öğrenin ,en azından konuşma dilinde anlaşacağınız kadar..sadece altın almak için para biriktirmeyin aynı zamanda yeni kurslara katılmak yeni yerler keşfetmek için de biriktirin..sadece kendiniz için çalışmayın başkalarını da sevindirin..

*sırf para için asla sevmediğiniz mesleği ömür boyu sürdürmeyin..ölüp giderken ; ne meslek ,ne para umrunuzda olacak sadece yaşanan güzel ve kötü anlar yanınıza kalıcak..Hayatta hiçbirşey için hiçbirzaman geç değil gerekirse 45 yaşından sonra tekrar üniversiteye başlayın ya da bambaşka bir iş kurup hayallerinizin peşinden gidin..

*evlenmek için evlenmeyin..çocuk yapmak için çocuk yapmayın..doğru zamanda,doğru şartlarda ve hazır ve doğru ebeveynler tarafından bir çocuk dünyaya gelmez ise bir hayatı karartmış oluyorsunuz..

Toplum kuralları,gelenekleri,adetlerinin hatta anne babanızın sizin hayatınızı yönlendirmesine izin vermeyin hayatınızın yönetimini siz elinize alın..

* Asla ama asla umudunuzu kaybetmeyin..mucizelere ne kadar inanırsanız o kadar çok mucize farketmeye ve yaşamaya başlarsınız..

* herzaman,herkoşulda ve istisnasız herkes için ADALETLi olun..annenizde olsa,babanızda olsa adaletsizlik yapanı asla korumayın..ve sizi ilgilendiren ,ilgilendirmeyen hiçbir kötülüğe ya da adaletsizliğe karşı sessiz kalmayın!! Sokaktan geçen bir yabancının dahi hakkı yeniyorsa müdahele edin!!

Unutmayın dünya çok acı çekiyor.. Ama kötülerin şiddeti yüzünden değil , iyilerin sessizliği yüzünden ...

* Bu dünyadan giderken "iyi bir insan oldum" duygusuyla gidebilmek için elinizden geleni yapın ve hayatınız boyunca o anı unutmayın..

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakın arkadasınız can dostunuz bıle olsa bır gun dusman olabılecek ıhtımalınızı dusunun.. ve kesınlıkle elıne ilerde kullanabılecegı kozlar vermeyın evet konusun dertlesın ama sıze karsı kullanacagı seylerı degıl. sonra aranız bozuldugunda aa benm sırrım var onda deyıp bırsey yapamıyorsunuz, kı zaten onu dost olarak gordugunuz ıcın, ıcındekı pıslık performansını aranız kotulesınceye kadar anlayamıyorsunuz..
Cok fazla deger vermeyın. evet gıdın konusun cay ıcın sohbett edın alısver yapın vs vs ama cok fazla deger verınce , fazla ıyı nıyet gosterınce ya salak oluyorsunuz yada karsı taraftan aynı ıyı nıyetı goremıyorsunuz..
eger araya kusluk vs gırmısse eskısı gıbı olma olamıyorsun. ve karsındakınde bı fesatlık haset sezıyorsan araya mesafe koy.
akraban bıle olsa, sakın agzına bıle etseler susma hakkını ara. zaten susunca ıyıce tepene cıkıyorsa hakkını arayıncada edebsız oluyorsun.
kımsye aıle sırlarını yada aılede huzurszları anlatma, esıne bıle o bıle kullanıyor.
hıc bır erkege geregınden fazla guvenmee.. vs vs

buğüne kadar ne zaman büyük konuşsam başıma geldi neyi yersem ben asla yapmam desem yaptım pişman olacağım çok şeyi düşünmeden yaptım yaşadım çok arkadaşıma zarar verdim çok sevgilimi üzdüm sonra hepsinşn acısını yine ben yaşadım ve bu hataları yapmadan asla yapmamayı öğrenemezdim benim burdan çıkardığım sonuç " insanlar hata yapar hemde en kötülerini yapar, önemli olan önce kendini affedip daha iyi bir insan olmaya çalışmak, bugün dünden daha iyi bir insan olabilmek"

sinirle hareket etmemem gerektiğini,
herkese her şeyin anlatılmaması gerektiğini,
anne,baba dahil kimseden beklentide bulunmamayı,
aşkın bir zaman sonra biteceğini sevginin saygının değerli kalacağını,
dünyadaki en önemli şeyin kendim olduğunu,
paranın çok kapılar açtığı gibi kapattığını,
menfaatçi insanların zarardan başka bir şey katmadıklarını tecrübe ettim.
Daha 19 yaşındayım.

Karsindakini kendin gibi temiz gorme zira gungelir hayatinin şokunu yasatir sana

Basina ne gelirse gelsin daha kotusu olmadigi icin sukret ve sana aslinda seni uzen ama senin icin en iyisi olan yanlislari onune serdigi icin Allaha tesekkur et

Haksizliga ugruyorsan sadece Allaha dua et en dogru zamanda sana tum haksizliklari gosterecektir

Kimseyi kinama. Zira donup seni buluyor. Kimsenin kusuruyla dalga gecme..

Ah alma. -Alma mazlumun ahini, cikar aheste aheste..

Benim Her Zaman Ettiğim Duam. Allahım Kim Benim Hakkımda Ne Düşünüyorsa Sen Benden Önce Ona Nasip Et....

benim soylemek istediğim ne varsa anlatmışsınız çok beğen bayıl butonları olsa onlarada basardımben şunu eklemek istiyorum hiç beklemediğiniz kötülüğü gördüğünüz ihaneti tattiğiniz sizi yıkan kişinin sonrasında gayet iyi mutlu size yaptıklarının yanına kalmış pozları sakın kalbinizi karartmasın inancınızı yitirmeyin yaratana havale edin. unutmayın kulun gözlerindeki perde aslında hiçbirşeyi olduğu gibi göstermeyebilir Rabbinizin kime neyi reva gördüğünü sorgulamayın yalnızca ona sığının dua edin ilahi adalet er geç yerini bulacaktır.

İnsanların hiçbirisini asla ama asla takmayın.İnsanlar hep konuşur,ama ne zaman öleceğimizin garantisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…