Hayatta Edindiğimiz Tecrübeleri Paylaşalım mı ?

Birinin samimiyetine güvenip hep aynı çizgide olur düşüncesiyle birçok şeyinizi paylaşmayın değişebiliyor ben çok yaşadım....

Bugün sana yarın bana sözü yalan,ben hayır diyemediklerim bana hayır diyebiliyor ondan zoraki bir şeyleri yaparım demeyin...

ben elime meslegımı almadan kimseyle evlenmem derdım lakin lise bıttıkten sonra evlendım..

evlenmıs ayrılmıs insanları kınardım ıyy bı kocaya sahıp cıkamıyorlar

kesın kadındadır hata erkek nıye karısını bıraksın kı derdım...ve bende eşimden ayrıldım

diyecegım su ki hayat bana büyük konusmamaıyı ögretti :KK5::KK5:

Senin ne yaptığını,nasıl biri olduğunu öğrenebilmek için yaptıklarım,aslında hiç de masum olmayacak şeylermiş. Hiçbir art niyet taşımadan yapmıştım,hatta sonunun böyle olacağını dünya yansa tahmin edemezdim.
Evet hata yaptım. Çok hata yaptım hem de. Geri dönüşü olmayan yollara girmeme neden oldu bu hatalarım. Şu anda bana karşı hiçbir şey hissetmiyorsun biliyorum,belki beni hatırlamıyorsun bile.
Ama sana yaptıklarımı öğrensen benden nefret edersin. Beddualar yağdırırsın üzerime.
Bundan sonra 'Asla' hiçbir şeyi merak etmeyeceğim.
İnsanın acı çekmesine neden olabilecek şeylere neden oluyor.:KK31:

Son düzenleme:
gerektıgınde hayır dıyebılmek cok önemlı,hayır demeyı öğrenmek

"ben iyi niyetliyim, benim iyi niyetim yeter" derdim bi aralar.....
ama sonradan öğrendimki sadece iyi niyet yetmiyormuş......
"iyi niyet ve guzel çaba" olmalıymış........

Son düzenleme:
çoğu zaman şu dili tutabilmek susabilmek buyuk erdem ve buyuk kazanç...........

saygıyı elden ne olursa olsun bırakmamak..

gülemesen de tebessüm etmek..

en onemlısı kendınle kalabıldıgınde vıcdanınla hesabını rahat tutabilmek..

tartışma esnasında sadece sus, karşındaki tüm kinini döksün. susunca aslında haksız yere nasıl günahının alındığını görüyorsun. şayet bağırsaydın haklı iken haksız olacaktın. susunca en azından vicdanın rahatlıyor ve karşındakinin kim olduğunu daha iyi anlıyorsun.

dostumun bir gün düşman düşmanımın da bir gün dost olduğunu gördüm
hiç muhtaç olmam dediğim beğenmediğim insana muhtaç oldum :KK5:

Alışmakk , acı çekmeye direnmekk , zorluklara göğüs gerebilmekk , sabretmek , acıya dayanmak ..
Aldatılma psikojisinin ne demek olduğu ..
Cezaevine gitmenin nasıl bir psikoloji olduğu ..
Yakınının akrabanın ölmesinin insana nasıl bir acı verdiğini ..
Hayatta olmaz dediğin şeylerin olduğunu ..
Yabancı bir ortamda tek başına yaşayabilmeyi ..
Ailenin çok karşı çıktığı birşeyi sırf sen istiyorsun diye diretip onlara kabul ettirmeyi ...
Erkeklerin bazen ne kadar acımasız ve iğrenç düşüncelerinin olabileceğini ..
En yakın dostunu kaybetmeyi .. ( bebeklik arkadaşını bazı şartlardan dolayı kaybetmeyi ) ..
Bunları öğrendimm şimdilik ..

Asla yapmam dediğn şeyleri aslında yapabileceğini,kimseye demeyeyim ama çoğu insana güvenmemek ya da kime güveneceğini iyi seçmek gerektiğini.. Eski dosttan düşman olunabileceğini,kavga esnasında sessiz kalmayı ve sabretmeyi.. Sırlarını her zaman anlatmamak gerektiğini öğrendim:KK30::KK6:

Hayatta en büyük düşman adayınızın, şimdiki dostlarınız olduğunu öğrendim.
Asla kimseye sırrını vermemem gerektiğini öğrendim.
Her zaman en büyük değeri önce kendime vermem gerektiğini öğrendim.
Bir hanımefendi olabilmenin en büyük erdem olduğunu öğrendim.:KK34:

Asla laf taşıma.
Dedikodu yapma yapsan bile isim vermeden yap sonra sen kötü olursun, kaybedersin arkadaşlarını.
Kimseye güvenme.
Her zaman kendini en kötüsüne de hazırla, hazırla ki hayal kırıklıgı yasama sonradan bir kere "olmaz" deme oluyor her an her şey oluyor bu yuzden kendini her zaman her şeye hazırla.
Kavga esnasında olabildiğince sakin ol. Dilini de tut elini de tut.
Kimse için "bunu yapmaz o" deme.
Ve şunu unutma ailenden başka kimse senin kalıcı dostun değil, hepsi gidiyor. Seni karşılıksız seviyorsa karşındaki o zaman kalıcıdır o kişi. Tabi sen sınırları zorlamazsan :)
Ön yargılı olma asla.

X