Hayatta Edindiğimiz Tecrübeleri Paylaşalım mı ?

ablalarım,akranlarım burda yazdıklarınızın hepsinin doğruluğuna inanıyorum ve bu kadar tecrübeli insanlara derdimi burdan anlatmak istiyorum benim bir arkadaşım var 9 senedir tanışıyoruz onu çok seviyorum anlaşamadığımız konularda idare ediyorum yukarda Allah var bana karşı bir kötülüğünü görmedim ama bir konu hakkında kırgınım bunu burda bir tek size anlatıyorum ben nişanlanmadan önce aklımda nişanlımla anlaşabilirmiyiz diye düşünme aşamasındayken ve bunları ona anlatıyoken bana şey dedi rüyamda gördüm onun annesigil seni değil de beni istemeye geliyolardı dedi bunu bana msn konuşurken söyledi bende yüz yüze olmadığımız için sadece sustum konuyu değiştirdim ama alındım ona belli etmek istemedim sonra artık kaprislerinden sıkıldım ve bana en son sen çok değiştin dedi bende niyetin neyse açıkca söyle dedim hatta nişanlandı havaya mı girdi demeye getiriyosun dedim gene cevap yazmadı bende cevap yazmadığına göre demekki öyle dedim gene tık yok ben çıkıyorum dedim sonra bana şöyle cevap yazmış sende bi alemsin işle uğraşıydum yazdıklarını görmedim ama ben orda olduğunu biliyorum çünkü msn de kişisel iletisini değiştiriyodu ben de bunun üstüne arayıp sormadım o da arayıp sormadı şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum diğer arkadaşlarım seni kıskanıyo diyolar ama ben onlara bu rüya olayını anlatmadım
şimdi size soruyorum siz benim yerimde olsaydınız kırılmazmıydınız ve nasıl davranırdınız?

ablalarım,akranlarım burda yazdıklarınızın hepsinin doğruluğuna inanıyorum ve bu kadar tecrübeli insanlara derdimi burdan anlatmak istiyorum benim bir arkadaşım var 9 senedir tanışıyoruz onu çok seviyorum anlaşamadığımız konularda idare ediyorum yukarda Allah var bana karşı bir kötülüğünü görmedim ama bir konu hakkında kırgınım bunu burda bir tek size anlatıyorum ben nişanlanmadan önce aklımda nişanlımla anlaşabilirmiyiz diye düşünme aşamasındayken ve bunları ona anlatıyoken bana şey dedi rüyamda gördüm onun annesigil seni değil de beni istemeye geliyolardı dedi bunu bana msn konuşurken söyledi bende yüz yüze olmadığımız için sadece sustum konuyu değiştirdim ama alındım ona belli etmek istemedim sonra artık kaprislerinden sıkıldım ve bana en son sen çok değiştin dedi bende niyetin neyse açıkca söyle dedim hatta nişanlandı havaya mı girdi demeye getiriyosun dedim gene cevap yazmadı bende cevap yazmadığına göre demekki öyle dedim gene tık yok ben çıkıyorum dedim sonra bana şöyle cevap yazmış sende bi alemsin işle uğraşıydum yazdıklarını görmedim ama ben orda olduğunu biliyorum çünkü msn de kişisel iletisini değiştiriyodu ben de bunun üstüne arayıp sormadım o da arayıp sormadı şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum diğer arkadaşlarım seni kıskanıyo diyolar ama ben onlara bu rüya olayını anlatmadım
şimdi size soruyorum siz benim yerimde olsaydınız kırılmazmıydınız ve nasıl davranırdınız?

başlık tecrübe ye canım. sana buna dayanarak şunu söyleyim. bırak kendi halinde kalsın. hiç üsteleme ararsa konuşursa konuş , aramzssa sormazssa konuşma. insanlar üstülerine titrdekçe kendilerini çok naza çekiyorlar. küsmede. belki kıskanmıştır olabilir.ama illa beni kıskanıyor diye tavırda yapma, akside olabilir belki kıskanmamştır, ve sen suizanda bulunmuş olursun. dediğim gibi hiç üstüne gitme. bekarken yapılan arkadaşılıklarla evliyken yapıland arkadşılklar daha farklı oluyor. araya bir sürü şey giriyo. eğer samimi bir dostluk varsa aranızda yine eskisi gibi olursunuz merak teme. a.s.

Nasılda tebessüm ettirdin beni ama seen :KK31::KK31::KK31:
Zaman ne çabuk geçiyor değil mi.
İnsan asla, ben yapmam dememeli öyle bir yaparsın öyle bir evet dersin ki.
Benim edindiğim en büyük tecrübelerden biri büyük sözü dinlemek .Büyükler bir şey söylüyorsa çıkıyor.
Bakmakla görmek arasında cidden büyük fark var.
Asla ama asla kimseye güvenmemek kendine bile.Karşımızdaki kimsenin insan olduğunu unutuyoruz, beklentilerimizi çok yüksek tutuyoruz.
Zamanın insanı gerçekten değiştirdiğini defalarca gördüm. Bugün verilen bir söz için yarın size o gün o gündü , bugün bugün diyebiliyor.:KK24:

sakın ama sakın... bıcakla silahla ilgisi olan birini hayatınza almayın.. hayattakı en buyuk pısmanlıgım bu...

yaşım 30 a yaklaştı. şa yaşıma kadar pek çok insan tandım. çok olaylar yaşadım. gördümki büyüklerin söylediğinde her zam gerçeklik payı var, çünkü bunu onlara söyleten tecrübeleri. bende kendimce tecrübeler edendim. sizlerde edinmişsinidir eminim. burda bir tecrübe günlüğü oluşturalım. genç arkadaşlar okuyup bilgi sahibi olsun. ben bir kaç tane yazıyorm. aklıma geldikçe de yazacağım.
1- kimse hakkında kötü düşünme. kötü düşündüğün kimse dönüp dolaışp senin en yakının olabiliyor.
2-kimseye birdenbire açılma. sonra çok pişman olabiliyorsun.
3-tanımadığın insanlara tel numaranı kesinlikle verme.
4-sakın ha sakın sana emanet edilmiş sırları başkasına anlatma. yoksa anlatan kişiye karşı çok mahcup olursun.
5-sakın başkanısın eşyasını karıştırma. ne kadar yakının olursa olsun.
6-büyük lokma ye büyük konuşma. bu güne kadar büyük ne konuştuysam hepsi başıma geldi.
7-bor alırken sakın şu kadar zamnda ödeyecem dem. ödeyemiyorsun mahcup oluyorsun
8- eşinin adına sakın ailenden para isteme. bırak kendi istesin. sonra arada kalıyosun
şimdilik bu kadar , aklıma geldikçe eklerim.

ya konuyu çok beğendim:)
bazı insanlar dost gibi görünüyolar ancak siz ona içnizi dökerseniz hemen bunu kullanmaya kalkıyor, o nedenle sırrımı artık kimseye açmayı düşünmüyorum
büyük konuşmamak lazım bir de kesinlikle başa geliyor

TECRÜBELERİM(gerçi arada gene hata ediyorum ama...)

1-Merhametinle kafanı ortak kullan tek başına aslaaaaaa
2-Kimseye kendinden fazla değer verme
3-Herşeyini kardeşin dahi olsa anlatma sende kalsın yarın bir arıza olur başına kakanı yeni tanıdığını anlarsın
4-Maddi anlamda fazlaca verici olma gerektiğinde ver yoksa seni yoluncak kaz durumunda görür sahte severler
5-Eksik yönlerini kimseye söyleme birgün bunuda kullanırlar(KK hariç:KK66:)
6-Evliysen eşini herkese fazla övme kıskançlıklar olur düşman kazanırsın aile hayatını fazla bahsetme es geç en güvendiğin bile kıskanır
7-Kendini fazla beğenme
8-Herkesin her işine koşma ağırdan al
9-Kimseye fazlaşaka yapma şaka yapanı adam yerine koymazlar
10-Güleryüzlü ol
11-Büyüğünü küçüğünü bil ki sende o evreleri yaşayıp göreceksin
12-Maddiyatçı olma övülmeyi sevme
13-İslam dininin edepleriyle hareket et pişman olmazsın
14-Her gece başını yastığa koydukça günün muhasebesini yap
15-ALLAH TAN BAŞKASINA GÜVENME.(babana bile güvenme demişler yani ):KK1:

TECRÜBELERİM(gerçi arada gene hata ediyorum ama...)

1-Merhametinle kafanı ortak kullan tek başına aslaaaaaa
2-Kimseye kendinden fazla değer verme
3-Herşeyini kardeşin dahi olsa anlatma sende kalsın yarın bir arıza olur başına kakanı yeni tanıdığını anlarsın
4-Maddi anlamda fazlaca verici olma gerektiğinde ver yoksa seni yoluncak kaz durumunda görür sahte severler
5-Eksik yönlerini kimseye söyleme birgün bunuda kullanırlar(KK hariç:KK66:)
6-Evliysen eşini herkese fazla övme kıskançlıklar olur düşman kazanırsın aile hayatını fazla bahsetme es geç en güvendiğin bile kıskanır
7-Kendini fazla beğenme
8-Herkesin her işine koşma ağırdan al

10-Güleryüzlü ol
11-Büyüğünü küçüğünü bil ki sende o evreleri yaşayıp göreceksin
12-Maddiyatçı olma övülmeyi sevme
13-İslam dininin edepleriyle hareket et pişman olmazsın
14-Her gece başını yastığa koydukça günün muhasebesini yap
15-ALLAH TAN BAŞKASINA GÜVENME.(babana bile güvenme demişler yani ):KK1:

9-Kimseye fazlaşaka yapma şaka yapanı adam yerine koymazlar, çok doğru:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: sonra milletin maymunu oluyosun .

malınıda canınıda başkasına güvenme. bi bakarsın malından kaçırmış canına musallat olmuş insanlar görürsün etrafında.
başkasının dedikodusunu yapana itibar etme zira kesinlikle seninkinide yapıyodur.

hayatta ders alınacak o kadar çok şey var ki..
öncelikle ne olursa olsun çok gerekmedikçe kimse için kendimden ödün vermemeyi,iyi veya kötü her halime şükretmeyi,sevdiklerimle yetinmeyi ve diğerlerini umursamamayı,varlığımın birçok kişinin hayatında önemli bir yer tuttuğunu ve onlar için dik durmam gerektiğini,kimsenin karşısında ezillip sıkılmadan kedi doğrularımı savunmayı,duygularımı bastırmayı,...öğrendim.

en büyük kazığı hep en yakınından yersin!!!
senin güzel olayına sevinmiş gibi görünüp arkandan kuyunu kazana akraba (akbaba) denir,demişler ya aynen...:KK35:

1. Dost diye birşey yoktur. Dost gibi görünen yakın arkadaşların vardır. Birlikte herşeyi yaparsın fakat senin en mutlu gününde bile bi mesaj atmaya tenezzül etmezler.
2. Birini unutmak için başka birisiyle çıkma.Murathan Mungan'ın da dediği gibi "Kanayan yarana sırf kan dursun diye başka bedenler basarsan mikrop kaparsın".
3.Kimse ulaşılmaz değildir. Yaklaşmasını bileceksin.
4.Dönüp arkana baktığında boşluğa bakar gibi olma. Mutlu olacağın işi yap,sevdiğinle evlen ve daima gül.

Son düzenleme:
Hiç ilişki yaşamamışken, birlikte olduğum kişi önemli benim için ailesi önemli değil, ne yaparlarsa yapsınlar umursamam diyordum.
Şu an beraber olduğum kişi ilk ilişkim, evlenmeyi düşünmememe rağmen ailesinin bazı davranışları illallah dedirtecek cinsten. Hani umursamam demekle olmuyormuş. Çok ciddi sorunlara yol açıyormuş meğer aile anlaşmazlıkları.

Allah'tan evli değilim ve şimdiden farkettim ki aile kavramı çok ama çok önemliymiş.

Hiç kimse sanıldığı kadar iyi; anlatıldığı kadar kötü değilmiş.
Her zaman sadece senin bildiğin sırların olmalıymış, sadece senin.
Kaybedecek şeyi olmayan insanlardan korkmak lazımmış.

2-kimseye birdenbire açılma. sonra çok pişman olabiliyorsun.
3-tanımadığın insanlara tel numaranı kesinlikle verme.

SON PİŞMANLIĞIM İNŞ BİR DAHA OLMAZ...

X