yaşım 30 a yaklaştı. şa yaşıma kadar pek çok insan tandım. çok olaylar yaşadım. gördümki büyüklerin söylediğinde her zam gerçeklik payı var, çünkü bunu onlara söyleten tecrübeleri. bende kendimce tecrübeler edendim. sizlerde edinmişsinidir eminim. burda bir tecrübe günlüğü oluşturalım. genç arkadaşlar okuyup bilgi sahibi olsun. ben bir kaç tane yazıyorm. aklıma geldikçe de yazacağım.
1- kimse hakkında kötü düşünme. kötü düşündüğün kimse dönüp dolaışp senin en yakının olabiliyor.
2-kimseye birdenbire açılma. sonra çok pişman olabiliyorsun.
3-tanımadığın insanlara tel numaranı kesinlikle verme.
4-sakın ha sakın sana emanet edilmiş sırları başkasına anlatma. yoksa anlatan kişiye karşı çok mahcup olursun.
5-sakın başkanısın eşyasını karıştırma. ne kadar yakının olursa olsun.
6-büyük lokma ye büyük konuşma. bu güne kadar büyük ne konuştuysam hepsi başıma geldi.
7-bor alırken sakın şu kadar zamnda ödeyecem dem. ödeyemiyorsun mahcup oluyorsun
8- eşinin adına sakın ailenden para isteme. bırak kendi istesin. sonra arada kalıyosun
şimdilik bu kadar , aklıma geldikçe eklerim.
1- kimse hakkında kötü düşünme. kötü düşündüğün kimse dönüp dolaışp senin en yakının olabiliyor.
2-kimseye birdenbire açılma. sonra çok pişman olabiliyorsun.
3-tanımadığın insanlara tel numaranı kesinlikle verme.
4-sakın ha sakın sana emanet edilmiş sırları başkasına anlatma. yoksa anlatan kişiye karşı çok mahcup olursun.
5-sakın başkanısın eşyasını karıştırma. ne kadar yakının olursa olsun.
6-büyük lokma ye büyük konuşma. bu güne kadar büyük ne konuştuysam hepsi başıma geldi.
7-bor alırken sakın şu kadar zamnda ödeyecem dem. ödeyemiyorsun mahcup oluyorsun
8- eşinin adına sakın ailenden para isteme. bırak kendi istesin. sonra arada kalıyosun
şimdilik bu kadar , aklıma geldikçe eklerim.