Hayatta Edindiğimiz Tecrübeleri Paylaşalım mı ?

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
44
yaşım 30 a yaklaştı. şa yaşıma kadar pek çok insan tandım. çok olaylar yaşadım. gördümki büyüklerin söylediğinde her zam gerçeklik payı var, çünkü bunu onlara söyleten tecrübeleri. bende kendimce tecrübeler edendim. sizlerde edinmişsinidir eminim. burda bir tecrübe günlüğü oluşturalım. genç arkadaşlar okuyup bilgi sahibi olsun. ben bir kaç tane yazıyorm. aklıma geldikçe de yazacağım.
1- kimse hakkında kötü düşünme. kötü düşündüğün kimse dönüp dolaışp senin en yakının olabiliyor.
2-kimseye birdenbire açılma. sonra çok pişman olabiliyorsun.
3-tanımadığın insanlara tel numaranı kesinlikle verme.
4-sakın ha sakın sana emanet edilmiş sırları başkasına anlatma. yoksa anlatan kişiye karşı çok mahcup olursun.
5-sakın başkanısın eşyasını karıştırma. ne kadar yakının olursa olsun.
6-büyük lokma ye büyük konuşma. bu güne kadar büyük ne konuştuysam hepsi başıma geldi.
7-bor alırken sakın şu kadar zamnda ödeyecem dem. ödeyemiyorsun mahcup oluyorsun
8- eşinin adına sakın ailenden para isteme. bırak kendi istesin. sonra arada kalıyosun
şimdilik bu kadar , aklıma geldikçe eklerim.

Çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım...bende aklıma gelenlerden bir kaç tane yazayım...

Güveni geliştirmek yıllar alıyor, yıkmak bir dakika...
Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek, hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun...
İki insan aynı şeye bakıyor ama farklı şeyler düşünebiliyor...

Bütün bunları öğrendim diyebilmek için çook uzun yıllarınız olduğunu düşünüyorum.Yine de bazılarını unutup yanlış yapacak,"keşke"diyeceksiniz.İşte asıl o zaman öğrenmiş olacaksınız.
Öğrendim ki öğrenmenin yaşı ve sonu yok....a.s

Aklıma gelenler :
Birileri hakkında olumsuz fikirlerin varsa , yakın gördüğün kişierle asla paylaşma, sonra değiştirilerek anlatılır , Sen üzülürsün .
Kendinle ilgili bir sırrı sakın yakın sandığın kişilerle paylaşma
Dargın iki insanı barıştırmak için çabalama, sonra onlar barışır ,sen açıkta kalırsın .
Seni üzen insanlardan , en yakının bile olsa uzak dur , hiç kimse için kendi huzurunu bozma ( Çok geç öğrendim )
Sana kendi menfaati için yaklaşan , seni kendi amaçlarına ulaşmak için kullanan , seviyormuş gibi görünen insanları yaşamından çıkar veya uzak dur ( Genelde yakın akarabalardan çıkıyor , sonra bakıyorlar ki eskisi gibi aptal değilsin , artık seni aramıyorlar )
Sevdiklerinize sevdiğinizi gösterin , yaşam çok kısa .Vakit var sanıyorsunuz , sonra bakıyorsunuz ki söyleyecek zaman kalmamış .

Şimdilik bu kadar , ama bu yazılanlar sadece manevi şeyler .Birde maddi anlamda kazanılan tecrübeler var .Onlarda çok önemli , en azından bazı konular hakkında bilgi sahibi olursanız , birilerinin sizi aldatması zor oluyor :sm_confused:a.s

Son düzenleme:
bence bu konu önemli . siteyi ziyaret eden pek çok genç arkadaş var. ve kk gerçekten artık bir marka olmuş durumda . çoğunluk kk ya güveniyor. benim bu konuyu açarkenki amacım bu bölümü gören arkadaşların faydalanmasıydı ama katılım çok az olmuş. bence herkez buraya katılıp tecrübelerini paylaşmalı. kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor. herkez aynı şeyi farklı biçimde , farklı zamanlarda yaşıyor. ve maalesef çoğu kez ilkkez karşılaştığımz bişeyde hüsrana uğruyoruz ve tecrübeler bu şekilde oluşuyor. umarım hayatta kötü tecrübeler yaşamak yerine güzel kazanımlar edniriz.
hepinizi öpüyorum. a.s.

1-İnsanların hepsini dost zannetme,en iyi dost kendinsindir
2-İnsanlar sürekli yaptığın herşeyi haklı ve güzel bulurlar,ah bir de arkandan söylediklerini duyabilsen!.
3-Yapacağın herşeyi artısı ve eksisi ile tart ondan sonra eyleme geçir,asla akıl isteme başkasından!...
4-Oku oku oku,yaşamak için hava ve su ne ise okumak da öyle
5-İnsanları eleştirme,ama her ne olursa olsun doğruyu söyle.Karşındakini kıracağını düşünüyorsan acımasızca değil ama yumuşatarak doğruyu söyle!....
5-Eğer birisine söz verdiysen sözünü tut,Saat belirttiysen mutlaka dakik ol!...
6-Çocuklarını susturma,iyi kötü herşeyi bilsin,özgüvenli yetişsin ama saygılı olmayı da unutmasın!...
Şimdilik eklıma gelenler bunlar.Bunlar benim yaşam kurallarım.yanlışı ile doğrusu ile!......

eh tecrübeleri yazıyoruz ama nasıl edindiğimizde önemli. birini anlatacam size mesela.
oda arkadaşımın bloototh aygıtı vardı bende ondan kullanıyordum. çok sık istemeye başladım geri bu durum beni rahatsız etti arkadaşımın gocunduğunu düşünmeye başladım bende gizliden gizliye almaya karar verdim o gidnice çekmecesinden alıp kullandım. aslında alırken nasılda utanıyordum. bi gün aldım yine ve alaacele çıkartmaya çalışırken kırdım bantla yapıştırdım koydum yerine ama nasıl mahcup oldum . yüzüm yer oldu resmen. çok utandım. bu olaydan sonra arkadaş sırf beni kırmamak için başka şeyler bahane ederk çekmecesini kiltlemeye başladı ama bu beni çok daha fazla utandırdı. çok üzüldüm. çok mahcup oldum. :1no2:

bu güzel baslık ve tüm paylasımcı arkadaslara tesekkürler.
herkesin senin kadar insan oldunu seninde herkes kadar amaclarını umutlarını önce kendi üstüne kurup sonra imkanlarını yada istifade edebilcen baskalarının imkanlarını degerlendir ama hayatının kaptanı ol.

hayata hic birseye asla deme degisen zaman herseyin insanlar icin olup insanların degisgen oldunu gösteriyor.

ve asla ALLAHTAN umudunu keesme hic bir sart ve durumda cünki insan oglunda imkansızlık kavramı var yaradanımda yok diledimi senin asla düsünemedin sebeplerle yol alıyorsun sen bile sasırıyorsun.

herkesi sevme sevdiklerine güven ama duydugun güvenin tebbir kavramını ortadan kaldıracagı kadar degil.

yasamını iki odak koy sen ve ALLAH ve onun yarattıkları ve yaratıklarının yasama getirileri.

Son düzenleme:
hangi birini yazayım 24 yaşımda çok yük yüklendim gibi hissediyorum kendimi :KK43:

1-Asla kimseye kendin kadar güvenme (bir laf vardır bi babama güvenirdim o da anamı maskara etmiş diye / kaba ise kusura bakmayın)

2-İnsanlar kıskanıyorum adı altında sizden bişeyleri yapmamanızı istiyorlarsa, kesin kendileri yiyordur bi halt ondan sizi baskı altında tutuyorlardır!

3-Kesinlikle büyük konuşmayın çok geçmiyor o lafı bi güzel hazmediyorsunuz.

4-Kimse ardından kötü laf etmeyin (o insan size kötülük etse de) gün gelip o insanla yüz yüze geliyorsunuz. Bırakın herkes yaptığından utansın.

5-Bu dünyada herkes size dost değil her yüze güleni dost sanmayın. En kötü ya da en güzel gününüzde kimin ne olduğunu çok iyi anlıyorsunuz.

6-Şu laf çok doğru ikinci bir kişinin bildiği şey sır değildir. Çok özel bir derdiniz varsa da kimseye söylemeyin (içiniz yansa da kül olsa da) millet yeminler etse de kimse sırrınızı taşıyamıyor, emanete hıyanet edilir olmuş bu devirde

7-Nerde ne laf demesini bilmeyen insandan uzak durun. Gün gelip o yılan sizi de sokuyor haberiniz ola!

daha çok varda kafamın şu karmaşasında bunlar aklıma geldi

hangi birini yazayım 24 yaşımda çok yük yüklendim gibi hissediyorum kendimi :KK43:

1-Asla kimseye kendin kadar güvenme (bir laf vardır bi babama güvenirdim o da anamı maskara etmiş diye / kaba ise kusura bakmayın)

2-İnsanlar kıskanıyorum adı altında sizden bişeyleri yapmamanızı istiyorlarsa, kesin kendileri yiyordur bi halt ondan sizi baskı altında tutuyorlardır!

3-Kesinlikle büyük konuşmayın çok geçmiyor o lafı bi güzel hazmediyorsunuz.

4-Kimse ardından kötü laf etmeyin (o insan size kötülük etse de) gün gelip o insanla yüz yüze geliyorsunuz. Bırakın herkes yaptığından utansın.

5-Bu dünyada herkes size dost değil her yüze güleni dost sanmayın. En kötü ya da en güzel gününüzde kimin ne olduğunu çok iyi anlıyorsunuz.

6-Şu laf çok doğru ikinci bir kişinin bildiği şey sır değildir. Çok özel bir derdiniz varsa da kimseye söylemeyin (içiniz yansa da kül olsa da) millet yeminler etse de kimse sırrınızı taşıyamıyor, emanete hıyanet edilir olmuş bu devirde

7-Nerde ne laf demesini bilmeyen insandan uzak durun. Gün gelip o yılan sizi de sokuyor haberiniz ola!

daha çok varda kafamın şu karmaşasında bunlar aklıma geldi

ah benim canım kıyamam sana. çok şeyler yaşamışsın belli. allah yardımcın olsun. ne kadar kimseye güvenmeyelim destekte insanız . çok yakın bir dosta ihtiyaç duyuyoruz. bir insanı çok iyi tanıyıp irdeleyip dert ortağı edinmeliyiz. yoksa hayatın yükü tek başına omuzlanmıyo. :1hug:

bu güzel baslık ve tüm paylasımcı arkadaslara tesekkürler.
herkesin senin kadar insan oldunu seninde herkes kadar amaclarını umutlarını önce kendi üstüne kurup sonra imkanlarını yada istifade edebilcen baskalarının imkanlarını degerlendir ama hayatının kaptanı ol.

hayata hic birseye asla deme degisen zaman herseyin insanlar icin olup insanların degisgen oldunu gösteriyor.

ve asla ALLAHTAN umudunu keesme hic bir sart ve durumda cünki insan oglunda imkansızlık kavramı var yaradanımda yok diledimi senin asla düsünemedin sebeplerle yol alıyorsun sen bile sasırıyorsun.

herkesi sevme sevdiklerine güven ama duydugun güvenin tebbir kavramını ortadan kaldıracagı kadar degil.

yasamını iki odak koy sen ve ALLAH ve onun yarattıkları ve yaratıklarının yasama getirileri.

süpersin.yerimseniben

tskler öncelıkler.
1.öfkeyle kalkan zararla oturuyor.(denenmiş kanıtlanmıstır)
2.sabırsızlık tam bı bas belası...
3.babanda olsa artık kımseye guvenılmıyooo.
4.sırrını kımseye verme helekı en zayıf anında...
5.kımseye kendını sevdırmeye kalkma..palyacoya donuyosun.

hayat bir ölümdür, ölüm yaşamak
heybetli mezarlar sadece kapı
aradan geçince kısa bir firak
yine açılacak yeni bir kapı

hayat temiz kardır daĝ doruĝunda
zaman güneş olup eritir onu
ve temizdir her çocuk doĝduĝunda
karartırlar zamanla soluĝunu

sevgi buram buram kokan bir zambak
bir ab-ı hayattır susamışlara
ve herkese sinesini açarak
hayat olmak sevgiden yoksunlara

hüzün, damıtılmış büyük bir acı
zaman zaman kanayan yara
eĝer takmışsa erdemlilik tacı
dünyanın en zenginidir fukara

çile tecrübeye dönmüş bir yumak
yaşamı öĝreten hayat mektebi
olgunluk işaretidir sararmak
budur olgun insanların meşrebi

semaye, biriken dua avuçta
cepsiz kefenlere girecek tek mal
ve bir azap gizlenmiştir her suçta
birgün umutlara yüklenir zeval

özgürlük kelebeĝin kanadında
saklı renk cümbüşüdür parlar durur
yada bir türkü olup daĝ yamacında
kavalsız tüm çobanlara can olur

özgürlük prangasız insan onuru
bir soluk hayattır can çekişene
binlerce kafada sadece soru
kim kelepçe takar kelebeĝine

zulüm karakuyu çıyanlar yaşar
atılır mı insan canavarlara
biriken öfkelrde bir gün taşar
ve ceylan meydan okur aslanlara

zalimin elleri yüreĝi taştan
ah elinden gelse koparır ayı
kurbanları bulunmalı her yaştan
kanlar içinde sürmeli sefayı

ölmek için yaşar her insanoĝlu
unutarak ölümlü olduĝunu
tertemiz doĝar da her ademoĝlu
sonra belli olur harun, karunu

Mesut Yekta
a.s.a.s.

Evet iyi niyetli olmak gerekiyor ama dozunda tutmak gerekiyor herkes senin gibi iyi niyetli olmuyor çünkü!!

sanırım en önemli şey sabır. sabır sabır. dilde yapması basit gibi görülen ama yapması en zor olan şey sabır.
biraz daha sabırlı, ve geniş olabilsek kendimizi daha iyi hissedecez. ama öyle zor ki bu.
ben çok sabırsızımdır. ne kavgada. ne aşkta, ne sohbette sabretmeyi bilemem bi türlü.
sonunda hüsran tabi . oysa , sabırlı ve geniş insanları çok severim. bayılırım.
kısa vadede salak gibi görünselerde uzun vadede hep kazanırlar.
ahh ahh.

X