• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatınız nasıl?

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
OECD’nin hazırladığı ‘Hayat Nasıl?’ raporuna göre Türkiye’de insanlar iş bulmaktan umudunu kesti. İşi olanlar ise haftada en az 50 saat çalışıyor


OECD’nin, “Hayat nasıl?” (How is life?) sorusuna yanıt aradığı raporuna göre, Türkiye’de yaşayanlar diğer ülkelerdeki insanlara göre “daha mutsuz.”
Rapora göre insanlar arasındaki gelir eşitsizliği artarken, işsizlik kalıcı bir problem olmaya devam ediyor. Olumsuz çalışma koşullarında, düşük ücretle, güvencesiz, kayıtdışı çalışanların sayısı çoğalıyor. İnsanların kişisel refah düzeylerine ilişkin beklentileri kötüleşiyor.
40 ülke arasında Türkiye, gelecek için iyimserlik düzeyi açısından 36’ncı sırada yer alıyor. Araştırma gösteriyor ki Türkiye’de yaşayanlar 2005’te daha umutluydu.

Gelir adaletsizliği
Verilere göre, Türkiye 1995 - 2010 yılları arasında gelir eşitsizliğini en çok azaltan ülke ancak yine de gelir eşitsizliğinde 35 ülke arasında dördüncü sırada.
Uzun dönemli işsizlikle en fazla uğraşan ülkeler İspanya, Slovakya ve Yunanistan. Türkiye ise uzun dönemli işsizlik endeksinde OECD ortalamasının altında. Yani, Türkiye’de uzun dönemli işsizlik kabusu daha az yaşanıyor.

‘İş umudu yok’

Kriz sonrasında pek çok ülkede istihdamın belirgin şekilde azalmış olmasına karşılık, 2009 - 2011 döneminde Türkiye’nin yüzde 14 ile kalıcı istihdamda en yüksek artışı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Aynı dönemdeki geçici istihdam verilerine göre ise Türkiye’nin OECD üçüncüsü olduğu görülüyor.
Türkiye’de yüzde 10.2 seviyesinde işsizlik düzeyi var. 28 milyon 824 bin vatandaşımız ne çalışıyor ne de iş arıyor. 740 bin kişi ise uzun süre iş aramış ancak ümidini kaybetmiş ve artık vazgeçmiş. İstihdamdaki 25 milyon kişinin 8 milyon 453 bini esas işinden dolayı herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı değil. Her 100 gencimizden 17’si işsiz. İş sahibi olanların da ne kadarının iyi koşullarda istihdam edildiği tartışmalı. Bu rakamlar sadece birer istatistik ya da ekonomik veriyi değil, gerçek isimleri, yüzleri, insanları temsil ediyor.

Haftada 50 saatten fazla çalışıyoruz

Rapordan çarpıcı Türkiye manzaraları:
- Türkiye’de çalışanların yarısı haftada 50 saatin üzerinde çalışıyor.
- Sağlıksız, dayanıksız, konforsuz konutlarda yaşayanların oranı yüzde 12.6 ile OECD birincisiyiz.
- Kişi başına düşen oda sayısında en sondayız.
- Kasten cinayetlerde 7’nci sıradayız.
- Hava kirliliğinde Şili’den sonra ikinciyiz.
- Su kalitesinde sondan ikinci sırada yer alıyoruz.
- PISA skorları açısından 33’üncü sıradayız.
- Lise eğitiminde sondan birinciyiz.
- Oy kullanma oranında 6’ncıyız.
- Kadın milletvekili oranında 34’üncüyüz.
- Kadınlara yakınları tarafından uygulanan şiddette ikinciyiz.
- İşsizlik yardımında sondan 6’ncıyız.
- İşten memnuniyet düzeyinde 36’ıncı sıradayız.
$fft16_mf4411025.Jpeg
http://ekonomi.milliyet.com.tr/hayatiniz-nasil-/ekonomi/ydetay/1888217/default.htm
 
bu soruyu birde burada sormak lazım. şahsen bana sorulsa. çok şükür derim. elbette işimiz olduğu için şasnlıyız. karı-koca çalışıyoruz ve kimselere muhtaç olmadan yaşıyoruz. gelir düzeyimiz çok çok yüksek değil ama Türkiye şartlarına göre çokda kötü sayılmaz. mesele ayağını yorganına göre uzatma meslesi. mutluluğu çok maddiyata bağayınca dünyaları alsanız gözünüz doymuyor. eşeğimiz sağlam kazıkta bağlı olduğu için böyle söylüyoruz gibi gelebilir, gelir düzeyi düşük olanlar elbette sıkıntı çekiyolar ama şuda bir gerçekki herkes çok daha iyi yaşamak istiyor, kimse elinde ile yetinmek istemiyor , hep daha fazlası olsun istiyor bu da mutsuluk getiriyo.
 
Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik. Çeşitli suçların faillerine bakın büyük kısmı işsizdir. Maddi bir endişenin yanı sıra maneviyatı da zedeleyen bir sorun işsizlik. Hayatını düzene sokamamış insan haliyle geleceğe de umutlu bakamıyor.
Bu soru burada da sorulsa ben sonucun değişeceğini sanmıyorum.
 
ben bunu yari patron yari eleman olarak gozuyle degerlendiricem
Patron olarak
Valla kizlar bazen inanin gidip kaveden adam toplayasimiz geliyor ssk var ogle yemegi var yol uzaksa yol parasi var mesaileri aksamaz maaslari aksamaz ama is agir oldugundan eleman zor kimi cagirsak ben gidiyorum diyor kiminle konussak masa basimi diyor
Yanimizdaki elemanlarin bizim kullandigimiz tel modeli inanin 2 binlik telefonlar falan fistik
Bor turlu adam doru duzgun eendi efendi calisan adam bulamadik yok
Issizlere sorsak yapabilirmiyimi birak yayilip calisabilecekmiyim diye bakiyorlar
Isci olarak ise evde cocuk beni bekler ev isi beni bekler diye bayanlarin dertleri bitmezz
Cebinde para olmaz ama evdeki cocuk cikolata ister oyun oynamak ister ne bilecek yavrucagiz varmi yokmu zoruna gider hemde cok
Iyiysen calisansan patron asbi cikar dengesix cikar
Okuyim is bulurum dersin okuyana daha zor okudum yaptigim ise bak dersin
Ev kira masraflar falan fistik gecinemezsin haydi kadonda calisir zor anam zor iki yonden de zor patron adam gibi eleman arar
Isci guvenebilecegi bir patron ki cogu yerde ssk yaparim diyip kandirip yapmiyorlar bile yazik gunah
 
Back