- 7 Ağustos 2023
- 1.125
- 1.979
- 34
- Konu Sahibi sessizmanifesto
Merhaba;
Az bir zaman önce bu hesabı kişisel günlüğümü burada tutmak için açmıştım. Erteleyip duruyordum mükemmel bir şekilde açabilmek için ama bunun sonu yok. Bir şekilde bir yerden başlamam lazım diye düşündüm.
Bu yaşıma kadar tabiri caizse hep sanki dağdan yuvarlanan bir kaya gibiydim. Yolumu buldum ama artık bunu değişmek istiyorum. Eskiden gençtim, çocuklarım yoktu. Bir şekilde üstesinden geliyordum.
Altı ay önce üçüncü bebeğimi de kucağıma aldım. Üstesinden gelmiyorum desem kendime haksızlık etmiş olurum.
Neden daha iyisi olmasın ki ama diye düşünüyorum. Çocukların ihtiyaçlarını karşılarken ben kendi ihtiyaçlarımı hep ikinci hatta üçüncü plana attım.
Kendime zaman ayırmak için hayatıma düzen ve rutin katmalıyım diye düşünüyorum.
Bu sayfa işte bunun denemesi olacak. Hedeflerim, hayallerim burada olacak. Mükemmel değil ama elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışacağım.
Ana başlıklarım şöyle;
Kişisel bakım
Kişisel gelişim
Ev temizliği ve düzeni
Çocuklar ve annelik
Sağlıklı yaşam
Bu başlıklar altında tam ayrıntılıyanadığım alt başlıklar var;
Kişisel bakım: Kilo vermek, vücut bakımı, güzel giyinmek, diş bakımı
Kişisel gelişim: kitap okumak, terapi almak, sosyalleşmek
Ev temizliği ve düzeni: yemek listesi, alışveriş listesi, uyku öncesi ev toparlama, ev işleri rutini
Çocuklar ve annelik: çocuk gelişim kitapları okumak, büyüğü kursa yazdırmak, küçüğü oyun grubuna götürmek, miniğin ek gıdası (kutu oyunları, tiyatro, sinema, kütüphane )
Sağlıklı yaşam: temiz beslenme, yürüyüş bandını kullanma
Çoğu şeyi hayatımda yapıyorum ama rutine bağlamam lazım çünkü üç tane çocuk varken kafam aşırı duman oluyor. Kendime çok az vakit ayırıyorum.
Evimizde tv yok, tablet yok o yüzden yerine bazen bir şeyler koymak bana düşüyor.
Ben 2023'e girerken anahtar kelimeler belirlemiştim.
Sadelik
Rutinler
Kilo verme
Bakım
Anı fark et
Şimdilik aklıma gelenler, yazacaklarım bunlar.
Her gün buraya bir kaç bir şey karalamak istiyorum hayatıma dair, bana dair.
Az bir zaman önce bu hesabı kişisel günlüğümü burada tutmak için açmıştım. Erteleyip duruyordum mükemmel bir şekilde açabilmek için ama bunun sonu yok. Bir şekilde bir yerden başlamam lazım diye düşündüm.
Bu yaşıma kadar tabiri caizse hep sanki dağdan yuvarlanan bir kaya gibiydim. Yolumu buldum ama artık bunu değişmek istiyorum. Eskiden gençtim, çocuklarım yoktu. Bir şekilde üstesinden geliyordum.
Altı ay önce üçüncü bebeğimi de kucağıma aldım. Üstesinden gelmiyorum desem kendime haksızlık etmiş olurum.
Neden daha iyisi olmasın ki ama diye düşünüyorum. Çocukların ihtiyaçlarını karşılarken ben kendi ihtiyaçlarımı hep ikinci hatta üçüncü plana attım.
Kendime zaman ayırmak için hayatıma düzen ve rutin katmalıyım diye düşünüyorum.
Bu sayfa işte bunun denemesi olacak. Hedeflerim, hayallerim burada olacak. Mükemmel değil ama elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışacağım.
Ana başlıklarım şöyle;
Kişisel bakım
Kişisel gelişim
Ev temizliği ve düzeni
Çocuklar ve annelik
Sağlıklı yaşam
Bu başlıklar altında tam ayrıntılıyanadığım alt başlıklar var;
Kişisel bakım: Kilo vermek, vücut bakımı, güzel giyinmek, diş bakımı
Kişisel gelişim: kitap okumak, terapi almak, sosyalleşmek
Ev temizliği ve düzeni: yemek listesi, alışveriş listesi, uyku öncesi ev toparlama, ev işleri rutini
Çocuklar ve annelik: çocuk gelişim kitapları okumak, büyüğü kursa yazdırmak, küçüğü oyun grubuna götürmek, miniğin ek gıdası (kutu oyunları, tiyatro, sinema, kütüphane )
Sağlıklı yaşam: temiz beslenme, yürüyüş bandını kullanma
Çoğu şeyi hayatımda yapıyorum ama rutine bağlamam lazım çünkü üç tane çocuk varken kafam aşırı duman oluyor. Kendime çok az vakit ayırıyorum.
Evimizde tv yok, tablet yok o yüzden yerine bazen bir şeyler koymak bana düşüyor.
Ben 2023'e girerken anahtar kelimeler belirlemiştim.
Sadelik
Rutinler
Kilo verme
Bakım
Anı fark et
Şimdilik aklıma gelenler, yazacaklarım bunlar.
Her gün buraya bir kaç bir şey karalamak istiyorum hayatıma dair, bana dair.
Meşgul Anneler İçin Kişisel Bakım: Zaman Yönetimi Ve Sağlıklı Yaşam - Kadınlar Kulübü
Meşgul anneler için kişisel bakım, zaman yönetimi ve sağlıklı yaşam ipuçları! Sağlığınızı korurken programınızı düzenlemenin yollarını keşfedin. Pratik
www.kadinlarkulubu.com
Son düzenleyen: Moderatör: