Hayatımın dönüm noktası güzel şeyler duymak istiyorum

Dusuncelibirksi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2022
364
462
18
25
Merhaba ablalar kasımda 23 yaşında olacağım.. eski konularimi bilen bilir hayatım çok kolay geçmedi aileme destek olup ev geçimine katkıda bulunmakla bebek bakmakla geçirdim hayatımı kardeşimi büyüttüm lise 3 de çocuk gelişimi okurken ailemin masraflarıma yetisemeyecegini görüp okulu bıraktım açıktan liseyi bitirdim dahası 19 yaşında evlilik yaptım ve 1 seneyi eziyetle geçirdikten sonra boşanma kararı alıp ailemin büyük destek vermesiyle de bosandim çocugum yok kasımda kpss ye gireceğim düz memurluk için ama asıl hayalim resim öğretmeni olmak bu konuda çocukluktan gelen ilgim ve yeteneğim var ve bunun için önümüzde ki haziran da üniversite sınavına gireceğim hayallerim cok başka yönde ama bunun için geç kadığımı bazen çok düşünüyorum cesaret edemiyorum güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var bu süreçte lütfen evlilik için geç kalırsın yaşın geçerse seni çoluklu çocuklu adamlar alır demeyin bu lafları çok duydum ve biktim da evlenmek gibi bir hayalim yok güzel şeyler duymak istiyorum cesaret almaya ihtiyacım var

Kim diyor hala evlilik için çok geç kalırsın çocuklu adamlara kalırsın diye, nasıl bir saçmalık bu okuma koca bulcularla sakın muhatap olma. Hiçbir şey için geç değil canım. Aksine bu hayalini 30 olsan yine yap derdim cahil sürüsüne uyma. Ne eğitimin ne meslek seçmenin yaşı olmaz. Ki sen zaten hala genceciksin. Günümüzde 30 olana kadar 18 iz artık çünkü eskisi gibi değil dünya, şuan aklı başında genç kızlar 30 dan önce evlilik falan sallamıyorlar. Bu süreci eğitimle çalışmakla öğrenmekle geçiriyorlar. Gençliklerini yaşıyorlar geziyorlar yok öyle koca bul makine gibi doğur dünyası. Sakın aldırış etme hayalinin peşinden koş hazır gençken

Daha yolun başındasın ne evliliği,kendi geleceğini inşa et,emek ver.Mesleğini al gez ,yeni kültürler tanı.Kaldıki mecburiyetin de yok biliyorsun az çok evliliği kısa sürede olsa yaşamışsın.Çok gençsin kıymetini bil lütfen

Millet 50 yaşında kazanıp hukuk okuyor,23 yaşındaki kişi neden bu kadar tedirgin oluyor ki..
Henüz hayatın başı..
Resim öğretmeni olmanı önermem,belki bir hobi olarak devam edebilirsin ancak atanma durumu,yahut özelde iş bulma imkani yok denecek kadar az..
İlla odretmenlik diyorsanMatematik,Türkçe derim. kazanacagini düşünüyorsan zorla .

Çok teşekkür ederim inşallah hayalimde ki herşeyi yaparım

Misal böyle tipleri de dinleme. Önermezmiş. Kendi önerdiklerini kendisi yapsın sen hayalinde olan seveceğin iş için emek ver. Yoksa hepsinin zorluğu var. Genel olarak ülkede atama zorluğu var neci olursan ol, hep işsizlik korkusu var

Aslında bakarsak türkçe öğretmenliğinin puanı çok düşük ama ataması yok denecek kadar az ama resim öğretmenliginin üniversite puanı çok yüksek ama ataması kolay:) yanlış biliyorsunuz

Merhaba, henüz 23 yaşındayken "Evlenmek için geç kalırsın," diyerek sizi baltalayan insanlarla bir aradaysanız demek ki yanlış çevredesiniz. Çevrenizi değiştirmek için de okumanız gerekli zaten. 35+yım, boşandım ve doktora yapıyorum. Sınıf arkadaşlarım arasında saçı başı bembeyaz olmuş adamlar, hamile kadınlar vardı ders dönemindeyken. Yine bir kadın forumunda tanıştığım 26 yaşında tıp fakültesi kazanmış bir arkadaşım vardı, ne geç kalması? Şimdi evlenmek istemiyorsunuz ama ileride isteseniz bile mesleğiniz elinizde, 30 olmadan yine evlenirsiniz. Etrafınızdakilere kulaklarınızı tıkayıp 1 sene dişinizi sıkıp çalışın.

Şimdi siz de önermiş olmadıniz mı :)
Haydi benim gibi tipleri dinlemesin,sizin gibileri ne yapalım ?
Ayrıca fikir almak için konu açıyor,siz bizi dinlememesini tembihleyiyorsunuz ya ; bu da bir önerme değil mi..
Sırf paradokssunuz :)
Konu sahibi,buraya konu açarsan herkes kendi yasanmisliklariyla orantılı olarak kendi fikirlerini yazar.İstedigini alırsın,istediğini almazsın.
Sonuçta aklı başında insanlarız
Ben 33 yaşındayım,eskiden matematik tipla yarisidirdi.Turkce ise yine yukarilardaydi,şimdi degismisse onu da siz takip edeceksiniz.

Ne güzel umutlar bunlar benim için teşekkür ederim desteğiniz için umarım başarabilirim

Her insan kendi zamanını yaşar. Kimsenin asla, kokuşmuş beyinli olanların özellikle ne dediğini dinleme. Ben, hayallerimin mesleği için asıl mesleğimi bırakıp 2 üniversiteyi okudum. Okurken evlenmek gibi bir gaflete düştüm, kendimi suçlamıyorum artık bunun için. Çok uzun süre psikolojik tedavi, destek biraz da kendi azmimle toparlandım. "Boşanacağım ben, yaşayamam böyle" dediğimde; pek bir yakınım yüzüme "boşanıp ne yapacaksın? adın dul olacak" demişti. Bir kaç tanıdık kendi kendine benim için "üzülüp" kahırlanıyordu, 1.5 sene evlilik yüzünden benim "kullanılmış" olduğumu sandıkları için. Annemi bile manipüle etmeye çalışanlarla uğraştım. Ki ben görece aydın kişilerin yaşadığı bir yerdeydim.

Sözün özü insanların çoğu iğrençtir. Önce sana nasıl yapamayacağını, heveslerini baltalayarak anlatırlar; sonra başardığında bunu nasıl becerdiğini sorup, kılıf uydurmaya çalışırlar falan.
Resim öğretmenliğini yeni kazanıp, 2 çocuğu ile bekar mis gibi hayat yaşayan ve gelecek hedefi akademik kariyer olan bir üye var bu forumda.
Ulaşabileceğin hayallerini kimsenin baltalamasına izin verme.

Kimsenin hayatın hakkında yorum yapmasına izin verme.
Ne demişler? "sarılıp gövdesine sımsıkı, bir kadın kendini doğurabilir isterse."

Yolun açık olsun

Ne güzel bir yorum bu böyle öyle güzel konusmussunuz ki benim de evliliğm 1 buçuk yıl sürdü adına evlilik denirse tabu :) şimdi bambaşka hayaller peşindeyim inşallah bir gün bu forma başardım demek için yazarm

3 senedir evliyim ve hala devam eden bir okulum var. Kim neye geç kalmış ki bu hayatta. Okumadan ne olacak. Yeniden hiç bilmediğin bir adamın getirdiği 3 5 emi bakacaksın. Sana geç kaldın diyen cahillerle uğraşma, dertte anlatma. Çocuklu çocuksuz, evlenmiş boşanmış alsın onlara ne. Belki evlenmeyi istemiyorsun, kime ne? Sen bildiğin yolda ilerlemelisin. Insanin vardığı yer nasibidir, bu da vaktinden önce gelmez. Okulda birileriyle tanışır evlilik yoluna gidersin benim gibi yani kim geleceği görebilir. Hayatını yorumlayan insanlara gül geç.

23 yasındasın daha hiç bir şey için geç değil. Aksine daha mantıklı adınlar atabilirsin. Bence evliliği hiç düşünme zaten. Hayatını yoluna koy, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren.
30 yaşında lisans eğitimine başlayıp 34 yasında bitirdim ben. Hala da kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Hiç birşey için geç değil. Çevrendiklerin düşüncelerine aldırma. Onların yaptıklarını yaparsan onlar gibi olursun. Senin isteklerin çok guzel hayat dolı. Boş sans diliyorum sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…