Hayatımın baharında kışını yaşıyorum

Sakin çocuk yapma . Korunma konusunda sakjn eşine güvenme. Böyle yapıdaki adamlar &aileler genelde küçük yaşta kızları tercih ediyorlar ve sırf eşlerini bağlamak için hamile bırakıyorlar. Çocuk olunca katlanmak zorunda olsun diye . Yani kesinlikle ileri görüşlü değilsin tam tersi eşin ileri görüşlü dikkat et. Gizli gizli para biriktir altının varsa köşe bucak sakla.

Aileniz sizi başından atacak türden insanlar olsaydı başta evlenmenize onay verirlerdi diye düşünüyorum.Şuan geri göndermelerinin mutlaka bi sebebi olmalı.

Kaçmadım ama ailemin onayı olmadan evlendim.
Ne yazık ki istemiyorlar ve çok netler. 2 kere gittim ve beni geri gönderdiler yalvarmalarıma ayılıp bayılmama rağmen
Valla aileni taktir ettim. 19 yaşında yaşıtların o festival senin bu konser benim gezerken sen çocuk düşürmüşsün.

Ailesini dinlemeyen çiğneyen biri bizi hiç dinlemez ondan önerim bile yok sana.

Peki anne babanız dışında güvenilir bir akrabanız, ablanız, teyzeniz var mı? Onun dışında çalışıp kendi hayatınızı kazanmak da bir çıkış kapısı. Hiçbir kadın bu muameleyi asla hak etmez, daha yolun çok başında bir genç kız hele, asla.

19 yaşında evlenen bir insanın ne kadar ileri görüşlü olduğunu merak ediyorum. Sanırım eşiniz 29 yaşında. Hadi ikinizde küçük olsanız bir çocukluk yaptınız diyeceğim ama öylede degil. Üstelik annesini evinden çıkmayan bir insanı nasıl seviyorsunuz merak ediyorum.

Konuyu tam okumadım ama inşallah çocuk yoktur.

Valla aileni taktir ettim. 19 yaşında yaşıtların o festival senin bu konser benim gezerken sen çocuk düşürmüşsün.

Sizin için konuşmak çok kolay evet ailemi dinlemedim çünkü kardeşim başka adamdan babamın haberi var buna rağmen sesini çıkarmıyor. Annemin sevgilisi beni taciz etti kendi ailem bana inanmadı. Böyle aileler benim gibi çocukları bu tarz hatalara sürüklüyor. Şimdi ön yargılarınızı bir kez daha düşğnün derim

Sizin için konuşmak çok kolay evet ailemi dinlemedim çünkü kardeşim başka adamdan babamın haberi var buna rağmen sesini çıkarmıyor. Annemin sevgilisi beni taciz etti kendi ailem bana inanmadı. Böyle aileler benim gibi çocukları bu tarz hatalara sürüklüyor. Şimdi ön yargılarınızı bir kez daha düşğnün derim
Yalnız ben önyargılı yaklaşmadım, anlattıklarınızdan yola çıkarak çözüm aramaya çalıştım, hata yaptığınızı söylemedim, hatta mesajımın sonunda da açıkça sizi savunuyorum. Bu süreçte yalnız kalmanızı istemem, sizin de yanınızda olacak insanlara ihtiyacınız var, bu yüzden yakınlarınızı sordum. Ulaşıp destek alabileceğiniz kadın platformları, dernekler, avukatlar var ama yaşadıklarınız boyutunu, ağırlığını bilmeden kimse kimseyi hiçbir yere yönlendiremiyor. İlk akla gelen öneri şudur, mümkünse çalışır özgürlük kazanır kendi hayatınızı yönetirsiniz. Alıntıladığınız diğer yorumlar konusunda haklısınız, kimse kimseye bu denli üsten bakmamalı.

X