Hayatımı düzene sokmaya çalışmaktan bıktım

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
2.819
3.322
133
Merhabalar.Hayatımı düzene sokmaya calısmaktan o kadar çok yoruldum ki.Aylardır tek yapmaya çalıştığım şey hayatımı düzene sokmaya çalışmak.Kendimden az bahsedecek olursam 5 yıllık evliyim.Çocuğumuz yok.Evde bir kedimiz bir de kuşumuz var.Kendi işimde çalışıyorum.İşim düzenli bir saate sahip değil. işim kendi kontrolümde olmak zorunda bu yüzden sabahtan akşam 6 ya kadar işteyim.Ne evimi düzene sokabiliyorum ne hayatımı düzene sokabiliyorum.

öncelikle yeme düzenim malesef iş kendime ait olduğu için bozuk. Yetişemediğim için dışarıdan yemek yiyorum çoğunlukla. böylece fastfood beslenmekten normal kilomdan altı kilo fazla kilo aldım.Düzenli spor yapmayı seven bir insanım iş ev rutinime spor ekledim bunu birkaç ay sürdürebildim ancak daha sonra operasyon geçirdiğim için spora ara verdim.Yine beslenme düzenimin bozulmasıyla verdiğim birkaç kilomu geri aldım.Yeniden salona yazılabilmeyi iple çekiyorum

Eve iki haftada bir temizlik yapan bir yardımcı alıyorum.Temizlik yapacak birini bulmakta da çok güçlük çektim.gelene kadar ipe un seriyorlar.aksatıyorlar derken bu süre üç haftayı buluyor.Doğal olarak temizlik ve ütü de aksıyor

Evdeki temizlik,yemek,iş derken düzenli bir hayat hayali benim için uzun süredir sadece hayalden ibaret bir hal aldı.Aylardır hayatımı düzene sokacağım diye mücadele ediyorum.Bazen pazar günleri evdeyken 5-6 çeşit yemek yapıyorum.Bizi bir kaç gün götürüyor. ‘Yalnız yaşamak’ hastagli videolara sardım uzun bir süredir.Nasıl düzenli rutin bir hayat yaşıyorlar hayranlıkla izliyorum.Kendime baksam ev işleri birbirine giriyor.Ev işlerine girişsem kendim geri planda kalıyorum.Yoruluyorum diye bir sürü takviye vitamin aldım belki daha zinde olurum diye düşündüm.Çocuğu ile düzenli yaşayabilen aynı zamanda kendine yetişebilen varsa gerçekten helal olsun diyorum.

Sizler nasıl her şeye yetişiyorsunuz , kendinize vakit ayırabiliyor musunuz ? Ya da yemek temizlik , spor , iş , kendimize ayıracağımız zaman gibi süreleri nasıl ayırıp daha rutin haline getirebiliyorsunuz. Eşlerinizle işleri basıl paylaşıyorsunuz ? Varsa tavsiyeleriniz çok memnun olurum. buraya kadar okuduysanız teşekkürler

Son düzenleme:
Evliymişsiniz neden tek başınıza mücadele ediyorsunuz? Tek başınıza mücadele edecektiniz madem neden evlendiniz?

Evliymişsiniz neden tek başınıza mücadele ediyorsunuz? Tek başınıza mücadele edecektiniz madem neden evlendiniz?
düzen oluşturmaya çalışmaktan yakınan benim.Spora gidip kendine daha çok kaliteli vakit ayırabilmek isteyen,saglıklı beslenmek isteyen benim.Eşim sağolsun yardımcı olmaya çalışır yemek konusunda olmazsa sürekli dışarıdan yeriz.şikayet etmez.Ütüsünü kendi yapar.Mesele benim düzeni tutturamamam

Kendi işi olanlar rahat olur benim bildiğim sizin tam tersiymiş
Neden iş yerine eleman almıyorsunuz belli ki yetişemiyorsunuz maddi durumunuz da iyi gibi

Kendi işi planlar rahat olur benim bildiğim sizin tam tersiymiş
Neden iş yerine eleman almıyorsunuz belli ki yetişemiyorsanız maddi durumunuz da iyi gibi
Yanımda birkaç kişi çalışıyor.Kendi işi olanın işi de sıkıntı.Ne zaman geleceğin ne zaman gideceğin belli değil.Çalışırsan kazanıyorsun.İşi yönetiyorsun. eleman idare ediyorsun.İnsan idare ediyorsun.Hepsinin derdi ayrı.eve gelince iş işte kalamıyor bir problem varsa.Bir şey bir kez aksadımı haftalar sürüyor yeniden rayına oturtmak.Manevi olarak çöküşteyim kendime yetişememekten.Çalışmak çok güzel.hayata yetişmek de bir o kadar zor.

Formül çok basit eşinizle görev bölüşümü yapın.

‘Yalnız yaşamak’

Değilsiniz ki. Yalnız hissediyorsanız da bu eşinizin hatası.

Bu arada sık sık vurguladığınız için diyorum kendi işim altıda ancak geliyorum eve diye...
Bizler de başka sektörlerde çalışıyoruz beş-altı ancak eve dönüş saatimiz.
Çocuğumuz da var.
Kendi adıma şunu söyleyim düzenli bir insan olmadığım gibi titiz de değilim. Ancak yoğun çalışmaya başladığımdan beri eskisine nazaran daha toplu bir insanım. Bir dönem eve düzenli olarak temizliğe yardımcı da geliyordu. Ancak o kadar evde değilim ki kimseyi alamadım da.
Kafamı toplayıp her gün kendime bir iş belirledim. Yarım saat kadar bile ev ile ilgilensem bizi idare ediyor.

Eş ne kadar yaparsa yapsın evin yükü kadının üstünde oluyor malesef
İşi ağır olan kadında ev iş derken ezilip yıpranıyor
Bir çözümü var mı bende biliyorum

öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben de evim her gün temiz diyemem ama derli topludur.bulunduğum durumdan keşke şikayet edip çare aramasam ama daha düzenli bir şekilde nasıl yaşarım diye düşünmesem böyle böyle hayat akışında kaybolup gidiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…