Aslınde hep kafamda planlıyorum kreşe versem şunu yapsam bunu yapsam diye.Kendimi geliştirmeyi seviyorum, dediğiniz gibi çocuklarada çok yararı olur.Maşallah. Evlatlarınız için çalışın öyle düşünün. Hem ekonomik hem özgür ruhlu olarak çocuklarına farklı bi hayat yaşatabilirsinz. Çalışan anne olduğunuz için eve bi abla alırsınız ya da kreşe veririsbz
Ev hanımlarını küçümsemek anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben imkan varsa çocuklar 3 5 yaşını geçince annenin çalışması taraftarıyım. Şimdi farkediyorm annesi çalışan ayakları üstünde dik duran arkadaşlarım benden daha özgüvenli ve pratiklerdi. Ben pısırıktık. Annem dünya iyisidir ama ev hanımıdır tüm hayatı bizdik bizi çok sıktı büyüyünce keşke kendine ait bi alanı olsa dedik. Sizede çok iyi gelicek emin olun çocuklarınıza.Aslınde hep kafamda planlıyorum kreşe versem şunu yapsam bunu yapsam diye.Kendimi geliştirmeyi seviyorum, dediğiniz gibi çocuklarada çok yararı olur.
Annem beni öyle bir büyüttü ki hala kızarım ona.Nefesi ensemdeydi sanki bir dakika kendi halime bırakmazdı.Dışarısı yasak sanki dışarda herkes beni bekliyordu.Şimdi korkuları olan cesaretsiz bir bireyim.Çocuklarıma bakıp benim gibi olmalarını istemiyorum.Cesur, kendini bilen insan olsunlar istiyorum.Çok haklısın.Ev hanımlarını küçümsemek anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben imkan varsa çocuklar 3 5 yaşını geçince annenin çalışması taraftarıyım. Şimdi farkediyorm annesi çalışan ayakları üstünde dik duran arkadaşlarım benden daha özgüvenli ve pratiklerdi. Ben pısırıktık. Annem dünya iyisidir ama ev hanımıdır tüm hayatı bizdik bizi çok sıktı büyüyünce keşke kendine ait bi alanı olsa dedik. Sizede çok iyi gelicek emin olun çocuklarınıza.
Bende kendime hep bunu söylüyorum.Hep bu yaşta kalamayacaklar.İleride neden fırsatım varken atanmadım dersem herşey çok geç olucak.Bırak ileriyi çoğu kurum 29-30 sonrasını almıyor.Şuan 26ym bu son kpss şansım.Bu cocuklar hep bu yasta kalmayacak ki ama.
Yarin bir gun on ergenlik, ergenlik derken evde bile durmayacaklar.
Neden kendinizi dort duvara hapsedesiniz madem atanma ihtimaliniz varken
Cunku ev isi cidden cok nankor
Ote yandan calismak sadece para kazanmak degildir, genel olarak soyluyorum isine gore degisir ama genelde duzen getirir, cevre getirir, ozguven getirir, amac getirir, uretmek, emek vermek vs. iyi hissetirir manevi tatmini de var yani ki siz bulundugunuz durumdan hosnut degilsiniz demek ki farkli bir unvan daha ariyorsunuz kendiniz icin.
Kendinize guzel bir calisma duzeni getirip atanin derim ben.
Okuldan geldiklerinde anne olmayacak.Yaz tatillerinde anne yok.Bunlara alışılır mı? Ya beni suçlarlarsa.Çocukluklarında ben yanlarında olamayacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandanda öbürlerini düşünüyorum.Aynı durumda sayılırız. Bazen her gün bir günün aynı diye düşünüyorum. Ama büyüyorlar. Ve şunu diyorum nasıl ki okul okurken bitmez gibi geliyordu ama bitti bu da aynen öyle bir durum. Benim kızı 9 aylık olmasa bende çalışırdım. Bence çalışın ve onların geleceğine de , kendinize de bir iyilik yapın.
Ay o kadar haklısın ki düşüncelerinde. Ben uyurken bırakınca , kalkınca acaba beni arar mı diyorumOkuldan geldiklerinde anne olmayacak.Yaz tatillerinde anne yok.Bunlara alışılır mı? Ya beni suçlarlarsa.Çocukluklarında ben yanlarında olamayacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandanda öbürlerini düşünüyorum.
Sen benden daha cesursun.Benim biri 6 biri 4 yaşında :)Ay o kadar haklısın ki düşüncelerinde. Ben uyurken bırakınca , kalkınca acaba beni arar mı diyorumAnnelik cidden bir tür kaçıklık. Ama hayat giderek zorlaşıyor. Zaten ana okulu / kreş yaşına getirmişsiniz.
Bebeğini sağ salim kucağına al inşallah.Bende artık kendimi nasıl oyalayacağımı bilmiyorum.Çalışmaya başlayayım en iyisi.Potansiyeliniz varsa çalışın. Çocuklarınızın bir gün kendine ait hayatları olacak. Hayatınızı onlara adamayın. Bu sizin psikolojiniz içinde iyi olmaz.
Benim annem emekli öğretmendi. Babama kıyasla kazancı çok düşüktü ama her ay maaşını heyecanla beklerdi. Şu an bile diyor ki, benim emekli maaşım bana yeter. O bir öz güvendir.
Hayat çok pahalı. Çocuklarınıza destek olursunuz. Kendinizde yazmışsınız. “Bir amacınız olur” Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum. Evde 1 hafta dursam, kendimi nasıl oyalayacağımı bilmem.
Biz annelerimizi örnek alırız. Onun gibi olmicaz desekte oluruz. Dilimiz budur. Benim annemde öyleydi daha geçen seneye kadar bu yüzden eşimle ve ailesiyle çok sıkıntılar yaşadım. Tam bir korkak kız çocuğuydum. Kendine gel dedim sen artık yetşkinsin. Nasıl zor oldu benim için bilemezsinz. Annesi çalışan arkadaşlarımda tam aksidir kimse haklarını yiyemez tam bir hazır cevap. Çalışabilirsiniz çocuklarınıza daha iyi eğitim verebilirsinz tıkandıkları noktalarda psikolojik destek alabilirler.Annem beni öyle bir büyüttü ki hala kızarım ona.Nefesi ensemdeydi sanki bir dakika kendi halime bırakmazdı.Dışarısı yasak sanki dışarda herkes beni bekliyordu.Şimdi korkuları olan cesaretsiz bir bireyim.Çocuklarıma bakıp benim gibi olmalarını istemiyorum.Cesur, kendini bilen insan olsunlar istiyorum.Çok haklısın.
Okuldan geldiklerinde anne olmayacak.Yaz tatillerinde anne yok.Bunlara alışılır mı? Ya beni suçlarlarsa.Çocukluklarında ben yanlarında olamayacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandanda öbürlerini düşünüyorum.