Hayatıma yön verirken neyi düşünmeliyim yardım.

Cevap çok bariz değil mi, kesinlikle 3. çocuğu yap. Şaka yapıyorum 🤣 Daha 26 yaşındasın , küçük çocuğun 4 yaşında. Sen deli misin ablacığım, sen kafayı mı yedin balım, sen çay yerine ne içtin güzelim, tabi kiii git ders çalış da atan. 26 daha ne ki ya? Bende küçük 5-6 aylık falan sandım. Gir çalış, paranı kazan, sosyalleş, emekliliğin olsun.

Cevap çok bariz değil mi, kesinlikle 3. çocuğu yap. Şaka yapıyorum 🤣 Daha 26 yaşındasın , küçük çocuğun 4 yaşında. Sen deli misin ablacığım, sen kafayı mı yedin balım, sen çay yerine ne içtin güzelim, tabi kiii git ders çalış da atan. 26 daha ne ki ya? Bende küçük 5-6 aylık falan sandım. Gir çalış, paranı kazan, sosyalleş, emekliliğin olsun.
Ahaha😂 çalışıcağım canım kesin kararım.Atanmak için elimden geleni yapacağım.Bugün oğluma bot ve mont almak için tam 5 saat mağaza gezdim.Neden çünkü daha uygununu aradım durdum.Bu eziyeti niye yapayım kendime.Çalışıp özgürlüğüme kavuşacağım.

Eşinizin durumu çok mu iyi bu ülke şartlarında merak ettim?
Atanma ihtimaliniz yüksek ve calismamayi lux gorebiliyorsunuz.
Şahsen ben bu kişilere hayret ediyorum.
İki evladiniz var Allah bağışlasın
Onların geleceği için birşey yapmak varken evde oturmayı tercih etmemeniz lazım.
Çok şükür durumumuz kötü değil.Eşim cimri birizde değil.Ama biliyorum ki bugün çalışmak için ugraşmaszam ileride kafamı taşlara vuracağım.Kpssye çalışmaya başladım.Ben gayretimi göstereceğim takdir Allahtan

alışılır
annem çalışan bir kadındı
ben de çalışan bir anneyim
çalışan çocukların daha aktif olduğunu ve kendi işini kendi görme yetilerinin çok daha çabuk geliştiğini en azından kendimden söyleyebilirim.
Aslında bizim ki yanlış.Çalışan baba diye bir kavram hiç olmadı.Neden çalışan anne var.Neden anneye yükleniyor bu duygusal sorumluluklar.Haklısın bacım alışırlar.Daha çok imkanla daha da sosyal özgüvenli büyürler.Bi duygusal fırtınaya soktum kendimi boşu boşuna.Çıktım çok şükür.

Okuldan geldiklerinde anne olmayacak.Yaz tatillerinde anne yok.Bunlara alışılır mı? Ya beni suçlarlarsa.Çocukluklarında ben yanlarında olamayacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandanda öbürlerini düşünüyorum.

o zaman yari zamanli calisma,
veya gonullu islere nasil bakarsiniz?

yani herkes fulltime calisan olmali diye bir kaide yok.

Eger ki maddi kaygilar yoksa gonulluluk isleri de hem hayatiniza buyuk anlam katar, sizi motive eder,
hem de tam zamanli bir eforunuz gerekmeyecektir.

o zaman yari zamanli calisma,
veya gonullu islere nasil bakarsiniz?

yani herkes fulltime calisan olmali diye bir kaide yok.

Eger ki maddi kaygilar yoksa gonulluluk isleri de hem hayatiniza buyuk anlam katar, sizi motive eder,
hem de tam zamanli bir eforunuz gerekmeyecektir.
Yaş 29 oldumu kamuya girmek imkansız en azından benim bölümümden yaş sınırlaması var.Bu son çıkışım yaş 26 son kpssm.Eğer hakkını verirsem atanırım.Bu son şansımı kaçırmak istemiyorum.

Aslında bizim ki yanlış.Çalışan baba diye bir kavram hiç olmadı.Neden çalışan anne var.Neden anneye yükleniyor bu duygusal sorumluluklar.Haklısın bacım alışırlar.Daha çok imkanla daha da sosyal özgüvenli büyürler.Bi duygusal fırtınaya soktum kendimi boşu boşuna.Çıktım çok şükür.

ahah annem de aynısını derdi
sen baban çalışıyor diye onu daha mı az seviyorsun ya da o seni daha mı az seviyor sence diye
tabi ki esnek çalışsak, yarım gün olsa; çocuğumuz sıkıştığında en azından hemen yanında olabilsek süper olurdu ama maalesef ikisinin ortası çok nadir ülkemizde
hard core ya çalışçan ya evde oturucan :KK70:

ahah annem de aynısını derdi
sen baban çalışıyor diye onu daha mı az seviyorsun ya da o seni daha mı az seviyor sence diye
tabi ki esnek çalışsak, yarım gün olsa; çocuğumuz sıkıştığında en azından hemen yanında olabilsek süper olurdu ama maalesef ikisinin ortası çok nadir ülkemizde
hard core ya çalışçan ya evde oturucan :KK70:
Çalışalım evde oturmaktan iyidir.Klasık memur sabah 8 akşam 5 olsa bu sistemde en mükemmeli.

Kızlar 8 yıllık evliyim 2 oğlum var.Hayatım kötü değil çok şükür hepimiz sağlıklıyız.Biyerlerde bir boşlk var.Bunu tük ev hanımları söyler ya monoton herşey.İş yapmaktan sıkıldım.Kendimi amaçsız ve boş hissediyorum.Hiçbir işim yok amacım yok gibiyim.İki tane fındığın annesiyim onlar benim en büyük amacım onu söylemenize gerek yok.Ama hani anne, eş vs değil ben kendim bu hayattan ne istiyorum karar veremiyorm.Geçen yıl sadece 4 ay çalışarak kpssden 86 aldım.Kpssye 11 ay var çalışmaya başlasam En az 90 alıp atanacağıma eminim kendimi biliyorum.Bi yandanda çalışırsam çocklara nolcak düşüncesi..Altından kalkamazsam diye düşünüyorum.Ya ileride çalışmadığım için pişman olursam.Kendi ayaklarının üstünde durmak insanın kendi için yapabileceği en güzel şey farkındayım.Ama diğer sorumluluklar.Ne yol izleyeceğimi neye göre belirlemeliyim kafam çok karışık.
Eskiden olsa kendi ayaklarinizin üzerinde durun derdim. Fakat artık kadın erkek herkes ne istiyorsa onu yapsın diyorum. Fakat bence bu kpss işi size ciddi bir avantaj saglayacaksa düşünülebilir

Kızlar 8 yıllık evliyim 2 oğlum var.Hayatım kötü değil çok şükür hepimiz sağlıklıyız.Biyerlerde bir boşlk var.Bunu tük ev hanımları söyler ya monoton herşey.İş yapmaktan sıkıldım.Kendimi amaçsız ve boş hissediyorum.Hiçbir işim yok amacım yok gibiyim.İki tane fındığın annesiyim onlar benim en büyük amacım onu söylemenize gerek yok.Ama hani anne, eş vs değil ben kendim bu hayattan ne istiyorum karar veremiyorm.Geçen yıl sadece 4 ay çalışarak kpssden 86 aldım.Kpssye 11 ay var çalışmaya başlasam En az 90 alıp atanacağıma eminim kendimi biliyorum.Bi yandanda çalışırsam çocklara nolcak düşüncesi..Altından kalkamazsam diye düşünüyorum.Ya ileride çalışmadığım için pişman olursam.Kendi ayaklarının üstünde durmak insanın kendi için yapabileceği en güzel şey farkındayım.Ama diğer sorumluluklar.Ne yol izleyeceğimi neye göre belirlemeliyim kafam çok karışık.
Sanırım çalışmak istiyorsunuz ve hayatınıza yön vermeye karar vermişsiniz.Kpss yerine başka bir yere giripte çalışabilirsiniz. Kpss olursa da olmazsa da başka alternatifleriniz var

yaptığınız bir şey için pişman olmanın sıklıkla telafisi mümkündür. misal çalıştınız, atandınız, yürütemediniz, ücretsiz izni var, kreşi var, istifası var...
yapmadığınız bir şey için pişmanlığın telafisi her zaman mümkün olmayabilir.

X