Istanbul Universitesi nde ingilizce ogretmenligi okuyorsan normal bu yasadiklarin
Hmm ama senin yasadigin bu neyi begenmiyorlar durumunu ben de yaşadim.Çözebilseydim seni de aydinlatirdim.Hocalarin neyin pesinde oldugu bazen cözülemiyor.Şimdi yillar sonra bakinca şöyle düsünuyorum ya ufak gramer hatalarina takıyorlar ya da kafasindaki kusursuz cümleleri bulamiyorlar ödevinde .Onu aradiklari için de cumle yapin vesairen herbisey puan kirma sebebi oluyor.Ben sadece ceviri de umdugumu aliyordum çünkü orda en azından olani yaziyorsun.Diger tarafta cumleler tamamen senin yapimin oluyor ,puan kirmaya fazlasiyla açik.Yok, keşke Istanbul'da olsam da yaşasam, en azından büyükşehirde okuyorum derdim, maalesef küçük bir şehirdeyim.
Hmm ama senin yasadigin bu neyi begenmiyorlar durumunu ben de yaşadim.Çözebilseydim seni de aydinlatirdim.Hocalarin neyin pesinde oldugu bazen cözülemiyor.Şimdi yillar sonra bakinca şöyle düsünuyorum ya ufak gramer hatalarina takıyorlar ya da kafasindaki kusursuz cümleleri bulamiyorlar ödevinde .Onu aradiklari için de cumle yapin vesairen herbisey puan kirma sebebi oluyor.Ben sadece ceviri de umdugumu aliyordum çünkü orda en azından olani yaziyorsun.Diger tarafta cumleler tamamen senin yapimin oluyor ,puan kirmaya fazlasiyla açik.
Bu devran boyle gider o zaman degismezler.Elden geleni yapip okulu sonlandirmaya bak artik.Haklısın aslında, onları da anlıyorum sonuçta "Mezun statüsünde hala böyle cümle mi kuruyor?" diyebilir, demeli de. Ama sadece birkaç hocadan özellikle böyle notlar alınca çıldırmamak elde değil. Aynı dersi başka hoca verdiğinde bal gibi not alıyorum, 85 90, hoca değişince "Hah not ortalamamız düşecek bu yıl" diyorum. Mesela verdikleri ödevi arkadaşlarımla topluca yapıyorum, bir hafta sonra hoca "Ödevleriniz aynı" deyip yolluyor, dersin içeriği aynı, kullanacağımız terimler aynı, nasıl tıpa tıp bir ödev verebiliriz ki? Herkes cümleyi nasıl analiz ediyorsa öyle yazıyor ama bir türlü beğendiremiyoruz.
Bu devran boyle gider o zaman degismezler.Elden geleni yapip okulu sonlandirmaya bak artik.
Meslegini en guzel sekilde yapmak en guzel seçenek olsun diyelim hayirlisiyla .Cocuk beklesin :)Öyle yapıyorum, ama göz göre göre de onlar yüzünden hayatımın farklı yöne gitmesi bana çok koyuyor. İnsanı illa evledirip çocuk yapmaya zorluyorlar :)
Topluca ödev yapmak grupp ödevi değil ise biraz hatalı bir davranış. Hoca intihale kadar götürebilir işi aslında. Ödev özgün olmalı. Fikir alışverişi illa ki yapılır ama ödev beraber yapılmamalı. ah bu korono günlerinde bakalım ne intihaller göreceğiz.Haklısın aslında, onları da anlıyorum sonuçta "Mezun statüsünde hala böyle cümle mi kuruyor?" diyebilir, demeli de. Ama sadece birkaç hocadan özellikle böyle notlar alınca çıldırmamak elde değil. Aynı dersi başka hoca verdiğinde bal gibi not alıyorum, 85 90, hoca değişince "Hah not ortalamamız düşecek bu yıl" diyorum. Mesela verdikleri ödevi arkadaşlarımla topluca yapıyorum, bir hafta sonra hoca "Ödevleriniz aynı" deyip yolluyor, dersin içeriği aynı, kullanacağımız terimler aynı, nasıl tıpa tıp bir ödev verebiliriz ki? Herkes cümleyi nasıl analiz ediyorsa öyle yazıyor ama bir türlü beğendiremiyoruz.
Okuduğunuz bölüm İngilizce ise gramer hatalarınızı grammerly ile düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ancak yetkinlik bakımından uzun vaade için gramer bilginizi geliştirmeniz lazım. Özellikle de yüksek lisans veya doktora düşünüyorsanız.
Not ortalamanız çok fena değil, hala yükseltebilirsiniz bazı dersleri tekrar alarak. Bu tabii okulunuzun uzamasına sebep olur.
Topluca ödev yapmak grupp ödevi değil ise biraz hatalı bir davranış. Hoca intihale kadar götürebilir işi aslında. Ödev özgün olmalı. Fikir alışverişi illa ki yapılır ama ödev beraber yapılmamalı. ah bu korono günlerinde bakalım ne intihaller göreceğiz.
Belki sorulmuştur ama hangi branştan atanıyor sizin bölüm, İngilizce mi?Hocanın takmasından bahsetmiyorum, zaten bana takamaz çünkü ders içinde çok sessiz biriyimdir ve kendim bırakmadığım bir ders olmadığı sürece hiçbir dersten kalmadım. En azından geçecek kadar not alıyor yine de geçiyordum, ama benim hedefim yüksekle geçmek oldu tabii. Ben Fen Edebiyat Fakültesinde Batı Dilleri ve Edebiyatı okumaktayım, ilk kez öğrendiğim bir dilin bir de edebiyatını okuyorum, ilk başlarda demek ki yanlışlarım var, gramer hatalarım olabilir, edebiyat bilgim eksiktir dedim ama 4. sınıftada hala 1. sınıftaki gibi 50 alacak kadar da toy olduğumy düşünmüyorum açıkçası, ödev isteniyor vizesi düşük olanlara destek amaçlı deniliyor, ödevimi götürüyorum ama vizemde yine herhangi bir değişiklik göremiyorum. Bunu da dile getiremiyorum artık korkuyorum yani. Erasmus'a gittim, denilen dersleri seçtim ama gittiğim üniversitede eğitim bambaşkaydı, yapmayı denedim, derslere geldim, yardım eden kadar etmeyen hoca da oldu, manupile olayları oldu bende son zaman okulu bırakıp gezdim yalan söylemeyeceğim. Yüksek için evet dediklerinizin çok büyük bir payı var ama gidip 2.50 ile de bir mezun olmak istemiyorum köpek gibi çalışırken. Zaten 2.50 ile hiçbir yere başvuru yapamam maksimum 2.70 istiyorlar. Şu an ortalamam 2.52 mesela
Belki sorulmuştur ama hangi branştan atanıyor sizin bölüm, İngilizce mi?
Referans vermeksizin başkasının fikrini kullanmak her türlü intihale girer.Intihallik bir durum yok, internet üzerinden kopyala yapıştır yapılan herhangi birşey yok, bilgi paylaşımı yapılarak "Aaaa burası böyle", "Tamam o zaman bende onu yazayım" gibi şeyler ya da "Burası yanlış olmuş, değiştir" dedikten sonrası yapılan değişim vs vs.
Referans vermeksizin başkasının fikrini kullanmak her türlü intihale girer.
cidden hangi okul orasi?
benim hem turkiyede hem amerikadaki okulumda sinav sonrasi kagit gorme saati yapiliyordu. ek olarak zaten sectionlar cok kalabalik oldugu icin hocanin beni “haa bu 70lik yaa” demesi gibi bir durum hic olmaz bence. nasil bir okul ki dersler cok mu az kisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?