Hayatım öğretmenlerimin parmak uçlarında

Yok, keşke Istanbul'da olsam da yaşasam, en azından büyükşehirde okuyorum derdim, maalesef küçük bir şehirdeyim.
Hmm ama senin yasadigin bu neyi begenmiyorlar durumunu ben de yaşadim.Çözebilseydim seni de aydinlatirdim.Hocalarin neyin pesinde oldugu bazen cözülemiyor.Şimdi yillar sonra bakinca şöyle düsünuyorum ya ufak gramer hatalarina takıyorlar ya da kafasindaki kusursuz cümleleri bulamiyorlar ödevinde .Onu aradiklari için de cumle yapin vesairen herbisey puan kirma sebebi oluyor.Ben sadece ceviri de umdugumu aliyordum çünkü orda en azından olani yaziyorsun.Diger tarafta cumleler tamamen senin yapimin oluyor ,puan kirmaya fazlasiyla açik.

Haklısın aslında, onları da anlıyorum sonuçta "Mezun statüsünde hala böyle cümle mi kuruyor?" diyebilir, demeli de. Ama sadece birkaç hocadan özellikle böyle notlar alınca çıldırmamak elde değil. Aynı dersi başka hoca verdiğinde bal gibi not alıyorum, 85 90, hoca değişince "Hah not ortalamamız düşecek bu yıl" diyorum. Mesela verdikleri ödevi arkadaşlarımla topluca yapıyorum, bir hafta sonra hoca "Ödevleriniz aynı" deyip yolluyor, dersin içeriği aynı, kullanacağımız terimler aynı, nasıl tıpa tıp bir ödev verebiliriz ki? Herkes cümleyi nasıl analiz ediyorsa öyle yazıyor ama bir türlü beğendiremiyoruz.

Bu devran boyle gider o zaman degismezler.Elden geleni yapip okulu sonlandirmaya bak artik.

Bu devran boyle gider o zaman degismezler.Elden geleni yapip okulu sonlandirmaya bak artik.

Öyle yapıyorum, ama göz göre göre de onlar yüzünden hayatımın farklı yöne gitmesi bana çok koyuyor. İnsanı illa evledirip çocuk yapmaya zorluyorlar :)

Öyle yapıyorum, ama göz göre göre de onlar yüzünden hayatımın farklı yöne gitmesi bana çok koyuyor. İnsanı illa evledirip çocuk yapmaya zorluyorlar :)
Meslegini en guzel sekilde yapmak en guzel seçenek olsun diyelim hayirlisiyla .Cocuk beklesin :)

Okuduğunuz bölüm İngilizce ise gramer hatalarınızı grammerly ile düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ancak yetkinlik bakımından uzun vaade için gramer bilginizi geliştirmeniz lazım. Özellikle de yüksek lisans veya doktora düşünüyorsanız.

Not ortalamanız çok fena değil, hala yükseltebilirsiniz bazı dersleri tekrar alarak. Bu tabii okulunuzun uzamasına sebep olur.

Topluca ödev yapmak grupp ödevi değil ise biraz hatalı bir davranış. Hoca intihale kadar götürebilir işi aslında. Ödev özgün olmalı. Fikir alışverişi illa ki yapılır ama ödev beraber yapılmamalı. ah bu korono günlerinde bakalım ne intihaller göreceğiz.

Zaten dediğim gibi uzadığı için artık daha fazla süreyi uzatmak istemediğim için elimden geleni yapıyorum.

Vay be yorumları okudum da kendime acıdım Adı sayılır bir üniversiteden 2006 da mezun oldum. Değil kağıt görmek final notumuzu bile öğrenemezdik. 2 vize(notlar asılır) bir final yapılır, final notu açıklanmadan dönem notu verilirdi(harf olarak) Hiçbir finalimde ne aldığımı bilmiyorum mesela, ne kadar saçma ve biz bunu nasıl benimsemişiz kural diye.

Bu arada bir vize notuma itiraz etmiştim, çünkü tam kağıt verdiğimden kesinlikle emindim. İtirazımın sonunda vize notumda değişiklik oldu mu hiç bilemedim ama dönem notum A gelmişti.

Intihallik bir durum yok, internet üzerinden kopyala yapıştır yapılan herhangi birşey yok, bilgi paylaşımı yapılarak "Aaaa burası böyle", "Tamam o zaman bende onu yazayım" gibi şeyler ya da "Burası yanlış olmuş, değiştir" dedikten sonrası yapılan değişim vs vs.

Belki sorulmuştur ama hangi branştan atanıyor sizin bölüm, İngilizce mi?

Referans vermeksizin başkasının fikrini kullanmak her türlü intihale girer.

cidden hangi okul orasi?

benim hem turkiyede hem amerikadaki okulumda sinav sonrasi kagit gorme saati yapiliyordu. ek olarak zaten sectionlar cok kalabalik oldugu icin hocanin beni “haa bu 70lik yaa” demesi gibi bir durum hic olmaz bence. nasil bir okul ki dersler cok mu az kisi?

Dersler gunde 8 ve 5 arası, her bir sınıf toplam 40 kisidir en fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…