Hayatım bitti resmen..

Tabii ki meditasyon, dua, yoga vs yardımcı olabilir ama anlattıklariniza bakarsak bir psikiyatristten randevu almalisiniz gibi geldi. Ilac da kullaniyorsunuzdur yazdiginiza göre. Ilaclarinizi aksatmayin. Devlette de illa ki sorununuza çözüm olacak kisiler vardir, gecenlerde arkadaslar paylaşmışlardi düşük ücrete bazı kurumlar terapi veriyor diye. Istanbuldaysaniz arastirabilirsiniz.

haklısınız zaten anneme bile söylemiyorum öyle bunalımdayım falan diyorum sadece..okuldaki birileri reçetemi bulmuşlardı ordan öğrenir gibi oldular
Annenize söylememe sebebiniz sizi anlayamayacağını düşündüğünüz için mi?
Bilip endişelenmesini istemediğiniz için mi?

Simdi sizin icin youtube'a girip baktım
Anksiyete meditasyon
Sosyal fobi meditasyon
Bunlari yazinca bir sürü telkin ve meditasyon videosu çıkıyor. Bazi meditasyonlar gece uyumadan önce dinlenince cok faydasi oluyor.
Evrim Balıkçı'yı tavsiye ederim.
Baris Muslu'yu yazanlar olmus zaten o da iyidir :)

kendimi toparlayip bi belgrad ormanina falan gideyim baritesekkur wderim

bu lanet şey yüzünden kitap bile okuyamıyorım dikkatim çok dağılıyor ama diğerlerini deneyeceğim teşekkür ederim

ya annem endişelenir diye söylemiyorum aslında endişelenmesini de istiyorum biraz bu sene bitse yaz gelse de yatarak tedavi olsam rehabilitasyon merkezinde falan diyorum bazen ama abartıyorum...

çok teşekkür ederim ben de meşgul olursam iyi gelir diye düşündüm hatta çalışmaya başladım para biriktirmek için falan ama aklım işte olmuyor hiçbir zaman sürekli kötü düşünceler içimi karartıyo ağlayasım kusasım geliyo

terapi alinabillir bir de kitap sitelerinde psikoloji bölümlerinde kitaplar satılıyor. yazin nete anksiyete hakkında bilimsel kitaplar vs diye. alıp okuyun..

Söylenmiş aslında söylenecekler
Bence ne yap biliyomusun aç Leslie 30mile başla sesini de aç iyice spor yap yorul
Sonra duşunu al mis gibi
Sporun yorgunluğu ve düşün dinlinliği ile mışıl mışıl uyursun

ya annem endişelenir diye söylemiyorum aslında endişelenmesini de istiyorum biraz bu sene bitse yaz gelse de yatarak tedavi olsam rehabilitasyon merkezinde falan diyorum bazen ama abartıyorum...
Çok çok endişe etme durumu olmazsa bence haberi olsun hani yardımcı olabilir o yüzden. Birde yok ne abartması canım rahatsızlık bu yani en iyi nasıl olacaksan öyle olmalı sen etrafı salla iyi olmaya bak

benzeri bir süreç atlattım. açıkçası benimki daha ziyade panik-atak benzeri ve kriz anı birden geliyordu.
duvarlar üzerime düşüyor da kalbim çatlıyor gibiydi.

bir hocamın (tıpçı) tavsiyesi üzerine gündelik hayatımda kendimi zorlayarak da olsa insanlarla iletişim kurmaya başladım.

ama şöyle, mesela çikolata alıyorum marketten birkaç tane
efendime söyleyeyim hastanedeki okuldaki güvenlik görevlisidir, şurada burada çalışan bir abladır onlara öyle dağıtıyorum
ya da ağlayan birini gördüğümde gidiyorum markete su/soda şu bu artık o an kalbimden ne geçiyorsa alıyorum yanlarına bırakıyorum.

bu gibi şeylerin bana inanılmaz yararı oldu.
siz de bir deneyin isterseniz.
fizyolojik olarak salınan nörotransmitterli limbik sistemli bir açıklaması vardır elbette, lakin eksik bilgi verip sizi de yanıltmayayım

Açık havada müzik dinleyerek düzenli yürüyüşler yapın. Ben eskiden yapardım çok iyi geliyor insana.

Beslenme şekliniz nasıl?
Şeker tüketiminiz özellikle ve hazır gıda paketler tüketiyormusunuz?

Antidepresan kullanın

Devlet hastanelerinde psikiyatristlerden ziyade psikologlar da mevcut. Yaşadığınız ildeki psikiyatriste gidip psikoloğa yönlendirmesini söylerseniz ücretsiz olarak o hastanede bulunan psikolog ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…