Hayata sifirdan baslamak

İstersen Au Pair olarak dış memleketler gidin. Benim komşuma Nepal den bir kiz geldi, senin yaşlarında, hiç almancasi yoktu, simdi 1 yıl sonra, cok güzel konuşuyor. Ailede kalıyorsun, yiyeceğin, içeceğin, sigortan, dil okulunu aile ödüyor. Yol paranı aile ödüyor ve her ay harçlık olarak galiba 300 euro veriyor. Haftada 30 saat çocukla veya çocuklarla uğraşacaksın. İstersen ben bir soruştururum. Ama çok ailenin köpeği var, cünkü hemen hemen herkesin Burda villası var, evlerin alarmı olduğu halde, yinede aile köpekleri var, evin içinde yaşayan. Bazısına kedi ve köpek. Eger ileri görüşlü, hayvan ve çocukları seviyorsan, soruşturayim. Yüzde yüz bulurum bir aile.
Almanyadamisiniz

Iyi aksamlar
24 yaşındayım 22 yasinda uye olmustum hep takip etmistim konu acmasam da hep bir cikarimda bulundum
Hayata yeniden baslamak durumundayim
Özetliyorum
Babami kaybettim
Annem asla istemiyor sevmiyor ben yanlis yapmisim kendi hatalari o kadar cokku benim cok elbette ama annesinden destek alamayan genc kiz hata yapabilir cok da akıllı degilim kabul.
Ama hatalarimi sineye cekmeyip nefret ettigini soyluyor
Destek gördüğüm goremedigim kim var yok anliyacaginiz
Universite mezunuyum ama isimi yapamiyorum dilim yok dil ogrenmeye bile gucum yok
Ama cok guclu olmaliyim kendimden baska kimsem yok
Suan kendime ait bir evde degilim dedemleyim nereye kadar
Sifirdan bir hayat kurmaliyim
Asgari maasla calisiyorum bu durumda kuramam elbette
Yurtdisina gidip sifirdan bir hayat kurmayi dusunuyorum
24 yasinda yanliz bir kiz becerebilirmi bunu
Yapabilirmi
Hangi ulke olabilir
Gitme kal diyecek kariscak kimse yok
Bende turkiyede kalmak istemiyorum
Ev ve is asiri motivasyonumu dusuruyor
Anlatamadigim bir cok konu var cevap vermek icin sorarsaniz cevaplarim
Ulke konusunda destek rica ediyorum neresi nasil olabilir nerden nasil arastirabilirim
Herkes yurtdışından türkiyeye gelmek ıstıyor.Bence sehır degısıklıgı yapabılırsın.Ama annenın yanı en guvenlı yerdır .

kusura bakmayın ama iltica etmek öyle kolay değil sebepleri de belli ilticanın burda daha açık yazmayacağım.
E değil tabi ki, benim bahsettiğim şey 90’lardaydı. Politik ya da siyasi bir sebep değildi ama. Terör ya da siyasi bir suçları yoktu. Göç ya da mülteci kelimesi daha doğru olacak sanırım. Evet mülteci olarak gittiler.

Kendi aciklamasi cok sacma kendisi beni yari yolda birakti benle konustu karar verdik beni o noktada bırakıp gitti
Ben onu o onoktaya getirmişim alakasi yok
Yanliz kalinca bundan kac yil once tabi yanlis birini hayatima alip dinlemedim onu evet sucluyum yanliz bırakan oydu ama
Anlattıklarınız çok havada. Her şeyi söylemiyor, gizliyor gibi duruyorsunuz. Ayrıca gitmeyin. Bunu söylemezdim ama 24 yaşında dil öğrenmeye bile gücüm yok diyebilecek kadar zayıf olduğınuz için söylüyorum. Yurtdışında tek başına hayat kurmak güç ister. Ve farkettim hayatınla ilgili altmetinlerde hep anneni suçluyorsun.

dil öğrenmeye isteği olsaydı 24 yaşına kadar en az orta düzeyde konuşma yazma anlama yı halletmesi lazımdı.demek ki ilgisini çekmemiş dil öğrenmek.sıfırdan başlayarak 5 yılda anca öğrenilir o da devamlı çalışılırsa pratik yapılırsa.dili ingilizce olan ülkede olsa en az 2 yıl dır bu süre
Ben de bu yüzden gitme diyorum. Bir hevesle böyle bir işe girilmez. Sen yaparsın aslansın kaplansın diyenlerin gerçeklik algısı bozuk. Kız 24 yaşında hayatındaki hatalardan ve güçsüzlüğünden bile annesini suçluyor hala. Bir toparlanmak için çabası bilr yok. Macera arıyor. Giderse de bu sefer kkdaki kadınlar olmasaydı gelmeyecektim diye burayı suçlar artık. Gitmesi ve başaraması için elinde ne sebep var ki gaz veriyorsunuz? Olgunlaşmış bir düşünce olsa buraya yazmadan önce bazı şeyleri sağlama çabasına girmiş olurdu. Dil var mı yok. İş var mı yok. Ne yapacaksın belli değil. Tanıdık? Yok. Para? Yok. Aklına gelmiş oturduğu yerden sormuş gibi duruyor

Bence bu konuyu derin araştırmalar yaparak en iyi şekilde düşünmeniz lazım.
Mesela çoğu ülke hesabında belli bir miktar para var mı diye kontrol ediyor ülkeye alırken. Belki şu şekilde yapabilirsiniz: Önümüzdeki 2 yıl kendinizi para biriktirmeye, yüksek lisans’a ve dil öğrenmeye adarsınız. Hem bu şekilde Türkiye’de sizi yurtdışında bir yere atayacak şirketlere bile girme imkanınız olur, hem yurtdışında burslu bir şekilde akademik hayata girebilme ihtimaliniz olur, hem de yurt dışında işe girecekseniz daha kabarık bir cvniz olur.

Allah icin benide al kedide bakarim kopekte filde olur maymunda ne olursa yeterki su gerizekali cevremden kurtulayim
Tamam kardeşim. Ben komşumuz birisine söylersem, o da arkadaşlarına söyler, öyle bir iki gün içinde çok ailenin haberi olur. Yalniz Burda noel bayramı için hazırlıklar başladı, insanlar çok telaş içinde, olursa ocak şubat ayından sonra olur. Ben haber veririm size.

İstersen Au Pair olarak dış memleketler gidin. Benim komşuma Nepal den bir kiz geldi, senin yaşlarında, hiç almancasi yoktu, simdi 1 yıl sonra, cok güzel konuşuyor. Ailede kalıyorsun, yiyeceğin, içeceğin, sigortan, dil okulunu aile ödüyor. Yol paranı aile ödüyor ve her ay harçlık olarak galiba 300 euro veriyor. Haftada 30 saat çocukla veya çocuklarla uğraşacaksın. İstersen ben bir soruştururum. Ama çok ailenin köpeği var, cünkü hemen hemen herkesin Burda villası var, evlerin alarmı olduğu halde, yinede aile köpekleri var, evin içinde yaşayan. Bazısına kedi ve köpek. Eger ileri görüşlü, hayvan ve çocukları seviyorsan, soruşturayim. Yüzde yüz bulurum bir aile.

Siz aile bulursunuz da aile konu sahibini kabul eder mi onlar da evlerine girecek çocuklarını emanet edecek kişide kriterler arar

Tamam kardeşim. Ben komşumuz birisine söylersem, o da arkadaşlarına söyler, öyle bir iki gün içinde çok ailenin haberi olur. Yalniz Burda noel bayramı için hazırlıklar başladı, insanlar çok telaş içinde, olursa ocak şubat ayından sonra olur. Ben haber veririm size.
Canim benim cicegim vallahi takildim ya nereye geliyorum konularima baksan ne durumda okdlugumu anlarsin erken teshis kolon kanseriyim ve canm ailemin malesef bana bakmasi lazim.😔

konu sahibi arkadaşım. hiç durma git. su akar yolunu bulur.
yeter ki kendine güven, cesaretini topla, çalışana her yerde ekmek var.
yaşın çok müsait yeni bir hayat kurmak için. aupair önerilerini de dikkate alabilirsin.
dil okuluyla gidip sonrasında da bir şekilde yerleşebilirsin.

bi arkadaşım 6 aylığına dil okuluna gitti avustralyaya, okul parasının yarısını ödedi
diğer yarısını oraya gidince çalışarak çıkardı,
2 senedir orda, takı dükkanı açtı, yakın zamanda da spor salonu açacak..
söyliceklerim bu kadar..
bunu türkiye de ömür geçse yapamazsın.

yahu ayıptır.. iltica çok kapsamlı bir konu.. herkesi aynı kefeye koymanız da nerden geldiğinizi unutmanız da çok abes..
beni yanlis anlamissiniz.
nereden geldigimi asla unutmadigim icin kiziyorum.
türkiyeyi kötüleyip geliyorlar bir cogu böyle. yillardir yasadiklari ülkeyi hakli haksiz kötüleyip gelmeleri abes.

sakın ilticaya falan basvurmayın herseyın yolu yordamı bır usulu adabı var

yurt dısına egıtım ıcın de gıdebılırsınız ama once para kazanmanız lazım
24 yasında cok kısı var ulkemızde kendı ayrı evınde kendı ayakları ustunde duran aılenızle yasamak zorunda degılsınız daha yolun basındasınız hıc bır sey ıcın gec kalmıs degılsınız
hersey para bırıktırmekten gecıyor ayrı eve de cıksanız yurt dısına da gıtsenız para lazım

Simdi gercekci olalim. 24 yasinda hic dil bilmeyen biri daha yeni baslayacak ve diyor ki “en azindan” yurt disi olsun. En azindan mi? O en fazlasi yalniz? Mumkun degil sizin durumunuzdaki biri icin. Asgari ucretle tek yasayan bir suru tanidigim var. Ozellikle baba ve koca zulmunden kacanlar gidip kendilerine bir apart kiraliyorlar,calisip hayatlarini surduruyorlar. Hem lisans mezunuymussunuz,ilelebet bu maasla da kalmazsiniz, yukselirsiniz ozel sektorde. Yurt disi sizin icin hayal. Tanidiginiz yok,dil yok. Bosuna umutlanmayin.

zaten yasiniz cok genc, hayata yeni basliyorsunuz,
neden bu kadar depresifsiniz anlamadim,
hani 2 cocukla kapida kalmis gibi yoprumlariniz.
Dedenizle yasiyormussunuz ne guzel, birlikteyken biraz para biriktirmeye calisin, ayni zamanda dilinizi de gelistirin. Kursa gitmek sart bile degil, internette tonla kaynak var.

bakin oyle hos guzel yorumlar yaziliyor, buyur git diye de,
yazayim; arkadasim yuksek nitelikli gocmen statusunde, annesi ise bakima muhtac, onu yanina almaya calisiyor, o kadar cok sorun yasiyorlar ki,
kac aydir ugrasiyor henuz bir ilerleme katedebilmis degil,
diyorlar ki TR de bakici tut madem bakima muhtac, buraya getirme.

siz nasil hic bir vasfiniz olmadan gidip oturum almayi dusunuyorsunuz.

Iltica etmek denmis, onun da kurallari farkli, ve o durumdaki surec de farkli. Isin ucunda ne olacaginiz da belli degil. Bu yolu secen insanlarin gercekten de baska sanslari olmadigi icin seciyorlar.

Back