Hayata sifirdan baslamak

yurtdışına yerleşmeyi çok kolaymış gibi lanse edip üyeye umut vermek doğru değil.iyi bir eğitim ya da geçerli bir meslek lazım az buçuk dil lazım ve en az 100 000 birikim lazım gider gitmez iş bulamayacağı için ev lazım eşya lazım ulaşım parası lazım lazım da lazım.gideceği ülkede yakın bir tanıdık lazım oturma izni lazım.dil yok kapışılacak bir eğitim yok uçaktan inince ne yapacak konu sahibi bilmediği bir ülkede cidden komik geldi bana.

Iyi aksamlar
24 yaşındayım 22 yasinda uye olmustum hep takip etmistim konu acmasam da hep bir cikarimda bulundum
Hayata yeniden baslamak durumundayim
Özetliyorum
Babami kaybettim
Annem asla istemiyor sevmiyor ben yanlis yapmisim kendi hatalari o kadar cokku benim cok elbette ama annesinden destek alamayan genc kiz hata yapabilir cok da akıllı degilim kabul.
Ama hatalarimi sineye cekmeyip nefret ettigini soyluyor
Destek gördüğüm goremedigim kim var yok anliyacaginiz
Universite mezunuyum ama isimi yapamiyorum dilim yok dil ogrenmeye bile gucum yok
Ama cok guclu olmaliyim kendimden baska kimsem yok
Suan kendime ait bir evde degilim dedemleyim nereye kadar
Sifirdan bir hayat kurmaliyim
Asgari maasla calisiyorum bu durumda kuramam elbette
Yurtdisina gidip sifirdan bir hayat kurmayi dusunuyorum
24 yasinda yanliz bir kiz becerebilirmi bunu
Yapabilirmi
Hangi ulke olabilir
Gitme kal diyecek kariscak kimse yok
Bende turkiyede kalmak istemiyorum
Ev ve is asiri motivasyonumu dusuruyor
Anlatamadigim bir cok konu var cevap vermek icin sorarsaniz cevaplarim
Ulke konusunda destek rica ediyorum neresi nasil olabilir nerden nasil arastirabilirim
Ülkeden önce paran var mı ? Para biriktirdin mi ?

Nereye gidersen git kimse kollarını açıp beklemiyor maalesef. Hele de dilin yoksa iş bulman imkansız bunları iyi düşün. Ben risk almayı tavsiye ederim ama gerçekçilik çerçevesinden çıkmadıkça.

Senin durumunda birikmiş paran ve dilin yoksa hiç macera arama derim

Iyi aksamlar
24 yaşındayım 22 yasinda uye olmustum hep takip etmistim konu acmasam da hep bir cikarimda bulundum
Özetliyorum
Babami kaybettim
Annem asla istemiyor sevmiyor ben yanlis yapmisim kendi hatalari o kadar cokku benim cok elbette ama annesinden destek alamayan genc kiz hata yapabilir cok da akıllı degilim kabul.
Universite mezunuyum ama isimi yapamiyorum dilim yok dil ogrenmeye bile gucum yok
Yapabilirmi
Hangi ulke olabilir
Ulke konusunda destek rica ediyorum neresi nasil olabilir nerden nasil arastirabilirim
Neden yapamasın? Önce bir plan yapın kendinize, yeni bir iş ya da ek iş bakın ve dilinizi geliştirin sonra ülkeleri araştırın burada mesleğinizle ilgili şeylerde öğrenin, ev konusunda da bi süre dedenizle kalın para durumunuz düzelmeye başlayınca ev arkadaşı bulun ve düzeninizi kurun. Ayrıca kendinizi pek akıllı değilim filan diye şeyler söylemeyin.

Neden yapamasın? Önce bir plan yapın kendinize, yeni bir iş ya da ek iş bakın ve dilinizi geliştirin sonra ülkeleri araştırın burada mesleğinizle ilgili şeylerde öğrenin, ev konusunda da bi süre dedenizle kalın para durumunuz düzelmeye başlayınca ev arkadaşı bulun ve düzeninizi kurun. Ayrıca kendinizi pek akıllı değilim filan diye şeyler söylemeyin.
dil öğrenmeye isteği olsaydı 24 yaşına kadar en az orta düzeyde konuşma yazma anlama yı halletmesi lazımdı.demek ki ilgisini çekmemiş dil öğrenmek.sıfırdan başlayarak 5 yılda anca öğrenilir o da devamlı çalışılırsa pratik yapılırsa.dili ingilizce olan ülkede olsa en az 2 yıl dır bu süre

bölüm ne ?
Hangi ülkeye hangi yolla gitmeyi düşünüyorsunuz ?
Plan yaparsanız olur tabii
Ayrıca 24 yas daha ne ki
Sizin için hayat zaten daha yeni başlıyor.

aupairlik ajanslarina kaydolup yurtdisindaki turk ailelerine aupairlige gidebilirsiniz belki. oradayken sizi dil okuluna gondermek zorunda o aile. ben hic yapmadim pek bilgili değilim ama arastirin aupairligi.

bu ara avrupaya tasinan cok turk aile var. onlardan biri ile anlasip ev isleri ve cocuklara bakarsiniz onlar da sizi dil okuluna gonderir, yavasca cevre edinirsiniz, olmayacak sey değil

dil öğrenmeye isteği olsaydı 24 yaşına kadar en az orta düzeyde konuşma yazma anlama yı halletmesi lazımdı.demek ki ilgisini çekmemiş dil öğrenmek.sıfırdan başlayarak 5 yılda anca öğrenilir o da devamlı çalışılırsa pratik yapılırsa.dili ingilizce olan ülkede olsa en az 2 yıl dır bu süre
Benim bir akrabam 27 yaşında hamileyken başka bir ülkeye iltica etti dil bilmiyordu, gittiği ülkede hem çalıştı hem dil öğrendi, çok zorlandığı dönemler oldu ama şimdi devlette çalışıyor memur. Bence o kadar da zor bir şey değil ama tabi bunu kendi adıma diyorum, hiç yapamam ya diyorsa zaten yapamaz.

Cocugum durumunu anliyorum ve cok uzuldum senin icin
Yurtdisi diyorsun eyvallah ama dil yok , ne mezunusun yazmamissin ama yurtdisinda isine yarayacak muhendislik vs tarzi bir bolum degil anladigim kadariyla
Simdi Avrupa'da bir ulkeye gidip cocuk bakmak istiyorum bile desen senden egitim belgesi , sertifila vs isteyecekler
Senin durumunda bence tek sansin amerikada yasayan bir turk aileye au pair olarak gitmek , en azindan orda yasarken dil ogrenirsin , yani baska birsey gelmedi aklima senin durumunda biri icin

Benim bir akrabam 27 yaşında hamileyken başka bir ülkeye iltica etti dil bilmiyordu, gittiği ülkede hem çalıştı hem dil öğrendi, çok zorlandığı dönemler oldu ama şimdi devlette çalışıyor memur. Bence o kadar da zor bir şey değil ama tabi bunu kendi adıma diyorum, hiç yapamam ya diyorsa zaten yapamaz.
kusura bakmayın ama iltica etmek öyle kolay değil sebepleri de belli ilticanın burda daha açık yazmayacağım.

Uluslarasi ticaret ve lojistik

Lisans
Bende dış ticaretçiyim. Seni nitelikli işçi sayan tek ülke yeni Zelanda. Sadece orası evet mesleki olarak seni kabul ediyoruz diyebilir. Ama oraya göçmen olarak başvurmak içinde ingilizcen iyi olmak zorunda. İelts 7 ve üstü yapmalısın. Uzun zamamdır gitmeyi planlayan bir insan olarak söylüyorum,çok zor bu durumda gitmen. Dil yok, para yok, yurtdışında sponsor olacak akraba yok. Ancak evlenerek gidersin, o da nasıl olur bilemem.

Bende dış ticaretçiyim. Seni nitelikli işçi sayan tek ülke yeni Zelanda. Sadece orası evet mesleki olarak seni kabul ediyoruz diyebilir. Ama oraya göçmen olarak başvurmak içinde ingilizcen iyi olmak zorunda. İelts 7 ve üstü yapmalısın. Uzun zamamdır gitmeyi planlayan bir insan olarak söylüyorum,çok zor bu durumda gitmen. Dil yok, para yok, yurtdışında sponsor olacak akraba yok. Ancak evlenerek gidersin, o da nasıl olur bilemem.
şu oyuncu kız 80 lik bir Amerikalıyla evlenmişti ya Amerikaya yerleşebilmek için .Öyle kolay değil yani bir üniversite bitirdim gider yurtdışına yerleşirim hemen ev iş bulurum hayatım kurtulur yokk.o 60 lı 70 li yıllarda kaldı Almanya danimarka hollanda ya giden gurbetçilerimiz gibi.artık fazla fazla nitelikli insan istiyorlar misscherry gibi mesela.

Iyi aksamlar
Özetliyorum
Babami kaybettim
Yapabilirmi
Hangi ulke olabilir
Dilini öğrenince keske ülkeler Ay lütfettin nolur gel yaşa burda dese...
Buraya yazmadan önce google amcaya sorsanız zaten bu işlerin bu kadar kolay olmadığını anlamış olurdunuz.Basite kaçıyorsunuz.
Banka hesabınızdan sigortaya, ordaki tanıdıklarınızın olup olmadıgına kadar kapsamlı bir araştırma yapıyorlar.
Gezmek için bile vize almak zorken yasamak için olan daha zorludur ,pembe bulutlara bakmayın.
İş içinde burada önemli üni ve kendinizi geliştirmenizi dikkate alıyorlar ve siz daha dilini bile bilmiyorsunuz....Gercekçi olalım.
Güçlü kadınları severim online dil kurslarını araştırabilrisiniz , iş saatlerinize uygun şekilde ders alabilirsiniz belki...
İlla yurt dışı dersenizde bu iki yılı iyi planlayın derim ben sizeçünkü suan durumunuzda çok zor bence...
Negatif bir mesaj oldu ama gerçekler biraz da acıdır malesef Avrupa ve Amerika'ya dil öğrenip gitmek mümkün olsaydı ülkede mühendis kalmazdı :)

Dilini öğrenince keske ülkeler Ay lütfettin nolur gel yaşa burda dese...
Buraya yazmadan önce google amcaya sorsanız zaten bu işlerin bu kadar kolay olmadığını anlamış olurdunuz.Basite kaçıyorsunuz.
Banka hesabınızdan sigortaya, ordaki tanıdıklarınızın olup olmadıgına kadar kapsamlı bir araştırma yapıyorlar.
Gezmek için bile vize almak zorken yasamak için olan daha zorludur ,pembe bulutlara bakmayın.
İş içinde burada önemli üni ve kendinizi geliştirmenizi dikkate alıyorlar ve siz daha dilini bile bilmiyorsunuz....Gercekçi olalım.
Güçlü kadınları severim online dil kurslarını araştırabilrisiniz , iş saatlerinize uygun şekilde ders alabilirsiniz belki...
İlla yurt dışı dersenizde bu iki yılı iyi planlayın derim ben sizeçünkü suan durumunuzda çok zor bence...
Negatif bir mesaj oldu ama gerçekler biraz da acıdır malesef Avrupa ve Amerika'ya dil öğrenip gitmek mümkün olsaydı ülkede mühendis kalmazdı :)
+1000000000

şu oyuncu kız 80 lik bir Amerikalıyla evlenmişti ya Amerikaya yerleşebilmek için .Öyle kolay değil yani bir üniversite bitirdim gider yurtdışına yerleşirim hemen ev iş bulurum hayatım kurtulur yokk.o 60 lı 70 li yıllarda kaldı Almanya danimarka hollanda ya giden gurbetçilerimiz gibi.artık fazla fazla nitelikli insan istiyorlar misscherry gibi mesela.
Yani bizde şu an planlıyoruz.4 diploma var evde, eşimde bende ieltsde rahat 7yiz, kenarda para var, yılların iş tecrübesi var, yine de gidemiyoruz. Yurtdışındaki adamda nereden bileyim senin okulunu, çalıştığın iş yerlerini diyor haklı olarak. Biri gelse ben Pakistan da okudum 5 yıl çalıştım dese bende şüpheyle yaklaşırım, mantıklı olan bu çünkü. Bizde yüksekle gitme planları yapıyoruz şimdi bu seferde para sıkıntı. Öyle ha diyince gidilse bütün üni mezunları kaçmıştı zaten.

Evet katılıyorum İngilizce en az 2 yıl ister tam olarak öğrenmek için

İstersen Au Pair olarak dış memleketler gidin. Benim komşuma Nepal den bir kiz geldi, senin yaşlarında, hiç almancasi yoktu, simdi 1 yıl sonra, cok güzel konuşuyor. Ailede kalıyorsun, yiyeceğin, içeceğin, sigortan, dil okulunu aile ödüyor. Yol paranı aile ödüyor ve her ay harçlık olarak galiba 300 euro veriyor. Haftada 30 saat çocukla veya çocuklarla uğraşacaksın. İstersen ben bir soruştururum. Ama çok ailenin köpeği var, cünkü hemen hemen herkesin Burda villası var, evlerin alarmı olduğu halde, yinede aile köpekleri var, evin içinde yaşayan. Bazısına kedi ve köpek. Eger ileri görüşlü, hayvan ve çocukları seviyorsan, soruşturayim. Yüzde yüz bulurum bir aile.

İstersen Au Pair olarak dış memleketler gidin. Benim komşuma Nepal den bir kiz geldi, senin yaşlarında, hiç almancasi yoktu, simdi 1 yıl sonra, cok güzel konuşuyor. Ailede kalıyorsun, yiyeceğin, içeceğin, sigortan, dil okulunu aile ödüyor. Yol paranı aile ödüyor ve her ay harçlık olarak galiba 300 euro veriyor. Haftada 30 saat çocukla veya çocuklarla uğraşacaksın. İstersen ben bir soruştururum. Ama çok ailenin köpeği var, cünkü hemen hemen herkesin Burda villası var, evlerin alarmı olduğu halde, yinede aile köpekleri var, evin içinde yaşayan. Bazısına kedi ve köpek. Eger ileri görüşlü, hayvan ve çocukları seviyorsan, soruşturayim. Yüzde yüz bulurum bir aile.
Allah icin benide al kedide bakarim kopekte filde olur maymunda ne olursa yeterki su gerizekali cevremden kurtulayim

Olur arastirip bilgi verirmisiniz ozelden yazabilirsiniz
Tesekkurler

Back