• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatınızda ne eksik?

ayl@

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
382
2
96
Diğer
bazen hayatı fazla sorgulamaya başladığımı düşünüyorum
çok mu monotonuz diyorum
hayat mı böyle, bende mi bir eksiklik var?
benim hayatımda dinamizm eksik sanırım hep hareketliyim ama monoton bir hareketlilik bu, standart eylemler, hayat koşturmacası...bu yüzden canım sıkılıyor bazen
bir de hayatımda eskiden varlıkları huzur veren koca çınarlarım eksik; bilge, hoşgörülü, ırmak, başlı başına hayat olan anneannem ve dedem

şairini unuttum;

hayat mayat diyorlar
benim gözüm mayatta
hayatın eksiği var
hayat eksik hayatta

...:bbo:

yazarken buldum aslında bir şey daha...
ben yeteneklerimin yeterliklerimin yeterince keşfedilip geliştirilmemesinin de bir eksiklik yarattığını düşünüyorum.:(

ya sizin neyiniz eksik?

herkesin herşeyi tastamammış meğer...
yalnızmışım
nasıl silinir bu konu?

olurmu tatlım olurmu aylacım,onça eksiğimiz varki saymakla bitmez.ama eksiklerimizi tamamlamamız içinde önçe korkmamayı öğrenmemiz gerek ve kendine güven. .gerek bunları yenersek eksiklerimizde yavaş yavaş tamamlanır.
benim eksiğime gelince cabuk sinirleniyorum,sakin olmayı ne zaman öğrenecem.haksız olaylara sabredemiyorum hemencik patlıyorum.YA SABIR ALLAHIM

hayattan çok beklentim yok onun için eksiğim de az aslında, en büyük eksikliğim...SABIR!

olurmu tatlım olurmu aylacım,onça eksiğimiz varki saymakla bitmez.ama eksiklerimizi tamamlamamız içinde önçe korkmamayı öğrenmemiz gerek ve kendine güven. .gerek bunları yenersek eksiklerimizde yavaş yavaş tamamlanır.
benim eksiğime gelince cabuk sinirleniyorum,sakin olmayı ne zaman öğrenecem.haksız olaylara sabredemiyorum hemencik patlıyorum.YA SABIR ALLAHIM

kendimizden ziyade yaşantımızdaki eksikleri kastetmiştim
ama çok teşekkür ederim cevabın için ve yazdıklarında da haklısın şeker ablacım...
öte yandan sinir kimde yok...
ben arada bir aklıma geldikçe şunu hatırlıyorum ve sinirim yatışıyor: "Bir gemi alabora olmak üzereyken adamda hiç bir kıpırdama yokmuş, nasıl bu kadar sakinsin diye sormuşlar; şu an gemiyi kurtarabilir miyim? Kendimi kurtarmak için yapabileceğim birşey var mı? Bunlar son dakikalarımsa bile telaşım stresim, bağrışmalarım beni kurtaracak mı? Sonucu değiştirebilecek miyim? Hepsinin cevabı hayır ise neden kendimi daha çok yıpratayım?" Yani yapabilecek birşeyimiz varsa ve bu işe yarayacaksa yırtınabiliriz yoksa...koyver gitsin:)

Bir bebek.
Yalnızlığımı alacak, beni gurbette avutacak, kocamın mesai saatlerinde gözümün yaşını dindirecek, beni ben yapacak, anne yapacak, kadın yapacak bir bebek eksik hayatımda.

benim hayatımdada mutluluk,huzur,sevgi,saygı eksik daha sayayımmı çokmu zor bütün bunların bir arada olması

paylaşmayı seven biriyim.bazen yalnızlık hoşuma gider tabii ki ama uzun süre yalnızlık bana iyi gelmiyor.hayatımızda konuşabilme ve sorunları çözebilme yeteneği eksik.

pek çok insan hissediyor yalnızlığı...aslında bunun da en büyük nedenlerinden biri bence bunu konuşma konusundaki çekincelerimiz, haklıyız da bazen, güvenilir insan bulup kendimizi olduğumuz gibi açmamız zor. :(
bu forumu bu yüzden çok sevdim. Herkes birbirini dinliyor ve yalnız olmadığını görüyor, yargılanmıyor da. Sevgiler:enbuyukkk:

Bilgim eksik.
Ve sükunetim

aaaa bak işte, benim işim var ya işim, o bilgi eksikliği korkusunu nasıl yaşatır bir bilsen! Hep yetişemiyorum kaygısıyla kıvrandırır, huzurum kalmaz hepsine yetişemiyeceğimi bilmeme rağmen. saçma da ama...:kafamçokkarıştı
Sen belki başka anlamda yazdın fakat bana bunu hatırlattı

Bir bebek.
Yalnızlığımı alacak, beni gurbette avutacak, kocamın mesai saatlerinde gözümün yaşını dindirecek, beni ben yapacak, anne yapacak, kadın yapacak bir bebek eksik hayatımda.

Emine'cim, çocuk sahibi olmak tarifsiz güzellikte bir duygu.Ama çocuğu hayatının eksiklerini kapatacak bir can simidi gibi görme. Çocuğun olana kadar ne yapmak kendini nasıl tamamlamak istiyorsan tamamla. Bence buna kafa yor. Kendi kendineyken neyinin eksik olduğunu keşfet. Sonra bunları tamamlamaya hiç zamanın ya da gücün olmayabilir. Çocuk bazen tam anlamıyla bir milat gibi oluyor bir kadının hatta ailenin hayatında. Çocuktan önce ve çocuktan sonra ben ya da biz...Olmak istediğin gibiysen onu daha çok mutlu edersin.

eksik sayılır mı bilmem ama, annemlerden uzak bir şehirde yaşamayı seçtiğim için vicdan azabı çekiyorum...ve onları özlüyorum, sevdiklerimle geçirdiğim zamanlar eksik galiba...

Back