Merhaba arkadaşlar,
Ben size obeziteyle nasıl baş ettiğimi mucizeye giden yolculuğumu anlatacağım. Ben çok güzel aileye sahip mutlu ama obez bir anneydim. Annem yüzünden obez doğmadım ama hep obez yaşadım. Yemek yemeyi seven bir kadındım. Her yaptığım diyette 10-15 hatta 20 kg veriyordum. Ancak ilk streste yemeğe düşüyorum ve hemen geri üstelik daha fazlasıyla alıyordum.Eşim de beni aldatmadı. Ama onlara layık olmadığını düşünmek herhalde her şeyden daha acıydı. Eşimin yanında topuklu ayakkabı giyemeyen, erkek reyonlarından geniş taban ayakkabı alan, özel bir yere giderken örtünmenin ötesinde şık bir kıyafet bulamayan bir kadın olmaktan gerçekten bıktım. Bir gün dolmuşta kapladığım yer nedeniyle kimse yanımda oturmayıp yer bulunca hemen kalkmaya başlayıncaya kadar obezdim.
O güne kadar aslında içime atıyor ameliyattan için için korkuyordum. Ne gerek vardı ki.. Bir gün obez arkadaşlarımdan biri ağlamaktan boğularak yanıma geldi “aldatıldım” diye. Ameliyata aldatıldıktan sonra jet hızıyla kara verdi ve oldu. Şu an prenses gibi. Ben aldatılmak istemiyordum. En azından kendimi suçlu hissetmek hiç istemiyordum. Uzun araştırmalar sonrası DOÇ. DR. HASAN ALTUN’U buldum. Servisinde hastanesinde çalışan bir sürü hemşire tanıyorduk. Bir tane insan bana kötü dememiştir. Herkes çok yetenekli cerrah, çok harika insan demiştir. Onu anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kalacağını tanıdığımda anladım. Onu tanıdığımız güne şükürler olsun. Hiç abartmıyorum. Öyle sizi kafeslemeye çalışmayan, zorla hemen ameliyat etmek için ikna etmeye çalışmayan, üstelik ben başkalarıyla da konuşup öyle geleceğim dediğimde, “elbette ameliyat kararınız ve doktorunuzu seçmeniz sizin için çok önemli siz kime kendinizi teslim etmek isterseniz o kadar rahat girersiniz ameliyata benim için bu her şeyden önemli” diyecek kadar asil bir adam. Asla ne meslektaşlarını kötülemiş ne de ameliyata zorlamıştır. Önce arkadaşım, birkaç ay sonra ben de tüp mide ameliyatı oldum.
Bizim yeni hayatımızın adı DOÇ. DR. HASAN ALTUN hocam. Ameliyatım harika geçti. Hiç benden bıkmadı. En azından ben öyle sanıyorum. Ağrım sızım ne olursa olsun yok asistanımı arayın, yok hemşiremi, hiç kimseyi değil sadece onu aradım. Gece gündüz özel cebinden onunla konuştum. Artık ailemizden biri olan doktorumun Allahın izniyle bana bağışladığı hayatı sürmek inanılmaz zevkli. Artık daha hareketli, kendini seven her resimde çıkmak isteyen, her düğüne ya da özel yemeğe gitmek isteyen biri oldum. Tartıda ben eridikçe etrafımda hayran kitlem katlanarak arttı. Bir akrabam DOÇ. DR. HASAN ALTUN’ un çalıştığı LİV HOSPİTALDA ameliyat oldu. Çocuklar gibi beni sık sık arar sanki ameliyat etmişim gibi teşekkür eder. Reklam amaçlı üyelik.... Artık çocuklarım bile benimle bu kararım yüzünden gurur duyuyor. Eşim bile sanki bana farklı bakıyor. Eşim beni biliyorum artık çok daha fazla seviyor. 138 kg dan 90 a 8 ayda düştüm. daha önümde yol var. doktorum daha da vereceksin diyor. Bu kilo vermem 1-1,5 sene devam eder sonra dururmuş. heyecanla bekliyorum. Her güne daha mutlu uyanıyorum.
Yeni hayatımın nedeni TÜP MİDE AMELİYATI ve mimarı sayın DOÇ. DR. HASAN ALTUN hocamdır.
Bir obez arkadaşıma bile yol göstersem bana kardır. OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL. NOLUR KORKMAYIN.[/QUOT
Bende ameliyat olmak istiyorum bana yardimci olursaniz sevinirim