Hayat irademiz dışında akıyor!....

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
Bırak hayat size rağmen değil,seninle beraber aksın."Düzenim bozulur,hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme.Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Böyle diyor son okuduğum kitabın bir paragrafında.

Aslında ne kadar zorlarsak zorlayalım,mutlaka hayat akıp bir yerlere doğru gidiyor bizim irademiz dışında.Biz sadece küçük rötuşlar yapıyoruz sadece.

Yani yol ayırımı yok ama yol üzerindeki ufak tefek çalılıkları temizleyebiliyoruz.

Ne hayattaki önceliklerimize gereken önemi verebiliyoruz ne de hayatı istediğimiz başka bir şekle sokabiliyoruz.Yalnızca hedeflerimizdeki küçük pürüzleri yok edebiliyoruz belki de.

Koskoca bir hayat,harcanan onca çaba ve bize biçilen roller........

Umutsuzluk haykırışı mı bu...Ya da yılgınlık....Ya da ne bileyim bir buhran mı?

Hayır hiçbirisi değil..

Bazı hedefler vardır çok çalışmayı gerektirir ama sonuçta yine ulaşamadığınız bir yerdedir.

Ama bazı hedefler de vardır ki oluruna bırakıp zorlamamak lazım ,

Sineye çekip, sindirmek lazım.Evet çaba göstermek lazım ama çabalar sonuçsuz kalırsa da üzülmemek lazım.

"Düzenim bozulur,hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme.Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Umarım herkesin "hayatım altüst oldu" dediği noktada, yepyeni, daha güzel hayatı olur.

Son düzenleme:
Umarım herkesin "hayatım altüst oldu" dediği noktada, yepyeni, daha güzel hayatı olur.

İnşallah ablacım :Saruboceq:

benkendi adıma bunu çok kez yaşadım....

denedim olmadı bazı şeyler ama sonra çook güzel geldi bana yaşadıklarım ...( çok şükür)...

biraz da teslimiyet lazım bence.....çok güzel bir paylaşım olmuş..teşekkürler...

ah su aksam sanirim tam bunu duymaya ihtiyacim vardi,,
hayatimin cok onemli bir kavsaginda kendi adima hayati bir karar verdim.
umarim hayatimin ters yuzu simdiye kadarkinden iyi olur..

Son 9 aydir altust olan hayatimi duzenlemek, once kendimi ,daha sonra sevdiklerimi mutlu edebilmek icin cirpindim durdum ama ne baktim ki sonunda cogu kez en cok uzulen,uykusuz kalan yine ben oluyorum artik herseyi oluruna biraktim,kendimi teslim ettim,umarim Allah'a olan tam inancimla beraber hayatin alti bana ustunden daha hayirli olur....

hayat son zamanda zaten benim irademin dışında akıyor.bende müdahale etmiyom bakalım nereye kadar akıp gidecek inşallah hayırlı yerlere akııp gider.....ben ne kadar dayanırım.

zaten hayatımda çoğu şey kendi akışıyla oldu
benim istediklerim pek olmadı
bunlar içinde mutlu olduklarımda oldu,olmadıklarım da
ama bu ara hayatıma hiç bi anlamda müdahale edemiyorum
mutsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…