• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatı ertelemeyin...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
Hayat akıp giderken...
Siz siz olun, bugün aklınızdan geçen güzellikleri asla yarına bırakmayın...
Ne yapacaksanız, hemen, ama hemen şimdi yapın...
Çiçek mi sulayacaksınız, sulayın...
Kitap mı okuyacaksınız, okuyun..
Sinemada çok eğendiğiniz bir film mi var, hemen gidin seyredin..
Sevgilinizi öpmek mi istiyorsunuz, hemen öpün....
Bir yakınınızı aramak mı istiyorsunuz?
Sarılın telefona ve hemen arayın...
Yiyin, için, şarkı söyleyin, dans edin...
Ama ne yapacaksınız, hemen yapın...
Çünkü siz bugünü yaşıyorsunuz...
Ve yarını yaşayacağınıza ilişkin bir sözleşmeniz yok.
Geçtiğimiz gün bir mezarlık ziyaretine gitmiştim... Orda, aramızdan zamanlı ve zamansız ayrılan 7'den 70'e çok sayıda insan sessizce yatıyordu...
Orada yatanlar sadece bedenler değildi... Ertelenmiş umutlardı...
Söylenmemiş sözlerdi.. Yarım bırakılmış işlerdi...Evet,evet...
Kimbilir onlar hayata veda ettikleri sırada neleri yarım bırakmışlardı?
Kimisi, "Tamam, onu kırdım, ama nasılsa yarın gönlünü alırım" diyordu..
Kimisi de "tatile yarın çıkarım, hele şu işi halledeyim" diye düşünüyordu.
Ve onlar hiçbiri, düşüncelerini yapamadı...
Belki bir küçük çocuk babasından gelecek bisikleti bekliyordu...
Adamsa "Bu akşam yorgunum, yarın alır giderim" diye düşünmüştü...Ve çocuk o biseklete binemedi...
İtiraf etmeliyiz ki bizler; belki iyi, belki kötü ama çok yanlış yaşıyoruz...
Hepimizin hayatı, yarınlara bırakılmış işlere, ertelenmiş umutlarla dolu...
Çalışıyoruz çalışıyoruz...
Hayatın tüm güzellüklerini ellerimizle itiyoruz...
Ve de, sanki tüm yarınlar bizimmiş gibi, hayaller kurup duruyoruz...
Sevinçleri, mutlulukları, hep sonraya bırakıyoruz...
Bizler var ya bizler...
İnanın çok yanlış yaşıyoruz:1no2:

sevgiylea.s.

alıntıdır

Son düzenleme:
haklısın canım yerden ğöğe kadat günümüzde mecbur kalıyoruz hayatı ertelemeye aslında kendimize zaman ayırsak çok güzekl olacak ta hangimiz bunu uyguluyoruz tartışılır yada ne kadarını

hayatı ertelememek;çok zor be talincim:sm_confused: hayatı önce sevdiklerimiz için yaşıyoruz :1rolleyes: öncelik sırasını onlara verirken bizim hayatımız hep erteleniyo sankiyerimseniben hımm ne dersin haksızmıyım??yine zevkle okudum yazınıa.s.:nazar:

talincim, yine super bir yaziydi,
sunu hic ertelemeden sana sonsuz tesekkurler ve muuuhaaa muuhaaaa opucukler..Şeniz

dusunsene insan hicbir zaman tuvaleti gelince dur ben bunu yarin yapiyim demiyor..coook garip bir benzetme olacak ama geliyorr ve gidiyoorrr..
eee ozaman nedne insan bir insana sarilmak istiyorsa veya herhangibirsey geldiyse aklina neden hemen yapmiyoo..korktugu icinmi usendigindenmi.veya nasil olsa yaparim dedigindenmi..???

aslinda tum isteklerimizin zorunlu ihtiyaclarimiz gibi bir zorunlulugu olsa..
hayat dahami guzel olur.?du..

sacmaladimmiiiitatlicadiarzu
neyse optum senia.s.

talincim, yine super bir yaziydi,
sunu hic ertelemeden sana sonsuz tesekkurler ve muuuhaaa muuhaaaa opucukler..Şeniz

dusunsene insan hicbir zaman tuvaleti gelince dur ben bunu yarin yapiyim demiyor..coook garip bir benzetme olacak ama geliyorr ve gidiyoorrr..
eee ozaman nedne insan bir insana sarilmak istiyorsa veya herhangibirsey geldiyse aklina neden hemen yapmiyoo..korktugu icinmi usendigindenmi.veya nasil olsa yaparim dedigindenmi..???

aslinda tum isteklerimizin zorunlu ihtiyaclarimiz gibi bir zorunlulugu olsa..
hayat dahami guzel olur.?du..

sacmaladimmiiiitatlicadiarzu
neyse optum senia.s.

aslında verdiğin benzetme çok güzel bir örnek canım...herşey olduğu gibi doğal..ama biz bize öğretildiği gibi yaşıyoruz işte.bütün problem de bundan kaynaklanıyor..çünkü korkularımız var..korkularla büyütülüyoruz..ay acaba şöyle yapsam ne olur,bunu söylesem ne olur düşüncesi var...durum böyle olunca hep herşey erteleniyor...ertelene ertelene bir bakıyoruz ki hayat bitmiş:1no2:bu yüzden mümkün olduğunca içimizden geldiği gibi yaşamalıyız..kim ne derse desin...hayat bizim
çok sağol canım güzel sözlerin için.ben de öpüyorum seni en kocamanından:1hug:
sevgiyle kala.s.

çok analamılı ve doğru bir yazı talinciğim,gerçektende hayatı ertelemeden yaşamak gerek,çünkü yarın yaşayacağımızın garentisi yok.Ama bunu bidiğimiz halde hayatımızda okadar şeyi erteliyoruzki.Birbirimize seni seviyorum demeyi,birini kırdığımızda özür dilemeyi,içimizden geldiği gibi yaşamayı daha neler neler.Hatırlatığın için saol canım eline ve yüreğine sağlık.

hayatı ertelememek;çok zor be talincim:sm_confused: hayatı önce sevdiklerimiz için yaşıyoruz :1rolleyes: öncelik sırasını onlara verirken bizim hayatımız hep erteleniyo sankiyerimseniben hımm ne dersin haksızmıyım??yine zevkle okudum yazınıa.s.:nazar:

evet canım çok ama çok haklısın...fedakarlıklarımız çok fazla aslında biz farkında olamasak da...bazen kendimizi tamamen unutuveriyoruz hayatı yaşarken...hatırlamak lazım...biz çok önemliyiz:teytey:
teşekkür ediyoorum canım.gözlerine,emeğine sağlık:1hug:
sevgiyle kala.s.

talinciğim hayattaki pek çok yaşanılmışlarımız senle uyuyor biliyormusun sende kendimi buldum.evet ertelediğim bir şeyden çok pişman oldum ben eşimle kaçarak evlendim. hayatımın en büyük hatasıydı.babamı çok severdim ama bu hatadan dolayı ona senelerce bu sevgimi gösteremedim. aslında o beni herkesten önce affetti ve barıştı ama ben hep utandım yaptığımdan.evliliğimin12 nci senesinde mersine taşınmak zorunda kaldık biz gittikten bir süre sonra babam hastalandı. ve ben ona sarılmayı çok istiyordum. hastalığının son devreleriydi kayseriye geldim onu görmeye hastanedeydi ben kendi kendime görürgörmez boynuna sarılıp öpmeye karar verdim hastaneye geldim.babama koştum bana eliyle gelme diye işaret etti. hastalığı kanserdi ve bunalıyordu yanına kimseyi yaklaştırmıyordu ve bundan kısa bir süre sonra onu kaybettim ve ben hala ertelediğim bu sarılmanın pişmanlığını yaşarım oysa be babamı çooooooooooooooooooooooook seviyordum ama söyleyeemdim

önemli olanı ne bılıyormusun??Geriye dönüp baktığımızda yaşanmış olan hiç bir şeyden pişman olmamak. Yaşandı ve bitti demesini bilmek. Daima ileriye umutla bakmak. Hayatı ertelememek. ......evet tabıyıkı bazen istemediğimiz şeyleri de yaşıyoruz,her zaman doğru kararlar vericez,o anda en doğrusunu yapıcaz diye birşey olamaz zaten ama geçmişe bu şekilde takılıp kalmak da bize acıdan başka birşey vermez diye düşünüyorum...yaşanmış yaşanmıştır ve şuna inanıyorum ki yaşanması gerektiği için yaşanmıştır....düşünsene şu hayatta yaşadığımız her olay bize deneyim katıyor...baban,acı da olsa hayatta hiçbirşeyi ertelememen gerektiğini öğretmiş sana mesela...lütfen bunu bu şekilde düşün ve eminim ki gözlerini kapatıp şöyle bir düşündüğünde babana hayallerinde bıle sarılabıleceğini hissedebileceksindir,ve yine emin ol ki sen söyleyememiş olsan bile baban onu çok ama çook sevdiğini zaten hep yüreğinde hissediyordur....
ve lütfen hayallerini bundan sonra asla ama asla ertelemea.s
sevgiyle kala.s.

cebinde odemen gereken ev kiran ve aylik faturalarinin parasi aklinda guzel bir tatil varken gelde hayati erteleme.Soylediklerin evet guzel seyler ama gecim problemi olmayacak yarin dusuncen olmayacakki istedigini yap

cebinde odemen gereken ev kiran ve aylik faturalarinin parasi aklinda guzel bir tatil varken gelde hayati erteleme.Soylediklerin evet guzel seyler ama gecim problemi olmayacak yarin dusuncen olmayacakki istedigini yap

bu şekilde düşünürsen tabiyiki istediğin olmayacaktır:sm_confused:zaten bizler bu kadar karamsar olmasaydık neleri başarabilirdik de gücümüzün farkında değiliz işte:1no2:hayatı erteleyen hep biziz aslında...gerçekten istersen hayatının nasıl da bir anda değişebildiğini göreceksindir..aslında hiçbirşeyi ertelemek zorunda değilsin..ne sen ne de ben...
sevgiyle kala.s.

ooff offfffffff şu hayat şartları varken gelde erteleme,kızın düğünü,oğlanın yüksek okulu bunlar şimdi olan,bu zamana kadarki gelişleride ayrı bir savaş..kendimiz için hayatı hep erteliyoruz bakalım ne zaman yaşamak gibi yaşıcağız.

ooff offfffffff şu hayat şartları varken gelde erteleme,kızın düğünü,oğlanın yüksek okulu bunlar şimdi olan,bu zamana kadarki gelişleride ayrı bir savaş..kendimiz için hayatı hep erteliyoruz bakalım ne zaman yaşamak gibi yaşıcağız.

evet canım haklısın tabiyiki bazı önceliklerimiz olacak ve hep önemli olanları daha öne almak zorundayız ama bazen zorunlu hissetmemek gerekıyor bazı şeyler için kendimizi...hiç içinizden nasıl geliyorsa öyle davranmayı denediniz mi birkaç saatliğine olsa bile..bazen içimizden geldiği gibi davranmak,sanki istediğimiz şey yanımızda varmış gibi düşünmek gerçekten çok işe yarıyor...işte asıl çekim yasası bu ve bu şekilde düşündükçe hiçbirşeyi ertelemek zorunda olmadığınızı da göreceksinizyerimseniben
sevgilera.s.

çok doğru çok güzel çok da anlamlı bi yazı...ama ne yazıkki olmuyo pratikte...bugün yapsak yarın bi bakıyoruz ki yine o monotonluğa kapılmışız...fisfisfis

çok doğru çok güzel çok da anlamlı bi yazı...ama ne yazıkki olmuyo pratikte...bugün yapsak yarın bi bakıyoruz ki yine o monotonluğa kapılmışız...fisfisfis

bu tamamen bizim elimizde canımyerimseniben
yeter ki farkında olalım...
hayat gerçekten de ertelenmeyecek kadar kısa..ertelediklerimiz için bir gün üzülmek daha mı iyi sizce??????
sevgilera.s.

talincim neguzel deyiniyosun kiz sen psikolog felen misin bilelim yani herseyide hissediyosun hanii .Canim benim herseyi doyasiya yasmak guzel evet oluyo erteledigim seyler ben inan hep mutluluk la yasadim evlendikten sonra bazen zorlandim ama mutlu olmayi seviyorum sevmek cok guzel tabi acilar yasamasak terslikler olmasa(arad olu veriyo) ama gucluyum olmaya calisp yeniyorum insallah tukenmez opuyorum seni

talincim neguzel deyiniyosun kiz sen psikolog felen misin bilelim yani herseyide hissediyosun hanii .Canim benim herseyi doyasiya yasmak guzel evet oluyo erteledigim seyler ben inan hep mutluluk la yasadim evlendikten sonra bazen zorlandim ama mutlu olmayi seviyorum sevmek cok guzel tabi acilar yasamasak terslikler olmasa(arad olu veriyo) ama gucluyum olmaya calisp yeniyorum insallah tukenmez opuyorum seni

bi ara düşünmüştüm pisikolog olmayı ama okumayı beceremeyince olamadım tabii:roflol:
yaşadığımız kötü olaylar da olmalı ki mutluluğumuzun ve huzurun kıymetini bilelim değil miğ ama yerimseniben
sevgilera.s.

Hayatın tüm güzellüklerini ellerimizle itiyoruz...
Ve de, sanki tüm yarınlar bizimmiş gibi, hayaller kurup duruyoruz...
Sevinçleri, mutlulukları, hep sonraya bırakıyoruz:1no2:...

gerçekten de yanlış yapmıyormuyuz sizce:uhm:

çok güzel canım ne kadar doğru şeylere değinmişin zaman çok kısa ölüm her an yanı başımızda işte o yüzden içimizden geleni, yapıp mutlu olmayı başarmalıyız.

Back
X