Hayat beni deniyor musun?

herseyduzelirmi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
3.356
2.255
173
Ankara
o kadar doldum ki şimdiye kadar hep iyi taraflarını görmeye çalıştım, ama artık göremiyorum

3,5 yıllık evliyim evlendiğimizden beri eşimin işleri hiç düzgün gitmedi, geçen senede işten tamamen ayrıldı şimdi evde ders çalışıyor evin geçimini ben sağlıyorum (hayat müşterek), eşimle aramız çok iyi evimde çok mutluyum.

Bizim orda adetler ağırdır, erkek çocuklarına ev yapılır, altını bileziği boldur. herkesin gelir kaynağı aynıdır ve durumu çok iyidir, ama bizim kaynanalar çocuklarını düşünüp hiç birikim yapmamışlar, gezmişler tozmuşlar.

Evmiş, arabaymış, altınmış, bilezikmiş benim ailemin bunlarla işi olmaz, olmadıda zaten mesele bunlar değil mesele onların çocuklarını düşünmeyişleri daha doğrusu 2 çocuk arasında ayrım yapmaları.

Evlendikten sonra benim atamam çıktı malum büyük şehir ev kiraları çok yüksek krediyle ev aldık, 1 liranın hesabını yapıyoruz, kendimi onların yerine koyuyorum benim oğlum çalışmasa elimden gelen yardımı yaparım en azından gelinimi arar hal hatır sorarım, ama onlar naptı kredi çektiler sağdan soldan para buldular hem 3 katlı ev hem araba aldılar.

Görümcem k.validemle aynı şehirde yaşıyor damadı ve kızı onun her şeyi, sanki biz yokuz. Sadece bayramlarda gidebiliyoruz ama gideriz ilk andan başlar yok torunum şöyle yaptı, yok öğretmeni böyle dedi, damadım şöyle yaptı hal hatır sormak yok. Damadım şunu sever, bunu yer diye yazlıkları kışlıkları yemekleri doldurur ama oğlunun çok sevdiğini bile bile ve istediği halde oğluna bi güllaç yapmaz. Ev aldığımızda yardıma geldi burnumdan getirdi söylendide söylendi, torunlarını çok özlemiş ertesi gün gitti. Geçen hafta kardeşimin apar topar nişanı oldu aile arasında görümcemi çağırmamışız oğluna konuşmuşta konuşmuş. Sabah 5:30’da vardık otogara almaya bile gelmediler taksiye bindik taksi dondu soğukta kalakaldık, zar zor eve ulaştık ne yatağımızı yapmış ne sobamızı yakmış bu soğuklarda, yatak dediğimde yer minderlerini birleştirir yatmak uyumak imkansız ben neysede eşimin beli ağrıyor ama olsun oğlu önemli değil. Bizim arabamız yok yazın izinde akrabamın düğünü vardı eşim onların arabayla beni düğüne götürecekti bi telefon torunlarını dondurma yemeye götürmüşler (zaten torunlarına onlar bakıyor ve hergün birlikteler ) biz dolmuşla gidermişiz, eşim sinirden duvara yumruk attı eli kanadı.

Hep işyerinin pollyannasıydım ama artık sıkıldım, arkadaşlarıma bişey demememe rağmen herkes değiştiğimin farkında hesap yapmaktan düşünmekten sabahlara kadar uyuyamıyorum. Korkumuzdan çocuk yapamıyoruz ne bakacak birisi var ne para pul. Devlette mühendisim 2400 maaşım var ama kendime bi bez alırken düşünüyorum, ekmeğin ucuzunu alıyorum, arkadaşlarıma ayak uyduramıyorum, çevreme bakıyorum öyle insanlar öyle yerlerdeki, sıkıldım bunaldım artık. Ben sessiz sakin bir insanım hatta pısırıklık derecesinde afedersiniz ağzıma s…salar gıkım çıkmaz, onlara karşı en ufak bi saygısızlığım olmamıştır eşimde öyle ağzını açıp tek laf etme ama neden böyle yapıyorlar anlamıyorum

Son düzenleme:
Eşinin işsiz olması ve buna bağlı olarak maddi anlamda zorlanman seni sıkmış, bunaltmış olabilir, buna hak veririm.

Ama eşinin ailesinin tavırlarını bu kadar çok büyütmeni anlayamadım ben. Varsın oğullarını ve seni ve hatta doğacak bebeklerinizi sevmesinler. Tamam, keşke böyle olmasa..Haklısın.. Ama varsın da böyle olsun. Yani çok büyük bir dert değil ki..

Zaten onlar da sizden uzak duruyorlarmış, e ne güzel. Sen de uzak dur.. Ailene karışmadıktan sonra ne zararları olabilir, boşver tenezzül bile etme..

Maaşın güzel, yarın öbür gün eşin de işe girer. Hep işsiz kalacak hali yok ya. Krediniz hafifler, çocuk da yaparsın, bakıcı da tutarsın, gül gibi yaşarsın. Onlar sana özenir, bak o zaman yakınlaşırlar bile..

Allahallah hep erkek çocuklarına çok önem verirler hep onun için birşeyler yapmak isterler ama sizinki tam tersi olmuş. ama bence görümceniz onların yakınında ya onlar bize birşey olursa yardımımıza koşacak o diye hep görümcene önem veriyor olabilirler. ama bu haksızlık, sanki senin kocan onların oğulları değil, bir de evin geçimini sen sağlıyorsun. onlar anne baba olarak oğlumuz ezilmesin diye sizin için birşeyler yapabilirler. ya da sizin zaten çok iyiniyetli olduğunuzu biliyorlar bu yüzden oralı bile değiller.
bi de özel olmazsa kaynananız sizi istemedi mi acaba? kusura bakmayın haddimi aştıysam ama bu ihtimalde aklıma geldi birden.
ama böyle olsa kendi oğluna çok iyi davranır sana iyi davranmazdı.

ya tamam uzak dursunlar ama inanki anlayamıyorum ben daha olacağı bile belli olmayan çocuklarım için onlar ilerde rahat etsinler diye ev aldım, ama onlar lafa gelince iki çocuk arasında ayrım yapmak günah diyorlar ama benim kocama üvey evlat gibi davranıyorlar

eşinle aran iyiyse ve mutluysan onları boşver. karışmamaları aslında daha iyi. kafana takma onları bu kadar tatlım

herkesin çocuğuna annane babaanne bakmıyo ki canım, zaten onlardan bunu beklemek bana mantıklıda gelmiyo
çocuk doğunca bi yolu bulunur biraz sen biraz bakıcı, kreş falan...
ayrıca neden eşinin ailesini bu kadar takıyosun ki, bence biraz odağını değiştir
eşin üni. ye mi gidiyor yoksa sınavlara mı girecek bilemiyorum ama illaki bu sınavlrı bitecek ve bi iş bulacak
kendi yağınızda kavrulur gidersiniz
bu devirde kimsenin kimseye bi faydası yok zaten kendi yağında kavrulmak beklenti içine girmekten kat kat güzel
kızını daha fazla sevebilir olabilir bence bu seni uykularını kaçıracak kadar rahatsız etmemeli
olsa olsa biraz gıcık olabilirsin ama bu kadar kafaya takılcak bişey göremedim ben eşinin ailesiyle alakalı, ilk mesajına bakarak tabii, başka şeylerde varsa bilemem

Allahallah hep erkek çocuklarına çok önem verirler hep onun için birşeyler yapmak isterler ama sizinki tam tersi olmuş. ama bence görümceniz onların yakınında ya onlar bize birşey olursa yardımımıza koşacak o diye hep görümcene önem veriyor olabilirler. ama bu haksızlık, sanki senin kocan onların oğulları değil, bir de evin geçimini sen sağlıyorsun. onlar anne baba olarak oğlumuz ezilmesin diye sizin için birşeyler yapabilirler. ya da sizin zaten çok iyiniyetli olduğunuzu biliyorlar bu yüzden oralı bile değiller.
bi de özel olmazsa kaynananız sizi istemedi mi acaba? kusura bakmayın haddimi aştıysam ama bu ihtimalde aklıma geldi birden.
ama böyle olsa kendi oğluna çok iyi davranır sana iyi davranmazdı.

öncelikle teşkkür ederim evet bide anlamadığım bu, k. validem bizim komşuymuş (ben tanımıyordum annemler tanıyorumş) beni çok istedi 3 sene peşimde koştu, iyikide koşmuş kocamı çok seviyorum :16:

karışmasınlar canım boşer ya niye takıosun kafana sizden uzak allaha yakın olsunlar evliliğine de kendine de yazık etme, eşinle aranı bozma stresli olup da.

herkesin çocuğuna annane babaanne bakmıyo ki canım, zaten onlardan bunu beklemek bana mantıklıda gelmiyo
çocuk doğunca bi yolu bulunur biraz sen biraz bakıcı, kreş falan...
ayrıca neden eşinin ailesini bu kadar takıyosun ki, bence biraz odağını değiştir
eşin üni. ye mi gidiyor yoksa sınavlara mı girecek bilemiyorum ama illaki bu sınavlrı bitecek ve bi iş bulacak
kendi yağınızda kavrulur gidersiniz
bu devirde kimsenin kimseye bi faydası yok zaten kendi yağında kavrulmak beklenti içine girmekten kat kat güzel
kızını daha fazla sevebilir olabilir bence bu seni uykularını kaçıracak kadar rahatsız etmemeli
olsa olsa biraz gıcık olabilirsin ama bu kadar kafaya takılcak bişey göremedim ben eşinin ailesiyle alakalı, ilk mesajına bakarak tabii, başka şeylerde varsa bilemem

yok yok zaten çocuğum olursa memleketime bile taşınsam bakıcı tutmak istiyorum benim yüzümden kimsenin sosyal hayatından kalmasını istemem çünkü. ama benim gücüme giden ayrım yapmaları ve zor durumda olduğumuzu bile bile umursamamaları.
uykusuz kalmamın sebebide maddi sorunlar çocuk olunca ücretsiz izne ayrılsam, neyle geçineceiz, ayrılmasam çocuğuma kim bakacak :5:

memur olduğuna göre zaten 14 haftalık bi ücretli iznin olacak canım, rapor da alabilirsin bi süre. ondan sonrasından da süt izni hakkı var zaten bir yaşına kadar. bebeğine de güvenilir bi bakıcı tutarsın belli bi yaşa gelene kadar. sonra da iş yerinde var mı bilmiorum ama kız meslek liselerinin falan kreşleri var fiyatları uygun olur. ayrıca eşin işe girmediğne göre evdeyse o da bakar işe girememiş olursa. işe girdiyse zaten ücretsiz izne ayrılırsın.

kızlar moral verdiniz, aslında böyle bakınca çok büyütülecek şeyler gibi görünmüyor belki ama bilirsiniz işte hepsi üstüste gelince

eşim kpss ye hazırlanıyor geçen sene kazanamadı gene hazırlanıyor kazanırsa herşey yoluna girecek inşallah :31:

tabiki yardım etmeleri şart değil herkes kendi yağıyla kavrulsun yeter bana ama çevreme bakıyorum herkesin bi desteği var ama eşimle ben herşeyimizi kendimiz yapıyoruz, yetişmeye çalışıyoruz, eşiminde işi olmayınca ağır geliyor

yok yok zaten çocuğum olursa memleketime bile taşınsam bakıcı tutmak istiyorum benim yüzümden kimsenin sosyal hayatından kalmasını istemem çünkü. ama benim gücüme giden ayrım yapmaları ve zor durumda olduğumuzu bile bile umursamamaları.
uykusuz kalmamın sebebide maddi sorunlar çocuk olunca ücretsiz izne ayrılsam, neyle geçineceiz, ayrılmasam çocuğuma kim bakacak :5:

canım merak etme, zaten eşin iş bulmadan çocuk yapamazsınız, sonrasında araştrır soruşturur referanslara göre değerlendirir bi bakıcı bulursunuz, eve ses sistemi kamera sistemi ne varsa koyarsın
bence biraz rahatla, inan kendine eziyet ediyosun, bırak yardım etmesinler, beklenti içinede girme, bak hayat daha güzel olacak o zaman

memur olduğuna göre zaten 14 haftalık bi ücretli iznin olacak canım, rapor da alabilirsin bi süre. ondan sonrasından da süt izni hakkı var zaten bir yaşına kadar. bebeğine de güvenilir bi bakıcı tutarsın belli bi yaşa gelene kadar. sonra da iş yerinde var mı bilmiorum ama kız meslek liselerinin falan kreşleri var fiyatları uygun olur. ayrıca eşin işe girmediğne göre evdeyse o da bakar işe girememiş olursa. işe girdiyse zaten ücretsiz izne ayrılırsın.

evet tatlım son günler bu iki olasılık benide rahatlatıyor, eşim çalışmayınca sanki kendi akrabalarıma arkadaşlarıma karşı kendimi kötü hissediyorum mesela arkadaşlarım bilmez hiç bu sorunlarımı

canım merak etme, zaten eşin iş bulmadan çocuk yapamazsınız, sonrasında araştrır soruşturur referanslara göre değerlendirir bi bakıcı bulursunuz, eve ses sistemi kamera sistemi ne varsa koyarsın
bence biraz rahatla, inan kendine eziyet ediyosun, bırak yardım etmesinler, beklenti içinede girme, bak hayat daha güzel olacak o zaman

yok beklentim yok zaten beklenti içinde olsam zengin bir ailenin zengin bir çocuğuyla evlenirdim, beni üzen manevi şeyler, güllaç gibi mesela :30:

canım bişe diyim mi? benim eşim de keşke çalışmasa evde otursa bebebiğimiz olsa ona baksa:) seve seve bakar o kadar çok istiyo ki, işinden de memnun değil zaten. onun işi yüzünden ayrı kalıyoruz hep. iyi tarafından bak biraz da. hatta evde olduğu zamanların tadını çıkarın. sonra ikiniz de yorgun argın eve geleceksiniz, stres yorgunluk, koşturmaca başlıcak. ben de aynı durumdayım seninle ikimiz de çalışsak da bi tarafdan eşya borçları bi taraftan araba kredisi düğün kredisi bişey alırken elli kere düşünürüm, kısarım herşeyimden. memur olunca borç bitmiyor canım alışcaz napalım:)

çok bunaldım ben ondan böyle Allah'ım her inişin bir çıkışı varmış, bunları kimseye anlatamıyorum iyiki varsınız

Son düzenleme:
canım bişe diyim mi? benim eşim de keşke çalışmasa evde otursa bebebiğimiz olsa ona baksa:) seve seve bakar o kadar çok istiyo ki, işinden de memnun değil zaten. onun işi yüzünden ayrı kalıyoruz hep. iyi tarafından bak biraz da. hatta evde olduğu zamanların tadını çıkarın. sonra ikiniz de yorgun argın eve geleceksiniz, stres yorgunluk, koşturmaca başlıcak. ben de aynı durumdayım seninle ikimiz de çalışsak da bi tarafdan eşya borçları bi taraftan araba kredisi düğün kredisi bişey alırken elli kere düşünürüm, kısarım herşeyimden. memur olunca borç bitmiyor canım alışcaz napalım:)

öyle markada falan gözüm yoktur markaya verilen para ya acıram mesela ama bi mağazaya gittiğimizde benim aylık geçinmem gereken para tutan bi kazağa arkadaşlarım "ayyy ne kadar ucuzzzz hadi alalııım " dedikleri zaman çok gücüme gidiyor (param olsada bi kazağa o kadar para vermem halbuki)

izlenimime göre oldukça tutumlu ve ev ekonomisinden anlayan anlayışlı bir eşsin. oyüzden bu sıkıntılı günleri çabuk atlatırsın hem de keni emeğinle yaptığın şeylerin tadını çıkartırsın. kimse ileride sana biz sana şunu yapıverdik diyemez başına kakamazlar. o yüzden sıkıntılı günlerinin sonu aydınlık inşallah eşinle birbirinzi kırmadan hep severek mutlu olarak bugünleri atlatırsanız herkes için imrenilecek kişiler olursunuz.

evet tatlım son günler bu iki olasılık benide rahatlatıyor, eşim çalışmayınca sanki kendi akrabalarıma arkadaşlarıma karşı kendimi kötü hissediyorum mesela arkadaşlarım bilmez hiç bu sorunlarımı

Benim ailem yapım öz anne-babadan oluşmadığı için ve eşimin de aynı şekilde, bu konularda çok empati kuramıyorum sizlerle..
Yani ben kardeşler arası adaletsizliğe alışkınım.
Benim k.pederim işsiz ve felçliydi. Zaten felç olduktan sonra çalışamayacak artık. K.validem çalışırdı.
Ben ameliyat olduğum gün 1 gün kızıma bakmasını istedim, izin alamam dedi, bakmadı.

Ama öz oğlunun çocuğu oldu, işten çıktı mesela.. Bize ağlıyor, geçinemiyorum diye..

Ama tabi sizde öz anne ayrım yapıyor, benim tatmadığım bir his. yorumsuz kalıyorum.
Ancak tek söyleyebileceğim şu. K.valide kendi hayatında çok mutlu olamamışsa, evliliğinden pişmanlık duymuşsa o zaman gelinine acımasız oluyor. Oğlunun geline yaşattığı herşeyi kıskanıyor.

Ama aynı k.valide kendi yaşayamadıklarını kızı yaşasın, mutlu olsun istiyor. bu nedenle damadını el üstünde tutuyor.

Benim ailem yapım öz anne-babadan oluşmadığı için ve eşimin de aynı şekilde, bu konularda çok empati kuramıyorum sizlerle..
Yani ben kardeşler arası adaletsizliğe alışkınım.
Benim k.pederim işsiz ve felçliydi. Zaten felç olduktan sonra çalışamayacak artık. K.validem çalışırdı.
Ben ameliyat olduğum gün 1 gün kızıma bakmasını istedim, izin alamam dedi, bakmadı.

Ama öz oğlunun çocuğu oldu, işten çıktı mesela.. Bize ağlıyor, geçinemiyorum diye..

Ama tabi sizde öz anne ayrım yapıyor, benim tatmadığım bir his. yorumsuz kalıyorum.
Ancak tek söyleyebileceğim şu. K.valide kendi hayatında çok mutlu olamamışsa, evliliğinden pişmanlık duymuşsa o zaman gelinine acımasız oluyor. Oğlunun geline yaşattığı herşeyi kıskanıyor.

Ama aynı k.valide kendi yaşayamadıklarını kızı yaşasın, mutlu olsun istiyor. bu nedenle damadını el üstünde tutuyor.
evet canım çok haklısın kendi evliliğinde görmediği şeyleri gelini de görmesin istiyor. mesela biz eşimle çok şakalaşırız şen şakrak bir çiftiz yani. kaynanamlara bayramdan bayrama bi de yıllık izinlerde gideriz mesela eşim benim fikrimi alınca ya da benim dediğimi yapınca yüzü düşer. çünkü kendi kocası ona öyle davranmaz. bi da arada oğlum şöyle serttir böyle yapar falan diye kötü yanlarını söyler. ben de yoo hiç öyle bi huyu yok derim.

Back
X