• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal kırıklığına uğradım 😔

Kesinlikle öyle. Çalışan bir şekilde atanıyor ha kolay mı asla, çok büyük emek ve sabır. Ama zaten öğretmenlik okunurken de ÖSYM atanma garantili diye reklam yapmıyor. Üzerine bir de formasyon alıp Fen-Edebiyat mezunlarından öğretmen olmak isteyenlerle de birleşince rekabet fena...
Atanamayan da farklı yollara başvuru yapıyor kuzenim lojistik okudu iş bulamadı subay oldu abim uluslarası ilişkiler okudu polis oldu. özelde gidip kasiyerlik yapan mağazada çalışan da çok . Kuzenim hukuk mezunu oldukça iyi okulda okudu staj yaptı iş bulamadı. Fabrikada ofiste çalışıyor kpss ataması bekliyor. Sınıf arkadaşı mebe düz memur atandı. Eşimin çalıştığı fabrikaya düz işçi olsrak giren üni mezunu çok. Bi şekilde kalite kontrol proses vs oluyorlar. Keşke herkes hak ettiğini alsa ama yok işte. Lise mezunu olup torpille oraya buraya girenler olduğu sürece ki yıllardır varlar. Durum bu. Amcamın eşi mesela 40 yaşında torpille belediyeye masa başı işe girdi. Açıktan okumaya bile tenezzül etmedi.

Elifcim normalde seni ve konularını çok onaylamıyorum ancak işsizlik çok kötü bir psikoloji anlayabiliyorum. Umudunu yitirme iki ay iş aradığım bir süreç yaşadım bana iki yıl gibi gelmişti şu an ise dönüp baktığımda iki ay ne ki insanlar yıllarca arıyor diyorum. Bulursun eminim. Ümidini kaybetme.

Geçen gün de sosyal medya kanalı ismi için öneri sordu. Ne hakkında diyoruz genel konular diyor, hangi genel konular bilelim ona göre isimler önerelim diyoruz. Naz niyazla cevap yazıyor, gerisini sormadım bile.

Bütün konuları drama üstüne, hele kadın erkek ilişkileri feci şeyler var kafasında. Sevgilisi olmamasını bile kızların evlenmeden önce ilişki yaşamalarına bağlıyor. Erkekler hep o kızları seçiyormuş, çünkü kendisi işve cilve yapamazmış. Öğretmenine sen diye hitap ediyor, kızdı mı anlamadım emin olmak için tekrar sen dedim diyor. 3 yaş büyükmüşmüş niye kızıyormuş. Kafasındaki dünyaya göre yaşamak istiyor. Ulaşmak istediği kişiden de torpil bekliyor. Herkes her şey benim için var ben istediğim zamanda olsun kafasıyla bir yere varamaz. Bu sefer hakaret edemeden banlanmış. Yoksa mal mısın cahil misin kıskanç mısın... diye verirdi cevapları.

Konu sahibi, kafa yapınız düşünce şekliniz çok sıkıntılı. Önce sizin değişmeniz farklı bakış açılarına tahammül etmeyi öğrenmeniz gerek. CV oluşturmayı bile buradan soruyorsunuz. Devir değişti, hemen atayalım memuriyeti başlasın olayı çok eskide kaldı. Olan memur sayısını azaltıyorlar. Garanti, bekleyen iş yok artık. Siz peşine düşüp kovalayacaksınız.

Geçen gün de sosyal medya kanalı ismi için öneri sordu. Ne hakkında diyoruz genel konular diyor, hangi genel konular bilelim ona göre isimler önerelim diyoruz. Naz niyazla cevap yazıyor, gerisini sormadım bile.

Bütün konuları drama üstüne, hele kadın erkek ilişkileri feci şeyler var kafasında. Sevgilisi olmamasını bile kızların evlenmeden önce ilişki yaşamalarına bağlıyor. Erkekler hep o kızları seçiyormuş, çünkü kendisi işve cilve yapamazmış. Öğretmenine sen diye hitap ediyor, kızdı mı anlamadım emin olmak için tekrar sen dedim diyor. 3 yaş büyükmüşmüş niye kızıyormuş. Kafasındaki dünyaya göre yaşamak istiyor. Ulaşmak istediği kişiden de torpil bekliyor. Herkes her şey benim için var ben istediğim zamanda olsun kafasıyla bir yere varamaz. Bu sefer hakaret edemeden banlanmış. Yoksa mal mısın cahil misin kıskanç mısın... diye verirdi cevapları.

Konu sahibi, kafa yapınız düşünce şekliniz çok sıkıntılı. Önce sizin değişmeniz farklı bakış açılarına tahammül etmeyi öğrenmeniz gerek. CV oluşturmayı bile buradan soruyorsunuz. Devir değişti, hemen atayalım memuriyeti başlasın olayı çok eskide kaldı. Olan memur sayısını azaltıyorlar. Garanti, bekleyen iş yok artık. Siz peşine düşüp kovalayacaksınız.
Benim yaşadığım yerde ya fabrikalar var ya markette kasiyerlik bunlar ben yıllarımı verdim okumak için niye bu meslekleri yapayım! Başka bir bölüm okusam boş . Zaten ailemde desteklemez. Gelelim sevgililik meselesine benim her gün profilime en az 300 kişi bakıyor her gün dm lerim dolu. İstesem sevgili yapmak 10 dk mı almaz. Çünkü kendim istemiyorum. Yaşamak istediğim hayat çok farklı aklımda yurtdışı var. Kafama koydum artık. Bir şekilde gitmem lazım. Bunun için de iş gerek. Çalışmak Birikim yapmak gerek ikinci seçenek de yurtdışından biriyle evlenmek. Artık hangisi olursa bilmiyorum. İnan evde durmayı bende sevmiyorum ama iş yok napim. Ücretli yapıyordum ordan da çıkarıldım. Kpss desen psikolojim bozuldu bunalıma giriyorum çünkü evde dört duvar arasında durdukça bunalıyorum. Her günüm aynı geçiyor. Sıkıcı bunaltıcı vs. Sosyal hayat yok sevgili yok iş yok gelmiş burda bana maval okuyorlar. Benim iş bulabilecegim başka bir alan yok..millet iş buluyor da ya torpille yada çevresi iyi buluyor işte

Nasıl bir iş verilmesini bekliyorsunuz tam olarak anlamadım. Yani memlekette herkes memur ya da devlette öğretmen değil. Özelde çalışan bizler kariyer siteleri üzerinden başvurular yaparak buluyoruz işleri. Madem çok çalışmak istiyorsunuz özel okullara & dershanelere başvurun, az çok demezseniz bir yerden başlarsınız.
Ayrıca öğretmenlik seçerken atama konusunu biliyor olmanız gerekmiyor mu? Atama=kpss demek ya hani
Ne kariyer sitesiymis herkes iş bulmuş ordan bir tek ben bulamamisim ! Ben de takip ediyordum çoğu işlere başvurdum. Olmadı

Yardım dernekleri ya da ahbap platformu falan mı acaba?
Yıllarca kpss için dirsek çürütemezmis, tek akıllı kendisi çünkü.
Aynen çünkü kpss için yıllarını verenlere gülüyorum ben ! Enayimiyim atamayacaklarini bildiğim halde 7-8 yılımı masa başında koyun gibi ders çalışarak dört duvar arasında gecireyim

Nasıl bir iş verilmesini bekliyorsunuz tam olarak anlamadım. Yani memlekette herkes memur ya da devlette öğretmen değil. Özelde çalışan bizler kariyer siteleri üzerinden başvurular yaparak buluyoruz işleri. Madem çok çalışmak istiyorsunuz özel okullara & dershanelere başvurun, az çok demezseniz bir yerden başlarsınız.
Ayrıca öğretmenlik seçerken atama konusunu biliyor olmanız gerekmiyor mu? Atama=kpss demek ya hani
Meb asgariniň altında veriyor özel okul ise daha beter

Özel sektör çalışanıyım. Biz eşek miyiz torpilsiz tanıdıksız iş bulduk? Siz de çalışın siz de bulun. İyi valla herkes size seferber mi olsun işi gücü bırakıp? Her konunuzda ayrı bir gerzeklik. Ya zengin koca kucağınıza düşsün,ya çok ünlü biri size iş bulsun. Hangi dünyanın prensesisiniz?

Benim yaşadığım yerde ya fabrikalar var ya markette kasiyerlik bunlar ben yıllarımı verdim okumak için niye bu meslekleri yapayım! Başka bir bölüm okusam boş . Zaten ailemde desteklemez. Gelelim sevgililik meselesine benim her gün profilime en az 300 kişi bakıyor her gün dm lerim dolu. İstesem sevgili yapmak 10 dk mı almaz. Çünkü kendim istemiyorum. Yaşamak istediğim hayat çok farklı aklımda yurtdışı var. Kafama koydum artık. Bir şekilde gitmem lazım. Bunun için de iş gerek. Çalışmak Birikim yapmak gerek ikinci seçenek de yurtdışından biriyle evlenmek. Artık hangisi olursa bilmiyorum. İnan evde durmayı bende sevmiyorum ama iş yok napim. Ücretli yapıyordum ordan da çıkarıldım. Kpss desen psikolojim bozuldu bunalıma giriyorum çünkü evde dört duvar arasında durdukça bunalıyorum. Her günüm aynı geçiyor. Sıkıcı bunaltıcı vs. Sosyal hayat yok sevgili yok iş yok gelmiş burda bana maval okuyorlar. Benim iş bulabilecegim başka bir alan yok..millet iş buluyor da ya torpille yada çevresi iyi buluyor işte
Dil öğrenmeye baslayabilirsin msla ? Onuda mi gidince öğreneceksin ?
Herşeye bahane bahane

Herkes torpille iş bulmuyo hanımefendi. O dört duvar arasında kaç sene dirsek çürüttüm ben biliyor musunuz? Kendi alanım olmayan bi işe yine torpilsiz girdim. Yıllarca o işi yaptım pes etmedim KPSS’ye de devam ettim çok şükür yıllar sonra kendi alanımdan atandım. Tamam atanmak basit demiyorum ama sizin araya soktuğunuz adam yardımcı olmadı diye burda gelip herkes torpille iş buluyor diyemezsiniz. Markette çalışanların çoğu da sizin gibi üniversite mezunu. Kimse bayılmamış alanı dışı iş yapmaya ama işte şartlar ne gerektiriyorsa ona göre şekilleniyor herkes. Sizse kolayından güzel bi hayat istiyosunuz. Maalesef öyle bi dünya yok.

Herkes torpille iş bulmuyo hanımefendi. O dört duvar arasında kaç sene dirsek çürüttüm ben biliyor musunuz? Kendi alanım olmayan bi işe yine torpilsiz girdim. Yıllarca o işi yaptım pes etmedim KPSS’ye de devam ettim çok şükür yıllar sonra kendi alanımdan atandım. Tamam atanmak basit demiyorum ama sizin araya soktuğunuz adam yardımcı olmadı diye burda gelip herkes torpille iş buluyor diyemezsiniz. Markette çalışanların çoğu da sizin gibi üniversite mezunu. Kimse bayılmamış alanı dışı iş yapmaya ama işte şartlar ne gerektiriyorsa ona göre şekilleniyor herkes. Sizse kolayından güzel bi hayat istiyosunuz. Maalesef öyle bi dünya yok.
Ya günümüzde üni mezunu olmayan mı var? Lise gibi bişey oldu, her ile üni açarsan herkes de üni mezunu olur.
E herkesin üni mezunu olduğu yerde de birileri hizmet sektöründe de çalışacak. Ama insanlar istiyor ki masa başı iş bulsun🤨

Aynen çünkü kpss için yıllarını verenlere gülüyorum ben ! Enayimiyim atamayacaklarini bildiğim halde 7-8 yılımı masa başında koyun gibi ders çalışarak dört duvar arasında gecireyim
Ee geçiriyorsun zaten.işin gücün yok, sevgilin yok.bari ders çalış 😁

Dedim ki ben yıllarımı heba etmeyeceğim 1 senede oldu oldu bi daha da çalışmam dedim çok düzenli bir şekilde o sene çalıştım ve atandım 😃 sınav psikolojisi de çok önemli tabi ki benim dönem kpss iptal edilmişti mesela 2. Sınav daha rahat geçmişti bende psikolojik açıdan

Ya günümüzde üni mezunu olmayan mı var? Lise gibi bişey oldu, her ile üni açarsan herkes de üni mezunu olur.
E herkesin üni mezunu olduğu yerde de birileri hizmet sektöründe de çalışacak. Ama insanlar istiyor ki masa başı iş bulsun🤨
Kesinlikle öyle. Herkes üniversite mezunu artık. Tamam tabi ki herkes okusun ama bitince hemen atanacağım gibi hayallere kapılmak anlamsız.

Ücretliden çıkarılma sebebiniz yeni atananlar mı göreve başladı? Eğer sebep o değilse ve sizden kaynaklıysa kendinizi sorgulayın. Nerede hata yapıyorsunuz?

Yaşadığınız yerde iş kolunun az ise başka yerde yaşayın veya mahalinizde hangi iş kolları varsa size uyacak alana yönelin. İlahiyat sizin için kendinizi geliştirmeydi, bilgi edinmeydi. Üniversite akademi kurumu ya, size iş bahşetmesini beklemeyin.

İşkur'un bazen iş garantili eğitimleri oluyor. Diğer türlü de iş ilanları yayınlanıyor zaten. Bazı zamanlar size de ulaşıp teklif sunuyorlar.

Kariyer sitelerindeki iş ilanları için de kalifiye olmanız lazım. Dil isteyebilirler, kişisel gelişim sertifikaları isteyebilirler, yüksek lisans şartı koşabilirler... Dümdüz lisans mezununu ne yapsınlar?

Halk eğitim merkezlerinden de eğitim alıp meslek edinebilirsiniz. Lisans hatta yüksek lisans yapıp kurstan edindiği bilgiyle para kazananlar var.

Az para veriyor diye özel okullara burun kıvırmanız da komik (Bazıları iyi para veriyor ayrıca). Sizin öyle bir lüksünüz yok. Daha bu yaşta ay çalışamam diyorsanız ileride hiç çalışacak haliniz kalmaz. Niye okudunuz o zaman? Hani maksat iş bulmak ya.

Back