- 1 Ekim 2018
- 780
- 564
Merhaba arkadaşlar tüp bebekte PGT yaptırmaya karar verdik. Daha önce doğal yolla 2 gebelik oldu fakat bebekler hasta olduğu için sonlandırmak zorunda kaldık çok yıpratıcı bir durum. 22 Aralık ön görüşme yaptık doktorla 10 embriyo için PGT fiyatı 2500 dolar onun dışında hastane ve ilaçlar dahil 30.000 TL anlaştık tabi ki doktorumuz en baştan havuz yöntemi uygulayacağını söyledi ama maalesef ilaçlar hariç hastane masrafları 31.000 TL tutuyor ek birşey çıkmazsa, vitaminler 1.500 ve ilaçlar 11.020 TL tuttu umarım ikinci toplamada ilaçlar daha pahalılanmaz 23 Ocak'ta 1. toplama yapıldı ön ödeme:4000 TL yumurta dondurma:3000 TL yumurta toplama: 8000 TL toplam 15.000 TL birinci toplama da ödedik ve genetik için bir kısım ödeme 1.500 dolar ödedik, 23 Ocak'ta 1. Toplamada 8 yumurta toplanmıştı ilk günde iki tanesi direk elendi 6 tane iyi kalite kaldı 6 taneside 3. Güne kadar gitti 5. güne sadece 1 tanesinin gittiğini söylediler açıkçası anlam veremedim çünkü embriyolar iyi kalitedeydi ve eşimde de bende de sorun yok daha önce iki kere ilk denemede doğal yolla gebelik oldu yani buna ve embriyoların iyi kalite olmasına rağmen neden sadece 1 tane 5. Güne gitti anlam veremedim geri kalanlara 6. Gün tekrar bakacaklarını söylediler 2 tanesi daha gelişmiş toplamda sadece 3 tane embriyo 5. Güne yetişti biyopsileri alınıp donduruldular. Toplamadan 10 gün sonra adet olacağımı söylediler ve dün 10. Günümde adet oldum yarın doktorla görüşmeye gideceğim. 2. Toplamayı hemen mi yaptırdınız yoksa 1 ay falan ara verdiniz mi?
Son düzenleme: